Bebek Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bebek bakmak kolay iş değil. Onları tutmak, uyutmak , yemeğini yedirmek vb. durumlarda dikkat edilmesi gerekenleri ve bebeklerin bakımı hakkında bilinmesi gereken önemli bilgileri araştırdık ve derledik.
Bebek Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bebek Bakımı Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bebek veya çocuk bakımı için ortada bir çok bilgi bulunmakta. Peki bu bilgilerin hangileri doğru hangileri yanlış? sizler yanlış bilgiler edinmeyin diye bebek bakımı hakkında bilinmesi gerekenleri araştırdık ve derledik. İşte bebek bakımında bilinmesi gerekenler;

bebek-bakimi-hakkinda-bilinmesi-gerekenler.gif


1. Bebekleri Yukarı Kaldırmak Organlarına Zarar Verebilir

bebek-bakiminda nelere dikkat edilmelidir

6 ay ve 2 yaş aralığındaki bebekleri yukarı atıp sevmek onlara çok ciddi zararlar verebilir. Bebeklerinizi havaya atıp sevdiğinizde organları yer değiştirebiliyor. Bağırsak düğümlenmesi gibi sağlık problemleri de oluşabiliyor. Bunların dışında havaya atıp tutamama durumunda ya da başının tavana değmesi halinde yine tehlikeli sonuçlar ortaya çıkabiliyor.


2. Bebekler Ayakta Değil Dizde Sallanmalıdır

bebekler-ayakta-degil-dizde-sallanmalidir.Jpeg

Bebekler dizde eşit olarak her yeri hareket edecek şekilde yavaşça sallanarak uyutulmalıdır. Bebeklerin beyin dokusu hemen oluşmadığı için, ayakta sallanacağı zaman da kafası çok sallanacağından tehlikelidir. Bunun önüne bebeklerinizi dizde sallayarak geçebilirsiniz.


3. Aktif Çocuk Sallanmayı Sever

bebek-uyuturken dikkat edilmesi gerekenler

Bebekleri sallarsanız buna alışırlar. Yani bebekleri sallanmaya alıştıran anne ve babalardır. Hareketli çocuklar, hiperaktifler daha çok sallanmak isterler.


4. Bebek Uyuturken

bebeklerde-uyku-pozisyonu

Bebeklerin gece ve gündüz ayrımı 4. aydan itibaren başlar. Normalde bebeğin 9-10 gibi karnı doyurulmalı, sabah 6- 7' ye kadar hiç dokunulmamalıdır. Emen bebekler ise göğüste uyutulmamalıdır. Karnı doyurulduktan sonra hemen yatağına bırakılmalıdır.


5. Doğru Uyku Pozisyonu Önemli

uyku-hijyeni

Bebekler yüzükoyun asla uyumamalıdır. En doğru yatış şekli ise sırtüstü yatırmaktır. Bebeklerin kafa yapısının düzgün olması için bir de sağ tarafına ve sol tarafına yatırılması gerekir.


6. Uyku Hijyeni Oluşturma

bebek-bakimi

Uyku hijyeni, uykuya güzelce dalmak, huzurlu bir şekilde uyumak ve uyanmak anlamına gelir. Bunu gerçekleştirmek için ise;

  • Bebeğe uyuyacağının sinyalleri yarım saat önceden verilmelidir.
  • Bebeğin her zaman aynı müzikle uyutulması gerekir.
  • Bebeğe yanında uyurken sevdiği oyuncakları eşlik edebilir

7. Bebeğin Her Zaman Kendi Yatağında Uyuması Önemli

bebegin-kendi-yataginda-uyumasi-onemli.jpg

Bebek mutlaka ilk günden itibaren kendi yatağına alıştırılmalıdır. Onu her ağladığında kucağınıza almak yerine onun yanında olduğunuzu gösterin. Başını okşayın ve uykuya dalmasını sağlayın.

Önerilen İçerik;Annelerde Emzirme Konusunda Yapılan 10 Yanlış

Neoldu.com / Sosyal Fayda

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.