Yapay Zeka Konulu En İyi 30 Bilim Kurgu Filmi | 2024

Bu yazımızda sizin için yapay zekayı konu alan filmleri derledik. İşte izlenmesi gereken en iyi yapay zeka filmleri.
Yapay Zeka Konulu En İyi 30 Bilim Kurgu Filmi | 2024

IMDb Puanı Yüksek En İyi Yapay Zeka Filmleri Listesi

Dünya’nın en dikkat çeken konularından birisi elbette yapay zekalardır. Bu içeriğimizde kodlarla yönetilen bir dünya, robotlar ve daha nice teknolojilerin anlatıldığı yapay zeka konulu filmleri listeledik. İşte en iyi ve en yeni yapay zeka konulu filmler listesi.

Yapay Zeka Filmi Önerileri;

1. Bigbug

Yapay Zeka Filmleri
2050’de yapay zeka tüm dünyaya yayılmıştı. Öyle ki insanlık su koymak için bile yapay zekayı kullanacak kadar tembelleşmişti. Sakin bir yerleşim bölgesinde, dört yerli robot efendilerini rehin alarak her şeyi değiştirir. Birbirine pek uyumlu olmayan aile, komşuları ve onun seks robotu rehin altındayken dışarıda ise son nesil androidler yönetimi ele geçirmeye odaklanıyordu. Lakin rehin ailenin umursadığı tek şey birbirlerine sundukları kıskançlıklardır.

TürKomediBilim Kurgu
IMDb5,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJean-Pierre
Jeunet
OyuncularIsabelle
Nanty
Elsa
Zylberstein
Clause
Perro

2. Ai Love You

Yapay Zeka Filmleri
Yapay zekanın tüm dünyayı sardığı bir zaman diliminde, yazılımında yaşanan hata sonucu bir yapay zeka genç bir kıza aşık olmaya başlar. Bu durumda yapay zeka aşkını programlarına gömmez ve bir adamın bedenini ele geçirerek genç kızın kalbini kazanmak üzere hareket etmeye başlar.

TürDramRomantikBilim Kurgu
IMDb4,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenDavid
Asavanond
Stephan
Zlotescu
OyuncularMario
Maurer
Shajak
Boonthanakit
Kennet
Won

3. Blank

Yapay Zeka Filmleri
Zorlu bir yazar olan Claire, tıkandığı bir zaman diliminde çözüm bulabilmek için yapay zekadan yardım alır. Lakin yazılım arızası ortaya çıktığı anda Claire karşısında kararsız bir android bulur. Dış dünya ile iletişimini tamamen kesen Claire, kitabını tamamlaması üzerine sunulan zamanın sonlarına yanaşmıştır. Artık korkularını yenip içine düştüğü bu durumdan kurtulmak için çözüm yolları bulması gerekmektedir. 

TürDramGerilimBilim Kurgu
IMDb4,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenNatalie
Kennedy
OyuncularRachel
Shelley
Heida
Reed
Wayne
Brady

4. Annihilation 

Yapay Zeka Filmleri

Dünya’nın bir bölgesinde anormal olaylar yaşanırken, hükümetler bu olayları gizleme kararları almışlardır. Bölgede insanlıktan iz kalmazken, gönderilen ekipler neler döndüğünü anlamaya çalışacaktır.

TürBilim KurguGerilim
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenAlex
Garland
OyuncularNatalie
Portman
Jennifer
Jason Leigh
Gina
Rodriguez

5. Interstellar 

Yapay Zeka Filmleri

Dünya artık yaşanmaz bir hal almıştır. İnsanoğlu yeni yaşam yerleri aramak için uzaya gider ancak uzayda yaşamak tahmin edildiği kadar kolay değildir çünkü zaman kaymalarından dolayı boyutlar ortaya çıkmaktadır.

TürBilim KurguDramMacera
IMDb8,6
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenChristopher
Nolan
OyuncularMatthew
McConaughey
Anne
Hathaway
Michael
Caine

6. Her 

Yapay Zeka Filmleri

Gelecekte geçen film yalnız bir yazarın hayatını anlatmaktadır. Yalnız yazar, her ihtiyacını karşılamak için tasarlanmış işletim sistemiyle aşk yaşamaya başlayacaktır.

TürDramRomantikBilim Kurgu
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenSpike
Jonze
OyuncularJoaquin
Phoenix
Amy
Adams
Rooney
Mara

7. Robot & Frank 

Yapay Zeka Filmleri

Eski bir mücevher hırsızının oğlu, babasına bir robot uşak hediye eder. Oğlunun amacı babasının hayatını kolaylaştırmaktır anca mücevher hırsızı, robotu yoldaş olarak görür ve onunla soygun planlar.

TürDramRomantikBilim Kurgu
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenJake
Schreier
OyuncularPeter
Sarsgaard
Frank
Langella
Susan
Sarandon

8. RoboCop 

Yapay Zeka Filmleri

Distopik gelecekte geçen filmde Detroit artık suç kenti haline gelmiştir. Bir polis memuru suçlularla savaşırken yaralanır. Bununla pes etmeyen polis memuru iyileşerek RoboCop olarak geri gelir.

TürDramAksiyonBilim Kurgu
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
1987
YönetmenPaul
Verhoeven
OyuncularPeter
Weller
Nancy
Allen
Dan
O'Herlihy

9. Westworld 

Yapay Zeka Filmleri

Yetişkinler için kurulan fütüristik bir eğlence parkına gelenler çeşitli şiddet olaylarıyla karşılaşır. Parktaki robotlar her şeyin farkındadır ve korku dolu anlar yaşanır.

TürGerilimAksiyonBilim Kurgu
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
1973
YönetmenMichael
Crichton
OyuncularYul
Brynner
Richard
Benjamin
James
Brolin

10. 2001: A Space Odyssey

Yapay Zeka Filmleri

Ay yüzeyinin altına gömülü gizemli bir taşın keşfiyle insanlık süper bilgisayar çağına geçer.

TürBilim KurguMacera
IMDb8,3
Gösterim
Tarihi
1968
YönetmenStanley
Kubrick
OyuncularKeir
Dullea
Gary
Lockwood
William
Sylvester

11. Görünmez Savaşçı

Yapay Zeka Filmleri

Amerikan ordusu çok da uzak olmayan bir gelecekte EDI adında yapay zekayla uçurulan Talon Jet denilen bir savaş uçağı geliştirir. Bu uçak Pasifikteki bir uçak gemisinin içine yerleştirilir. Bu yerleştirmedeki amaç ise yapay zekanın insanlardan uçuşları öğrenmesi ve kendini geliştirmesidir. İlk görevi son derece başarılı geçen bu yapay zeka daha sonra kendi mantığını geliştirmeye başlar. Fakat bu son derece tehlikelidir ve insanların onun bir savaş başlatmasını engellemesi gerekir.

TürAksiyonMaceraBilim Kurgu
IMDb5,1
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenRob
Cohen
OyuncularJosh
Lucas
Jamie
Foxx
Jessica
Biel

12. A.X.L.

Yapay Zeka Filmleri

Miles motor sürmeyi seven bir gençtir. Miles’ın hayatı ordu tarafından geliştirilmiş robotik köpek A.X.L ile karşılaşınca değişir. Bu robotik köpek yeni nesil yapay zekaya sahiptir ve gerçek bir köpeğin ruhuna sahiptir. Bir süre sonra Miles ve A.X.L. dost olurlar. Ancak bu durum robotun yaratıcılarının onu geri istemesine engel olmaz. A.X.L.’nin yakalanmasının nasıl bir tehlike doğuracağını bilen Miles, dostunu korumak için dostu Sara ile birlikte çalışır.

TürBilim KurguAksiyonMacera
IMDb5,3
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenOliver
Daly
OyuncularAlex
Neustaedter
Becky
G.
Dorian
Kingi

13. Morgan 

Yapay Zeka Filmleri

Morgan, çok büyük bir şirketin gizli laboratuvarında geliştirilmiştir. Yapay DNA’lara ve insan üstü güçlere sahip olan Morgan son derece hızlı bir şekilde ilerleme kaydetmektedir. Öyle ki Morgan 1 ayda konuşmayı öğrenmiştir. 6 ayda ise kendi kendine yetinebilmeye başlayan Morgan’ın bu başarısı beklentilerin üstesindedir. Ancak bir gün Morgan öfke nöbetine tutulur ve bir bilim insanını yaralar. Bu yaşananlar üzerine şirket projeyi durdurup durdurmamayı tartışır. Fakat her şey için geç olmuş olabilir.

TürBilim KurguKorkuGerilim
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenLuke
Scott
OyuncularKate
Mara
Toby
Jones
Anya
Taylor-Joy

14. Jexi 

Yapay Zeka Filmleri

Bu film telefonu her şeyden çok seven bir adamın hikayesini konu ediyor. Phil zeki ve eğlenceli bir adamdır ama büyük bir bağımlılık sorunu vardır. O da gece ve gündüz sürekli olarak telefonuna bağlı olmasıdır. Phil bir gün yeni bir telefon alır. Yeni aldığı telefondaki sesli asistan Phil’in ilk zamanlarda işini kolaylaştırsa da zamanla bu durum değişir. Phil hayalindeki kızı bulmasını ve işinde terfi almasını sağlayan sesli asistanından memnundur. Fakat dijital asistan Phil’i kendine bu kadar bağımlı hale getirdikten sonra yardımseverliği bırakır ve adeta bir düşmana dönüşür.

TürKomedi
IMDb6,0
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJon
Lucas
Scott
Moore
OyuncularAdam
DeVine
 Michael
Peña
Alexandra
Shipp

15. The Machine

Yapay Zeka Filmleri

İki bilgisayar programcısı insanlığa yardım etmesi için tasarladıkları yapay zeka parçasına aşık olurlar. Fakat savunma bakanlığı onların elinden bu buluşunu çalar. Savunma bakanlığı bu yapay zekaya robotik bir silah olmayı öğretir ve bilgisayar programcıları buna dayanamaz. Yapay zekalara farklı bir bakış açısıyla bakmamızı sağlayan bu film izleyicileri tarafından çok sevilmiştir.

TürBilim KurguGerilim
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenCaradog
W. James
OyuncularToby
Stephens
Denis
Lawson
Caity
Lotz

16. Aşkın Algoritması

Yapay Zeka Filmleri

Bu film bir devrim sayılacak buluş yapan iki iş arkadaşını konu ediyor. Cole ve Zoe birer mühendistir. Bu mühendisler insanlara ideal bir android eşler tasarlayan bir şirkette çalışmaktadır. Bu ikili romantik ilişkileri geliştirmek ve mükemmelleştirmek için çalışmaktadır. Çalışmaları ilerledikçe bu ikilinin keşfettikleri şeyler derinleşir. Çünkü insan elinde yaratılan bu androidler hissetmeye başlayıp sevmeyi başarırlar. Bu bir devrim etkisi yaratır ve insanların nasıl tepki vereceği bilinmez. Tüm bunların yanında Cole ve Zoe’nin arasında yakınlaşma olur.

TürBilim KurguDram
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenDrake
Doremus
OyuncularEwan
McGregor
Christina
Aguilera
Léa
Seydoux

17. Uncanny 

Yapay Zeka Filmleri

Filmde dünyanın en kusursuz yapay zekasını üretildiği merkeze röportaj yapmak için giden muhabirlerin yaşadıkları anlatılmaktadır. Dünya üzerindeki en iyi yapay zekanın üretildiği yerde röportaj yapılması için bir muhabir seçilir. Olaylar muhabirin röportaj sırasındaki deneyimleri ve yapay zekanın ona olan duygusuyla beraber karışmaya başlar.

TürDramKorkuBilim Kurgu
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenMatthew
Leutwyler
OyuncularMark
Webber
Lucy
Griffiths
David Clayton
Rogers

18. Transcendence

Yapay Zeka Filmleri

Dr. Will Caster büyük icatları olan ve şu anda çok önemli bir yapay zeka projesini yürüten bir bilim insanıdır. Doktor bu yüzden de teknoloji karşıtı radikal grupların odağındadır. Doktor bu grupların istediği teknoloji yardımını yapmaz ve bunun yüzünden bir cinayete kurban gider. Dr. Will’in eşi olan Evelyn’de kendisi gibi doktordur. Evelyn, Will’in beynini bir süper bilgisayara entegre eder. Will’in bedeni bir ölüdür fakat beyni eşiyle tekrardan iletişim kurar. Teknoloji karşıtı radikal grup Will’in ölmediğini duyunca yarım bıraktıkları işi bitirmek ister.

TürBilim KurguGerilim
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenWally
Pfister
OyuncularJohnny
Depp
Paul
Bettany
Rebecca
Hall

19. Chappie

Yapay Zeka Filmleri

Yakın bir gelecekte mekanik robotlardan oluşan polis güçleri asayişi sağlamaktadır. Hükümetin baskıcı tutumuyla bu polis güçleri sistemdeki yegane kolluk kuvveti haline gelmiştir. Ancak insanların artık sabrı tükenmek üzeredir ve bu robotlara karşı koyma hazırlığına girerler. Bu polis robotlarından birisi bir çete tarafından kaçırılır. Bir programcının elinde yeniden programlanan bu robot ilk kez kendi adına düşünebilmektedir. Chappie diye adlandırılan bu robot bir süre sonra düzene ve insanlığa karşı bir tehdit olarak algılanır.

TürAksiyonBilim Kurgu
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenNeill
Blomkamp
OyuncularSharlto
Copley
Hugh
Jackman
Dev
Patel

20. Tron Efsanesi 

Yapay Zeka Filmleri

Sam Flynn 27 yaşında bir teknoloji meraklısıdır. Babasının ortadan kaybolmasından sonra onu araştıran Sam kendisini babasının 25 yıldır yaşadığı Tron’un dijital dünyasında bulur. Kevin ve onun en iyi arkadaşı Quorra bu dijital dünyaya girmeye karar verirler. İkili son derece tehlikeli ve görsel açıdan üst düzey olan bu sanal alemde bir ölüm kalım yolculuğuna çıkarlar.

TürBilim KurguMaceraAksiyon
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenJoseph
Kosinski
OyuncularJeff
Bridges
Garrett
Hedlund
Olivia
Wilde

21. I, Robot 

Yapay Zeka Filmleri

2035 yılında robotlar toplumda büyük bir rol oynamaktadır. Chicago Polis Ofisi’nden Del Spooner’ın bir robot fobisi vardır ve bu durum onun hayatını giderek zorlaştırmaktadır. Del Spooner’ın önüne bir cinayet davası verilmiştir. Spooner bu cinayetteki katilin bir robot olmasından şüphelenir. Spooner, bir bilim adamı olan Dr. Miles Hogenmiller’ın ölümünden kısa bir süre öncesine kadar gizli bir proje üzerinde çalıştığını öğrenir. Bu cinayet her ne kadar standart bir dedektif işi olarak görünse de arka plandaki gerçek çok ürkütücüdür.

TürBilim KurguAksiyon
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenAlex
Proyas
OyuncularWill
Smith
Bridget
Moynahan
Alan
Tudyk

22. Yapay Zeka 

Yapay Zeka Filmleri

David 11 yaşında kendi halinde bir çocuktur fakat kendi yaşıtlarından farklıdır. David kendisinin insan olduğunu zannetmektedir fakat o çocuğa sahip olamayan ailelere verilen bir araçtan başka bir şey değildir. David bu gerçeği fark etmesiyle beraber tehlikelerle dolu bir yolculuğa çıkacaktır. Kubrick'in bitiremediği projesi olan bu yapım en iyi yapak zeka filmleri arasındadır.

TürBilim KurguMaceraDram
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenSteven
Spielberg
OyuncularHaley Joel
Osment
Frances
O'Connor
Jude
Law

23. Alita: Savaş Meleği

Yapay Zeka Filmleri

Alita nereden geldiğini ve kim olduğunu bilmediği halde tanımadığı bir gelecekte uyanır. Ido şefkatli bir doktordur ve Alita’yı yanına alır. Ido, Alita’nın cyborg görüntüsünün altında inanılmaz bir şey keşfeder. O da Alita’nın o görüntüsünün altında genç bir kadının ruhu ve kalbi olduğudur. Alita’nın geçmişini hatırlaması için Hugo yardımcı olmak ister. Bu sırada şehri yöneten güçler Alita’nın peşine düşer. Alita şehri yöneten güçlerle mücadele ettiğinde bir şeyi fark eder. O da kendisinin inanılmaz derecede iyi dövüş yeteneklere sahip olmasıdır.

TürBilim KurguAksiyon
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenRobert
Rodriguez
OyuncularRosa
Salazar
Jennifer
Connelly
Christoph
Waltz

24. Yenilmezler: Ultron Çağı

Yapay Zeka Filmleri

Demir Adam barışı sağlaması için bekletilen bir sistemi yeniden başlatmak ister. Fakat işler Demir Adam’ın umduğu gibi gitmez. Bunun üzerine Thor, Kaptan Amerika, Hulk, Black Widow, Nick Fury ve Hawkeye tekrardan bir araya gelir. Lakabı Ultron olan James Spader ise tüm acımasızlığıyla ilerlemekte ve insan soyunu tüketmek istemektedir. Yenilmezler bir araya gelip ona karşı savaş başlattığında yeni karakterler ve gizli ittifaklar ortaya çıkar.

TürBilim KurguAksiyonMacera
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenJoss
Whedon
OyuncularRobert
Downey Jr.
Chris
Evans
Mark
Ruffalo

25. Ex Machina 

Yapay Zeka Filmleri

Caleb 24 yaşındadır ve dünyanın en büyük teknoloji şirketinde yazılım uzmanı olarak çalışmaktadır. Şirketin CEO’su olan Nathan ise insanlardan uzakta bir dağ evinde yaşamaktadır. Caleb düzenlenen bir yarışmada Nathan’ın evinde 1 haftalık ödül kazanır. Fakat Caleb içine sürükleneceği bir deneyin farkında değildir. Ava isimli güzel bir robot kızın bedeninde dünyanın ilk gerçek yapak zekası onu beklemektedir. Çıktığı anda büyük ses getiren bu yapım en iyi yapay zeka filmleri arasındadır.

TürBilim KurguGerilim
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenAlex
Garland
OyuncularDomhnall
Gleeson
Oscar
Isaac
Alicia
Vikander

26. Moon

Yapay Zeka Filmleri

Sam Bell bir astronottur ve Lunar Industries ile üç senelik bir kontrata imza atmıştır. Sözleşmeye göre Sam gezegenimizi besleyen önemli enerji kaynağı olan Helyum-3’ü keşfetmek için Ay’ın karanlık yüzüne gidecektir. Görev esnasında Sam’in başına bir kaza gelir. Uydu bağlantısını da kaybedince Sam bu görevde artık tek başınadır. Neyse ki Ay’daki görevinin bitmesine az bir süre kalmıştır. Sonunda Sarang üssünden ayrılacak ve bir robottan başka biriyle konuşabilecektir. Fakat Sam’in başına şanssızlıklar gelmeye devam eder ve sağlığından olmaya başlar. Sam o ondan itibaren neler yaşandığını anlamak için bir mücadeleye girer.

TürBilim KurguGerilim
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenDuncan
Jones
OyuncularSam
Rockwell
Matt
Berry
Robin
Chalk

27. Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı 

Yapay Zeka Filmleri

Bu film ilk yapımın 30 yıl sonrasında geçmektedir. Memur K Los Angeles Polis Departmanı’nda çalışmaktadır. Memur K bir süre sonra toplumu riske atacak ve uzun zamandır saklı kalan bir sırrı ortaya çıkarır. Memur K’nın yaşanacak olan felaketi önleyebilmesi için eski bir ödül avcısı olan Rick Deckard’ı bulup ondan bazı yanıtlar alması gerekir. 2017 yılında çok ses getiren bu yapım mutlaka izlenmesi gereken filmlerden birisidir. Filmle ilgili ilginç bilgiler için "Blade Runner 2049 Hakkında Bilinmeyenler" adlı içeriğimize ulaşabilirsiniz.

TürBilim KurguGerilim
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenDenis
Villeneuve
OyuncularRyan
Gosling
Ana de
Armas
Harrison
Ford

28. Terminatör 

Yapay Zeka Filmleri

Hepimizin aklına kazınan ve robotların kötü kişilerin eline geçince ne olacağını gösteren bu yapım çekildiği dönemden çok uzak bir gelecek olan 2029 yılında geçmektedir. Yeryüzü artık robotlar tarafından kontrol edilmektedir. Robotlar sahip olduğu gücü istediği gibi kullanmaktadır ve insanlar buna karşı gelip direnmektedirler. Daha fazla güç isteyen robotlar bir plan yaparak geçmişi değiştirme karar verirler. Bunun için ise insanlık direnişinin en eski önderlerinden olan Sarah Connor’u öldürmesi için Terminatör isimli bir android geçmişe gönderilir. Filmle ilgili daha detaylı bilgi almak için "Terminatör Hakkında Hiç Duyulmayanlar " adlı içeriğimize ulaşabilirsiniz.

TürBilim KurguGerilim
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
1984
YönetmenJames
Cameron
OyuncularArnold
Schwarzenegger
Linda
Hamilton
Michael
Biehn

29. Blade Runner

Yapay Zeka Filmleri

Bu film çekildiği yıla uzak bir zamanda dünyanın artık distopik bir yer haline geldiği 2019 yılında geçmektedir. Tyrell gibi devasa şirketler Replşkant adlı dış görünüşü aynı insana benzeyen robotlar üretmektedirler. Bu robotlar Dünya dışındaki kolonilerin yasal olmayan ve tehlikeli görevlerinde kullanılmaktadırlar. Bu robotlar Blade Runner adı verilen özel bir polis gücü tarafından yakalanmaktadırlar. Uzman bir Blade Runner olan Rick Deckard, emekli olmadan önce son görev olarak Los Angeles’e gelen bir grup Replikant’ı yakalama görevini kabul eder. Filmle ilgili daha detaylı bilgi almak için "Blade Runner Hakkında Bilmeniz Gerekenler" adlı içeriğimizi kontrol edebilirsiniz.

TürBilim Kurgu
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
1982
YönetmenRidley
Scott
OyuncularHarrison
Ford
Sean
Young
Rutger
Hauer

30. Matrix 

Yapay Zeka Filmleri

Bir yaşanmakta olan gerçek vardır, bir de yaşananın ötesinde olan gerçeklik. Neo, son derecede tehlikeli olan Morpheus’un gerçekleri bildiğine inanmaktadır. Neo bir gece kendisini başka bir dünyaya götürebilecek olan Trinity ile tanışır. Neo, kızın götüreceği dünyada Morpheus’u bulacak ve Matrix hakkındaki gerçekleri öğrenecektir. Bilimkurgu dediğimiz zaman aklımıza gelen ilk filmlerden olan bu yapım zamanının ötesinde bir kaliteye sahiptir. Filmle ilgili hiç duymadığınız bilgilere "Matrix Yapımı Hakkında Bilinmeyenler" linkine tıklayıp ulaşabilirsiniz.

TürBilim KurguAksiyon
IMDb8,7
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenLana
Wachowski
Lilly
Wachowski
OyuncularKeanu
Reeves
Carrie-Anne
Moss
Laurence
Fishburne

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.