Kokusuyla Stres Bırakmayan Gül Yağının Faydaları Nelerdir?

İçerisinde bol miktarda vitamin ve mineral barındıran gül yağının insan sağlığına olan etkilerini içeriğimizde bulabilirsiniz. İşte gül yağının faydaları.
Kokusuyla Stres Bırakmayan Gül Yağının Faydaları Nelerdir?

Hoş kokusuyla bilinen ve farklı renk seçenekleriyle çok uzun yıllardan beri güzelliğin simgesi haline gelmiş olan gül, kozmetik sektöründe sık kullanılan bitkilerdendir. Parfüm ve cilt bakım kremleri başta olmak üzere birçok kozmetik ürününün içeriğinde gül yağı bulunmaktadır. İçeriğimizde bu kadar geniş yelpazede kullanılan gül yağının faydalarını bir araya getirdik.

Gül Yağının Faydaları Listesi

SıraFaydaEtki
1Solunum Yolu EnfeksiyonlarıRahat Nefes Alma
2Ağrı KesiciÇabuk İyileşme
3Kan Dolaşımı HızlandırmaCanlı Cilt
4Stresten ArındırmaPozitif Psikoloji
5Kırışıklık KarşıtıPürüzsüz Cilt
6Alerji EngellemeTahriş Engelleme
7Cildi ArındırmaTemiz Gözenek
8Leke GidermePürüzsüz Cilt

İşte hoş kokusuyla öne çıkan gül yağının faydaları...

1. Solunum Yolu Hastalıklarının Tedavisine Yardımcı Olur

gül yağının faydaları

Çok eski zamanlardan bu yana bitkisel ilaç olarak nitelendirilen gül yağı, astım, öksürük, tıkanıklık ve ateş gibi durumların tedavisinde kullanılmaktadır. Geniş bir kaseye kaynama noktasındaki sıcak suyu ekleyin ve 4-5 damla gül yağı damlatın. Hazırladığınız suyun buharını soluduktan sonra etkisini hissedeceksiniz.

2. Ağrıların Azalmasını Destekler

gül yağının faydaları

Ağrı kesici özelliğe sahip olan gül yağını kramp ve burkulma gibi durumlarda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sıcak veya soğuk kompres uygulaması sırasında kullanacağınız suya 4-5 damla gül yağını damlatın. Kısa sürede etkisini göreceksiniz.

3. Kan Dolaşımını Hızlandırır

gül yağının faydaları

Gül yağının faydalarından birisi de kan dolaşımını hızlandırmasıdır. Birçok masaj yağının içeriğinde yer alan gül yağı, kan dolaşımını hızlandırır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.

4. Stresten Arınmanızı Sağlar

gül yağının faydaları

Sahip olduğu hoş kokusu ile stresten arınmanızı ve rahatlamanızı sağlayan gül yağını lavanta yağı ile karıştırarak banyo suyuna katabilirsiniz. Böylece hafif dereceli depresyondan kurtulmanızı sağlayabilirsiniz.

5. Kırışıklıkları Azaltır

gül yağının faydaları

İçeriğindeki vitamin ve minerallerin yanı sıra antioksidan özelliğine sahip olan gül yağı, cildi yumuşatır ve nemlendirir. Bu sayede ciltteki ince kırışıklıkların en aza inmesine yardımcı olur.

6. Tahrişlerinin Ortadan Kalkmasına Yardımcı Olur

gül yağının faydaları

Gül yağı, ciltte görülen tahriş ve alerjileri en aza indirerek etkili bir sonuç almanıza yardımcı olur. Gül yağı ilave edilmiş krem ve nemlendiricileri kullanarak ciltteki iltihaplanma, uçuk ve egzama gibi sorunları dindirebilirsiniz.

7. Cildi Arındırır

gül yağının faydaları

Zamanla cilde yerleşen zararlı bakteriler akne ve sivilceye neden olur. Arındırıcı özelliği bulunan gül yağını kullanarak gözeneklerinizin temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Bu sayede sivilce ve akne oluşumları en düşük seviyeye iner.

8. İzleri Ortadan Kaldırır

gül yağının faydaları

Cildinizin toparlanmasını ve diriliğini kazanmasını sağlayan gül yağı, ciltte oluşan izlere karşı da oldukça etkilidir. Sivilce izi, yara izi, doğum lekesi ve hamilelik çatlakları gibi durumlarda genellikle gül yağından yararlanılmaktadır.

En İyi Gül Yağı İçeren Ürün Listesi

SıraMarkaFormneoldu Puanı
1Diamond HairSerum/Şampuan10/10
2FarmasiMaske10/9.9
3ArifoğluYağ10/9.8
4Defne Nuka NaturelGül Suyu10/9.6
5KardenYağ10/9.7
Amazon
Fiyatlarını Gör
Gül Yağı İçeren
Ürünler
Aradığın
Fiyatları Gör

Gül Yağı İçeren En İyi Ürün Tavsiyesi

Gül yağının tüm faydalarından yukarıda bahsettik. İçeriğimizin bu kısmında ise içerisinde gül yağı bulunan ürünleri inceleyeceğiz. İşte gül yağı içeren en iyi ürünler.

1. Diamond Hair Saç Bakım Seti

gül yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Diamond Hair markasının 12 farklı bitkinin özünü içeren saç bakım setiyle başlıyoruz. İçerisindeki bu özler sayesinde saçın ihtiyaç duyduğu tüm besinleri karşılayan ürün, saçın hasar gören bölgelerinin onarımını sağlıyor. İlk kullanımdan itibaren saçlarınızın daha yumuşak ve parlak olmasını sağlayan şampuan, düzenli kullanımlarda ise saçlarınızın daha dolgun bir yapıya kavuşmasına destek oluyor. Son olarak bu ürünün içerisindeki serum sayesinde saç derisini rahatlattığını ve yeni saç oluşumuna destek olduğunu belirtelim.

2. Farmasi Dr. C. Tuna Güllü Kil Maskesi

gül yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Farmasi
Güllü Kil Maskesi
Aradığın
Fiyatı Gör

Farmasi markasının ürünlerinin ne kadar kaliteli olduğunu hepimiz iyi biliyoruz. Cildin fazla nem ve yağdan arınmasını sağlayan maske, ilk kullanımdan itibaren daha pürüzsüz bir cilde sahip olmanıza destek oluyor. İçerisindeki mikro tanecikli killer sayesinde cildi sertleştirmeden temizleyen ürün aynı zamanda cildin nem ihtiyacını karşılıyor. Bu sayede kuruluktan kaynaklanan çatlak görünümü en düşük seviyeye iner.

3. Arifoğlu Gül Yağı

gül yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu
Gül Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Arifoğlu markasının gül yağıyla devam ediyoruz. Gül yapraklarından su buharı distilasyonuyla elde edilen ürün, oldukça hoş kokusu sayesinde stresten arınmanızı sağlıyor. Kaynamış suyun içerisinde kullanımıyla solunum yolu hastalıklarının tedavisine yardımcı olan yağ, antioksidan etkisi sayesinde ciltteki kırışıkları azaltıyor. Bu sayede daha pürüzsüz bir görünüme sahip olursunuz.

4. Defne Nuka Naturel Gül Suyu

gül yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Defne
Gül Suyu
Aradığın
Fiyatı Gör

Antiseptik özelliği sayesinde cildi bakterilerden arındıran gül suyu, bu sayede sivilce ve akneleri oluşmadan engelliyor. Sivilce, siyah nokta ve yaraların bıraktığı izleri ortadan kaldıran ürün aynı zamanda ciltte görülen tahrişleri en düşük seviyeye indiriyor. Ek olarak ağrı kesici özelliği olan gül suyunun ağrılarınızı kısa sürede dindireceğini söyleyelim.

5. Karden Gül Yağı

gül yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Karden
Gül Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi Karden markasının gül yağıyla bitiriyoruz. Uygun fiyatı sebebiyle çok tercih edilen ürün, hoş kokusu sayesinde stresli günlerde bir numaralı yardımcınız oluyor. Cildin nem ihtiyacını karşılayarak yumuşamasını sağlayan ürün, bu sayede kırışıklıkların azalmasını destekliyor. Formülündeki bileşenler sayesinde kan dolaşımını hızlandıran ürün aynı zamanda tahriş olan bölgeleri sakinleştiriyor. Son olarak bu ürünün tamamen organik bileşenlerle üretildiğini söyleyelim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Çam Terebentin Yağının Kullanım AlanlarıBadem Yağı Nedir, Faydaları Nelerdir?
Kekik Yağının Mucizevi FaydalarıMenekşe Yağının Faydaları Nelerdir?
Argan Yağının Faydaları Nelerdir?Ylang Ylang Yağının Faydaları
Üzüm Çekirdeği Yağının FaydalarıKakao Yağı Ne İşe Yarar? Faydaları
Hint Yağının İnsan Sağlığına FaydalarıKrill Yağının Mucizevi Faydaları

Gül yağı içeren en iyi ürünler nelerdir?

Gül yağı içeren en iyi ürünler arasında; Diamond Hair Saç Bakım Seti, Farmasi Dr. C. Tuna Güllü Kil Maskesi, Arifoğlu Gül Yağı, Defne Nuka Naturel Gül Suyu, Karden Gül Yağı doğal içeriklerinden dolayı tercih ediliyor.

Gül yağı ne işe yarar?

Gül yağı ferahlatıcı ve serinletici etkisiyle öne çıkmaktadır. Baş ağrılarına hatta cilt yaralarına iyi gelir. İltihabı söküp atan gül yağı aynı zamanda cildi nemlendirir, kan dolaşımını hızlandırır. Hoş bir kokuya sahip yağdır.

Gül yağı sivilce izlerini geçirir mi?

Gül yağı cildi kırışıklıklardan, sivilcelerden, siyah noktadan, kızarıklıktan, soluk görünümden kurtarır. Cildiniz kuruysa gül yağı kullanarak nemlendirebilirsiniz. Ciltteki tahrişi ortadan kaldıran gül yağı aynı zamanda hamilelik çatlaklarına, yaralara, sivilce izlerine, doğum lekelerine iyi gelir.

Gül yağı parfüm olarak kullanılır mı?

Gül yağı hoş kokusundan dolayı isteğe bağlı olarak parfüm olarak kullanılabilir. Diğer kokuların yanında kalıcılığı artıran gül yağı çoğu popüler parfümün içerisinde de bulunmaktadır. Gayet güzel bir kokusu vardır.

Gül yağının faydaları neler?

Solunum yolu hastalıklarının tedavisine yardımcı olur, ağrıların azalmasını destekler, kan dolaşımını hızlandırır,  stresten arınmanızı sağlar, kırışıklıkları azaltır, tahrişlerinin ortadan kalkmasına yardımcı olur,  cildi arındırır,  izleri ortadan kaldırır.

Gül yağı yüze sürülür mü?

Hassas cilde sahip olanların doğrudan tene uygulaması uzmanlar tarafından önerilmemektedir. Bundan dolayı zeytinyağı gibi başka doğal yağlarla karıştırılarak uygulanabilir. Eğer cildiniz hassas değilse doğrudan cilde uygulama yapabilirsiniz.

Gül yağı sürdürten sonra güneşe çıkılır mı?

Gül yağı kullanıldıktan sonra güneşe çıkılırsa ciltte leke oluşturabilir. Bunun için gül yağını akşam saatlerinde sürmek daha doğru olacaktır.

 
<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.