Türkiye'nin Manzarasıyla Büyüleyen 10 En İyi Cam Seyir Terası

Kendinizi bulutların arasında hissedeceğiniz ve manzarasıyla büyüleneceğiniz, Türkiye'nin en iyi 10 cam seyir terasını sizlere sıraladık.
Türkiye'nin Manzarasıyla Büyüleyen 10 En İyi Cam Seyir Terası

Ülkemizin büyüleyici bir coğrafyaya sahip olduğunu hepimiz biliyoruz. Her bölgesinde ayrı güzellik bulunan ülkemizin, büyüleyici manzarayı gözler önüne seren cam terasları ise herkese unutamayacağı anlar yaşatmayı başarıyor. Cam teraslar, mükemmel manzarasıyla büyülerken, kendinizi adeta gökyüzünde hissetmenizi sağlıyor. Eğer bir gezi planınız varsa, cam teraslara mutlaka uğramanızı ve bu eşsiz hissi yaşamanızı tavsiye ediyoruz.

Estetik Yansımaları Gökyüzüne Taşıyan Cam Seyir Terasları

Kendinizi bulutların üstünde hissedeceğiniz cam teraslar, estetik yansımaları en doğal haliyle deneyimlemenizi sağlıyor. Eşsiz manzarasıyla büyüleyen coğrafyaları, metrelerce yükseklikte izleyebilir, unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz. Ülkemizin birçok bölgesinde yer alan cam seyir teraslarını, mutlaka gezi planlarınıza eklemenizi tavsiye ediyoruz. Öyleyse, gelin büyüleyici manzarasıyla herkesi kendine hayran bırakan, Türkiye'nin en iyi cam seyir teraslarını keşfe çıkalım.

İşte Türkiye'nin en iyi 10 cam seyir terası;

1. Hatila Vadisi Cam Terası - Artvin

Türkiye'nin Manzarasıyla Büyüleyen 10 En İyi Cam Seyir Terası Hatila Vadisi Cam Terası - Artvin

Artvin, ülkemizin yeşil harikası şehirlerinden biridir. Karadeniz bölgesinin doğa harikalarından biri olan Artvin'de gezilecek birçok yer olduğunu söyleyebiliriz. Doğa güzellikleri, milli parkları, kültürel zenginlikleri ve en önemlisi yemyeşil büyüsüyle Artvin, mutlaka gezip görmenizi önerdiğimiz şehirler arasında yer alıyor. Hatila Vadisi ise Artvin'in eşsiz yeşil doğasını gökyüzünden seyretmenizi sağlıyor. Cam terası ve eşsiz manzarasıyla hayatınızda unutamayacağınız bir görsel şölen sunan bu teras, 220 metre yüksekliğiyle, sarp bir kayanın üzerine kuruluyor. Kendinizi göklerde hissedeceğiniz Hatila Seyir Terası, Karadeniz gezisine çıkanlar ya da Artvin yakınlarında yaşayanlar için, mutlaka görülmesi gereken cam seyir tepesi tavsiyemizden biridir.

  • Bölge: Artvin/Merkez
  • Yükseklik: 220 Metre
  • Açık Olduğu Saatler: 09:00 - 20:30
  • Adres: Hatila Vadisi Artvin Cam Teras, 08000 Taşlıca/merkez/Artvin

2. Kristal Cam Teras - Karabük

Türkiye'nin Manzarasıyla Büyüleyen 10 En İyi Cam Seyir Terası Kristal Cam Teras - Karabük

Ülkemizin ilk cam seyir terası Karabük'te yer alıyor. Kristal cam terası, Karabük'ün meşhur Safranbolu ilçesine kurulan, eşsiz doğası ve manzarasıyla herkesi kendine hayran bırakan bir teras. 80 metre yükseklikte kurulan bu terasta yürümenin ve manzarayı seyretmenin, heyecanlı ve büyüleyici olduğunu söyleyebiliriz. Teras, bazılarına korkutucu görünse de 75 ton ağırlığı kaldırabilecek gücüyle karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda Tokatlı Kanyonu'nun büyüleyici manzarasını gözler önüne seriyor. Buraya gittiğinizde Zipline parkuruna da uğrayabilir, özgür bir kuş misali gökyüzünde süzülebilir ve yeni maceralar yaşayabilirsiniz

  • Bölge: Karabük/Safranbolu
  • Yükseklik: 80 Metre
  • Açık Olduğu Saatler: 09:00 - 22:00
  • Adres: Safranbolu Karabük TR, İncekaya Cd., 78600

3. Boztepe Seyir Terası - Trabzon

Türkiye'nin Manzarasıyla Büyüleyen 10 En İyi Cam Seyir Terası Boztepe Seyir Terası - Trabzon

Trabzon'un, büyüleyici doğasıyla Karadeniz gezilerinin ilk duraklarından biri olduğunu hepimiz biliyoruz. Karadeniz'in eşsiz doğasını gözler önüne seren Trabzon'u, göklerden izleyebilirsiniz. Mükemmel deniz manzarasıyla keyifli dakikalar yaşamak isteyenler için Boztepe Seyir Terası, mutlaka uğramanızı dilediğimiz cam teraslar arasında yer alıyor. Burada yer alan kafede lezzetli içecekler yudumlayabilir, manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Sizleri yerden 530 metre üstüne çıkarak teras, mükemmel manzarasını sizlere sunarken, kendinizi gökyüzünde hissetmenizi sağlıyor. Özellikle gün batımını izlemek için Boztepe Seyir Tepesi, mükemmel duralardan biri olarak karşımıza çıkıyor.

  • Bölge: Trabzon/Merkez
  • Yükseklik: 530 Metre
  • Açık Olduğu Saatler: 08:00 - 23:30
  • Adres: Esentepe, 412. Sk. No:17, 61220 Trabzon Merkez/Trabzon

4. Ayrı Gezegen Cam Teras - Kocaeli

Türkiye'nin Manzarasıyla Büyüleyen 10 En İyi Cam Seyir Terası Ayrı Gezegen Cam Teras - Kocaeli

Yeşil doğanın mis gibi kokusunu içinize çekmek ve büyüleyici manzarada unutulmaz anlar yaşamak için Ayrı Gezegen Cam Teras, mükemmel bir durak. Burada cam teras üzerinde kendinizi gökyüzünde yürüyor gibi hissedebilir ve derin vadinin manzarasını seyredebilirsiniz. Yeşillikler arasında ortaya çıkan Spanca Gölü manzarasıyla, herkesi kendine hayran bırakan Gezegen Cam Teras, Kocaeli'nin mutlaka görülmesi gereken teraslarından biridir. Aynı zamanda 450 metrekare alanıyla Türkiye'nin en büyük cam teraslarından biri olma özelliğini bünyesinde taşıyor. Bu devasa terasın, sizleri yerden 185 metre yüksekliğe taşıdığını görebilirsiniz. Bu manzarayı görmek ve unutulmaz anlar yaşamak isteyenlerin, farklı şehirlerden ve ülkelerden buraya geldiğini söyleyebiliriz. Gezi planınıza mutlaka eklemenizi önerdiğimiz Gezegen Cam Teras, gökyüzünde yürümek isteyenler için mükemmel bir fırsat.

  • Bölge: Kocaeli/Kartepe
  • Yükseklik: 450 Metre
  • Açık Olduğu Saatler: 09:00 - 19:00
  • Adres: Maşukiye, kartepe caddesi, mahallesi no: 179, 41290 Kartepe/Kocaeli

5. Bakacak Seyir Terası - Bursa

Türkiye'nin Manzarasıyla Büyüleyen 10 En İyi Cam Seyir Terası Bakacak Seyir Terası - Bursa

Bakacak Seyir Terası, büyüleyici manzarasıyla herkesi kendine hayran bırakan bir başka durak. Bursa'nın Uludağ ilçesinde yer alan bu terasın, eşsiz manzarası ve mükemmel tasarımıyla ön plana çıktığını görüyoruz. Sizleri 1720 metre yüksekliğe taşıyan cam seyir terasın, kartpostal niteliğinde manzaralara şahit olmanızı sağladığını söyleyebiliriz. Marmara Denizini de görüş açısına alan eşsiz görüntü, giden herkesi kendine hayran bırakma niteliklerine sahip. Büyük bir turizm ağına sahip olan Bursa'ya uğradığınızda Bakacak Seyir Terası'na mutlaka uğramanızı öneriyoruz. Buraya gittiğinizde, 20 dakika ormandan iniş yaparak Safranboğan Şelalesi'ne de uğrayabilir, eşsiz doğanın ve manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

  • Bölge: Bursa/Yıldırım
  • Yükseklik: 1720 Metre
  • Açık Olduğu Saatler: 7/24
  • Adres: Güllük, 16370, Kaplıkaya Cd., 16310 Yıldırım/Bursa

6. Valla Kanyonu Seyir Terası - Kastamonu

Türkiye'nin Manzarasıyla Büyüleyen 10 En İyi Cam Seyir Terası Valla Kanyonu Seyir Terası - Kastamonu

Valla Kanyonu, Karadeniz'in doğal güzelliklerini ve büyüleyici manzaralarına şahit olabileceğiniz, mükemmel bir gezi durağı olarak karşımıza çıkıyor. Dünyanın en derin ikinci kanyonu olan Valla Kanyonu, nefes kesen manzarasıyla, gidenlere unutamayacakları anlar yaşatıyor. Burada yer alan üç katlı seyir tepesi ise bu eşsiz doğayı ayaklarınızın altına seriyor. Aylık 100 binden fazla kişinin bu deneyimi yaşamak için seyir tepesine uğradığını görüyoruz. Sizleri 450 metre yüksekliğe taşıyarak, kanyonun mucizevi manzarasını izlemenizi sağlayan teras, Küre Dağları Milli Parkı içerisinde yer alıyor. Aynı zamanda, Avrupa'nın en iyi korunan parkları arasında yer alıyor. Valla Kanyonu Seyir Terası, şehrin turizm potansiyelini artırma konusunda oldukça ön planda. Büyüleyici manzarasıyla doğayı en yalın haliyle hissetmenizi ve cam terasla gökyüzünde yürümenizi sağlayan Valla Kanyonu Seyir Terası, Kastamonu'ya yolu düşenlerin mutlaka uğramasını önerdiğimiz yerlerden.

  • Bölge: Kastamonu/Pınarbaşı
  • Yükseklik: 450 Metre
  • Açık Olduğu Saatler: 7/24
  • Adres: 37770 Muratbaşı/Pınarbaşı/Kastamonu

7. Kazdağı Cam Teras - Balıkesir

Türkiye'nin Manzarasıyla Büyüleyen 10 En İyi Cam Seyir Terası Kazdağı Cam Teras - Balıkesir

Balıkesir, eşsiz doğasıyla turizm faaliyetlerinin ön planda yer alan şehirlerinden birisi. Buraya gittiğinizde eşsiz doğasıyla hayran bırakan Kazdağı Milli Parkı'na, Cunda Adası'na, Manyas Gölü Kuş Cenneti Milli Parkı'na, Şeytan Sofrası ve Aşıklar Tepesi'ne mutlaka uğramanızı öneriyoruz. Balıkesir'in eşsiz manzarasını göklerden izlemenizi sağlayan Kazdağı Cam Teras ise mutlaka görmeniz gereken yerlerden birisi. Öncelikle bu terasın, en meşhur cam teraslardan biri olduğunu söyleyebiliriz. Sizlere körfezin yeşil ve mavinin her tonunu büyüleyici bir manzarayla sunan bu teras, oksijeni bol bol içinize çekmenizi sağlıyor. Şahindere Kanyonu olarak da bilinen terasta, yerden 586 metre yüksekliğe çıkabilir, şehrin tüm doğasını bilinç altınıza kaydedebilirsiniz. Doğayla iç içe anlar yaşayacağınız Kazdağı Cam Terası'nı, mutlaka deneyimlemenizi öneriyoruz.

  • Bölge: Balıkesir/Edremit
  • Yükseklik: 586 Metre
  • Açık Olduğu Saatler: 09:30 - 17:30
  • Adres: Altınoluk, 10870 Edremit/Balıkesir

8. Ulubey Cam Teras - Uşak

Türkiye'nin Manzarasıyla Büyüleyen 10 En İyi Cam Seyir Terası Ulubey Cam Teras - Uşak

Ulubey Kanyonları, dünyanın en büyük ikinci kanyonu özelliğini bünyesinde taşıyan, eşsiz bir doğa harikası olarak karşımıza çıkıyor. 135 metrelik camdan oluşan bu teras, sizleri göklere çıkararak mükemmel bir manzara sunuyor. Anadolu'nun vadi manzaralarıyla herkesi kendine hayran bırakan bu seyir tepesine mutlaka uğramanızı öneriyoruz. Özellikle Pamukkale turlarına eklenen bu terası, gezi planlarınıza ekleyebilir ve Ulubey Vadilerine bir de gökyüzünden seyredebilirsiniz. Sizleri yerden 150 metre yüksekliğe taşıyan terasta, 302 metrekare büyüklüğünde bir kafeterya bulunuyor. Aynı zamanda kanyonun zemininde Banaz Çayı ve Dokuzsene deresi geçiyor. İçerisinde ise Antik Dönem, Selçuklu ve Osmanlı'ya ait birçok yapı olduğunu görebilirsiniz. 4 mevsim ziyaretçi ağırlayan bu terası, gezi planlarınıza mutlaka eklemenizi ve eşsiz manzaranın tadını çıkarmanızı öneriyoruz.

  • Bölge: Uşak/Ulubey
  • Yükseklik: 586 Metre
  • Açık Olduğu Saatler: 09:00 - 21:00
  • Adres: Dilaver, Eskibaş Değirmen Yolu Küme Evleri No:11, 64900 Ulubey/Uşak

9. Tortum Gölü Ford Park Cam Teras - Erzurum

Türkiye'nin Manzarasıyla Büyüleyen 10 En İyi Cam Seyir Terası Tortum Gölü Ford Park Cam Teras - Erzurum

Erzurum'un Uzundere ilçesinde yer alan Tortum Gölü, sizleri 143 metre yüksekliğe taşıyarak, göklerden göl manzarasını izlemenizi sağlıyor. Bu terasın, 12,3 metre uzunluğunda ve 565 metrekare açık alana sahip olduğunu görüyoruz. Bu sayede her alandan kolaylıkla manzaranın keyfini çıkarabilir, eşsiz göl manzarasıyla doğayı hissedebilirsiniz. Ziyaretçi akınına uğrayan bu eşsiz terasın, Erzurum'a gidenler için eşsiz bir durak olduğunu söyleyebiliriz. Eğer şehrin yakınlarında bir gezi planınız varsa, Tortum Gölü Ford Park Cam Teras'a mutlaka uğramalısınız. Buraya gitmişken, Tortum Şelalesine de uğrayabilir, eşsiz manzaraları kaçırmadan dönebilirsiniz.

  • Bölge: Erzurum/Uzundere
  • Yükseklik: 586 Metre
  • Adres: Altınçanak Mah., Uzundere, Erzurum, Türkiye

10. Sapphire Seyir Terası - İstanbul

Türkiye'nin Manzarasıyla Büyüleyen 10 En İyi Cam Seyir Terası Sapphire Seyir Terası - İstanbul

İstanbul'da yaşayan ve eşsiz İstanbul manzarasını gökyüzünden izlemek isteyenler için de iyi bir haberimiz var. İstanbul'da yer alan Sapphire Seyir Terası, İstanbul'u ayaklarınız altına seren ve müthiş manzarasıyla kendine hayran bırakan seyir terasları arasında yer alıyor. Sapphire Alışveriş Merkezinin 54. katında yer alan bu teras, sizleri yerden 214 metre yüksekliğe taşıyor. Bu sayede İstanbul manzarasını kuşbakışı izleyebilir, cam terasta unutulmaz bir an yaşayabilirsiniz. Üstelik bu eşsiz manzara karşısında güzel yemekler yemek de mümkün. Buradaki restoran, eşsiz manzarayı ve lezzetli yemekleri bir araya getiriyor. Eğer, İstanbul'da keyifli bir gün geçirmek ve büyüleyici manzaranın keyfini çıkarmak istiyorsanız Sapphire Seyir Terası'na mutlaka uğramanızı tavsiye ediyoruz.

  • Bölge: İstanbul/Kağıthane
  • Yükseklik: 214 Metre
  • Açık Olduğu Saatler: 10:00 - 21:30
  • Adres: Emniyetevleri, Eski Büyükdere Cd. No:1, 34415 Kâğıthane/İstanbul

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.