Falda En Çok Çıkan Semboller ve Anlamları

Kahve falında belli başlı semboller çok fazla görülür. Her ne kadar klişe gibi görünse de kahve falında en çok çıkan sembolleri ve anlamlarını sizler için derledik.
Falda En Çok Çıkan Semboller ve Anlamları

Kahve Falında En Çok Çıkan Şeyler

Kahve falı bakan kimseler genelde benzer sembolleri kullanırlar. Bu semboller yıllardan beri en çok çıkan ve yorumlanan semboller olarak ilk dikkati onlar çeker. Genelde hayvanlar, sayılar ve insan silüetleri şeklinde gruplandırılabileceğimiz sembolleri detaylıca inceliyoruz.

falda-cok-cikan-semboller.gif


1. At

Kahve falında at görmek murta manasına gelir. Klişedir. At gören kimse için sevdiğine kavuşur denir. Ayrıca dileklerin gerçek olmasına yorumlanır. At ile birlikte görülen diğer şekiller yorumlanırken at ile birlikte yorumlanır ve kısa süre içinde gerçekleşeceği rivayet edilir.

falda-at-gormek.jpg


2. Kuş

Falda en çok görülen şekillerden biri de kuştur. Kuş elçidir. Size haber getirir. Fincanın neresinde görüldüğüne göre yakın ya da uzak bir tarihte alacağınız habere yorumlanır. Kuş genelme olumlu manada kullanılır ve güzel haberler ile ilişkilendirilir.

falda-kus-gormek.jpg


3. Balık

Falda balık çıkması para demektir. Paranın miktarı falda çıkan balığın ebatlarına göre değişir. Ayrıca mal sahibi olmak da denir. Balık gören mala ve mülke kavuşur. Falda çıkan balık hayırlı manalara gelse de kısa süreli olacağı rivayet edilir.

falda-balik-gormek.jpg


4. Deve

Deve zengin kısmet demektir. Deve yüküyle serveti olan kimseden ya da deve kervanları olan kimseden bahsedilir. Günümüzdeki yorumu ise sanırız yatları, katları ve kamyonla parası olan kimse demektir. Ayrıca sabır denir deve ağır gelir ama mutlu eder.

falda-deve-gormek.jpg


5. Ay

Fincan açılırken ilk söylenen sözlerden birisidir. Telvenin dibe çökmesi durumu için kabarmış şeklinde yorumlanırken. Telve tam akmak istemiş lakin akamamış durumdaysa bu şekil ay doğuşuna benzetilir. Hanenize ay doğuyor denir. Hüzünler sıkıntılar gidecek ve mutluluk gelecek diye devam edilir.

falda-ay-gormek.jpg


6. Göz veya Göz Yaşı

Falda çıkan göz nazar demektir. Falcı bunu üzerinde göz var kıskanılıyorsun diye de yorumlayabilir. Falcıya ve etrafındaki şekillere göre değişir. Bir de göz yaşı çok sık görülür. Fincan kaldırıldığı an kenarından akan damla mutluluk gözyaşı diye tabir edilir.

falda-goz-gormek.jpg


7. Kalp

Kalp şekli aşk demektir. Aşık olmayan için ufukta aşk görünüyor denir. Evli kimseler için ise seni seven kimsedir denir. Birden fazla kalp çıkması durumunda etrafında sevenlerin çok şeklinde yorum yapılır. Kısacası kalp sevgi, aşk gibi güzel duygularla açıklanır.

falda-kalp-gormek.jpg


8. Yol

Bir falın olmazsa olmazıdır. Sayısı önemli olduğu gibi ne tarafa gittiği ve hangi şekiller arasında bağlantı kurduğu da çok önemlidir. Falda görülen yolların yarıda kesilmesi uğursuzluk sayılır. Genelde birden fazla çıkar ve bir yoldan ayrılan yollar seçenek manasına gelir.

falda-yol-gormek.jpg


9. Yılan

Her yerde olduğu gibi kahve falında çıkan yılan da uğursuzdur. Düşmana ya da başa gelecek musibete işaret eder. Çatal dilini dışarı doğru çıkarmış şekilde görülüyorsa daha tehlikelidir. Faldaki diğer şekiller ile bakılarak yorumlanır fakat çoğu zaman koynunda beslediğin yılan diye başlanır.

falda-yilan-gormek-001.jpg


10. Sayılar veya Harfler

Falda çıkan sayılar olayların kaç vakitte gerçekleşeceğini gösterir. Kaç ay, kaç gün, kaç kişi ya da ayın kaçı, hangi yıl gibi bilgileri verir. Sayı olmadan fal olmaz. Harfler de sayılar gibi faldaki insan silüetleriyle ilişkilendirilir. Harflerin isimlerle bağlantısı kuruşur. Ayrıca eski tarihlerde fal bakanlar harfleri değerlendirirken ebced hesabı kullanırlardı.

falda-sayi-gormek.JPG

Önerilen İçerik; Fal Nasıl Bakılır

NeOldu.com / Sosyal Fayda

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum