Menekşe Yağının Faydaları Nelerdir?

İçerisindeki vitamin ve mineraller sayesinde bakım yaparken sıklıkla kullanılan menekşe yağının tüm faydalarını derledik. İşte menekşe yağının faydaları.
Menekşe Yağının Faydaları Nelerdir?

Vücut sağlığı açısından birçok alanda fayda sağlayan menekşe yağı, her ne kadar kolay bulunabilen bir yağ olmasa da kesinlikle vaat ettiklerinden fazlasını yapabilecek kapasitededir. Cilt bakımı ve saç bakımının yanı sıra ağrıları kesmek için de kullanılan menekşe yağının tüm faydalarını bir araya getirdik.

Menekşe Yağı Faydaları Listesi

SıraFaydalarEtki
1Ciltteki Tahrişi AzaltırCildiniz Parlar
2Cilde Koruyucu Bir Tabaka YerleştirirCildiniz Korunur
3Egzama Gibi Hastalıkları Ortadan KaldırırCilt Hastalıkları Yok Olur
4Saçın Besin İhtiyacını KarşılarSaçınızı Besler
5Saçın İhtiyaç Duyduğu Bakımı YaparDolgun Saçlar
6Ağrıları AzaltırAğrılara Son

İşte cilt bakımında sıklıkla kullanılan menekşe yağının faydaları...

1. Ciltteki Tahrişi Azaltır

menekşe yağının faydaları

Nemlendirici özelliği bulunan menekşe yağı, özellikle kuru ve hassas ciltlerde kullanılmaktadır. Ciltteki tahrişlerin ve kızarıkların tedavisinde olumlu yönde sonuçlar veren menekşe yağı, taşıyıcı yağ takviyesi yapılmadan bol bol cilde sürülmemelidir.

2. Cilde Koruyucu Bir Tabaka Yerleştirir

menekşe yağının faydaları

Cildi nemlendiren menekşe yağı aynı zamanda pürüzsüz ve yumuşak bir cilt yapısına kavuşturur. Cildin daha sağlıklı ve bakımlı görünüme kavuşmasını sağlayan menekşe yağı, akneye karşı etkili bir tedavi imkanı sağlar. Ek olarak bu yağın gözenekleri küçülttüğünü söyleyelim.

Menekşe yağını düzenli bir şekilde kullanarak cildinizin daha yumuşak bir yapıya kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Fakat cildinizin sıkılaşmasını istiyorsanız size daha etkili olan gül yağını önerebiliriz.

3. Egzama Gibi Hastalıkları Ortadan Kaldırır

menekşe yağının faydaları

A ve C vitamini bakımından oldukça zengin olan menekşe yağının cilt sağlığına faydalarından biri de sedef hastalığı, egzama, dermatit ve uyuz gibi hastalıklara karşı koruma ve direnç sağlamasıdır.

Birçok ilacın ve bakım ürünlerinin içeriğinde yer alan menekşe yağını bu tip hastalıkların tedavisinde kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmanız gerektiğini söyleyelim.

4. Saçın Besin İhtiyacını Karşılar

menekşe yağının faydaları

Oldukça sık rastlanılan saç problemlerinin başında şüphesiz ki saç dökülmeleri ve kepeklenme sorunu gelmektedir. Menekşe yağı ise bu sorunların önüne saçın ihtiyaç duyduğu besinleri karşılayarak geçiyor.

Besleyici, nemlendirici ve arındırıcı özelliğe sahip olan menekşe yağını direk olarak saçınıza sürmek yerine tatlı badem yağı ile incelttikten sonra masaj yaparak saçınıza uygulamanızı öneriyoruz.

5. Saçın İhtiyaç Duyduğu Bakımı Yapar

menekşe yağının faydaları

Çevre koşulları ve kullanım şekilleri nedeniyle zamanla yıpranan saçlarınızın bakımını menekşe yağı ile yapabilirsiniz. Bu bakımı yaptıktan sonra kısa süre içerisinde saçlarınızın canlandığını ve daha yumuşak bir yapıya kavuştuğunu fark edeceksiniz.

6. Ağrıları Azaltır

menekşe yağının faydaları

Ağrı kesici ve rahatlatıcı özelliğiyle bilinen menekşe yağı, romatizma, baş ağrısı ve bronşit gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır. Burkulmaya veya iltihaplanmaya dayalı ağrılarda menekşe yağı ile ağrınızı dindirebilir, hatta düzenli kullanım ile iltihabı azaltabilirsiniz.

Ağrı kesici olarak menekşe yağını kullanabileceğiniz gibi sarı kantaron yağından da faydalanabilirsiniz. Ağrıları kesmekte oldukça etkili olan sarı kantaron yağı, cilde olan etkileriyle öne çıkıyor.


Menekşe Yağı İçeren Ürünler Listesi

SıraÜrünlerEtkisineoldu Puanı
1Diamond Hair Saç Bakım SetiSaçları Dolgunlaştırır10/9.9
2Arifoğlu Menekşe YağıCildi Besler10/9.8
3Shiffa Home Menekşe YağıAğrıları Azaltır10/9.7
4Bio Vitals Menekşe YağıTahrişi Azaltır10/9.7
5Karden Menekşe EsansıCilt Hastalıklarına İyi Gelir10/9.6
Amazon
Fiyatlarını Gör
Menekşe Yağı
İçeren Ürünler
Aradığın
Fiyatları Gör

Menekşe Yağı İçeren Ürünler

Menekşe yağının tüm faydalarından yukarıda bahsettik. İçeriğimizin bu kısmında ise içerisinde menekşe yağı bulunan ürünleri inceleyeceğiz. İşte içerisinde menekşe yağı bulunan en iyi ürünler.

1. Diamond Hair Saç Bakım Seti

menekşe yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Menekşe Yağı Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Diamond Hair markasının saç bakım setiyle başlıyoruz. İçerisindeki 12 farklı bitkinin seyreltilmemiş yağını içeriyor. Vitamin ve mineral bakımından zengin içeriği sayesinde saçın hasar gören bölgelerini onarıyor.

Kullanıcı yorumlarında dökülen, yavaş uzayan, kepekli ve aşırı yıpranmış saçlarda oldukça etkili olduğu dikkat çekiyor.

2. Arifoğlu Menekşe Yağı

menekşe yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu
Menekşe Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Arifoğlu markasının ne kadar kaliteli bir sabit yağ üreticisi olduğunu gayet iyi biliyoruz. Menekşe çiçeklerinden su buharı distilasyonu yöntemiyle elde edilen bu yağ, tamamen organik içeriği sayesinde sağlığa zarar veren herhangi bir maddeyi içermiyor. Cilt veya saç bakım için kullanabileceğiniz menekşe yağı, hafif yapısı sayesinde ağırlık yapmıyor. Bu sayede kullanımdan sonra rahatsızlık veren bir hissiyatla karşılaşmazsınız.

3. Shiffa Home Menekşe Yağı

menekşe yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Shiffa Home
Menekşe Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Shiffa Home markasının yağıyla devam ediyoruz. İçerisindeki bileşenler sayesinde saçın ve cildin besin ihtiyacını karşılayan ürün, ilk kullanımdan itibaren daha sağlıklı bir yapıya kavuşmanıza yardımcı oluyor. Yoğun miktarda A ve C vitaminleri içermesi sayesinde ciltteki tahrişi azaltan bitkisel yağ aynı zamanda cilde koruyucu bir tabaka yerleştiriyor. Bu sayede cildiniz egzama ve sedef gibi hastalıklardan korunmuş olur.

4. Bio Vitals Menekşe Yağı

menekşe yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Bio Vitals
Menekşe Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Uygun fiyatı sebebiyle çokça tercih edilen Bio Vitals menekşe yağı, eşsiz kokusu sayesinde çok beğeniliyor. Menekşe yağı, ilk kullanımdan itibaren cildin nem ihtiyacını karşılayarak daha yumuşak ve parlak bir yapıya kavuşmasını sağlıyor. İçerisindeki bileşenler sayesinde cildin bakım ihtiyacını karşılayan ürün aynı zamanda saçın besin ihtiyacını karşılıyor. Son olarak menekşe yağının oldukça etkili bir ağrı kesici olduğunu ve kısa süre içerisinde ağrıları azalttığını söyleyelim.

5. Karden Menekşe Esansı

menekşe yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Karden
Menekşe Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi Karden markasının ürünüyle bitiriyoruz. Tamamen bitkisel içeriği sayesinde sağlığa zararlı herhangi bir madde içermeyen menekşe yağı, cildi çevresel etkenlere karşı korumasıyla biliniyor. A ve C vitamini bakımından zengin içeriği sayesinde ciltte egzama gibi hastalıkların oluşmasını engelleyen ürün aynı zamanda cilde ihtiyaç duyduğu bakımı yapıyor. Ek olarak saçın ihtiyaç duyduğu besinleri karşılayan bakım yağının bu sayede daha güzel bir görünüme kavuşmanızı sağlayacağını belirtelim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Çam Terebentin Yağının Kullanım AlanlarıBadem Yağı Nedir, Faydaları Nelerdir?
Kekik Yağının Mucizevi FaydalarıKırışıklığa İyi Gelen Argan Yağının Faydaları
Sakinleştirici Ylang Ylang Yağının FaydalarıKokusuyla Stres Bırakmayan Gül Yağının Faydaları
Üzüm Çekirdeği Yağının FaydalarıKakao Yağı Ne İşe Yarar? Faydaları
Hint Yağının İnsan Sağlığına FaydalarıKrill Yağının Mucizevi Faydaları

Menekşe yağı neye iyi gelir?

Menekşe yağı cildin yumuşamasına, nemlenmesine ve kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olmaktadır. Ciltte oluşmuş çizgilerin, kızarıklıkların kısa süre içerisinde yok olmasını sağlar. Egzamaya en iyi gelen yağlardan birisidir.

Menekşe yağı saça sürülür mü?

Menekşe yağı saça sürülebilmektedir. İsteğe bağlı olarak masaj şeklinde veya şampuana katılarak kullanılır. Saç derisini besleyen menekşe yağı aynı zamanda saçınızın hacimli ve dolgun gözükmesini sağlar.

Menekşe yağı uyku için nasıl kullanılır?

Uyku problemi yaşayan kişiler menekşe yağını tercih ederek muazzam bir uykunun tadını çıkarabilirler. Bunun için menekşe yağını doğrudan solumanız gerekir. Mendile dökeceğiniz birkaç damla menekşe yağı rahatlama sağlar, burundaki tıkanıklığı ortadan kaldırır.

Menekşe yağı güzel kokar mı?

Menekşe yağı, çiçeği gibi kokan güzel bir yağdır. Su ile seyreltildiğinde saça fıs fıs yaparsanız saçların dolgun gözükmesini sağlarsanız ve saçlarınızda menekşe kokusu olur.

Menekşe yağı cilde sürülür mü?

Menekşe yağı kaş, saç, tırnak, vücut, cilt için kullanılabilir. Ciltteki kırışıklığı önler, vücutta oluşmuş egzama, kızarıklık gibi sorunları ortadan kaldırır. Saçlar için de oldukça yararlı bir yağdır.

Menekşe yağı tırnak uzatır mı?

Menekşe yağı tırnaklara bakım yapan ve uzatan bir yağdır. Her akşam düzenli bir şekilde menekşe yağı ile tırnaklara masaj yapmak tırnaklarınızın muazzam bir hale bürünmesini sağlayabilir.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum