Cildinizi Kızartmadan Bronzlaştıran En İyi 5 Doğal Maske

Cilt sağlığınızı bozmadan ve kızarmadan hayalinizdeki bronzlaşmayı sağlayan en iyi bronzlaştırıcı maskeleri içeriğimizde bulabilirsiniz.
Cildinizi Kızartmadan Bronzlaştıran En İyi 5 Doğal Maske

Bronzlaşmak İçin Doğal Maskeler

Her bayanın hayalinde bronz bir tene sahip olmak yatar. Bunun için saatlerce güneşin altında kalmak, solaryum merkezlerine gitmek ya da yapay bronzlaştırıcı ürünlerini kullanmak gibi yöntemlere başvurulmaktadır. Bu yöntemler hem meşakkatli hem de sağlıksız olduğu için size istediğiniz bronzlaşmayı sağlamayacaktır.

En etkili bronzlaşma yöntemi olarak uzmanlar doğal maskeleri öneriyor. İçeriğimizde bu maskeler arasında en çok tercih edilen çilek maskesini, zeytinyağı ve havuç maskesini, dut maskesini, ceviz yağı maskesini ve havuç maskesini detaylıca inceledik.

Bronzlaştırıcı Doğal Maske Listesi

SıraMaskeEtkisi
1Çilek MaskesiCilt Tonunu Dengeler
2Zeytinyağı ve Havuç MaskesiNem Dengesini Korur
3Dut MaskesiCildi Yumuşatır
4Ceviz Yağı MaskesiCildi Yatıştırır
5Havuç MaskesiNem Dengesini Sağlar

En İyi 5 Doğal Bronzlaştırıcı Maske

İşte bronzlaşmanızı sağlayacak doğal maskeler...

1. Çilek Maskesi

bronzlaştırıcı maske

Çilek maskesini hazırlamak için gereken malzemeler 1 çay kaşığı zeytinyağı, 4 çay kaşığı esmer şeker ve 1 tane olgunlaşmış çilektir. Önce çileğimizi bir kasede iyice eziyoruz. Ardından içerisine esmer şekeri ve zeytinyağı ekleyip iyice karıştırıyoruz.

Bu karışımı bronzlaşmasını istediğimiz bölgeye sürüyoruz. Bölgede 15-20 dakika beklettikten sonra ılık suyla temizliyoruz. Bu maskeyi haftada bir kez uyguluyoruz ve her seferinde maskeyi yeniden yapıyoruz.

2. Zeytinyağı ve Havuç Maskesi

bronzlaştırıcı maske

Bronzlaşmak için kullanabileceğimiz bir diğer maske de zeytinyağı ve havuç maskesidir. Bu maskeyi yapmak için gereken malzemeler 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı rendelenmiş havuçtur.

Önce bir kaba havucu rendeliyoruz. Bir çorba kaşığı kadarını bir kenara ayırıp sonra bu ayırdığımız havucun içine zeytinyağını ekliyoruz. Ardından havuçların yağı iyice emmesi için 10 dakika bekletiyoruz.

Bronzlaşmasını istediğimiz bölgeye sürüyoruz. O bölgede 15-20 dakika beklettikten sonra ılık suyla temizliyoruz. Bu maskeyi haftada bir kez uyguluyoruz ve her seferinde maskeyi yeniden yapıyoruz.

3. Dut Maskesi

bronzlaştırıcı maske

Bronzlaştıran maskelerden bir diğeri de dut maskesidir. 1 tatlı kaşığı bal ve 1 adet karadut gereken malzemeler arasındadır. Önce küçük bir kabın içine bal ve karadutu ekleyin. Daha sonra bunları ezerek karıştırın.

Bronzlaşmasını istediğimiz bölgeye parmaklarımızla karışımızı sürüyoruz. O bölgede 15-20 dakika beklettikten sonra ılık suyla temizliyoruz. Bu maskeyi haftada bir kez uyguluyoruz ve bu karışımı 2 kullanımdan sonra yeniden yapıyoruz.

