Küçük Büyük Demeden Herkesin Okuması Gereken Kitaplar

Çocuk kitabı diyerek geçiştirmeyin, her yaşa hitap eden bu kitapları mutlaka okumalısınız. İçeriği ile ruh halinizi değiştirecek. Haydi büyükler, çocuklar kitabı olarak geçen bu kitapları okumaya.
Küçük Büyük Demeden Herkesin Okuması Gereken Kitaplar

Bazı kitaplar vardır; küçük büyük demeden her kesime hitap eder. Çocukların ve büyüklerin ortak okuyabilecek kitap sayıları yok denecek kadar azdır. Sayacağımız kitaplar küçük çocukların ufkunu açtığı kadar yaşça büyük insanlarında bakış açısını genişletiyor. Hem kendinizin okuyabileceği, hem de çocuğunuza okutabileceğiniz kitapları sizler için derledik. İşte, büyük küçük ayrımı yapmadan okuyabileceğiniz kitaplar.

1. Şeker Portakalı/ Jose Mauro de Vasconcelos

seker-portakali2.jpg

Çocukken çoğumuz bu kitabı okumuşuzdur. Şeker Portakalı derken aklımıza baş kahraman Zeze ve onun yürek burkan hikâyesi gelir. Zeze’nin zorlu yaşamının karşısındaki başarısını güzel bir şekilde dile getirir. Vasconcelos’un 12 günde yazmış olduğu bu romanını tam 20 yıl yüreğinde taşımıştır. Küçük büyük demeden okumanız gereken sayılı kitaplardan biridir. Şeker Portakalı kitabını tek bir sözle ifade etmek gerekirse; sevgiyi bulmak zorunda kalan bir çocuğun acıyı keşfetmesinin öyküsüdür. Küçük yaşlarda okumuş olsanız bile tekrardan bu kitabı alıp okuyunuz.


2. Küçük Kara Balık/ Samed Bahrengi

küçük kara balık

Küçük Kara Balık kitabını ayrıntılı olarak kitap kategorimizde yer verdik. Ölmeden okumanız gereken kitap önerisi istiyorsanız; mutlaka bu kitabı okumanızı tavsiye ediyoruz. Bakıldığı zaman iki üç cümlelik sayfalardan oluşan bu kitap sizlere çok şey verecektir. Bir kitapta önemli olan yazı kısmının çok olması değil, sizlere çok şey vermesidir. Kısa ve dolu dolu olan bu çocuk kitabı, yaşadığınız dünyanın, hayatın karanlığından bıkmış ve aydınlığa ulaşmak için çözüm arayanlara dair unutulmaz bir masaldır. Küçük bir derenin sınırlarına sığmayıp ‘dünyayı’ keşfetmek isteyen Küçük Kara Balık efsanesini bilmeyen kalmamıştır diye düşünüyoruz. Eğer bu kitabı okumamışsanız temin edip hemen okumanız gerekiyor.


3. Martı Jonathan Livingston/ Richard Bach

martı

Martı’yı okuduktan sonra hayata eskisi gibi bakabilen var mıdır? Bu kitabın ana düşüncesi “ Tek gerçek yasanın, özgürlüğe giden yol olduğudur  Bir çocuk kitabı olarak geçen Martı kitabının, bizlere anlattığı çok şey var. Eğer bir sürünün parçası değilseniz, o zaman yasalar sizin için bir şey ifade etmediğini dile getiriyor. Bu kitap sürüden ayrılan bir martının yeteneklerini ve gücünü kullanarak kendi sınırlarını genişlettiğini ve özgürlüğe doğru yol aldığını anlatıyor. Bu kitaptan öğrenmemiz gereken çok şey var sakın ‘çocuk kitabı’ diyerek okumadan geçmeyiniz.


4. Küçük Prens/ Antonie De Saint Exupery

küçük prens

Küçük büyük demeden her kesime hitap eden bir felsefi kitaptır. Çocukken okumadığım bu kitabı geçenlerde okuma fırsatım oldu. Bu kitabı okuman geçen 24 yılımı sorguya aldım, şu ana kadar büyük bir kayıp içinde yaşadığımı anladım ama sonunda da olsa okudum. Kaç yaşında olursanız olun, okuma yazması olan 7’den 70’e kadar herkesin bu kitabı okumasında fayda var. Siz büyük insanlar bir çocuğun gözünde yaşatılıyorsunuz.


5. Roobin Hood/ Howard Pyle

roobin hood

Roobin Hood, bir hırsız değildir; o sadece fakirden alıp zengine veren bir dağıtıcıdır. Arkadaşlaryla kurduğu ‘Şen Gençler’ çetesiyle, halka karşı mücadele eden Bölge valisine karşı mücadele eder. Valinin gözünde asi olan Roobin Hood, halkın kahramanıdır. Kötülere karşı mücadeleyi güzel bir şekilde anlatıyor.


6. Seksen Günde Devr-i Alem/ Jules Verne

80-gunde-devri-alem1.jpg

Bir iddia sayesinde giriştikleri 80 günde dünyayı dolaşanların hikâyesi. Belki sizlere konusu basit gelmiş olabilir ama usta yazar Verne, usta kalemiyle sizlerin hayal dünyasını geliştiriyor. İlköğretim yıllarında öğretmenler tarafından çocuklara okutulan bu kitap, çocukların ufkunu genişletiyor. Eğer hayal dünyanızı genişletmek istiyorsanız hangi yaşta olursanız olun fark etmez herkesin dünyaya bakışını değiştirecek muhteşem bir eser.

 

Not: Bu kitapların hepsi kısa, bir günde okuyabileceksiniz. Bir günde okuyabileceğiniz bu kitaplar, bakış açınızı geliştirecek, kendinize gelmenizi sağlayacak ve sizlere farklı bir lezzet verecektir. Hayatınıza farklılık katmak istiyorsanız mutlaka okumanız gerekiyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum