Kadınlar İçin Kolay ve Hızlıca Yapılan 10 Saç Modeli

Bu içeriğimizde evde veya ofiste yapabileceğiniz basit saç modellerini bir araya getirdik. İşte yapımı kolay kadın saç modelleri.
Kadınlar İçin Kolay ve Hızlıca Yapılan 10 Saç Modeli

Hızlı ve Kolay Yapılan Saç Modelleri

Hız ve zamandan kazanmak, her insan için önemlidir ama kişisel bakımda daha fazla zamana ihtiyaç duyan kadınlar için daha da önemlidir. Okul çağında olan liseli kızlar, çalışma hayatının temposu içinde olan iş kadınları ve davetlere yetişmek için zamanla yarışan kadınlar için hızlı saç modelleri en önemli şeylerden biridir. Bu yazımızda sizlere sunacağımız pratik ve aynı zamanda sizi şık gösterecek saç modelleri, okula giderken geç kalmanızı engelleyecek, işe giderken zamanla yarışmanıza son verecek ve davetlere koşarken şık olmanızı sağlayacak. İşte hayat kurtaran pratik saç modelleri.

1. Örgülü Topuz Saç Modeli

hızlı ve kolay saç modelleri

Zor hali gibi kolay ve pratik şekilde yapılabilen modelleri de bulunan örgülü topuz modeli, genç kızların tercih edebilecekleri saç modellerinden biridir. Hem şık olmak hem de kısa sürede hazırlanmak için tercih edebileceğiniz bu modelin yapımı da oldukça kolay. Önce saçlarınızı arkadan örgü yapın, sonra başınızın üzerinde toplayın. Saçlarınızın gün boyunca sabit kalması için ise saç spreyi kullanmanız yeterli olacaktır.

2. Nostaljik Örgü Saç Modeli

hızlı ve kolay saç modelleri

Saç modasının en çok beğenilen modellerinden olan nostaljik örgüler, hızlı ve kolay saç modellerinden birisidir. Modeli uygulamak için saçlarınızın arkasından bir tutam alın daha sonra toka yardımı ile üst kısımda sabitleyin. Bu işlem bittikten sonra saçlarınızın yanlarından birer tutam daha ayırarak örgü yapın. Saçınızın sabit kalabilmesi için tel toka ve saç spreyi kullanabilirsiniz.

3. Çapraz Örgü Saç Modeli

hızlı ve kolay saç modelleri

Pratik saç modelleri arasında yer alan çapraz örgü saç modeli, zamandan kazanmada en etkili saç modellerinden birisidir. Yapım için öncelikle bir maşaya ihtiyacınız olacağından hazırda bulundurmanızı öneririz. Saçlarınızı ön yan kısımlardan bir tutam alarak maşa ile düzleştirin. Daha sonra arkadan saçlarınızı bağlayın. Küçük bir topuz haline getirdikten sonra yanlardan ayırdığınız saçlarınıza klasik örgü yapın ve iki yandan örgüleri birbirine toka ile bağlayın.

İlginizi Çekebilir
2024'ün Trend Örgülü Saç Modelleri

4. Dev Saç Kurdelesi Modeli

hızlı ve kolay saç modelleri

Hızlı ve kolay saç modellerinden birisi de dev saç kurdelesi modelidir. Bu saç modelini yapmak için tek ihtiyacınız olan şey lastik toka. Saçlarınızı at kuyruğu şeklinde arkadan bağlayın. Sonra üstte oval şekilde toka yardımı ile sabitleyin. Daha sonra iki elinizle oluşturduğunuz ovali ikiye ayırın ve kurdeleyi oluşturduktan sonra tel toka ile saçlarınızı sabitleyin. Gün boyunca saçlarınızın aynı kalması için saç spreyi kullanabilirsiniz.

5. Prenses Kurdelesi Saç Modeli

hızlı ve kolay saç modelleri

Hızlı ve kolay yapılabilen en güzel saç modelleri arasında yer alan prenses kurdelesi ile her ortamda dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz. Bu modeli yapmak için saçlarınızın iki yanından birer tutam alın ve ortada tel toka ile sabitleyin. Daha sonra iki elinizle birleştirdiğiniz yerden saçlarınızı kurdele şeklinde ayırın. Bu işlemi tamamlandıktan sonra lastik toka ile saçlarınızı sabitleyin. Saçlarınızın sabit durması için saç spreyi kullanabilirsiniz.

