Fal Nasıl Bakılır

Kahve falı nasıl bakılır? Kahve falı bakarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Fal konusunda merak ettiklerinizi ve bu zamana kadar yanlış bildiklerinizi araştırdık. İşte cevaplar...
Fal Nasıl Bakılır

Günlerin Vazgeçilmez Klasiği Kahve Falı

Kahve, kültürümüzde önemli yeri olan içeceklerdendir. Hatta bize özgü pişirme şekliyle ve içme tarzıyla Türk kahvesi adını almış ve tüm dünyada bu şekilde bilinmektedir. İnsanımız, küçük porselen fincanlar içinde kahveyi tüketirken kahvenin pütürlü yapısı sebebiyle fincanda bıraktığı ilginç şekilleri yorumlamaya ve buradan fal bakmaya başlamışlardır. 

Kahve falı, özellikle kadınların bir araya toplandığı ortamlarda gündeme gelen ve günlerin vazgeçilmezi olmuş bir ritüeldir. Günümüzde kahve falı bakmak, teknolojinin desteğiyle telefonlarımıza kadar girmiş ve iki-üç fotoğraf çekip göndermek ve sonucu beklemek kadar kolaylaşmıştır. Bu yöntem her ne kadar kolay olsa da kanlı-canlı ve yanınızda olan kimse tarafından bakılan falın keyfi başkadır. 

Kahve Falına Nasıl Bakılır?

kahve-falina-nasil-bakilir.jpg

Kahve falının nasıl bakılması gerektiğini ve yapılan hataları daha iyi anlatmak adına yapılması gereken adımları maddeler halinde sıraladık:

- İyi bir kahve falı için dikkat edilmesi gereken ilk husus pişirmedir. Eğer kahvenin telvesini az ya da fazla koyarsanız hem tadı kötü olur hem de falı iyi olmaz. Öncelikle ilk dikkat edilmesi gereken konu kahvenin nasıl pişirileceğidir.

- Kahve bittikten sonra sıra kapatma faslına geliyor. Fincanın üzerini kapatıp, baş parmağımız altlıkta, diğer parmaklarımız fincanda olacak şekilde kendimize doğru hamle yaparak ters çeviriyoruz. Bunu yaparken dileğimizi tutuyoruz ve fincanı başımızın etrafında döndürüp soğumaya bırakıyoruz.

- Fincanın hızlı soğuması, fal için önemlidir. Çünkü sıcakken kahve daha çabuk akar ve bakacak bir fal kalmayabilir. Bu yüzden bozuk para, yüzük, vs metal bir cisim ile daha hızlı soğumasını sağlıyoruz.

- Beş-on dakika arasında soğuyan fincan artık bakmak için hazır. Neyse halim çıksın falim sözyle fincanı tabaktan ayırıyoruz. Eğer fincan yapışmışsa ve zor ayrılıyorsa buna padişah falı denir. Kimi yorumculara göre fincanın yapışması dileğin gerçek olacağına işarettir.

- Fincanı çevirdiğimiz zaman aldığı ışık önemlidir. Işığın ya tepenizden dik olarak vurması ya da arkanızadan geliyor olmasına dikkat etmelisiniz. Çünkü diğer açıdan gelen ışıklar yansımaları ve gölgeleri değiştireceği için falcılar buna dikkat ederler.

- Fincanın sapını tam oniki yönünde olacak şekilde düşünerek yorumlamaya başlıyoruz. Fincanın sapı başlangıç noktası demektir. Saptan başlayıp saat yönünde yorumlamanız gerekir. Ayrıca sapı dik tuttuğunuz zaman sağ tarafta kalanlar genelde hayra, sol tarafta kalanlar ise kötüye yorumlanır.

kahve-telvesi.jpg

- Fincan açılınca ilk bakılacak yer dibidir. Dipte yürek olduğu tabir edilir. Telvenin dipte kalmış olması yüreğin kabarması ile yorumlanır. Çoğu fal bu şekilde çıkacaktır. Bunu için falcı kimseler hayat zordur, derdi tasası bitmez derler. Eğer fincanın dibinde telve yoksa yüreğin ferehlamış denir. Eğer telve tam dipte değil fakat tam olarak da akmamışsa o zaman yüreğine ay doğmuş, rahatlayacaksın denir.

- Yorumlamaya başlarken de fincanın dibine yakın yerde beliren şekiller daha uzun zaman içinde gerçekleşecek, ağız kısma yakın yerde görülen şekiller ise yakın zamanda gerçekleşecek şekilde yorumlanır. Ayrıca fal bakılırken hem bakanın hem de baktıranın odaklanması ve gönlünden geçirmesi önemlidir.

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum