Adet Söktürücü 20 Yiyecek ve İçecek

Adet kanamasının gecikmesi veya daha erken regl olmak istenmesi sonucu kadınların başvurduğu adet söktürücü bazı yiyecek ve içecekler...
Adet Söktürücü 20 Yiyecek ve İçecek

Adet Söktürücü Yiyecekler ve İçecekler

Bazı gıdalar adet söktürücü ve ağrı giderici özellikler taşımaktadır. Bu makalemizde sizlere adet söktürücü yiyecek ve içecekleri sıralayacağız. Adet getirici bu şeyler sayesinde adet döngünüzü hızlandırabilirsiniz. Regl getiren yiyecek ve içecekleri tüketmeniz ağrılarınızla başa çıkmanızda oldukça etkili olabilir. Adet olmak için ne yenmeli? Ya da Regl olmak için ne yenir? diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Aşağıda sıraladığımız yiyecek ve içecekler aynı zamanda erken regl olmanızı da hızlandırabilir. Tabi ki sadece beslenme değil bazı egzersiz ve hareketler de adet regl söktürücü etkiler sağlayabilir. Adet olmaya yarayan ya da hızlandıran şeylerden biri de egzersizlerdir.

İşte adet ya da regl söktüren yiyecek ve içecekler;

1. Zerdeçal

Adet Söktürücü Yiyecek ve İçecekler

Son zamanlarda sağlıklı beslenmenin, sindirim sistemleri sağlığının insanlar ve özellikle kadınlar için önem kazanmasıyla çok daha fazla tüketilen bir bitki haline gelmiştir. Adet kanamalarının düzenli bir şekilde gerçekleşmesine yardımcı olan zerdeçal aynı zamanda adet sancılarının da önüne geçmektedir. Regl olmayı hızlandıran şeyler arasındadır.

Kurutulmuş zerdeçalı öğütüp toz halinde salatalara, yemeklere karıştırarak tüketebilirsiniz. Yoğurt ile karıştırarak da tüketilip regl dönemi sorunlarıyla başa çıkmak mümkündür.

2. Rezene Tohumu Suyu

Adet Söktürücü Yiyecek ve İçecekler

Rezene tohumu adet dönemlerinin düzenlenmesinde önemli bir silahtır. Ayrıca adet kanamasının gelmesi için rahmi uyarak emmenagogue ismindeki maddeyi de içinde barındırmaktadır. Regl hızlandıran hızlandıran şeylerdendir.

1 bardak suya 2 yemek kaşığı rezene tohumu atıp 1 gece bekletmelisiniz. Ertesi sabah suyunu süzüp içerek adet olana kadar devam etmelisiniz.

3. Dereotu

Adet Söktürücü Yiyecek ve İçecekler

Belli bir kesim dereotunu çok severken bazı kesim insanlar da kokusuna bile katlanamazlar. Fakat şu bir gerçektir ki dereotu sağlık sorunları için kesinlikle tüketilmesi gereken bitkilerin en başında gelmektedir. Özellikle dereotunun adet dönemini kolaylaştırıcı, adet döneminde bünyeyi rahatlatıcı özelliği bu bitkinin sıkça tercih edilmesine sebep olmuştur. Adet söktürücü gıdalar arasındadır.

Dereotunun pişmiş hali değil, çiğ olarak tüketilmesine özen gösterilmelidir çünkü doktorlar çiğ halde tüketilmesinin daha yararlı olacağına dair hemfikirler.

4. Kereviz

Adet Söktürücü Yiyecek ve İçecekler

Vitaminler, mineraller ve içerdiği faydalı elementler bakımından değerlendirildiğinde tam olarak sağlık dostu bir sebzedir. Adet kanamasını artıran şeylerdendir.

Regl döneminde kereviz yemeği, kereviz salatası veya kereviz çorbası tüketerek bu dönemin daha konforlu ve sorunsuz geçmesi sağlanabilmektedir.

5. Kekik Çayı

Adet Söktürücü Yiyecek ve İçecekler

Adet söktürücü özelliğiyle bilinen bitkilerden birisi olan kekiği de demleyip çayını içmek çok faydalıdır. Adet söktürücü içecekler arasındadır. Çay halinde tüketmek istemeyenler toz halindeki 1 tatlı kaşığı kekiği çok az balla karıştırıp sabahları aç karnına yiyebilirler.

6. Havuç

Adet Söktürücü Yiyecek ve İçecekler

Havucun sağlık açısından ne kadar faydalı bir sebze olduğunu bilmeyen kalmamıştır diye düşünüyoruz. Herkesin yaz kış severek tükettiği havucun bin bir faydasından birisi de adet söktürücü bir yiyecek olmasıdır. Adet olmamızı sağlayan yiyecekler grubundadır. Çiğ olarak tüketildiğinde rahim kaslarının fonksiyonlarını destekleyen havuç hormonların da dengeli bir şekilde salgılanmasını sağlayarak adet sürecinin daha rahat geçmesine ortam hazırlıyor.

7. Papatya Çayı ve Biberiye

Adet Söktürücü Yiyecek ve İçecekler

Adet döneminde sorun yaşayanlar ve daha erken regl olmak isteyen kadınlar için adet söktürücü bitkilerden biri olan papatya ve biberiye oldukça iyi sonuç vermektedir.

Birer tutam biberiye ve papatyayı sıcak suyun içine koyup demleyin. Yaklaşık 15 dakikalık bir demlenmenin ardından ılık olarak içmek yeterlidir.

8. Maydanoz Çayı

Adet Söktürücü Yiyecek ve İçecekler

Maydanoz içinde bulunan apiol ve myristiciden adındaki yağlardan dolayı bilinen ve sık kullanılan en etkili adet söktürücü bitkilerdendir. Rahmi ve selvik bölgeyi uyarıcı bir özelliğe sahiptir. Hatta düşüğe neden olabileceğinden hamilelik dönemindeki kadınlara maydanoz yenmesi ve maydanoz suyu içmesi önerilmez.

Adet söktürücü özelliğinden yararlanmak istiyorsanız, 5 su bardağı suyu tencerede kaynatıp içine iyice yıkadığınıza emin olduğunuz 1 demet maydanozu atın. Biraz bekledikten sonra suyu süzüp gün boyu içebilirsiniz.

9. Kantaron

Adet Söktürücü Yiyecek ve İçecekler

Ülkemizde kantaron daha çok toz halinde bir baharat olarak kullanılmaktadır. Fakat kantaron çayının da sağlığa olan göz ardı edilemeyecek faydaları vardır.

3 bardak suyu kaynatıp içine 1 yemek kaşığı toz kantaron atın ve demlenmeye bırakın. Sonrasında bu çayı günde 3 kez aç karnına için. Adet söktürücü özelliğinin yanında bu bitkisel çay birçok sağlık sorununuza da iyi gelecektir.

10. Soğan Kürü

Adet Söktürücü Yiyecek ve İçecekler

Soğan da adet söktürücü yiyecekler arasında yer alan sağlığa iyi geldiği bilinen bitkilerden birisidir. Erken regl olmak için faydalıdır. Regl getirici yiyecekler arasındadır. Adet olmayı hızlandırır.

1 adet orta boy soğanı dört parçaya bölün ve soğanın kabuğunu soyun. Kaynatılmış suya kesineln soğanları atın ve 10 dakika boyunca kaynatmaya devam edin. Kaynadığını gördüğünüzde soğanları süzüp suyunu sabah ve akşam olmak üzere iki kere tüketmeye çalışın. Hazırladığınız soğan kürünü sabah akşam içmeyi ihmal ederseniz kürün tam etkisini göremeyebilirsiniz o yüzden düzenli kullanmaya özen göstermelisiniz.

11. Çörek Otu Çayı

Adet Söktürücü Yiyecek ve İçecekler

''Adeti ne çoğaltır?'' diye sorarsanız... Genel olarak üreme sisteminin sağlığı açısından çok faydalı olduğu bilinen çörek otu adet söktürücü özelliği ile de yine karşımıza çıkıyor.

Çörek otunu bir bardak suya karıştırıp içmek ya da bal ile karıştırıp tüketmek adet düzensizliğini engelleyecektir.

12. Atkuyruğu Otu Çayı

Adet Söktürücü Yiyecek ve İçecekler

Adet dönemin sağlıklı yaşanması ve sorunsuz geçmesi için bir tutam at kuyruğu otunu kaynar suyun içine atıp, ağzı kapalı bir şekilde demlemeye bırakın. 10-15 dakika demlenmesini bekleyip ılık olarak tüketin. Atkuyruğu otunun tadı acı olduğu için belki içine tatlandırıcı olarak bal da karıştırıp tüketebilirsiniz, etkisini azaltmayacaktır.

13. Çiriş Otu Çayı

Adet Söktürücü Yiyecek ve İçecekler

Adet gecikmeleri için kaynar suyun içine çiriş otu atıp demlemek gerekmektedir. Bir miktar bal ilave edilerek daha etkili hale getirilebilecek bu çay adet döneminizi sorunsuz ve sancısız geçirmenize de yardımcı olacaktır.

14. Nar

Adet Söktürücü Yiyecek ve İçecekler

Adet döngüsünü düzene sokmaya yardımcı doğal adet söktürücü olarak bilinen nar taze taze tüketilmelidir. İsteğe bağlı olarak suyu sıkılıp içilebilir. Adetin oluşturmuş olduğu sancıları yok eden nar, aynı zamanda adet söktürücü şifalı besin olarak bilinmektedir.

15. Kırkkilit Otu

Adet Söktürücü Yiyecek ve İçecekler

Kırkkilit otu hızlı bir şekilde adetin sökülmesine yardımcı oluyor. Kaynatılarak tüketildiğinde regl ağrılarını hafifleten bu ot aynı zamanda adet kanının hızlıca gitmesini sağlıyor. Adet düzensizliği yaşayan kişilerin adet takvimini düzenliyor.

16. Muz

Adet Söktürücü Yiyecek ve İçecekler

Muz yemek, regl ağrılarınızı, reglde oluşan mide bulantısı, kramp, yorgunluk, halsizlik hali, baş ağrısı gibi sorunları ortadan kaldırır. Kan dolaşımını hızlandırırarak kanın hızlıca sökülmesini sağlar. Sürecin olduğundan daha hızlı bitmesine yardımcı olur.

17. Ananas

Adet Söktürücü Yiyecek ve İçecekler

Ananas yemek veya ananasın suyunu sıkıp tüketmek regl ağrılarına çok iyi gelmektedir. Kan şekerinizi düzenleyen ananas regl döneminin rahat geçmesini sağlar. Regl döneminde oluşacak problemleri en aza indirir.

18. İncir

Adet Söktürücü Yiyecek ve İçecekler

Adet söktürücü besinler arasında incir vardır. Adet döneminden 1 hafta önce tüketilmeye başlandığında adetin daha hızlı gelmesini sağlar. Günde 1 adet tüketilmesi gerekir. Fazla tüketilirse bünyeye zarar verebilir. Ayrıca adet dönemindeki ağrıları daha hafif atlatmanıza yardımcıdır.

19. Tarçın

Adet Söktürücü Yiyecek ve İçecekler

Bir bardak kaynar suyun içerisine 1 adet çubuk tarçın ya da 1 tatlı kaşığı tarçın tozu ekleyerek 10 dakika kadar demlenmeye bırakın. Günde iki kez bu karışımı içerek adet döneminin daha hızlı ilerlemesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca bu karışım adet dönemini ağrısız, sancısız, rahat bir şekilde atlatmanıza olanak tanır.

20. Alıç

Adet Söktürücü Yiyecek ve İçecekler

Adet günlerinde rahat bir şekilde hareket etmek, sansız bir gün geçirmek isteyen kişiler bir kaynar suyun içerisinde alıç ekleyerek tüketebilir. Tüketildikten sonra kan dolaşımı hızlanır, kan daha hızlı dışarıya atılır, adet sancıları ortadan kalkar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Adet Döneminde Dikkat Edilmesi GerekenlerAdet Düzensizliğine Ne İyi Gelir?
Doğal Adet Söktürücü BitkilerAdete İyi Gelen İlaçlar ve Çaylar
Regl Döneminde Cinsel İlişkiye Girmek Zararlı mıdır?Regl Öncesi ve Regl Dönemi Cinsel İstek
Regl Dönemi Cinsel İlişkiye Girmek Günah mıdır?Hamileyken Regl Olunur mu?
Erkeklerde Regl DönemiAdeti Söktüren Hareket ve Egzersizler
Adet Geciktirici Hap Nedir, Zararlı mı?Adet Gecikmesinin Sebepleri
Adet Düzensizliği ve NedenleriRegl Döneminde Şişkinlik
Adet Kanı Azlığı Neden Olur?Adet Sancısı Nedir, Neden Olur?
Adet (Regl) Döneminin Hesaplanması

Adet Kanaması Nedir?

Ergenlikle birlikte vücut kadınları potansiyel bir gebelik için adet döngüsüne hazırlar. Hormonlar sayesinde uterus döllenmiş bir yumurta almaya hazırlanırken kan dolaşımının vücutta artması ve vaskülarize olması sağlanır. Eğer döllenme gerçekleşmezse rahim başlangıç durumuna geri döner ve kanı dokulardan serbest bırakır.

Bu başarısız döllenme sonucu 3-7 gün arasında süren bir adet kanaması süreci başlar. Üreme çağındaki kadınların çoğunda ekstra bir sorun yaşanmasa da kimi zaman adette düzensizlikler ve adet döneminin ağrılı sancılı geçmesi gibi sorunlar yaşanabilir. Bu tür sorunlar çoğu kez tıbbi bir müdahaleye gerek duyulmadan yani doğal yöntemlerle yeme, içme programlarında yapılacak bazı değişikliler ile giderilebilir. Adet söktürücü şeyler bu döneminizde en büyük yardımcınız olabilir.

1 günde adet söktürücü yiyecekler nelerdir?

1 günde adetin sökülmesini istiyorsanız ananas, nar, muz, yumurta, kırmızı et, balık ürünleri, süt ve süt ürünlerini tüketmeniz gerekir. Adetin aynı gün içerisinde söktürülmesi zordur. Bazı insanlarda adetin aynı günde söktürüldüğü görülmüştür.

Hemen adet olmak için hangi içecekler tüketilmelidir?

Adetinizin beklenenden daha hızlı gelmesini istiyorsanız rezene çayı, menekşe çayı, adaçayı, ısırgan otu çayı, maydanoz, ıspanak, brokoli, zerdeçal, dere otu, kereviz gibi besinleri tüketmeniz gerekir.

Anında adet söktürücü yiyecekler hangileri?

Adetinizi anında kesecek yiyecekler arasında kekik çayı, havuç, papatya çayı, biberiye çayı, maydanoz çayı, kantaron çayı, soğan suyu, pancar suyu, portakal, yumurta, kırmızı ve beyaz et, yulaf, çörek otu çayı yer alır.

Kesin adet söktürücü besinler ne?

Kesin adet söktürecek besinlere göz atarsak kekik çayı, biberi çayı, civanperçemi çayı, havuç, soğan, kereviz, tarçın, muz, nar, ceviz, fındık, badem, yumurta, çörekotu, kantaron çayı regl söken besinler arasında yer alır.

Adeti en çabuk söktürecek yiyecekler hangisi?

Adete iyi gelecek yiyecekler içerisinde muz, yumurta, yulaf, soğan, havuç, nar, portakal, kırmızı et, balık ürünleri, süt, yoğurt, kekik çayı, civanperçemi, alıç, kekik çayı, maydanoz, dereotu, ananas vardır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum