2017 Toyota Corolla Tanıtıldı

Toyota' nın efsanesi haline gelen ve dünyada en çok satılan otomobil olma rekorunu elinde bulunduran Corolla yenilendi. Değişen tasarımıyla 2017 Corolla' ya yakından bakıyoruz.
2017 Toyota Corolla Tanıtıldı

EFSANE YENİLENDİ

Tarihteki en çok satılan araba modeli hangisi diye sorsak, elbette cevabın Corolla olduğunu çoğu kişi tahmin edecektir. 1966 yılında ilk tasarlandığından beri 40 milyonun üzerinden satılan ve dünyanın en çok satılan otomobili unvanını elde eden Toyota Corolla, 12. jenerasyonuyla bu başarıyı ileriye taşımaya çalışacak.

yeni-eski-corolla.jpg

Japon otomobillerinin tüm dünyada tanınmasını sağlayan markaların başında gelen firma olan Toyota, 50. yıla özel 2017 model Corolla modelini görücüye çıkardı. Genel hatlarıyla çok fazla oynanmasa da makyajlanan yeni görüntüsüyle selefinden ayrılan Corolla, daha yenilikçi ve keskin detaylarıyla geliyor. Lafı daha fazla uzatmadan araç hakkında diğer bilgileri merak edenler için işte, karşınızda tüm detaylarıyla 2017 Toyota Corolla...

KESKİN HATLAR VE YENİLİKÇİ TASARIM DİLİ

yeni-corolla-on-tasarim.jpg

12. nesil Corolla' nın genel hatlarına bakınca önceki model ile olan benzerliği gözlerden kaçmasa da ön tasarıma bakıldığı ilk andan itibaren aracın farklı bir havaya sahip olduğu hissedilebiliyor. Önden bakıldığı zaman Yeni Corolla' da, Toyota' nın Under Priority adını verdiği yenilikçi tasarım dilinin izlerini görmek mümkün. 

Basık ve yatay uzanan farlar, epey büyük yapısıyla ön tasarımı selefine göre tamamen farklı bir havaya sokuyor. Keen Look adı verilen bu farlar, halojen ve led olmak üzere iki şekilde alınabiliyor. Farların arasındaki üst ızgara küçültülmüş ve ortasına konumlandırılan büyük Toyota logosuyla neredeyse oradan kaldırılmış gibi görünüyor.

yeni-corolla-yan-tasarim.jpg

Tamamen değişen ön tampon, keskin hatlara kavuşmuş. Üstteki ızgaranın aksine alt ızgara olabildiğince büyük tasarlanarak motorun ihtiyacı olan hava girişini karşılamak üzere şekillendirilmiş. Ayrıca yatay formda da büyütülen ızgaranın katlı çizgileri, sis farlarını içine alacak şekilde tamponun iki ucuna kadar devam ediyor. Aerodinamik tampon tasarımı Yeni Corolla' nın premium algısını hissedilir şekilde yükseltiyor.

Araca yandan bakıldığı zaman keskin hatların yerini daha yumuşak ve akıcı hatlar alıyor. Ön çamurluktan başlayan omuz çizgisi krom kapı kulpları üzerinden devam ediyor ve arka aydınlatmalara uzanıyor. 16 inç alaşımlı jantlarıyla dikkat çeken aracın ön tekerlek bitiminden başlayan ve arka tekerleğin üzerinden geçerek arka tampona ulaşan tasarım çizgisi de yan tasarımda hareketlilik sağlarken aynı zamanda aerodinamik katkı sağyor.

yeni-coroll-arka-tasarim.jpg

Arka profilde ilk dikkat çeken, aynı ön profilde olduğu gibi enine doğru büyüyen stop lambaları oluyor. Makyajlanmadan önce zaten uzun bir tasarıma sahip bu lambalar, yan profile doğru daha fazla uzatılarak neredeyse arka tekerlek bitimine kadar getirilmiş. 3 parçalı tasarıma ve led teknolojisine sahip stop lambaları, aracın arka görüntüsünü geniş göstermekle birlikte, yere daha yakın duran ve yola sağlam basan araba görüntüsünü pekiştirmiş.

İç mekana geçtiğimizde konsolun ortasına konumlandırılan 7 inç dokunmatik multimedya ekranı ve hemen altındaki klima kontrol düğmeleri göze çarpıyor. Dokunmatik ekranın iki yanında yine dokunmatik tuşlar konumlandırılarak kullanım kolaylığı sağlanmış. Klima kontrol ünitesi de yeniden tasarlanarak gerek ışıklandırılması gerekse kontrolü sadeleştirilmiş ve böylece daha işlevsel hale getirilmiş.

yeni-corolla-konsol.jpg

Totoya Touch 2 kullanılan multimedya sistemi araçta standart olarak sunuluyor. Bluetooth ile bağlanabilirliği artırılan Touch 2 multimedya sistemi istenirse navigasyon özelliğine sahip Touch 2 With Go opsiyonuyla alınabiliyor. Bu şekilde navigasyon desteğinin yanı sıra iOS ve Android telefonlara doğrudan bağlantı ve entegrasyon özelliği de kullanıcılarla buluşuyor.

Aracın kokpitinde tasarımı değişen öğelerden diğeri de analog göstergeler olmuş. Göstergeler yeni şekliyle sade ve şık dururken, aralarında bulunan 4.2 inçlik ekran grafik animasyonlar ile geliştirilmiş. Bu sayede araç hakkındaki anlık bilgileri ve sürüş hakkındaki detayları öğrenmek kolay hale getirilmiş.

toyota-touch-2.jpg

İç mekanda kullanılan malzeme kalitesi önceki nesle benzer özellik gösterse de yapılan iyileştirmeler sürüş konforunu artırıyor. Toyota mühendisleri yalıtım konsunda gelen şikayetleri değerlendirerek içeri sızan yol gürültüsünü azalttıklarını belirtiyor. Konsol üstündeki yumuşak dokunuşlu malzeme ve lake parçalar kokpitteki kalite hissini yukarı taşıyor.

Aracın süspansiyon sistemi de konfor için yenilenen donanımlar arasında yer alıyor. Selefine göre daha yumuşak amortisörler kullanılarak darbelerin emilimi ve çukurların sönümlenmesi sağlanmış. Bu yapılırken amortisör yükseklikleri yeniden ayarlanarak ve yay mesafesi oranları değiştirilerek aynı zamanda aracın yol tutuşu da artırılmış. 

YENİ COROLLA MOTOR SEÇENEKLERİ

2017-corolla.jpg

Yeni Corolla' da yapılan yeniliklere rağmen motor konusunda bir değişiklik şu an için görünmüyor. Piyasadaki mevcut 1.4 litre Dizel, 1.33 litre Benzin ve 1.6 litre Benzinli motorları kullanacak otomobil MultiMode adı verilen otomatikleştirilmiş şanzıman ve Multidrive S tam otomatik şanzıman ile satışa sunulacak.

Tam otomatik vites seçeneği ile satışa sunulacak 1.6 litre benzinli motor 132 beygir güç üretebilen yapısıyla göz dolduruyor. Bu gücü elde etmek adına motorda birtakım değişiklikler gerçekleştirildiği ve verimlilik artırmanın yanında yakıt tüketimi konusunda tasarruf sağlandığı da belirtiliyor. 

Yeni Corolla, Toyota Türkiye tarafından verilen bilgiye göre Temmuz 2016 başında ülkemiz yollarında olacak. Yeni özellikleriyle iddialı gelen otomobil için Toyota Türkiye, yıl sonuna kadar 35 bin satış hedeflendiği ve bu hedefe ulaşacaklarına emin olduklarını belirtiyor. 

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.