Zayıflatan Meyveler Nelerdir?

Fazla kilolarından kurtulmak isteyenler zor diyetlere ve sporlara yöneliyor. Ancak, bazı meyveleri tüketerek zayıflamanız mümkün.
Zayıflatan Meyveler Nelerdir?

Hanımların korkulu rüyası haline gelen fazla kilolar yaz aylarında daha vahim bir hale dönüşüyor. Selülit ve aşırı kilo şikayeti olan kadınlar her zaman bu problemlerinden kurtulmak için çeşitli yollara başvuruyor. Aç bırakan diyetler, çeşitli egzersizler ve kimi zaman cerrahi operasyonlar… Aslında bunların hiçbirine gerek yok! Bazı doğal meyveleri tüketerek sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz.

İşte, zayıflatan meyveler:

1. Erik

Zayıflatan Meyveler

C ve A vitamini, potasyum ve lif açısından zengin olan bu meyve yüksek orana antioksidan içerir. Detoks için çok faydalıdır. Dışkı sorununu çözer ve hazımsızlığı ortadan kaldırır. Bu yönleriyle fazla kilolarından kurtulmak isteyenlere güzel bir seçenek.

2. Kiraz ve Vişne

Zayıflatan Meyveler

Kiraz ve vişnenin kana karışma süreci diğerlerine oranla daha ağırdır. Bu durum fazla kiloları atmaya yardım eder. Ağrılara karşı çok etkili çözümdür. Tüketildiği andan itibaren kan dolaşımını hızlandırır, ödemi atma etkisi vardır.

3. Karpuz

Zayıflatan Meyveler

Karpuz, vitamin ve mineral deposu olan bu meyvenin antioksidan oranı çok fazladır. Bilhassa içeriğinde bulunan potasyum ve magnezyum sayesinde kanseri önlemede yardımcıdır. Ayrıca boşaltım sistemini hızlandırarak selülite ve aşırı kilolara karşı savaş açar. 

4. Mango

Zayıflatan Meyveler

Orta boyutlu mango gün içinde insana gereken C vitamini ihtiyacını karşılar. Bu özelliği ile yağların yakılmasında yaz mevsiminin vazgeçilmez meyvelerinden biridir. Mango spor yapan bireylerin oldukça sık tükettiği bir meyvedir. Son derece faydalıdır, fazla kilolarınızı atmaya yardımcı olur.

5. Böğürtlen

Zayıflatan Meyveler

Fazla kiloları atmak için çok yararlıdır. Bir avuç böğürtlende yaklaşık 60 kalori vardır. Selülitlere karşı etkilidir. Eğer fit bir vücuda sahip olmak istiyorsanız sabah uyandığınızda bir avuç böğürtlen tüketebilirsiniz.

6. Kayısı

Zayıflatan Meyveler

Lif içermektedir ve kilo vermek için önemli meyvelerdendir. Selüliti önlemede çok yardımcıdır. Kanserden korurken boşaltım sistemine de çok faydalıdır. Diyette tüketeceğiniz bir adet kayısı sayesinde sindirim sistemini düzenleyebilirsiniz.

7. Ahududu

Zayıflatan Meyveler

Lif zengini bir meyvedir. Kalorisi çok alt seviyelerdedir ve selülitleri önler. Zayıflamak isteyen bireylerin rahatlıkla tüketebileceği bir meyve olan ahududu kalp sağlığına da katkıda bulunur. Unutkanlık sorunlarına da iyi gelen bu meyve denge merkezini kuvvetlendirir.

8. Şeftali

Zayıflatan Meyveler

Metabolizmanın düzenli çalışmasını sağlar. Sindirim sistemine de faydalı olan bu meyve iç organların işleyişine olumlu katkı yapar. Kilo problemine karşı tüketilmesi gereken önemli meyvelerden biridir.

9. Armut

Zayıflatan Meyveler

Armut bol lifli yapısıyla zayıflamak isteyenler için süper bir meyvedir. Çoğu meyve lif miktarı bakımından armutla karşılaştırıldığında sınıfta kalır. Yüksek lifli yapısı sizi tok tutar, kolesterolü düşürür, potasyum içeriğinden dolayı kalp dostu da bir meyvedir.

10. Muz

Zayıflatan Meyveler

Muz kalori yakma sürecine yardımcı olan nişasta açısından zengindir. Sizi tok tutar ve enerji verir. İçerdiği çözünür posadan dolayı yemek yeme isteğini ciddi oranda düşüren muz, bağışıklık sistemini de güçlendirir, kilo vermeye yardımcı olur. Kahvaltıda kesip yiyeceğiniz muz, daha hızlı kilo vermenizi sağlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Yazın Kilo Almamanızı Sağlayacak ÖnerilerKalıcı ve Hızlı Kilo Vermenin Püf Noktaları
Diyet Yapmadan Kilo Vermenizi Sağlayacak YollarFazla Kilolardan Kurtulmanın En Etkili Yolları
Kilo Verme Yöntemleri ve Kilo Verdiren DiyetlerÜnlülerin Kilo Verdikten Sonraki Değişimleri
İştah Azaltma YöntemleriYedikçe Kilo Verdiren Yemekler
Yer Fıstığı İle ZayıflamaElma Sirkesiyle Zayıflama

Kilo vermek için hangi meyveler yenmeli?

Kilo vermek için mutlaka limon, portakal, yaban mersini, muz, armut, böğürtlen, ahududu, greyfurt, avokado, mango, elma, kayısı, şeftali, erik, kiraz, vişne, karpuz gibi meyveleri tüketmelisiniz.

En çok ne zayıflatır?

Hızlı bir şekilde zayıflamak istiyorsanız mutlaka spor yapmalısınız. Ardından yeşil mercimek, lor peyniri, avokado, kayısı, elma sirkesi, yumurta, somon ve tavuk göğüs tüketerek kilo verebilirsiniz.

Hangi meyveler kilo yapar?

Aşırı tatlı olan meyveleri tükettiğiniz zaman kilo almanız yüksek olasılıktır. Bu meyveler üzüm, incir, karpuz ve muzdur. Fazla yenilirse çok şekerli olduğu için şişmanlatır, ürik asit ve trigliserid seviyelerini yükseltir.

Muz yemek kilo aldırır mı?

Doğru ölçüde ve doğru şekilde tüketildiği taktirde muz kilo aldırmaz. Aksine sindirim sisteminize fayda sağlar. Aşırı tüketildiğinde ise muz en iyi kilo aldırıcı meyvelerden birisi. Özellikle yulaf ile karıştırıldığında yüksek kaloriye sahip besinler ortaya çıkabiliyor.

Gece aç yatmak kilo verdirir mi?

Gece hiçbir şey yemeden aç karnına yatarsanız kilo vermezsiniz. Aç kalmak depresyona dahi neden olabilecek bir durumdur. Bu yüzden kilo vereceğim diye aç kalmanız doğru değildir. Açken uykuya dalan insanların sağlığı kötü etkilenir. Kilo vereceğim derken kilo dahi alabilirsiniz.

Su içmek kilo aldırır mı?

Su, kilo vermeye yardımcı olan en iyi içeceklerden birisidir. Yağ yakımını artırarak fazla yağları vücuttan atan su mutlaka tüketilmelidir. Aynı zamanda öğünlerden önce tüketilirse sizi tok tutar, daha az yemek yemenizi sağlar. İçerisinde hiçbir şekilde kalori bulundurmayan su kilo aldırmaz. Çok su içmek çok kilo aldırmamaktadır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.