Eşsiz Manzarasıyla Türkiye'nin En İyi Tren Rotaları

Ülkemizin zengin tarihini ve doğal güzelliklerini keşfetmenin en güzel yolu, nostaljik havası ve manzarasıyla meşhur tren yolculuklarıdır. Bu yüzden, ülkemizin her köşesindeki mucizevi doğayı içinize çekmenizi sağlayacak, en iyi tren rotalarını sizlere sıraladık. Gelin, büyüleyici manzarasıyla unutmaz anılar yaratabileceğiniz en iyi tren rotalarını birlikte inceleyelim.
Eşsiz Manzarasıyla Türkiye'nin En İyi Tren Rotaları

Ülkemizin zengin tarihi ve doğal güzellikleri gezmekle bitmiyor. Büyülü manzaralar ile keyifli vakit geçirmek için eşsiz bir yol ve muhteşem tren rotaları keşfedebilir, kalıcı anılar biriktirebilirsiniz. Göz alıcı manzaralar eşliğinde seyahat etmek ve tarihin derinliklerine yolculuk yapmak mümkün. Çünkü, Türkiye'nin tren rotaları, tarihi yapısı ve mistik havasıyla Kars'dan, mavinin her tonunu içeren büyüleyici deniz manzaralarıyla meşhur olan Ege'ye kadar uzanıyor.

Doğanın Büyülü Dünyasıyla Zamanı Durduran Keşif Yolculuğu

Unutulmaz anılar biriktirmenizi sağlayan tren rotaları, yolculuğa odaklanarak zamanı durdurmanızı ve yeni deneyimler kazanmanızı sağlıyor. Hem yerli, hem de yabancı gezginler için, eşsiz manzaralara şahit olabileceğiniz tren rotaları hazırladık. Yavaş temposuyla dinlendiren, hayal kurmanızı ve eşsiz manzaralara şahit olmanızı sağlayan tren yolculuklarıyla, yeni maceralara atılabilir, Türkiye'nin eşsiz ve büyüleyici manzaralarını keşfe çıkabilirsiniz.

İşte Türkiye'nin en iyi tren rotaları;

1. Doğu Ekspresi

Türkiye'nin En İyi Tren Rotaları Doğu Ekspresi

Doğu Ekspresi, hepimizin sıkça duyduğu, son zamanların en popüler ve en keyifli demiryolu hattı olarak karşımıza çıkıyor. Yerli, yabancı herkesin dikkatini çeken bu rota, özellikle kış aylarında çok fazla tercih ediliyor. Aylar önceden bilet alınan, herkesin kapış kapış bilet kovaladığı Doğu Ekspresi rotası, Ankara'dan Kars'a uzanıyor. Her kompartımanda 4 kişilik yolcu kapasitesine sahip olan bu yolculukta, sevdiklerinizle birlikte keyifli vakit geçirebilir, 26 saatlik yolculukta muazzam manzaralara şahit olabilirsiniz.

Kış aylarında karşınıza çıkacak eşsiz kar manzaraları, hayatınız boyunca unutulmayacak görüntülere şahit olmanızı sağlar. Ankara, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum ve Kars rotasını takip eden bu rota, Kars Sarıkamış'ta kış tatili yapmak için oldukça ideal bir seçenektir. Ancak, biletinizi aylar önceden almanızı öneriyoruz. Çünkü, Doğu Ekspresi ülkemizin çok rağbet gösterilen yolculuklarından birisidir. Bu yüzden, bilet bulmanın biraz zorlayıcı olduğunu söyleyebiliriz.

2. Güney Kurtaran Ekspesi

Türkiye'nin En İyi Tren Rotaları Güney Kurtaran Ekspesi

Güney Kurtaran Ekspresi, popüler olan ve 1212 kilometrelik tren hattında yolculuk yapmanızı sağlayan, tren rotalarından biridir. Öncelikle bu hattın, 1972 yılında Barış Manço'nun ''Kurtaran Ekspres'' müzik grubuna isim olduğunu görüyoruz. Bu ekspres, Ankara'dan başlayarak, Batman'a kadar devam eden ve 27 saat süren bir yolculuk deneyimi sunuyor. Bu sayede, uzun süre yolculuk yapabilir, mükemmel manzaralara şahit olabilirsiniz.

Güney Kurtaran Ekspresi rotası Ankara'dan başlayarak Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Malatya, Diyarbakır ve son olarak Batman'a kadar devam ediyor. Ancak, oldukça popüler bir hat olduğu için biletlerin kısa sürede tükendiğini görüyoruz. Bu yüzden, önceden biletleri kontrol etmenizi ve almanızı öneriyoruz. 4 kişilik kuşetli vagonlar ve 2 kişilik yataklı vagonlar sayesinde keyifli bir yolculuk yapabilir, küçük bir tarihi keşfe çıkabilirsiniz. İndiğinizde, Batman'daki Hasankeyf'i ziyaret edebilir, ordan Mardin'e geçerek tarihi mucizelerle dolu yerlerini keşfedebilirsiniz.

3. Pamukkale Ekspresi

Türkiye'nin En İyi Tren Rotaları Pamukkale Ekspresi

Pamukkale Ekspresi, Denizli ile Eskişehir arasında ilerleyen, eşsiz tren rotaları arasında yer alıyor. 2+1 koltuk sistemlerine sahip olan bu tren, geriye yaslanan koltuklarıyla rahat ve keyifli bir yolculuk sunar. Özellikle Pamukkale'nin doğal güzelliklerini görmek isteyenler için mükemmel bir yolculuk olduğunu söyleyebiliriz.

Denizli'ye gittiğinizde Pamukkale Travertenlerini keşfedebilir, bölgeye yakın konumdaki İzmir, Muğla, Aydın, Antalya gibi şehirlere geçerek, birçok Antik Kenti ve denizin mucizevi doğasını hissedebilirsiniz. Pamukkale Ekspresi rotası, Denizli Sandıklı'dan başlayarak, Afyon, Kütahya ve Eskişehir'e uzanıyor. Denizli'ye geri dönüş için seferler de bulunuyor. Bu sayede, turist akınına uğrayan Pamukkale travertenlerinlerini, keyifli bir tren yolculuğu sonrası görmek mümkün.

4. Ege Ekspresi

Türkiye'nin En İyi Tren Rotaları Ege Ekspresi

Ege'nin her tüm mavi tonlarını barındıran eşsiz sularına yolculuk yapmak, en güzel yolculuklardan biridir. İzmir ile Eskişehir arasında düzenlenen bu seferler, her gün düzenli olarak gerçekleşiyor. Bu sayede, bilet bulmak ve bu eşsiz yolculuğa çıkmak, oldukça kolay. Sakin ve huzurlu bir yolculuk olarak deneyimleyeceğiniz Ege Ekspres, 12 saat sürüyor. Özellikle yaz aylarının vazgeçilmez rotalarından biri olduğunu söyleyebiliriz.

Ege Ekspresi, Eskişehir'den başlayarak, Kütahya, Balıkesir, Soma, Akhisar, Manisa, İzmir ve Bashane'ye kadar keyifli bir yolculuk sunuyor. Aynı zamanda, ekonomik biletleri sayesinde hem ekonomik hem de nostaljik bir seyahat yapabilirsiniz. Ege'nin büyülü dünyasına açılan kapılardan biri olan Ege Ekspresi, indiğinizde büyük neşeye kapılacağınız Ege'nin eşsiz havasını ve doğasını sizlere sunuyor.

5. Van Gölü Ekspresi

Türkiye'nin En İyi Tren Rotaları Van Gölü Ekspresi

Van Gölü Ekspresi, Van'ın tarihi güzellikleri için yola çıkmanızı sağlayan, ideal rotalar arasında yer alıyor. Ankara'dan başlayan bu yolculuk, Irmak, Kayseri, Sivas, Malatya, Elazığ ve son olarak Tatvan'da son buluyor. İsminin Van Gölü Ekspresi olması, doğal olarak ''Van'a kadar gidiyor'' gibi bir izlenim bırakıyor. Ancak, rota Tatvan'da son buluyor. Tatvan ise Bitlis'de yer alıyor.

Doğu Ekspresi'nin yoğunluğu, pahalılığı ve biletlerin çok çabuk tükenmesi sonucunda, herkesin ilk baktığı tren rotaları, Van Gölü Eksresi ya da Kurtaran Ekspres olmaya başladı. Ancak, en güzel rotaları ve manzaraları gündüz gözüyle görmek istiyorsanız, Tatvan-Ankara rotasını tercih etmek gerekiyor. Aynı zamanda Tatvan'a indiğinizde, Van'a geçmek istiyorsanız, ekstra kara yolculuğu yapmalısınız. Bu konuda iyi araştırma yaparak gitmenizi, ilgili yol detayları incelemenizi öneriyoruz.

6. Göller Ekspresi

Türkiye'nin En İyi Tren Rotaları Göller Ekspresi

Ege'de nostaljik bir yolculuk yaparak, eşsiz manzaralara şahit olabilirsiniz. Gündüz saatlerine konulan bu trenle, göl manzaralarına şahit olabilir, eşsiz manzaralar karşısında yolculuk keyfi yaşayabilirsiniz. 1933 yılından bugüne kadar devam eden bu rota, İzmir'den başlayarak, Aydın, Denizli, Burdur ve Isparta illerini birbirine bağlıyor. Göller Ekspresi genelde gündüz tercih ediliyor. Çünkü, yolcular eşsiz göl manzaralarını izlemek istiyor.

Göl Ekspresi ile gül kokulu Isparta topraklarına ulaşabilir, Ege'nin coğrafyasını trenle keşfedebilirsiniz.Trenden indiğinizde Isparta'da yer alan ve doğasıyla büyüleyen Kovada Gölü Milli Parkı'nı ve Eğirdir Gölü'nü mutlaka görmenizi tavsiye ediyoruz. Kış aylarında gidenler, Davraz Kayak Merkezi'nde keyifli bir tatil yapabilir. Haziran sonunda gidenlerin ise ''Lavanta Kokulu Köy'' olarak bilinen Kuyucak Köyü'nü ziyaret etmesini öneriyoruz.

7. İzmir Mavi Tren

Türkiye'nin En İyi Tren Rotaları İzmir Mavi Tren

İzmir Mavi Tren rotaları, İzmir ve Ankara arasında eşsiz bir yolculuk deneyimi sunuyor. Yaklaşık 14 saat süren bu yolculuk, sizleri Ege'nin sevecen insanlarına ve mavinin her tonunu görebileceğiniz denizlerine götürüyor. TCDD ana hatları arasında yer alan bu tren rotası, hem ekonomik hem de konforludur. Çünkü, uygun fiyata yataklı ve pulman vagon seçenekleri sunar. Bu sayede, keyifli ve ekonomik yolculuğun keyfini sürebilir, Ege'nin büyülü dünyasına keşfe çıkabilirsiniz.

İzmir Mavi Tren rotalarını incelediğimizde, İzmir, Manisa, Balıkesir, Eskişehir, Ankara güzergahına sahip olduğunu görüyoruz. Her mevsim gittiğiniz yerde keyifli vakit geçirebileceğiniz bu tren yolculuğu, nostaljik bir havaya bürünmenizi sağlar. Özellikle yaz aylarında bu rotayı tercih edebilir, rahat ve nostaljik bir tren yolculuğu sonrasında, Ege'nin turkuaz sularına kendinizi bırakabilirsiniz.

8. Konya Mavi Treni

Türkiye'nin En İyi Tren Rotaları Konya Mavi Treni

Konya'ya gitmek ve Mevlana'yı ziyaret etmek isteyenler için Konya Mavi Tren, ideal seçenekler arasında yer alıyor. Öncelikle Konya ve İzmir arasında keyifli bir yolculuk deneyimi sunan bu yolculuk, ortalama 12 saat sürüyor. Aynı zamanda yataklı vagon ya da pulman seçeneği sunduğunu görebilirsiniz.

Konya Mavi Tren rotası, Konya'dan başlayarak, Afyonkarahisar, Uşak, Manisa ve İzmir güzergahında yolculuk deneyimi sunar. Konya'dan yola çıkanlar için de İzmir'e gitmek ve Ege havasının eşsiz büyüsünü hissetmek ayrı bir keyif verir. Bu sayede bu güzergahın son derece keyifli bir yolculuk sunduğunu ve keşif yapmak için ideal olduğunu söyleyebiliriz.

 İçerik Üreticisi
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.