5 Dakikada Yapabileceğiniz Kolay ve Şık 10 Saç Modeli

Acelemiz olduğu zamanlarda bir an önce saçımızı yapıp dışarı çıkmak isteriz. Bu yüzden yazımızda hızlıca yapabileceğiniz pratik saç modellerini derledik.
5 Dakikada Yapabileceğiniz Kolay ve Şık 10 Saç Modeli

En Pratik Saç Modelleri

Her kadının hayat kurtarıcı ve şıklığını da sağlıyor olan pratik bir saç modeli hayali vardır. Ne kadar kolay gibi gözükse de saç modeli yapmak oldukça zor ve zaman alıcı bir iştir. Kadınların en çok aradığı saç modelleri pratik ve kolay yapılabilen saç modelleridir. Peki, kısa sürede evden çıkmanızı sağlayan ve şıklığınızdan ödün vermeyen pratik saç modelleri hangileridir?

1. Pratik Doğal Topuz Modeli

pratik saç modelleri

Saçlarınızı tam ortasından ayırarak, sonrasında iki taraftan saç uçlarınızı düğüm atarcasına bağlayın. Ters şekilde düğümün içerisinde kalan saçlarınızın arasına itin ve küçük tokalar ile kenarlarından tutturarak pratik bir doğal topuz elde edin.

2. Hızlı, Pratik ve Dalgalı Saç Modeli

pratik saç modelleri

Hızlı, pratik ve dalgalı saçlar elde etmek istiyorsanız öncelikle saçınızı en tepeden toplayarak bir atkuyruğu oluşturun. Oluşturduğunuz atkuyruğunu iki eşit parçaya ayırın ve maşa ile her ikisini de ayrı ayrı sararak biraz bekletin. Sonrasında ise atkuyruğunuzu komple açarak pratik dalgalı saçlarınızı elde edebilirsiniz.

3. Estetik At Kuyruğu Modeli

pratik saç modelleri

Evinizde ya da herhangi bir yerde bir lastik toka ve iki ya da üç adet tel toka ile bir atkuyruğu yapabilirsiniz. Estetik bir duruş sergileyen bu at kuyruğu modelini yapmak için saçınızı en tepeden lastik tokayla toplayın. Sonra saçınızın ense kısmındaki küçük saçları tel toka yardımıyla birleştirin. Böylece saçınızın saçılmasını engelleyebilirsiniz.

4. Kabarık At Kuyruğu Modeli

pratik saç modelleri

Atkuyruğu modelini saçınıza yaptığınızda yeterince kabarık durmuyorsa bu modeli deneyebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken oldukça pratik bir işlemdir. Saçın yarısını enine ayırarak üstten lastikle toplayın. Sonra bir tarak yardımıyla kabartın ve toplanılan saçı açın. Son olarak o saçı biraz dağıttıktan sonra tepeden atkuyruğunu yapın.

5. Davetler İçin Karışık Pratik Saç Modeli

pratik saç modelleri

Eğer yakın zamanlarda bir kır düğününe davetliyseniz bu saç modelini 5 dakikada uygulayabilirsiniz ve kuaföre zaman ayırmanıza, ekstra para harcamanıza gerek kalmaz. Tel ve ince bir taç takın. Sonrasında saçlarınızı tacın içerisine ittirip salaş bir biçimde döndürün. Bu kısa işlem sonrasında hem pratik hem de doğal bir saç modelini uygulamış olursunuz.

6. Nazik ve Şık Saç Modeli

pratik saç modelleri

Eğer yaz mevsiminde akşamüzeri dolaşmaya çıkacaksanız ya da yemek yemeye küçük bir restoranına gidecekseniz bu modeli hızlı bir biçimde uygulayabilirsiniz. Bunun için sıkı bir lastik taç takarak saçlarınızı düzeltin. Sonrasında ayrım yerinden iki parça halinde sadece öndeki saçları alarak tacın içine doğru döndürün. Böylelikle pratik saç modellerinden birini saçlarınıza uygulamış olursunuz.

7. Tokasız Topuz Modeli

pratik saç modelleri

Bize göre kadınların günlük hayatlarından en hızlı ve pratik şekilde yapabildiği saç modellerinden bir tanesi de tokasız topuz modelidir. Yanınızda veya yakınınızda bir toka yoksa sadece elinizi ve saçınızı kullanarak çok pratik bir şekilde topuz yapabilirsiniz.

8. Kabarık Topuz Modeli

pratik saç modelleri

Sadece kadınların değil aynı zamanda erkeklerinde de günlük hayatta en çok kullandığı saç modellerinden bir tanesi de kabarık topuz saç modelidir. Hem kolay bir yapıma sahip olması hem de insanların uzun sürelerini almamasından dolayı bu model, pratik saç modelleri arasında belki de en çok tercih edileni olmayı başarıyor.

9. Balıksırtı Örgü Modeli

pratik saç modelleri

Uzun saatler boyunca sizleri uğraştırmayacak pratik saç modelleri arasında olan balıksırtı örgü, evde, iş yerinde hatta organizasyonlarda kullanabileceğiniz ve oldukça şık duracak saç modelleri arasındadır. Eğer sizlerde kendinize balıksırtı örgü saç modelinin yakışacağını düşünenlerdenseniz, en hızlı ve pratik saç modellerinden olan balıksırtı örgünü deneyebilirsiniz.

10. Düğümlü Topuz Modeli

pratik saç modelleri

Bütün saçları toplayarak içe doğru düğüm ata ata yapılan pratik bir saç modelidir. Düğümlü topuz, kısa sürede yapabileceğiniz aynı zamanda şıklık konusunda sıkıntı çekmeyeceğiniz pratik saç modelleri arasında en çok tercih edilenler arasındadır.

Pratik saç modellerini yukarıda detaylıca inceledik. Dilerseniz aşağıdaki içeriğimize tıklayarak size yakışabilecek diğer saç modellerine göz atabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Son Yılların En Güzel Saç Modelleri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum