Zeytinli Rulo Tarifi

Hamur işi yemekleri arasında oldukça popüler bir yere sahip olan ve lezzetiyle herkesin beğenisini kazanan zeytinli rulo tarifini, bu yazımızda sizlerin huzuruna sunuyoruz. İşte, oldukça pratik bir şekilde hazırlanan zeytinli rulo tarifi…
Zeytinli Rulo Tarifi

Zeytinli Rulo Yaparken Kullanılacak Malzemeler

  • 3.5 su bardağı un
  • 250 gr tereyağı
  • 300 gr beyaz peynir
  • 250 gr kokteyl zeytin
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 2 çorba kaşığı susam

 

Zeytinli Rulo Nasıl Yapılır?

Zeytinli ruloların yapımında ilk olarak hamurları hazırlayın. Sonrasında ortalama 20-25 mm kalınlığında açın ve içerisine malzemeyi yerleştirip, rulo haline getirin. Sonrasında da pişirme işlemini gerçekleştirin. Siz de, bu lezzeti en kısa sürede sofranızda servis etmek isterseniz, tarifimizi dikkatle okuyunuz.

 

Zeytinli Rulo ve Adım Adım Hazırlanışı

  1. Zeytinli rulonun yapımına başladığınızda ilk olarak peyniri rendeleyin ve tereyağını eritin. Unu, tereyağını ve peyniri çukur bir kapta iyice karıştırın.
  2. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  3. Bu işlemlerin ardından, hamuru merdaneyle 23 mm kalınlığında açın. 2 cm eninde ve 4 cm uzunluğunda dikdörtgenler halinde dikkatlice kesin.
  4. Sonrasında, her bir parçanın ortasına bir zeytin yerleştirip rulo şeklinde sarın ve ruloların birleşme yeri altta kalacak şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  5. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.
  6. Son aşamada da, susam serpip önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin ve ılık ya da soğuk servis yapın.

AFİYET OLSUN.

 

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.