Saçlarınızın Kırılmasına ve Dökülmesine Neden Olan 10 Model

Bazı modeller saçların yıpranmasına, kırılmasına ve dökülmesine neden olabilir. İçeriğimizde saçlarınıza zarar veren bu modelleri bir araya getirdik.
Saçlarınızın Kırılmasına ve Dökülmesine Neden Olan 10 Model

Saça Zarar Veren Modeller

Kadınlar olarak saçlarımızı şekilden şekle sokarak kendimize en çok yakışan modelleri ararız. Fakat bu saç modellerinin bazıları saçımıza zarar verebilir. Bu yüzden saçlarımızın canlı ve güçlü kalması için model seçimi büyük önem taşıyor. Biz de bu içeriğimizde sizler için saça zarar veren 10 modeli derledik. O zaman vakit kaybetmeden saça zarar veren modeller listemize geçelim.

1. Islak Saç Modelleri

saçlara zarar veren modeller

Duştan çıkar çıkmaz saçların toplanması daha çok yıpranmasına neden olur. Islak saç kuru saça göre daha zayıf ve kırılgandır. Bu yüzden mümkün oldukça ıslak saç modellerinden uzak durun. Ayrıca dökülmelere sebebiyet verir.

2. Postiş Kullanılan Modeller

saçlara zarar veren modeller

Ucuz fiyatlara takılan postişler çoğu kadında kellik ve saçkıran gibi sorunlara neden olmaktadır. Bu sebeple ucuz postiş kullandığınız saç modelleri yerine saça zarar vermeyen farklı bir modeli uygulamanız gerekiyor.

3. Örgü Modelleri

saçlara zarar veren modeller

Yazın favori modeli olan örgü, görüldüğü kadar masum ve şık değildir. Çok sıkı yapılan örgüler saçların kırılmasına neden olur. Bu yüzden örgü yaparken biraz gevşek bırakmaya dikkat edin. Olabildiğince örgü kullanmamaya da özen gösterin.

4. Balerin Topuzu Modeli

saçlara zarar veren modeller

Diğer saç modelleri gibi sık toplanarak yapılan balerin topuzlar da saça zarar verir. Bunun yerine daha salaş modelleri tercih etmeniz gerekmektedir. Balerin topuzu kadına asil bir görünüm verse de zaman içerisinde saçların dökülmesine neden olur.

5. Maşa Kullanılan Modeller

saçlara zarar veren modeller

Yüksek ısı ile yapılan dalgalar, saçların yanmasına ve zarar görmesine neden oluyor. Bu yüzden saçlarınıza dalga vermek için bigudileri kullanın ya da daha basit saç modellerinden birini tercih edin.

6. Arkaya Doğru Yatmış Saç Modeli

saçlara zarar veren modeller

Son zamanlarda trend olan saç modellerinin başında arkaya yatırılmış saçlar gelir. Ancak saçları arkaya yatırmak için kullanılan ürünlerdeki kimyasal foliküller saçlara zarar verir. İş kadınlarının yapması gereken bir saç modelidir.

7. Kazıtılmış Saç Modeli

saçlara zarar veren modeller

Son zamanlarda popüler olan saçlardan biri de kazıtılmış saçlardır. Kazıtma işleminde kullanılan cihazların temiz olduğuna dikkat edin. Kullanılan cihazın temiz olmaması deri hastalıklarının bulaşmasına neden olur. Bu nedenden temizliğine güvendiğiniz kuaförleri tercih edin.

8. At Kuyruğu Modelleri

saçlara zarar veren modeller

Çok sıkı toplanarak yapılan at kuyruğu, saçların zayıflayarak kırılmasına sebep olur. Özellikle saçları lastikle sıkıca toplamak iki kat fazla zarar verir. Lastik ile saçlarınızı toplarken olabildiğince serbest bırakmanızda fayda vardır.

9. Renkli Saç Modelleri

saçlara zarar veren modeller

Renkli saç yapmak için kullanılan açıcılar, gereğinden fazla kullanıldığında saçların kurumasına ve matlaşmasına yol açar. Aynı şekilde silikona maruz kalan saçlar da yapış yapış olur. Saçlarınızın dökülme olasılığı yüksektir.

10. Fön Uygulanan Modeller

saçlara zarar veren modeller

Saça her gün ısı kullanarak fön çekmek, kırılmasına ve matlaşmasına neden olmaktadır. Bu yüzden mümkün mertebe saçlarınıza fön çektiğiniz modeller yerine farklı modeller kullanmaya önem verin.

Saça ne zarar verir?

Saça birçok faktör zarar verebilmektedir. Saç kurutma makinesi, fön makinesi, maşa gibi aletlerden çıkan yüksek ısı saça ciddi oranda zarar verir. Ayrıca zararlı UV ışınları, saçlara kullanılan kimyasal ürünler, saç rengini değiştiren boyalar, saç şekillendirici ürünler saçlara ciddi oranda zarar vermektedir.

Örmek saça zarar verir mi?

Örmek saçların kırılmasına neden olacağı için zarar verir. Saçlarınızı örerken olabildiğince dikkatli olmaya ve çok fazla sıkmamaya özen gösterin. Bu sayede örme ile oluşan saç kırılmalarını en aza indirebilirsiniz.

Saçı toplamak saça zarar verir mi?

Saçlarınızı çok sıkı bir şekilde lastik ile toplamak ciddi zararlara yol açar. Saç telleriniz kırılır, yıpranır, kabarıklaşır. Dökülme sorunları da beraberinde başlar. Bu yüzden saçlarınızı olabildiğince salık bırakmaya çalışın.

Yatarken saçlar nasıl olmalı?

Yatarken saçlarınızı üç telli örgü ya da balık örgü ile toplayabilirsiniz. Yatarken saçlarınızı arkadan bağlamak zarar verebilir. Yüzünüze gelmemesi için yukarıda önerdiğimiz tokaları kullanabilirsiniz.

Saç köklerine ne zarar verir?

Saç köklerine en çok zarar veren şey kurutma makineleridir. Duştan sonra çıktığımızda kullandığımız makineler, yüksek sıcaklık verir. Saç köklerindeki yağı ve nemi kurutur, saçlar eskisi kadar parlak, canlı gözükmez.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum