Yeni Megane' nin Getirdiği Yenilikler

Yeni Megane, sahip olduğu tasarımla olduğu kadar teknolojik özellikleriyle de dikkat çekiyor. Aracın hangi donanım paketlerinde hangi özellikler ile geleceği belli oldu. İşte detaylar...
Yeni Megane' nin Getirdiği Yenilikler

2016 RENAULT MEGANE DETAYLANDI

Renault, yeni tasarım diline sahip ilk aracı Talisman ile atağa geçti. Aracın tasarımı çok beğenildi ve markanın diğer araçlarının ön tasarımlarına öncülük etti. Talisman' dan sonra bu tasarım diline sahip ilk model Megane oldu. Bir önceki kasaya göre daha estetik ve daha spor görünen araç ilk görücüye çıktığı andan itibaren dikkatleri üzerine çekmeyi bildi. Yenilenen tasarım ile birlikte araç daha teknolojik hale geldi. Sektördeki yenilikler araca eklendi ve Yeni Megane ağabeyi Talisman' dan aldığı birçok özellik ile donatıldı. 

yeni-megane-gosterge-001.jpg

Renault Türkiye, aracın hangi donanım paketleriyle alınabileceğini açıkladı. 7 Nisan 2016 tarihinden itibaren alıcısıyla buluşacak araçta Joy, Touch, Icon ve GT-Line olmak üzere 4 farklı donanım seçeneği sunuluyor. Aynı zamanda 5 farklı motor-şanzıman seçeneği ile gelecek Yeni Megane' nin donanım paketlerinde hangi farklar olacak? İşte donanım paketleri ve teknik detaylar:

yeni-megane-arka.jpg

-Yeni Megane Joy Paket: Aracın başlangıç paketi olan Joy paketin güvenlik donanımları arasında; sürücü ve yolcu hava yastıkları, perde hava yastıkları, ESP, yokuş kalkış desteği bulunuyor. Aracın konfor ve iç mekan özelliklerine baktığımızda hız sabitleyici, 4.2 inç multimedya sistemi, USB girişi, Bluetooth bağlantısı dikkat çekiyor. Dış donanımda ise altılı led gündüz farları ve 16 inç jantlar yer alıyor. Aracın standart donanımı diyebileceğimiz Joy pakette bulunan özelliklere bakınca birçok markanın opsiyon olarak sunduğu donanımların standart sunulduğu söylenebilir.

yeni-megane-led-farlar.jpg

- Yeni Megane Touch Paket: Joy paketine ek olarak araçta; far ve yağmur sensörü, elektronik klima, eller serbest kart sistemi(anahtarsız giriş), deri direksiyon, arka park sensörü, c formuna sahip gündüz ledleri ve 16 inç alüminyum alaşımlı jantlar karşımıza çıkıyor. Standart pakete konfor ve işlevsellik sunan eklemeler ile orta paket diye adlandırabileceğimiz Touch paket oluşturulmuş.

yeni-megane-konsol.jpg

- Yeni Megane Icon ve GT-Line Paket: Üst paket diyebileceğimiz bu paketlerde Touch pakete ek olarak; 7 inç dokunmatik ekran, geri görüş kamerası, elektronik el freni, R Link 2.0 eğlence sistemi, elektrikli katlanabilir yan aynalar, full led ön aydınlatma grubu ve 17 inç alaşımlı jantları sayabiliriz. Renault' un büyük dokunmatik ekranı istenirse 8.7 inçlik devasa ekran ile değiştirilebiliyor. Bu ekran opsiyon olarak yalnızca Icon ve GT-Line paketlerinde sunuluyor. 8.7 inç multimedya ekranın gelişmiş dokunmatik kontroller sunduğunu, iki parmak ile yakınlaştırma yapabildiğinizi ve internet bağlantısı bulunduğunu ekleyelim.

yeni-megane-mavi.jpg

Yukarıdaki bilgileri özetlemek gerekirse Yeni Megane standart pakette dahi güvenlik anlamında dolu olarak geliyor. Güvenlik konusunda aracın EuroNCAP testlerinden 5 yıldız aldığını hatırlatalım. Diğer Touch pakette ufak teknik dokunuşlar yapılmış. Bunlar arasında en dikkat çekeni eller serbest anahtarsız kart sistemi oluyor. Megane II modelinden itibaren sunulan bu özellik Renault' un beğenilen özellikleri arasında yer alıyor. Üst donanım seviyeleri olan Icon ve GT-Line paketlerde en dikkat çeken özellik devasa dokunmatik multimedya oluyor. Opsiyon olarak satılan ve konsolda tablet büyüklüğünde ekran sunan 8.7 inç bu sistem Talisman modelinde kullanılan sistem ile aynı özelliklere sahip. İnternet bağlantısı desteği sunması ise her zaman güncel olmasını sağlıyor. 

 

2016 MEGANE MOTOR SEÇENEKLERİ

yeni-megane-motor.jpg

Aracın motor seçeneklerinin ne olacağı hakkında müjde verildi. Yukarıda da bahsettiğimiz üzere Yeni Megane 5 farklı motor-şanzıman seçeneği ile satışa satılacak. 2016 yılının ikinci yarısında ise 2 yeni şanzımana sahip motor daha eklenecek. Bu motorlar:

  •  1.2 TCe 130 Beygir Benzinli Düz Vites
  •  1.5 dCi 90 Beygir Dizel Düz Vites
  •  1.5 dCi 110 Beygir Dizel Düz Vites
  •  1.5 dCi 110 Beygir Dizel Otomatik(EDC) Vites
  •  1.6 dCi 130 Beygir Dizel Düz Vites

 

2016 yılının ikinci yarısında eklenecek motor-şansızman seçenekleri:

  •  1.2 TCe 130 Beygir Benzinli Otomatik(EDC) Vites
  •  1.6 dCi 165 Beygir Dizel Otomatik(EDC) Vites

yeni-megane-bilgi-ekrani.PNG

Yeni Megane ayrıca bu segmentte ilk kez kullanılacak özelliklere sahip olacak. Bunlardan ilki renkli Head Up Display olacak. Sürücünün ön tarındaki konsolda çıkan küçük bilgi ekranı diyebileceğimiz bu sistem segmentteki araçlarda bir süredi siyah-beyaz şekilde sunuyor. Yeni Megane ilk kez renkli ekranı ile onlardan ayrılacak. 

yeni-megane-4-control.jpg

Araçta ilk olacak diğer özellik ise Renault 4 Control özelliği olacak. Yalnızca GT-Line ile opsiyon olarak alınabilecek bu özellik, arka tekerleklerin de sürüşe katılması diye açıklanabilir. Virajlarda direksiyon hareketine bağlı olarak ön tekerleklerin yaptığı açıya göre arka tekerlekler 4 Control sistemiyle belli açılarda dönebiliyor. Böylece aracın arka tarafının yol tutuşu arttırılarak savrulma ya da kaymanın önüne geçiliyor.

 

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.