İstanbul'da Kitap Kurtlarının Tercihi En İyi 12 Kitap Kafe

Hem kitabınızı okumak hem de kahvenizi yudumlamak istiyorsanız eğer İstanbul'da gidebileceğiniz en iyi kitap kafeleri liste haline getirdik.
İstanbul'da Kitap Kurtlarının Tercihi En İyi 12 Kitap Kafe

İstanbul'da her ne kadar sayıları az olsa da her birinin ayrı bir huzur verdiği kitap kafeler, hem sosyalleşmek hem de kitap okumak için en ideal mekanlardır. Özellikle kitap kurtlarının çok fazla tercih ettiği bu mekanlar, kahve ve kitap kokusuyla günün tüm stresini atmak içinde bire bir yerlerdir. Ayrıca teknolojiye bağlı olarak unutulan kitap okuma alışkanlığını da yeniden kazandırma etkisine sahip olan kitap kafeler, sadece kitap değil dergi de sunuyor.

Tüm bunlardan yola çıkarak hazırladığımız bu içeriğimiz, İçinizdeki sönmüş kitap aşkını tekrardan canlandırmak ve dostlarınızla güzel bir zaman geçirmek için gidebileceğiniz İstanbul'un en iyi kitap kafelerinden oluşuyor.

İstanbul'daki Kitap Kafeler Listesi

SıraKafeBölgeneoldu Puanı
1MinoaBeşiktaş10/9.9
2Nail Kitabevi & CafeÜsküdar10/9.9
3Tasarım Bookshop & CafeKadıköy10/9.8
4Fil BooksBeyoğlu10/9.9
5Aşiyan Kitap ve KahveÜsküdar10/9.8
6Türk Alman Kitabevi & CafeBeyoğlu10/9.8
7MOC NişantaşıŞişli10/9.9
8İstanbul KitapçısıKadıköy10/9.8
9Çayistanbul Kitap KafeEyüpsultan10/9.9
10Penguen Kitabevi ErenköyKadıköy10/9.8
11Page Cafe & GalleryKadıköy10/9.8
12Fahriye CafeKadıköy10/9.8

İstanbul'un En İyi 12 Kitap Kafesi

İşte İstanbul'da kahve kitap ikilisi yapabileceğiniz en iyi kitap kafeler...

1. Minoa

İstanbul'un En İyi Kitap Kafeleri

ARTILAREKSİLER
Dekorasyon
Kitap Çeşidi
Çalışan İlgisi

İstanbul'da Kitap kafe denildiğinde akla ilk gelen yerler arasında bulunan Minoa, 3 katlı oldukça büyük bir mekan. Birçok kitap çeşidine sahip olan bu kafe, aynı zamanda yazarları ve kitap severleri buluşturduğu etkinlikleriyle de beğeni topluyor. Ayrıca sadece kitap bölümüyle değil kafe bölümüyle de beğenilen bu mekan, özellikle kitap ve kahve ikilisini sevenlerin ilk adresleri arasında yer alıyor.

Telefon(0212) 236 94 52
Saatler08:00-01:00
AdresVişnezade, Süleyman Seba Cd. No:52/A, 34357 Beşiktaş/İstanbul
MutfakKafe Mutfağı
MekanAlkollü

Google Müşteri Yorumları

👤 Akaretlerde mutlaka gidilmesi gereken yerlerden biri. İçerisi çok tatlı, müzikler çok güzel, tatlılar ve içecekler leziz. Mekanın iç huzuru zaten tartışmasız.

👤 Kitapların arasında kaybolmayı seviyorsanız çok doğru bir adres. Her milimetre kare özenle tasarlanmış ve kitaplarla doldurulmuş. Mahzen kesin görülmeli. Üst kattaki kahve ekipmanları çok dikkat çekici. Kahve kavurma makinasına bayıldım.

2. Nail Kitabevi & Cafe

İstanbul'un En İyi Kitap Kafeleri

ARTILAREKSİLER
Sessiz Olması
Fiyat

Kuzguncuk'un en gözde mekanları arasında yer alan Nail Kitabevi, hem bir yayın evi hem de kafe olmasıyla özellikle öğrencilerin vazgeçilmez noktaları arasında yer alıyor. Ayrıca 19. yüzyıldan kalma bir binada yer alan bu kafe, huzur veren ortamıyla beğeni topluyor. Menüsünde sadece kahve ve çay çeşitlerini barındıran mekan, kitap okumaya kendini kaptırıp dış dünyadan uzaklaşanlar için biçilmiş kaftan.

Telefon(0216) 391 10 70
Saatler09:00-19:00
AdresKuzguncuk, İcadiye Cd. No:32, 34674 Üsküdar/İstanbul
MutfakKahve
MekanAlkolsüz

Google Müşteri Yorumları

👤 Eski yapısıyla iki katlı bir kitap evi üst katı Tamam otur kitap okumalık bir yer ayrıca kahvede içebiliyor sunuz Kuzguncuk yolunuz düşerse kesinlikle uğrayın derim

👤 Güzel bir yer. Kitap ve kahve şahane bir çift. Mutlaka gelin.

3. Tasarım Bookshop & Cafe

İstanbul'un En İyi Kitap Kafeleri

ARTILAREKSİLER
Güler Yüzlü Çalışan
Sakin Ortam

Kadıköy'ün kalabalıklığından uzaklaşıp kitabınızda merak ettiğiniz sayfaya devam etmek için oldukça uygun olan Tasarım Bookshop & Cafe, freelance çalışan ve öğrencilerin de gözde mekanları arasında bulunuyor. Ayrıca kitap satın alabileceğini bu kafe, sandviç, tatlı, kahve ve çay gibi fazla geniş olmayan menüsüyle gelenlerin yüzünü güldürmeyi başarıyor.

Telefon0542 418 37 35
Saatler10:00-21:30
AdresCaferağa, Nevzemin Sk. 6/A, 34714 Kadıköy/İstanbul
MutfakKafe Mutfağı
MekanAlkolsüz

Google Müşteri Yorumları

👤 Kadıköy'ün yoğunluğundan kaçıp huzurlu ve güzel tasarlanmış bir ortamda kitap okumak, ders çalışmak veya işiniz için çalışmak isterseniz işte tam aradığınız mekan burası.

👤 Ders çalışmak isteyenler için ideal bir ortamı var. İşlek bir alanda ancak konum olarak çok sakin bir yerde. Güler yüzlü çalışanları, tasarımı ile gayet güzel tercih edilebilir bir mekan.

4. Fil Books

İstanbul'un En İyi Kitap Kafeleri

ARTILAREKSİLER
Dekorasyon
Lezzet

Tasarımıyla dikkatleri üstüne çeken Fil Books, kitapseverleri kendisine çekmeyi başarıyor. Oldukça ferah bir ortam sunan bu mekanda sabah kahvaltısından tatlı seçeneklerine kadar birçok farklı lezzet bulabileceğiniz gibi, piriz ve Wifi desteği sayesinde de sabahtan akşama kadar çıkmak istemeyeceğiniz mekanlar arasında yer alıyor.

Telefon(0212) 243 19 94
Saatler10:00-22:00
AdresKemankeş Karamustafa Paşa, Ali Paşa Değirmeni Sk. No:1, 34425 Beyoğlu/İstanbul
MutfakKafe Mutfağı
MekanAlkolsüz

Google Müşteri Yorumları

👤 En sevdiğim yerlerden, sıcak bir ortamı var, çalan müzikler harika. Pastalarını tavsiye ederim

👤 Kemankeş'te fotoğraf odaklı bir mekan, çay ve kahvenin yanında lezzetli atıştırmalıklar tadabileceğiniz sade ve hoş bir yer, üst katta daktilo, kitap, kitaplık, masa, lamba konsepti ile sosyal medyada paylaşım yapabileceğiniz pek çok materyal mevcut.

5. Aşiyan Kitap ve Kahve

İstanbul'un En İyi Kitap Kafeleri

ARTILAREKSİLER
Sakin Ortam
Lezzet
Konumu

İstanbul'da kitap okurken huzur bulabileceğiniz oldukça sıcak bir mekan arayışınız varsa eğer tercih edeceğiniz adres Aşiyan Kitap Ve Kahve. Dinlendirici müzikler çalan bu mekan, Osmanlı motifleri ağırlıklı mekanı ve bol kitaplarıyla sizi kitap kokusu eşliğinde geçmişe götürüyor. En sevilen lezzetleri arasında yer alan Osmanlı kahvesi ise kitapla beraber daha da keyif veriyor.

Telefon0552 318 80 00
Saatler09:00-01:00
AdresSultantepe, Selman Ağa Çeşme Sk. No:1, 34674 Üsküdar/İstanbul
MutfakKafe Mutfağı
MekanAlkolsüz

Google Müşteri Yorumları

👤 İçiyle dışıyla manzarasıyla taze çayı ve taze ürünleriyle keyif alarak vakit geçirdiğim bir mekan. Mihrimah manzarası da mükemmel. Kesinlikle tavsiye ederim. Dostlarla bir demlik tüketilir.

👤 Her şeyiyle mükemmel bir kafe. Manzarası güzel, içecekleri güzel. Çalan müzikler saçma sapan müzikler değil sakin sakin çalıyor. Kafa dinlemelik dostlarla hasbihal etmelik bir mekan.

6. Türk Alman Kitabevi & Cafe

İstanbul'un En İyi Kitap Kafeleri

ARTILAREKSİLER
Dekorasyon
lezzet
Çalışan İlgisi

2. Dünya Savaşı'nda kaçan bir Alman tarafından İstanbul'un en renkli caddesine açılan Türk Alman Kitabevi & Cafe, birçok farklı dilde kitap bulabilmek mümkün. İstanbul'da soluklanıp kitap okuyabileceğiniz ve sessizlik içinde tatlı ve kahve gibi lezzetler tadabileceğiniz bu mekan, 2 katlı olmasından dolayı da ferah bir ortam sunuyor.

Telefon(0212) 249 35 96
Saatler07:00-23:00
AdresŞahkulu, İstiklal Cd. No:237, 34431 Beyoğlu/İstanbul
MutfakKafe Mutfağı
MekanAlkolsüz

Google Müşteri Yorumları

👤 İstiklale her geldiğimde tatlı ve kahve için uğrarım. Özellikle Alman Pastası çok güzel. Ben bu kez köstebek pasta denedim o da çok güzeldi. Cold Brew kahvesi çok güzel oluyor tavsiye ederim 😌

👤 Ortamı çok güzel, renkleri sıcak. Herkes kendi halinde ve rahatsız edici değil. Kahvesi güzeldi, farklı bi tatlı denemiştim adını unuttum ama lezzetliydi.

7. MOC

İstanbul'un En İyi Kitap Kafeleri

ARTILAREKSİLER
Lezzet
Samimi Ortam

Bir kütüphaneyi andıran bu kitap kafe, kahvesi ile oldukça dikkat çekiyor. İnsanların kitaplarla ilgili sohbetlerini yaptığı dolu dolu zamanlarını geçirdiği kafeler arasında bulunan bu mekan, Nişantaşı'nın en sevilen yerleri arasında bulunuyor. Alt katı sohbet etmeye uygun olan bu mekanın üst katı ise tamamen bir kütüphane gibi oldukça sessiz ve huzurlu.

Telefon(0212) 234 44 65
Saatler07:30-23:30
AdresTeşvikiye Mah, Şakayık Sk. No: 4/A, 34365 Şişli/İstanbul
MutfakKafe Mutfağı
MekanAlkolsüz

Google Müşteri Yorumları

👤 İçerisi ferah ve güzel. Laptop açıp çalışmak için uygun bir ortam var. Kahveleri de iyi

👤 Güzel bir yer gidebileceğiniz hoş bir mekan.

8. İstanbul Kitapçısı

İstanbul'un En İyi Kitap Kafeleri

ARTILAREKSİLER
Manzara
Fiyat

İstanbul Belediyesine ait olan İstanbul Kitapçısı, Kadıköy Eminönü iskelesinin üstünde yer alıyor. İçeri adım attığınız andan itibaren etrafınızı saran kitap kokusu eşliğinde kahve veya tatlı yerken manzarayı da izleyebilirsiniz. Hem açık alanı hem de kapalı alanı bulunan bu mekanda ister kendi kitabınızı getirebilir, isterseniz de oradan kitap satın alabilirsiniz.

Telefon(0216) 418 92 40
Saatler10:00–21:00
AdresCaferağa, Rıhtım Cad. Şehir Hatları Eminönü-Karaköy İskelesi İçi, 34716 Kadıköy/İstanbul
MutfakKafe Mutfağı
MekanAlkolsüz

Google Müşteri Yorumları

👤 İskele manzarasından mı içerisindeki kitaplardan mıdır bilmiyorum içimi ısıtan huzurlu bir mekan. İçtiğim çay ve yediğim poğaçalar da ayrı bir lezzet barındırıyor..Fiyatlar uygun. Mekan da Wc de gayet temiz. İstanbul'a her geldiğimde mutlaka uğramak istediğim bir mekan.

👤 Arkadaşlarımızı beklerken kahve içtik. Manzara çok güzel, fiyatlar makul. Güneşin açısı yüzünden koltukların yarısı gölgede kalıyordu ama kitap okuyarak keyifli yarım saat geçirdik.

9. Çayistanbul Kitap Kafe

İstanbul'un En İyi Kitap Kafeleri

ARTILAREKSİLER
Dekorasyon
Lezzet
Samimi Ortam

Samimi ortamı ve dekorasyonuyla iç ısıtan bu mekan, kitap sevenlerin uğrak mekanları arasında yer alıyor. Her ne kadar mekanda yer alan kitap sayısı az olsa da İstanbul'da kitap kafe denildiğinde akla gelen yerler arasında bulunan Çayistanbul Kitap Kafe, her siparişle beraber güzel sözlerle dolu kart vermesi misafirlerinin hoşuna gidiyor. Ayrıca mekanda dikkat çeken bir diğer nokta ise gelen her misafirin yazdığı notların bulunduğu duvar, anı bırakmak isteyenlerin hoşuna gidiyor.

Telefon0530 993 33 97
Saatler10:00–20:00 Pazartesi: Kapalı
AdresEyüp Merkez, Cami Kebir Sk. No:1, 34050 Eyüpsultan/İstanbul
MutfakKafe Mutfağı
MekanAlkolsüz

Google Müşteri Yorumları

👤 İçeride bulunduğum her dakika keyif aldığım bir mekan, açıkçası İstanbul içerisinde böyle mekanların kaldığını görmek çok güzel bir duygu, umarım bu konsept ve bu anlayışla devam ederler. Her gün oradayım, gelmek isteyenlere tavsiye ediyorum 💯

👤 Güler yüzlü çalışanları ile ister kalabalık bahçesinde ister sakin kitaplarla yalnızlığınızın keyfini sürebileceğiniz sıcak ortam.

10. Penguen Kitabevi

İstanbul'un En İyi Kitap Kafeleri

ARTILAREKSİLER
Kitap Çeşidi
Çalışan İlgisi

Bağdat Caddesi'nde yer alan Penguen Kitabevi, onlarca kitap arasında kendi zevkinize göre kitap sunarken aynı zamanda kafe hizmeti de veriyor. Menüsü zengin olmasa da kitap kokusu eşliğinde kahve yudumlamak isteyenler için oldukça huzur veren bu mekan, Cadde'nin en sakin noktaları arasında yer alıyor.

Telefon0531 641 20 25
Saatler08:00-00:00 Cuma-Cmt: 08:00-01:00
AdresCaddebostan, Bağdat Cd. No: 330 / E, 34728 Kadıköy/İstanbul
MutfakKafe Mutfağı
MekanAlkolsüz

Google Müşteri Yorumları

👤 Burası bağdat caddesinin incisi kitabevlerinin birincisi bir mekan cafeden kahvenizi alıp mağazanın önünde oturup hayatın akışına bırakın kendinizi mükemmel bir yer

👤 Mekan çok güzel, içeceğini alıp kitap okuyabiliyorsun. Çalışanlar güler yüzlü ve ilgililer, tek tek müşterileri ile ilgilenen Barış Tükenmeze teşekkür ederiz. Güler yüzlü çalışanlar bir markanın olmazsa olmazıdır.

11. Page Cafe & Gallery

İstanbul'un En İyi Kitap Kafeleri

ARTILAREKSİLER
Dekorasyon
Lezzet
Sakin Ortam

Kitap ve birçok aylık derginin bulunduğu Page Cafe, özellikle sınav zamanlarında öğrencilerle dolup taşıyor. oldukça farklı bir konsepte sahip olan bu kafe, hem kafe hem kütüphane hem de bir galeri. Sürekli değişen sergi duvarlarıyla her geldiğinizde ilginizi çekecek olan bu kafe, Kadıköy turundan sonra soluklanıp kitap okumak için oldukça ideal.

Telefon(0216) 550 11 24
Saatler10:00-23:00 Cuma-Cmt: 10:00-23:30
AdresCaferağa, Moda Cd. No:121 D:1A, 34710 Kadıköy/İstanbul
MutfakKafe Mutfağı
MekanAlkolsüz

Google Müşteri Yorumları

👤 Sanata destek veren bütün mekanlara ben de destek vermeyi seviyorum. Hindi füme tortilla çok başarılı idi. Ortam ve müzikler güzel, fiyatlar ortalama.

👤 Kahve ve servis gayet iyiydi. İçerde geniş masaları var, ders çalışmak, kitap okumak için uygun. Priz de bulabilirsiniz.:)

12. Fahriye Cafe

İstanbul'un En İyi Kitap Kafeleri

ARTILAREKSİLER
Dekorasyon
Lezzet
Konfor

Tamamen bir kitap kafe olmasa da sakin ortamı ve küçük bir kütüphanesiyle kitap okumak isteyenler için oldukça ideal. Freeelance çalışanların ve öğrencilerin Moda'da en çok tercih ettiği mekanlar arasında yer alan Fahriye Cafe, rahat ortamı sayesinde kendinizi evinizde gibi hissedeceğiniz bir mekan.

Telefon0505 881 13 48
Saatler09:30-23:00
AdresCaferağa Mahallesi, Moda Caddesi & Leylek Sokak 3/A, 34710 Kadıköy/İstanbul
MutfakKafe Mutfağı
MekanAlkolsüz

Google Müşteri Yorumları

👤 Hibiskuslu limonatası çok güzel. Tatlı ekşi ve tazeleyici idi. Ortam sakin ve vintage. Çalışan herkes güleryüzlü. Beğendim✅

👤 Gerçekten diğer yorumlarda da söylendiği gibi çok samimi çalışanları var, mekanın tatlıları da gayet güzeldi içerinin aurası zaten çok hoş, kitabınızı okuyup oturabileceğiniz bir mekan ✨✨✨✨✨

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Öğrenci MekanlarıAvrupa Yakası Kafeleri

İstanbul'un en iyi kitap kafeleri hangisi?

İstanbul'un en iyi kitap kafelerini merak ediyorsanız eğer; Minoa, Nail Kitabevi & Cafe, Tasarım Bookshop & Cafe, Fil Books, Aşiyan Kitap Ve Kahve, Türk Alman Kitabevi & Cafe, MOC, İstanbul Kitapçısı Kadıköy, Çayistanbul Kitap Kafe, Penguen Kitabevi, Page Cafe & Gallery ve Fahriye Cafe İstanbul'da kitap okunacak en iyi kafelerdir.

İstanbul'da nerede kitap okunur?

İstanbul'da kitap okuyacağınız mekanlar arasında; Gülhane Parkı, Moda Çay Bahçesi, Nail Kitapevi & Cafe, Fil Books, Pier Loti Tepesi, Yeniköy Kahvesi, Minoa, Türk Alman Kitapevi & Cafe, Fahriye Cafe ve Tasarım Bookshop & Cafe İstanbul'da kitap okunacak mekanlardır.

Kitap kafe ne demek?

Kafe ve kütüphanenin birleşimi olan kitap kafeler, sakin ortama ve geniş bir kütüphaneye sahip mekanlardır. Kafede yer alan kitaplar okunabileceği gibi kişi kendi kitaplarını da yanında götürebilir.

İstanbul'da nerede ders çalışılır?

İstanbul'da ders çalışmak için mekan arayışınız varsa eğer; Minoa, Nail Kitapevi & Cafe, Salt Galata, Petro Roasting Co, Türk Alman Kitapevi &Cafe, Fahriye Cafe ve Tasarım Booksshop & Cafe İstanbul'da öğrencilerin ders çalışmak için en çok tercih ettiği mekanlardır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.