Birbirinden Sürükleyici Hikayeleriyle En İyi Aşk Romanları

Karakterleri en içten duygularla anlayarak, aşkı en yoğun haliyle hissetmeniz için büyüleyici hikayeleriyle en iyi aşk romanlarını sizlere sıraladık. 
Birbirinden Sürükleyici Hikayeleriyle En İyi Aşk Romanları

İnsanlığın var olduğu günden bu yana en yoğun hislerden biri olan aşk, yüzyıllardır edebiyatın, sanatın, felsefenin en büyük konularından biridir. Romanların, filmlerin, dizilerin ve tiyatroların en etkileyici konusu olan aşk, her zaman yoğun hisleri yaşamamızı sağlayarak büyülenmemizi sağlıyor. Aşk romanları ise sürükleyici ve etkileyici hikayeleriyle bizleri bambaşka hayatlara ve bambaşka karakterlere büründürüyor. Hislerinizi canlandıran, keyifli, hüzünlü veya güldüren hikayeleriyle birçok aşk romanının, hayatınızda büyük etki bırakacağını söyleyebiliriz.

Aşkı En Derin Haliyle Hissettiren En İyi Aşk Romanları

Aşk romanları, bambaşka karakterlere bürünmenizi ve başka hayatlar yaşamanızı sağlayan, sizleri içine çeken olay örgüleriyle karşımıza çıkar. Başyapıt romanlar, dünya klasikleri ve dünyada herkeste iz bırakan birçok aşk romanıyla hislerinizi canlandırabilir ve kitaptaki karakterlerin hayatını benimseyebilirsiniz. Karakterleri anlamak, onlarla aynı hisleri paylaşmak ve aşkı en yoğun haliyle hissetmeniz için en iyi aşk romanlarını sizlere sıraladık.

1. Aşk ve Gurur - Jane Austen

Aşkın Büyülü Hislerini Yaşatan En İyi Aşk Romanları Aşk ve Gurur - Jane Austen

Aşk ve Gurur, Jane Austen tarafından kaleme alınan ve her dönemi etkisi altına alan eşsiz romanlardan biridir. Dünya klasik edebiyatında büyük yer kaplayan Aşk ve Gurur, 18. yüzyıl İngiltere'sinde geçiyor. Bu dönemde yaşanan unutulmaz bir aşk hikayesini anlatan roman, orta halli bir ailenin zeki ve neşeli kızının, kibirli ancak dürüst ve varlıklı bir genç ile nefretle başlayan aşk hikayesini anlatır.

Gurur ve önyargı olarak da çevrilen kitabın, tüm dünyayı etkisi altına alan hikayesi ve karakterleriyle mutlaka okunması gereken aşk romanlarından biri olduğunu söyleyebiliriz. 2005 yılında film senaryosu olarak kullanılan roman, Keira Knightley ve Matthew Macfadyen’in başarılı oyunculuğuyla sizlere sunuluyor. Nefretle başlayan tanışmanın zamanla büyük bir aşka dönüşmesini anlatan Aşk ve Gurur romanının, tüm dünyada sevilen ve sizlere aşkın, önyargı ve gururla olan mücadelesini anlatan en iyi aşk romanlarından biri olduğunu söyleyebiliriz.

2. Vadideki Zambak - Honore de Balzac

Aşkın Büyülü Hislerini Yaşatan En İyi Aşk Romanları Vadideki Zambak - Honore de Balzac

Vadideki Zambak, Honore de Balzac tarafından yazılan, eşsiz eserlerden biridir. Balzac’ın kült romanlarından biri olan Vadideki Zambak, platonik aşk ve toplum etkisini her alanda hissedebileceğiniz bir romandır. Vadideki Zambak, aristokrat ailenin en küçük oğlu olan Felix de Vandenesse ve Kont Mortsauf’un eşi Henriette de Mortsauf arasında geçen imkansız aşkın hüznünü sizlere sunuyor.

İmkansız aşkın baş karakteri Felix, sevgiden yoksun çocukluk ve otoriter bir ortamda yetişen ancak saf ve hırçın aşkıyla tanıştığında hayatı değişen bir karakterdir. Toplum etkisini yoğun derecede hissedebileceğiniz roman, Balzac’ın otobiyografik romanı olarak da kabul ediliyor. Yaş farkı ve imkansızlıklar içerisinde yeşeren aşkın hikayesi Vadideki Zambak, tüm dünyada en sevilen aşk romanlarından biridir.

3. Anna Karenina - Lev Tolstoy

Aşkın Büyülü Hislerini Yaşatan En İyi Aşk Romanları Anna Karenina - Lev Tolstoy

Tüm dünyanın tutkuyla bağlandığı ve yıllardır severek okunan Anne Karenina, Tolstoy’un en başarılı ve eşsiz eserlerinden biridir. En çok satan Rus romanlarından biri olmayı başaran Anna Karenina, 1970'li yıllarda geçiyor. Rusya'daki burjuvazinin ve kapitalizmin yükselmeye başladığı dönemlere yansıtan roman, sizlere yasak aşkın büyülü hislerini sunuyor. Zengin karakter ağına sahip olan kitabın, dönemin insan haritasını çıkardığını ve dönemle ilgili birçok bilgiyi sizlere sunduğunu söyleyebiliriz.

Kitapta seçkinler sınıfındaki iki ayrı aşk hikayesi sizlere sunuluyor. Zengin kesimin arasındaki ilişkilere aşka ve ölüm kavramlarına değinen kitapta, sevgiye dayanmayan ilişkilerin ve sevgiyle kurulan ilişkilerin arasındaki farkı ve sonuçlarını görebilirsiniz. Dönemin sosyolojik yapısı ve aşkın farklı hikayeleriyle tüm dünyayı etkisi altına Anna Karenina, aşk romanı dendiğinde ilk akla gelen eserlerden biridir.

4. Masumiyet Müzesi - Orhan Pamuk

Aşkın Büyülü Hislerini Yaşatan En İyi Aşk Romanları Masumiyet Müzesi - Orhan Pamuk

Orhan Pamuk, ülkemizdeki en başarılı yazarlardan biridir. Başarısını ve kabiliyetini Nobel Ödülü alarak tescilleyen Orhan Pamuk’un her eserinde ayrı bir keyif alıyoruz. Tek aşk kitabı olan Masumiyet Müzesi ise etkisinde kalacağınız eşsiz eserlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Romanda İstanbullu ve zengin bir ailede büyüyen Kemal ile yoksul akrabası olan Füsun'un hikâyesi anlatılıyor. Kitapta yalnızca aşk hikayesi değil arkadaşlık, evlilik, cinsellik, mutluluk ve tutku gibi kavramları ve duyguları da en derin hislerle yansıttığını görebilirsiniz.

Masumiyet Müzesi, kahramanları ve konusuyla birçok hisse şahit olabileceğiniz farklı olaylar ve mizah duygusuyla sizlere sunuluyor. 1975 yılında başlayan hikayenin Orhan Pamuk'un 10 yıllık çalışması sonucunda oluşturduğunu görüyoruz. Romanını kızı Rüya'ya ithaf eden Orhan Pamuk, günlük hayattaki ilişkiler, resim, arkadaşlık, mutluluk, yalnızlık, televizyon ve aile gibi birçok konuyu sizlere sunuyor. Çıktığı günden itibaren ilk 3 günde en çok satanlar listesinde birinci sıraya yerleşen roman, hayatla ilgili birçok hisse şahit olmanızı sağlayacak.

5. Muhteşem Gatsby - F. Scott Fitzgerald

Aşkın Büyülü Hislerini Yaşatan En İyi Aşk Romanları Muhteşem Gatsby - F. Scott Fitzgerald

Muhteşem Gatsby, Amerikan edebiyatının en önemli isimlerinden F. Scott Fitzgerald’in başyapıtı olarak karşımıza çıkıyor. Kitapta ''Caz Çağı'' olarak akıllara kazınan 1920'lerin resmedildiğini görebilirsiniz. Birinci Dünya savaşı'nın yıkıcı etkisi ve sonuçlarını yansıtan kitap, gizemli genç milyoner Jay Gatsby ve onun saplantılı bir şekilde aşık olduğu Daisy Buchanan arasında geçiyor. Olayları bir başka roman karakteri olan Nick Carraway ağzından anlatan romanda idealizm ölçüsüzlük, çöküş ve toplumsal karışıklık temalarıyla ''Caz Çağı'' ayrıntılı bir şekilde tasrif ediliyor.

Tüm dünyanın en sevilen aşk romanlarından biri olan Muhteşem Gatsby, 2013 yılında bir romantik gerilim filmi olarak sizlere sunuluyor. Leonardo Dicaprio, Tobet Maguire ve Carey Mulligan gibi başarılı oyuncuları bir araya getiren film, kitabın etkili aşk hikayesini bir de film sanatıyla hissetmenizi sağlıyor. Karakterleri, olayları ve hissettirdikleriyle Muhteşem Gatsby, etkisinde kalacağınız en iyi aşk romanlarından biridir.

6. Nefes Nefese - Ayşe Kulin

Aşkın Büyülü Hislerini Yaşatan En İyi Aşk Romanları Nefes Nefese - Ayşe Kulin

Nefes Nefese, Ayşe Kulin tarafından yazılan eşsiz eserlerden biridir. İkinci Dünya Savaşı döneminde yaşanan hikayede, Nazizm’in acımasız etkilerini ve Türk diplomasisinin özenle korumaya çalıştığı dengeyi ele alan bir romandır. Osmanlı vezirlerinden birinin kızıyla evlenen Yahudi bir gencin zor dönemlerden geçen aşkını anlatan romanda sürükleyici anlatımı ve ustalık kurgusuyla bir çırpıda bitirebileceğiniz aşk romanlarından biridir.

Romanda Nazi tehdidi altında birçok sıkıntı çeken Yahudilerin, Türkler tarafından kurtarılışının konu edildiğini görüyoruz. Aynı zamanda bir Türk ile Musevi bir gencin zor dönemlerden geçen aşkını anlatıyor. Osmanlı Devleti'nin son Sıhhiye Nazırı Fazıl Reşat Paşa'nın kızı Selva ile aşık olduğu Musevi genç Rafael’in evlenmelerine karşı çıkan aileleri tarafından dışlanması sonucunda Fransa'ya gitmeleriyle olay hikayesi başlıyor. Dönemin zor şartlarını ve birbirine aşık olan iki gencin hikayelerini, sürükleyici ve tarihi bir kurguyla okumanızı sağlayan Nefes Nefese, mutlaka okumanız gereken sürükleyici aşk romanlarından biridir.

7. Kürk Mantolu Madonna - Sabahattin Ali

Aşkın Büyülü Hislerini Yaşatan En İyi Aşk Romanları Kürk Mantolu Madonna - Sabahattin Ali

Kürk Mantolu Madonna, yayınlandığı günden bugüne en sevilen aşk romanlarından biridir. Etkisinde kalabileceğiniz aşk öyküsü tüm zamanların en hüzünlü hikâyelerinden biridir. Aynı zamanda edebiyatımızın en başarılı psikolojik alıntılardan biri olan Kürk Mantolu Madonna, aşk yalnızlık ve yabancılaşma gibi temaların tüm ayrıntılarıyla hissetmenizi sağlıyor. Kürk mantolu Madonna, temelde bir aşk hikayesi olsa da insanın yalnızlaşma sürecini ve topluma karşı yabancılaşmasını derin duygularla hissetmemizi sağlıyor.

Romanın baş karakteri Yahudi asıllı Alman bir kadın Maria Puder ile Havranlı Raif Efendi’dir. 1943 yılında yayınlanan kitap, Sabahattin Ali'nin gerçek bir aşktan yola çıkarak bizlere sunduğu bir hikayedir. İçsel ve dokunaklı bir aşka yer veren romanın, birçok tiyatro ve sinemaya uyarlanan eşsiz eserlerden biri olduğunu görüyoruz. Kitabı okuduktan sonra en sığ bulduğunuz insanın dahi içinde farklı duygularla yaşadığını ve insanın en zor varlıklardan biri olduğunu anlayabilirsiniz.

8. Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu - Stefan Zweig

Aşkın Büyülü Hislerini Yaşatan En İyi Aşk Romanları Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu - Stefan Zweig

Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu, aşkın platonik halini en iyi şekilde anlatan kitaplardan biridir. Aşka bir çok tanım yüklediğimiz dünyada, kendi içinde aşkını yaşayan bir kadının hikayesini anlatan roman, aşkın bambaşka bir boyutunu sizlere sunuyor. Bilinmeyen bir kadının mektubunun konu olduğu kitapta, çocuğunun ölümüyle başlayan ve kendi ölümüyle sonlanan bir hayat kesitini bizlere sunduğunu görüyoruz. Mektup ise ismi bilinmeyen bir kadının ömrü boyunca aşık olduğu adama yazdığı mektubu ölmeden önce göndermesiyle karşımıza çıkıyor.

Mutlak aşk kavramının gerçekliğini sorgulatan ve psikolojik türde yazılan kitapla, gerçek aşkla ilgili fikirlerinizi sorgulayabilirsiniz. Bir kadının çocukluk döneminden başlayan ve ilk görüşte aşık olduğu bir adama duyduğu hayranlığı anlatan roman, platonik aşkın en farklı yorumlarından birini bizlere sunuyor. Aşk ve saplantının birbirinden çok farklı duygular olduğunu, aşkın hayata döndüren etkisi ve saplantılının hayatı bitiren etkisini en ayrıntılı haliyle sizlere sunuyor. Platonik aşkın bir hayattaki etkisini en derin duygularla anlamanızı sağlayan Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu, mutlaka okumanız gereken aşk romanlarından biridir.

9. Uğultulu Tepeler - Emily Bronte

Aşkın Büyülü Hislerini Yaşatan En İyi Aşk Romanları Uğultulu Tepeler - Emily Bronte

Uğultulu Tepeler, İngiliz edebiyatının eşsiz eserlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Akıcı dili ve kurgusuyla herkese etkisi altında bırakan roman, sizlere aşkın içine çekecek etkiye sahiptir. Edebi eserin tüm mükemmelliğini sizlere sunan ve hislerinize canlandıran bu kült eseri mutlaka okumalısınız. Uğultulu Tepeler, 19. yüzyılın başlarında İngiltere'de yaşayan zengin Catherine ve ailenin evlatlığı Heatcliff arasındaki sancılı aşkı şiirsel bir dille anlatan romandır.

Aşk, intikam ve nefretin birlikteliğini en iyi şekilde sizlere yansıtan roman, yazarın eşsiz anlatımıyla karakterlerin iç dünyasına sizleri çağırıyor. Tüm dünyada sevilen Uğultulu Tepeler, yazarın eşsiz anlatımıyla daha da güzel hale geliyor. Aşkın hiç bitmeyecek bir nefrete dönüşmesi ve intikam duygusunun yıkıcı etkisini gözler önüne seren kurguyla sürükleyici ve akıcı bir aşk romanını mutlaka okunması gereken aşk romanlarından biridir.

10. Beyaz Geceler - Fyodor Mihayloviç Dostoyevski

Aşkın Büyülü Hislerini Yaşatan En İyi Aşk Romanları Beyaz Geceler - Fyodor Mihayloviç Dostoyevski

Beyaz Geceler, Dostoyevski tarafından yazılan eşsiz eserlerden biridir. Hayalperest ve yalnız bir gencin hikayesini anlatan romanda, okurlarında hüzün yaratan hislerle karşımıza çıkıyor. Bir kişilik parçalanmanın ve 4 gece süren bir aşkın hayaliyle sizlere sunulan roman, hüzünlü hikayesiyle sizleri içine çekiyor. Öykü, baş karakteri Petersburg’un kasvetli beyaz gecelerin birinde sokakta dolaşırken genç bir kızla tanışmasıyla başlıyor. Nastenka adındaki genç kız da onun kadar yalnızdır. Ancak Nastenka’nın aşık olduğu genç adam bir yıl sonra döneceğini söyleyerek Moskova'ya gidiyor. Bir yıl sonunda ise tek bir mektup bile yazmıyor.

İkinci buluşmalarından sonra aralarında oluşan dostluğu konu edinen kitap, Sürükleyici anlatımıyla eşsiz eserlerden biridir. Nastenka’yı dinlerken ondan etkilenen baş kahramanımız Petersbug, okurları içine çeken hüzünlü hikayesiyle 4 gece süren aşkın hayalini sizlere sunuyor. Yazarın hayalperest tanımlaması ise hem ilginç hem de farklıdır. Duygularını ve hayatını hayallerinde yaşayan, toplumun dışına itilmiş insanlara ''Hayalperest'' unvanını yakıştırır. Coşkulu bir ruh halini sizlere sunan aşk romanını mutlaka okumalı ve bir hayalperestin aşkına şahit olmalısınız.

11. Kolera Günlerinde Aşk - Gabriel Garcia Marquez

Aşkın Büyülü Hislerini Yaşatan En İyi Aşk Romanları Kolera Günlerinde Aşk - Gabriel Garcia Marquez

Kolera Günlerinde Aşk, Gabriel Garcia Marquez tarafından yazılan eşsiz ve etkileyici aşk romanlarından biridir. Florentino Ariza adındaki genç adamın derin aşkını konu eden roman, Florentino'nun telgraf teslim etmek için bir evi ziyaret etmesiyle başlıyor. Romanda ilk görüşte aşık olan Fermina Daza, Florentino Ariza ve Doktor Juvenal üçgeninde gelişen canlı ve karşılıksız bir aşk hikayesine şahit olabilirsiniz.

Florenza Ariza’nın ömür boyunca süren aşkına kavuşmak için uzun yıllar beklediği roman, aşkın büyüsünü sizlere sunan eşsiz eserlerden biridir. 2007 yılında İngiliz yönetmen Mike Newell tarafından sinemaya aktarılan roman, İspanyolca diliyle sinemalarda da karşımıza çıkıyor. Herkesi etkisi altına alan büyüleyici aşk hikayesini okuyabilir, aşkın doğasına ve yarattığı hislere şahit olabilirsiniz.

12. One Day - David Nicholls

Aşkın Büyülü Hislerini Yaşatan En İyi Aşk Romanları One Day - David Nicholls

One Day, David Nicholls tarafından yazılan ve 2009 yılında yayınlanan eşsiz aşk romanlarından biridir. 20 yıl boyunca iki kahramanın hayatını anlatan kitap, genel olarak olumlu eleştiriler alarak 2010’da Galaxy Yılın Kitabı seçiliyor. Decter ve Emma’nın 1998 yılında tanışmaları ve ilk günden itibaren birbirlerinden etkilenmesini konu alan roman, iki zıt karakterin karşılaşmasını ve 20 yıla yayılan sevgiye odaklanan dalgalı ilişkilerle sizlere sunuluyor. Kaçırılan ve yakalanan fırsatları ve zaman içindeki değişken duyguları hayatın zorluklarıyla birlikte aşkın doğasıyla birleştirerek sizlere sunan roman, 20 yıla yayılan bir ilişkiyi tek ve özel bir gün üzerinden sizlere aktarıyor.

Danimarkalı yönetmen Lone Scherfing’in yönetmen koltuğunda oturduğu One Day filmi ise Nicholls’un çok satan romanından beyaz perdeye uyarlanır. Anne Hathaway ve Jim Sturgess’in başrollerini oynadığı film, romanın film sanatıyla karşınıza çıkmasını sağlar. Aşkın doğasını ve uzun yıllar devam eden hikayesini sizlere sunan roman, mutlaka okumanız gereken etkileyici aşk romanlardan biridir.

En İyi Aşk Romanları

#KitapYazarYayınlandığı Yıl
1Aşk ve GururJane Austen1813
2Vadideki ZambakHonore de Balzac1835
3Anna KareninaLev Tolstoy1935
4Masumiyet MüzesiOrhan Pamuk2008
5Muhteşem GatsbyF. Scott Ftzgerald1925
6Nefes NefeseAyşe Kulin2002
7Kürk Mantolu MadonnaSabahattin Ali1940
8Bilinmeyen Bir Kadının MektubuStefan Zweg1922
9Uğultulu TepelerEmily Bronte1847
10Beyaz GecelerFyodor Mihayloviç Dostoyevski1848
11Kolera Günlerinde AşkGabriel Garcia Marquez1985
12One DayDavid Nicholls2009

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.