4. Ceviz Yağı Maskesi

bronzlaştırıcı maske

Ceviz yağı maskesini yapmak için 3 adet soğan kabuğuna, 3 çorba kaşığı çay suyuna, 20 gram kayısı yağına, 50 gram kakao yağına, 20 gram ceviz yağına, 50 gram susam yağına, 20 gram havuç yağına ve 10 gram limon yağına ihtiyacımız var.

Önce soğan kabuklarını suyun içerisinde haşlıyoruz ve çıkan sudan üç çorba kaşığı kadar alıp ayırıyoruz. Bu ayırdığımız soğan suyunun içerisine çay suyu, kakao, havuç, ceviz, limon, kayısı ve susam yağını ilave edip iyice karıştırıyoruz. Bu maskeyi dışarı çıkarken bronzlaşmasını istediğimiz bölgeye sürüyoruz. Dışarıda da kesinlikle yıkamamamız gerekiyor.

5. Havuç Maskesi

bronzlaştırıcı maske

Güneşe çıkmadan bronzlaşmanızı sağlayacak olan havuç maskesi için ihtiyacınız olan malzemeler 1 yemek kaşığı havuç ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağıdır. Bu malzemeleri macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Cildinize sürdükten sonra 20 dakika bekletin. Ardından ılık su ile yıkayın.

Bu maskeyi kullanarak kızarmadan bronzlaşabilirsiniz. Cildinizin nem dengesini koruyan bu maske sayesinde hem güneşin zararlı etkilerinden korunabilir hem de cildinize bronzluk sağlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken düzenli olarak bu maskeyi kullanmaktır.


İlginizi Çekebilir
Doğal ve Koruyucu Güneş Kremi ÖnerileriKalıcı Bronzluk İçin Öneriler

Çabuk bronzlaşmak için ne yapmalı?

Hızlı bir şekilde bronzlaşmak istiyorsanız kakao yağından, zeytinyağından, susam yağından, Hindistan cevizi yağından, fındık yağından ve buğday tohumu yağından faydalanabilirsiniz. Bu yöntemler hem doğal olması hem de etkili olması sebebiyle uzmanlar tarafından önerilmektedir.

En çok ne bronzlaştırır?

Havuç yağı en çok bronzlaştıran doğal yöntemler arasındadır. Oldukça etkili sonuçlar vermesi sebebiyle bronzlaştırma için çok kullanılan havuç yağını tek kullanabileceğiniz gibi maskeyle birlikte de uygulayabilirsiniz.

Bronzlaşmak için ne kullanmalıyım?

Hemen bronzlaşmak istiyorsanız zeytinyağı, vazelin, kakao yağı, havuç yağı ve bebek yağı gibi doğal ürünlerden yardım alabilirsiniz. Bilinçli şekilde kullanıldığında kısa süre içerisinde cildiniz bronzlaştıracaktır.

Kızarmadan bronzlaşmak için ne yapmalıyım?

Koyu bir şekilde bronzlaşmak istiyorsanız kakao ve havuç yağı içeren kremleri ya da maskeleri kullanmanızı öneriyoruz. Ayrıca düzenli bir şekilde güneş kremi kullanmak da bu dönem için oldukça önemlidir.

Yüz nasıl bronzlaşır?

Yüzünüzü bronzlaştırmak için birkaç noktaya özen göstermelisiniz. Bunlar arasında güneş kremini yeterli miktarda sürmek, düzenli olarak tekrarlamak, doğru saatlerde güneşlenmek, bol bol su içmek ve güneşlenmeyi abartmamak yer alıyor. Bu önerilere uyduğunuz takdirde yüzünüzü bronzlaştırabilirsiniz.

Çok beyaz tenliler nasıl bronzlaşır?

Açık tenli kişilerde bronzlaşabilmektedir. Ancak dikkat etmesi gereken birkaç nokta bulunuyor. Bu noktalar arasında acele etmemek, doğru zamanda güneşlenmek, haftada bir cildinizi ölü derilerden arındırmak, dudaklarınızı korumak, kum ve denizden uzak durmak öne çıkmaktadır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.