6. Dağınık Yan Topuz Saç Modeli

hızlı ve kolay saç modelleri

Saçlarınızda hem güzellik arıyor hem de kısa sürede yapmak istiyorsanız tercih edebileceğiniz saç modellerinden biri dağınık yan topuz saç modelidir. Bu modeli uygulamak için önce saçınızın yan tarafından bir tutam alarak ince şekilde dolayın. Daha sonra bunu tepede bir lastik toka yardımı ile sabitleyin ve diğer yan tarafını dağıtın. Son derece güzel duran bu saç modeli ile gün boyunca dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
En Güzel Topuz Saç Modelleri

7. Burgu Saç Modeli

hızlı ve kolay saç modelleri

Burgu saç modelini yapmak için saçlarınızı yukarıdan toplayın. Burgu şeklinde sararak saç ucuna kadar gelin, kendi etrafında sıkıcı sararak bir toka yardımı ile tutturun. Saçlarınız hem pratik bir şekilde hazırlanacak hem de muazzam bir görünüme sahip olacak. Ayrıca bu saç modeli saç tellerine de zarar vermez.

8. Balık Sırtı Örgü Saç Modeli

hızlı ve kolay saç modelleri

En pratik yapılan saç modellerinden birisi olan balık sırtı örgü modelini yaparken gevşek bırakmanızda fayda vardır. İlk olarak saçlarınızı ikiye ayırın, ayırdığınız kısmı da üçe ayırın. İlk parçayı elinize alın, 1. ile 3. parçayı alttan üste doğru yerleştirin. Saçın ucuna gelene kadar tekrarlayın. Ucuna geldiğinizde toka ile tutturun. Hepsi için aynı işlemi yaptıktan sonra iki örgüyü arkada toplayın.

9. Su Dalgası Saç Modeli

hızlı ve kolay saç modelleri

Maşa ile kolayca yapılabilen su dalgası saç modelinin son derece şık gözüktüğünü söyleyebiliriz. İlk  olarak saçlarınızın elektriklenmemesi için saç spreyi sıkabilirsiniz. İlk olarak sağ tarafı, sonra da sol tarafı dalga görünümü verecek şekilde ısıt. Perçemlerine de maşa uygulayarak dalga görünümünü yarat. Kulak arkasındaki saçları da ısıtmayı unutma.

10. Düğümlü At Kuyruğu

hızlı ve kolay saç modelleri

Farklı bir at kuyruğu tarzı yapmak isteyenler için tasarlanmış bir saç modeli. İlk olarak saçlarınızın iç tarafını tara, yan tarafları da tarayarak saçların birbirine dolaşmasına izin verme. Saçlarını yanda iki ince arkada bir kalın parça olacak şekilde ayır. Kalın parçayı topla yan parçaları da toka hizasında birleştirdikten sonra düğüm at. Sağ ve sol alt uçlarını sabitle. İşte bu kadar basit düğümlü at kuyruğunuz artık hazır.

Saça örgü nasıl yapılır?

Saçlarınıza örgü yapmak için ilk olarak sağ ve sol olarak iki ayır. Ortadaki tutamı topla ve topuz haline getir. Kenarda kalan tutamları ikiye ayır. Diğer kısımları düz örgü şeklinde ellerinle ördükten sonra hepsini arkada topla.

Düz saça neler yapılır?

Düz saçlarınız var ise saçlarınıza ikinci bir renk kullanabilirsiniz. Düz saçlara hareket katacak olan bu hareketle balyaj, sombre, ombre, balyaj gibi çalışmalar yapılabilir. Bu sayede düz saçlar hacimli bir görünüme kavuşur.

Saçların güzel görünmesi için ne yapmalı?

Saçlarınızın güzel gözükmesi için nemlendirmeyi unutmayın, yediğinize içtiğinize dikkat edin, saç kremlerini deneyin, saçlarınız için doğru tarağı seçin, saçlarınızı ısıdan koruyacak ürünleri tercih edin, saç derinizi besleyin, kurutma makinesi kullanmayı bırakın, saçı besleyen yağlara yönelin.

Saç şekillendirmek için ne kullanmalıyım?

Saçlarınızı şekillendirmek için birçok yöntem vardır. Saç bandı, pipet gibi yöntemlerle saçlara ısı vermeden şekillendirme yapabilirsiniz. Maşa saçlara zarar verir fakat en etkili saç şekillendirmesi maşa ile yapılır.

Kaç çeşit saç örgü modeli vardır?

Birçok örgü çeşidi vardır. Bunlar arasından en popüler olanları dağınık örgü, Fransız örgüsü, taç örgü, küçük örgü, gizli örgü, düğüm örgü, halat örgü, bukleli örgü vb. örgü modelleridir. Çoğu kişi tarafından tercih edilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum