Nissan Pulsar İncelemesi

Nissan' ın kompakt hatchback segment için ürettiği modeli Pulsar, ülkemizde satışa başlandı. Golf, Astra, Megane gibi modellerin rakibi olacak aracın fiyatı, motor ve donanım seçeneklerine yakından bakıyoruz.
Nissan Pulsar İncelemesi

NİSSAN' DAN GOLF' E RAKİP GELDİ

Otomotiv dünyasının Japon rakiplerinden olan Nissan, Mini SUV modeli Qashqai ve SUV modeli X-Trail modelleriyle tüm dünyada yüksek satış başarısı yakaladı. Ülkemiz pazarında da etkisini artıran markalardan olan Nissan, kompakt hatchback sınıfında üyesi olmamasıyla eleştiri alıyordu.

Geçtiğimiz yıllarda tanıtımını yaptığı Pulsar modelini Avrupa pazarında satışa çıkaran ancak Türkiye' ye getirmeyen firma, 2016-2017 yılında bu kararından vazgeçti. Segmentin en çok satan aracı Golf' e rakip olacağı iddia edilen araçta bulunan tasarım ve donanım detaylarını mercek altına alıyoruz. Türkiye pazarına geç girmesine rağmen iddialı olan modelin motor-şanzıman seçenekleri ve fiyatını merak edenler için işte Yeni Nissan Pulsar incelemesi...

NİSSAN PULSAR TASARIM DETAYLARI

nissan-pulsar-on-profil.jpg

Ön tasarım detaylarına girmeden önce Nissan Pulsar, ilk bakışta Qashqai ve X-Trail melezi olduğunu açıkça belli ediyor. Izgara tasarımı ve tam ortaya konumlandırılan v şekilli krom detay daha önce gördüğümüz Nissan modellerinden esintiler içeriyor.

Tamponda, aerodinamik etkiyi artırmak için kullanılan detaylar modelin atılgan görüntüsünü artırıyor. Alt taraftaki ızgara ve sis farlarının uyumlu tasarımına eklenen krom parçalar ile birlikte dinamik etki daha güçlü bir hal alıyor. Yuvarlak şekilli sis farı tasarımıyla aracın sportif yönüne vurgu yapılıyor.

nissan-pulsar-yan-profil.jpg

Yan tasarıma geçildiği zaman ön tampondan uzanan hatların genişleyerek çamurluğa kadar devam etmesi akıcı bir görüntü oluşturuyor. Bu hat ile birlikte dışa bombeli çamurlukların tasarımı, aracı daha kaslı ve agresif hale getiriyor. Araçtaki omuz çizgisi, ön kapıdan itibaren başlıyor ve arka stop lambalarına kadar devam ediyor.

Tam kapıların ortasından geçen ve diğer hatlara göre daha az görünen tasarım detayları otomobilin sürtünme ve direnç katsayılarını olumlu etkileyen özellikler arasında yer alıyor. Arkaya doğru yükselen tasarım, arka camların küçülmesine neden olsa da Pulsar' ın yol tutuşuna katkı sağlıyor ve sportif görüntüyü pekiştiriyor.

nissan-pulsar-arka-tasarim.jpg

Arka tasarımda dikkat çeken ilk detay, stop lambalarının Qashqai ile olan benzerliği oluyor. Yukarıda bahsettiğimiz gibi arkaya doğru yükselen tasarımıyla arabaya arkadan ilk kez bakanların Qashqai ile karıştıracaklarını şimdiden söyleyebiliriz. 

Benzer tasarım dilini kullanan araçlar olmaları Pulsar' ın tasarım anlamında avantajlı olmasını ve albenisinin artmasını sağlıyor. Tampon altındaki difüzör tasarımı, aracın altına giren rüzgarın hızlıca atılmasını ve yol tutuşunun artmasını sağlıyor. Bu faydasının yanında farklı renk ve hatlarıyla da estetik açıdan güzel görüntü oluşturuyor.

EN GENİŞ YAŞAM ALANIYLA İDDİALI

nissan-pulsar-konsol.jpg

Nissan mühendisleri, aracın tasarımını yaparken hem önde hem de arkada oturacak kişilerin son derece konforlu yolculuk yapabilmeleri için gerekli olan mesafeyi önemsediklerini, ön ve arka tekerlekler arasındaki aks mesafesini 2.700 mm yaparak gösteriyorlar.

Öndeki yaşam alanı ve konsol tasarımı, firmanın diğer modellerinde kullandığı detayları içeriyor. 5.8 inç genişliğindeki multimedya ekranının etrafındaki parlak piyano siyahı kaplama, alt tarafa doğru devam ederek vites arkasına kadar uzanıyor.

Konsolun tam ortasındaki çukur hat, kapılara kadar uzanan yapısıyla tasarımı hareketlendiriyor. Söz kapılara gelmişken, Nissan tasarımcıları kapı içlerindeki kolçakları büyüterek yolculuk esnasında sürücü ve ön yolcunun daha rahat etmesi için çalışmışlar. Böylece 95 mm genişliğindeki kolçaklar ile modelin sınıfındaki en geniş kolçaklara sahip olma rekorunu elde etmesini sağlamışlar.

nissan-pulsar-ic-mekan.jpg

Geniş dingil mesafesi sayesinde ön yolcular için sunulan konforun benzeri arkadaki yolcular için de sunuluyor. Arkada oturalar için diz mesafesi 692 mm genişliği ile D sınıfındaki çoğu modele dahi fark atıyor. C sınıfındaki rakiplerinin 565-585 mm aralığında diz mesafesine sahip olduğu düşünülünce fark daha iyi ortaya çıkıyor.

nissan-pulsar-bagaj.jpg

Yaşam alanı böyle geniş bir aracın bagaj hacmine baktığımız zaman 385 litre ile sınıf ortalamasında olduğunu görüyoruz. Bu yaşam alanına rağmen kompakt boyutlardaki bir arabanın bagaj hacminin bu seviyede tutulabilmesi tasarım mühendislerinin ne denli iyi çalıştığını anlamamız açısından iyi örnek teşkil ediyor. Katlanabilir arka koltuklar sayesinde bagajın 1.395 litreye kadar çıkabildiğini belirtelim.

NISSAN PULSAR MOTOR ve DONANIM SEÇENEKLERİ

nissan-pulsar-motor.jpg

Ülkemizde biri benzinli diğeri dizel olmak üzere iki çeşit motor seçeneği ile satışa sunulacak Pulsar' ın; 1.2 litre benzinli motoru, 115 beygir güç ve 190 newton/metre tork üretiyor. 1.5 litre dizel motor ise 110 beygir güç ve 260 newton/metre tork değeri üretebiliyor.

1.2 litre benzinli motor hem düz hem de otomatik vites seçeneği ile alınabiliyorken, 1.5 litre dizel motor sadece düz vites ile satışa sunuluyor. Burada değinmemiz gereken bir ayrıntı var. 1.2 litre benzinli motor, otomatik şanzıman ile alındığı zaman tork değeri 165 newton/metreye düşüyor.

Nissan Pulsar yakıt tüketimi hakkındaki verileri merak edenler için fabrika verilerine göre;

- 1.2 lt Benzin Düz Vites; Ş.içi 6.3 lt. - Ş.dışı 4.3 lt. - Ort. 5.0 lt.

- 1.2 lt Benzinli Otomatik Vites; Ş.içi 6.2 lt. - Ş.dışı 4.5 lt. - Ort. 5.1 lt.

- 1.5 lt Dizel Düz Vites; Ş.içi 4.1 lt. - Ş.dışı 3.3 lt. - Ort. 3.6 lt.

yakıt tükettiğini ve aracın deposunun 46 litre kapasiteli olduğunu belirtelim.

Visia, Tekna ve N-Tec olmak üzere 3 farklı donanım paketiyle satışa sunulan otomobilin baz donanım paketi olan Visia'da, ESP, acil fren destek sistemi, yan ve perde hava yastıkları, lastik basınç uyarı sistemi gibi güvenlik donanımları; hız sabitleyici, hız sınırlayıcı, direksiyondan kumandalı teyp, Bluetooth-AUX-USB girişi gibi konfor özellikleri standart olarak sunuluyor.

En üst paket olan N-Tec donanım alındığında ise 5.8 inç dokunmatik multimedya ekranı, geri görüş kamerası, otomatik klima, arka kol dayama, anahtarsız giriş ve çalıştırma, 16 inç alaşımlı jantlar ve otomatik yanan ön farlar gibi özelliklere sahip olunabiliyor. 

Nissan Pulsar 2017 fiyat listesi ise şöyle:

- 1.2 lt Benzinli Düz Vites Visia  59.900 TL

- 1.2 lt Benzinli Otomatik Vites Visia  66.300 TL

- 1.2 lt Benzinli Otomatik Vites Tekna  71.600 TL

1.2 lt Benzinli Otomatik Vites N-Tec  75.200 TL

1.5 lt Dizel Düz Vites Visia  72.400 TL

- 1.5 lt Dizel Düz Vites Tekna  77.700 TL

- 1.5 lt Dizel Düz Vites N-Tec  81.300 TL

 

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum