Dünyanın En İyi 10 Bahar Festivali

Baharın içimize kattığı enerjiyi dışarıya yansıtmamızı sağlayan, birbirinden keyifli bahar festivalleriyle yılın tüm stresini atabilirsiniz. Müzik, eğlence ve sanata doyacağınız, birbirinden keyifli bahar festivallerini sizlere sıraladık.
Dünyanın En İyi 10 Bahar Festivali

Yüzlerce kültürün, çeşitliliğin ve farklı düşüncelerin olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Her kültürün birbirinden farklı, kendine özgü güzellikleri ve eğlencesi olduğunu söyleyebiliriz. Bunlardan en eğlencelisi de geleneksel bahar festivalleridir. Dünyada kutlanan bahar festivalleri, birçok geleneği gözler önüne sererek, akılda kalıcı anılar biriktirmenizi sağlıyor. Tüm dünya, koca bir yıl boyunca bu keyifli etkinlikler için gün sayıyor.

Bahar Ateşiyle Sokakları Aydınlatan Dünya Festivalleri

Tüm dünyanın heyecanla beklediği, coşkuyu hissedebileceğiniz bahar festivalleri sezonunu açıyoruz. Birbirinden eğlenceli festivaller, kültürel etkinlikler sayesinde her anı dolu dolu geçirmek ve yılın tüm stresini atmak mümkün. Müzik, eğlence ve sanata doyacağınız, birbirinden keyifli bahar festivallerini sizlere sıraladık.

İşte dünyanın en iyi bahar festivalleri;

1. Rio Karnavalı - Brezilya / Rio de Janeiro

Dünyanın En İyi Bahar Festivalleri Rio Karnavalı - Brezilya / Rio de Janeiro

Brezilyanın ne kadar enerji dolu bir ülke olduğunu hepimiz biliyoruz. Keyif ve eğlence denildiğinde akla gelen ilk ülkelerden biri olan Brezilya'daki Rio Karnavalı, dünyanın en meşhur ve en eğlenceli bahar festivallerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. ''Dünyanın şovu'' olarak anılan bu festivalde, dansa, eğlenceye doyacağınızı ve karnaval havasıyla tüm stresinizi atacağınızı söyleyebiliriz.

Ölmeden önce mutlaka gitmenizi önerdiğimiz Rio Karnavalı, çarpıcı kostümler, heyecan verici müzikler, mükemmel sahne, ışıklandırmalar ve samba şölenleriyle unutulmaz anlar yaşatıyor. Şubat veya Mart ayında düzenlenen bu karnavala gidebilir, 2 aydan fazla süre şehrin her yerinde çılgınca eğlenebilir, dansa ve müziğe doyabilirsiniz.

2. Coachella - ABD / California

Dünyanın En İyi Bahar Festivalleri Coachella - ABD / California

Bahar geldiğinde Coachella zamanı da geliyor. Tüm dünyanın en büyük müzik festivallerinden biri olan Coechella, ABD'nin California eyaletinde müziğe doyacağınız bir bahar festival. Aslında baharın gelmesiyle herkesin Coachella için gün saydığını söyleyebiliriz. Indio Çölü'nde gerçekleşen festival, genelde iki hafta sonu olmak üzere 6 gün sürüyor. Her günü konuşulan, müziğe ve eğlenceye doyuran ve tüm dünyanın hayranı olan sanatçılarla büyük bir şöleni sunan Coachella festivaline, fırsatınız varsa mutlaka gitmenizi öneriyoruz.

3. Las Fallas Festivali - İspanya / Valencia

Dünyanın En İyi Bahar Festivalleri Las Fallas Festivali - İspanya / Valencia

İspanya'nın eşsiz doğası, enerji dolu ve sevecen insanları yanı sıra İspanya'da yaşayabileceğiniz en mükemmel deneyimlerden biri de Las Fallas Festivalidir. 4 gün süren bu çılgın festivalde, bahar karşılanıyor ve şehrin nüfusu 3 katına çıkarak, eğlenceye doyuluyor. Turist akınına uğrayan festivalde, dev kuklalar ve çeşitli gösterilerle, görsel şölene doyacağınızı garanti edebiliriz. Yapımı neredeyse 1 yıl süren kuklalar, festivalin son gününde yakılıyor. Dev ateşin büyüsü ise tüm şehri sarıyor. Valencia'nın geleneksel bahar şenliklerinden biri olan Las Fallas Festivali, dünyanın en eğlenceli ve keyifli festivalleri arasında yer alıyor.

4. Venedik Karnavalı - İtalya / Venedik

Dünyanın En İyi Bahar Festivalleri Venedik Karnavalı - İtalya / Venedik

Venedik Karnavalı, bir maskeli baloda hissedeceğiniz bahar şöleni ve İtalya'nın büyülü şehri Venedik'te gerçekleşiyor. Maskeler, görkemli kıyafetler, farklı konseptler ile eğlenceye doyacağınız Venedik Festivali, 11 gün boyunca devam ediyor. San Marco Meydanı'nda tarihi sokaklarda eğlenceye doyabilirsiniz. Birçok yarışmanın düzenlendiği bu festivalde partiler, klasik müzik konserleri ile müziğe doyabilir, renkli anlar yaşayabilirsiniz. Her yılın şubat ya da mart ayında düzenlenen bu festival, Shove Salı gününden başlayarak, Kül Çarşambası'ndan önceki gün gerçekleşen Hristiyan Lent Kutlamasıyla sona eriyor.

5. Brüksel Caz Festivali - Brüksel / Belçika

Dünyanın En İyi Bahar Festivalleri Brüksel Caz Festivali - Brüksel / Belçika

Brüksel Caz Festivali, caz, blues ve rock sanatçılarının bayılacağı bir festival. Çünkü, burada bir müzik çılgınlığı yaşanıyor. Neredeyse bütün bar ve gece kulüplerinin bu çılgınlığa katıldığı Brüksel Caz Festivali, günlerce devam eden ve müziğe doymanızı sağlayacak bir etkinlik. Eğer caz müziği aşığıysanız, bu festivale ölmeden önce mutlaka gitmenizi öneriyoruz. Çünkü, her yerde caz, blues ve rock müziği hissedebilir, müziği doruklarda yaşayabilirsiniz.

6. Meksika Karnavalı - Meksika

Dünyanın En İyi Bahar Festivalleri Meksika Karnavalı - Meksika

Meksika karnavalı, geleneksel olarak düzenlenen, dünyanın en popüler karnavallarından biridir. Tüm şehri saran karnaval havası, eğlenceye, dansa ve müziğe doymanızı sağlıyor. Aynı zamanda, çeşitli geleneksel etkinlikleriyle de herkesin dikkatini çekmeyi başarıyor. Festivalde herkesin rengarenk ve parlak kıyafetler giydiği, davul ve birçok enstrümanın ritimlerini duyduğunuz, keyif ve müzik dolu bir etkinlik olduğunu söyleyebiliriz. Aynı zamanda, karnaval esnasında şekerlenmiş meyveler, tatlılar ve birçok bayram yemekleri sunuluyor. Baharın rengini hissetmenizi sağlayan bu festival, dünyanın en renkli ve keyifli festivalleri arasında yer alıyor.

7. Hanami – Japonya / Okinawa Adası

Dünyanın En İyi Bahar Festivalleri Hanami – Japonya

Japonya'nın her yıl düzenlediği geleneksel bahar festivali ise Hanami olarak karşımıza çıkar. Kiraz Çiçeği Festivali olarak andığımız bu festival, her yıl mart ayında başlıyor ve neredeyse nisanın ilk haftası boyunca devam edıyor. Açıkçası, bu festivalin bir çiçek seyretme etkinliği olduğunu söyleyebiliriz. Görsel şölen sunan kiraz çiçekleri, mükemmel bir atmosfer yaratıyor. Bu görsel şölen altında herkes geleneksel japon yemekleri yiyerek, piknik yapıyor ve keyifli vakit geçiriyor. Bu sayede, doğanın tadını çıkarmak ve kiraz çiçekleri altında sevdiklerinizle güzel vakit geçirerek, fotoğraf çekinmek mümkün.

Hanami festivalinde, konserler, Japon kültürünü yansıtan eğlenceler ve geçit törenleri gibi birçok etkinliğe rastlayabilirsiniz. Her yeri kiraz çiçeğinin eşsiz görseli kaplayan bu dönemde, geleneksel eğlencelerden biri olan Kiraz Çiçeği Festivali, geniş aydınlatmalar sayesinde gece, gündüz keyifli vakit geçirmenizi sağlıyor.

8. Holi Festivali - Hindistan

Dünyanın En İyi Bahar Festivalleri Holi Festivali - Hindistan

Dünyanın en meşhur festivallerinden biri de Holi Festivali'dir. Hindistan'ın geleneksel bahar festivallerinden biri olan Hobi Festivali, rengin büyüsüne kapılacağınız, eşsiz bir eğlence sunuyor. Çünkü, festivalde zararsız boyalar ile boyanıyorsunuz. Festivalin geleneklerinden biri de tanımadığınız insanların sizi boyamasıdır. Saçlarınızda, yüzünüzde ve hatta ayakkabılarınızda bile rengarenk boyalarla kaplanacağınız bu eğlenceli festival, tüm dünyanın ilgisini çekmeyi başarıyor. Hint mitolojisinde büyük öneme sahip olan geleneksel Holi Festivali, bir gece ve bir gün sürerek, tüm sokakları rengarenk yapıyor. Holi Festivalinin, bayram havası ve çoşkunun hissedildiği, rengarenk bir festival olduğunu söyleyebiliriz.

9. Prag Bahar Festivali - Prag / Çek Cumhuriyeti

Dünyanın En İyi Bahar Festivalleri Prag Bahar Festivali - Prag / Çek Cumhuriyeti

Prag bahar festivali, opera ve klasik müzik sevenlerin, vazgeçilmez festivallerinden biridir. 12 Mayıs ile 2 Haziran arasında gerçekleşen bu festivalin, unutulmaz bir müzik festivali olduğunu söyleyebiliriz. Dünyanın en iyi solistleri, orkestraları bu festivalde yer alarak, müziğe doymanızı ve keyifli vakit geçirmenizi sağlıyor. Çek Cumhuriyeti'nin başkenti olan Prag'da düzenlenen bu müzik şöleni, yılın en çok beklenen ve müziğe doymanızı sağlayan bahar festivalleri arasında yer alıyor.

10. Songkran Festivali - Tayland

Dünyanın En İyi Bahar Festivalleri Songkran Festivali - Tayland

Songkan Festivali, Taylan'ın geleneksel ve eğlenceli festivallerinden biridir. Bu festivalin en meşhur etkinliği ise insanların heykellere su dökerek yıkama ritüellerini gerçekleştirmesidir. İçi dolu su balonlarıyla, dev su tabancalarıyla ya da kovalarla herkes birbirini ıslatarak eğleniyor ve geleneksel Tay yeni yılı kutlanıyor. Suyun, şans, güzellik, bolluk ve bereket getirdiğine inanıldığı için evlerin önünde yer alan ve tapınaklardaki Buda simgeleri yıkanıyor.

Buda simgelerinin sokaklarda tören yaparak dolaştığı bu keyifli festivalin, en keyifli özelliklerinden biri de birçok hayvanın doğaya, özgürce bırakılmasıdır. Su dökme geleneğiyle eğlenceyi birleştiren bu keyifli festival, Tayland'ın ve dünyanın en meşhur bahar festivalleri arasında yer alıyor.

 İçerik Üreticisi
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.