Zayıflamak İçin Neler Yapmalıyız

Yazın gelmesiyle birlikte fazla kilolarınız sizi rahatsız mı ediyor? Fazla kilolarınıza son verin İşte zayıflamak için neler yapılmalı?
Zayıflamak İçin Neler Yapmalıyız

 Çağımızın hastalığı olan şişmanlık, hem ruh sağlığımızı hem de beden sağlığımızı kötü yönde etkiliyor. Kilo vermek istiyorsanız iradeli olun. Gerçekten kilo vermek istiyorsanız başarıya ulaşabilirsiniz. Kilo vermek çok zor değil, doğru bir şekilde, planlı beslenerek kısa sürede fazlalık kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.


Aç Kalarak Kilo Veremezsiniz

Öğün atlayarak kilo vermeyi düşünüyorsanız bu yanlış bir düşüncedir. Aç kalmak halsizlik, kas kaybı gibi sağlık problemlerine neden olarak diğer öğünlerde daha çok yemek yemenizi neden oluyor.  Azar azar dengeli bir şekilde beslenme zayıflamanıza yardımcı oluyor.


Planlı Bir Beslenme Programı Yapın

Günlük yemek listenizi yapın veya bir diyetisyen tarafından oluşturulan beslenme listesine uygun hareket edin. Günlük kalori oranlarınızı ayarlayın. Siizleri hem sağlıklı hem de kilo vermenize yardımcı olacak yiyeceklerden oluşturun.

 Ev Yemekleri Tüketin

ev-yemekleri.jpg

Ev yemekleri dışarıda tüketeceğiniz besinlere oranla zayıflamanıza daha yardımcı oluyor. Fazla kilolarınızdan kurtulmak istiyorsanız dışarıda yemek yemeye son verin.


Bol Su İçin

su-icmek-006.jpg

Günde en az 8 bardak su için. Bol su içmek tokluk hissinizi artırır ve fazla yemek yemenizi engeller.


Spor Yapın

spor-yapmak-003.jpg

Kilo vermek istiyorsanız mutlaka spor yapmanız gerekiyor.  Spor yaparak fazla kalorilerinizden kurtuluyorsunuz.Uzmanlara göre spor yapmak diyet yapmaktan daha etkilidir.


Aman Dikkat!

Yatmadan 2 saat önce yemek yemeyi bırakın.

buz-dolabi.png

Haftada bir tartılın böylelikle doğru bir yolda olup olmadığınızı anlayacaksınız

Marketlerde satılan meyve suları yerine evde kendi sıkmış olduğunuz taze meyve suları tüketin.

Kalorisi fazla yağlı, tuzlu, şekerli, hamurlu yiyeceklerden uzak tutun. Çok az miktarda tüketin.

Meyveleri yemeklerden önce yemeliyiz .

Yiyecekleri çok yavaş yemeli ve çiğnemeliyiz.

Akşam yemekleri hafif olması gerekiyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum