Uçuk Nasıl Geçer? Hızlı Uçuk Tedavisi Yöntemleri Nelerdir?

En fazla görülen cilt sorunlarından biri de uçuklardır. İçeriğimizde uçuk neden çıkar ve nasıl tedavi edilir sorularının cevabını verdik.
Uçuk Nasıl Geçer? Hızlı Uçuk Tedavisi Yöntemleri Nelerdir?

Uçuk Tedavisi Önerileri

Genellikle dudak çevresinde çıkan ve rahatsız edici bir görüntü bırakan uçuk hakkındaki her şeyi araştırdık. Bu içeriğimizde uçuk çıkmasının sebeplerini ve doğal tedavi yöntemlerini sizlere sunuyoruz. Ayrıca uçuğa iyi gelen bitkisel kremleri de içeriğimizden öğrenebilirsiniz.

En İyi Uçuk Tedavi Listesi

SıraTedaviEtkisiUygulama
1Meyan KöküVirüsün Yayılmasını ÖnlerSürme
2Nane YağıBüyümesini EngellerSürme
3Mısır Unu MerhemiBüyümesini EngellerSürme
4Ekinezya ÇayıBağışıklık Sistemini Güçlendirir2 Bardak
5Aloe VeraCildi SakinleştirirSürme
6SarımsakAntibiyotikSürme
7SütUçuğu EngellerPansuman
8Sofra Tuzu ve SuKabarmaları EngellerBastırma

Uçuk İçin 8 Tedavi Tavsiyesi

İşte uçuğu geçiren bitkisel tedavi yöntemleri...

1. Meyan Kökü

uçuk nasıl geçer

Meyan kökü içerisinde bulundurduğu asit ile uçağa neden olan virüsün yayılmasını önlerken, kısa sürede tedavi imkanı sağlamaktadır.

Hazırlanışı:

1 yemek kaşığı meyan kökü tozunu ve 2 çay kaşığı suyu merhem kıvamına gelinceye kadar karıştırıyoruz. Gün içerisinde uçuk olan yere 1-2 kere uyguluyoruz.

2. Nane Yağı

uçuk nasıl geçer

Nane yağını uçuk oluşumunu hissettiğiniz anda kullanmanız uçuğun iyice büyümesini engelleyecektir.

Hazırlanışı:

Kulak temizleme çubuğuna 1-2 damla nane yağı damlatın. Daha sonra uçuğun üzerine ve çevresine sürün.

3. Mısır Unu Merhemi

uçuk nasıl geçer

Dudağınızda uçuk kaşıntısı ya da ağrı varsa mısır unuyla hazırlayacağınız merhemi kullanabilirsiniz.

Hazırlanışı:

1 yemek kaşığı mısır ununu ve 1 çay kaşığı su ile karıştırıp merhem kıvamına getirin. Daha sonra karışımı uçuk çıkan bölgeye uygulayın.

4. Ekinezya Çayı

uçuk nasıl geçer

Bağışıklık sistemini güçlendiren ekinezya çayı, uçuğa iyi gelerek tekrar etmesini önler.

Hazırlanışı:

Ekiznezya çayını hazır olarak satılan poşetlerle veya aktardan alabilirsiniz. Daha sonra kurutulmuş ekinezya ile uçuk bakımını yapabilirsiniz.

5. Aloe Vera

uçuk nasıl geçer

Cildi sakinleştirici etkisi bulunan ve kaşıntıyı alan aloe vera da uçuğa iyi gelen bitkiler arasındadır.

Hazırlanışı:

Aloe vera bitkisinden elde ettiğiniz jeli uçuğun üzerine sürün ve durulamayın. Art arda 2 gün uygulayın.

6. Sarımsak

uçuk nasıl geçer

Uçuk yarasına sarımsak sürmek biraz garip gelebilir ama çok büyük etki alacağınızı söyleyelim. Sarımsak, antibiyotik ve antiviral özelliği sayesinde uçuk kabarıklığını yok etmenizi sağlar.

7. Süt

uçuk nasıl geçer

Yediğiniz yemeklerden dolayı bile ortaya çıkan uçukları süt yardımıyla ortadan kaldırabilirsiniz. Sütün içerisindeki lisin, uçukların oluşumunu engellemeye yardımcı olur.

Hazırlanışı:

Bir parça pamuğu sütün içine batırın ve uçuk yok olana kadar her gün pansuman yapın.

8. Sofra Tuzu ve Su

uçuk nasıl geçer

Sofra tuzu ve su yöntemi biraz uğraş gerektirse de etkisini hemen göstereceğini söyleyelim. Çünkü tuz, yakıcı özelliği sayesinde uçuklardaki kabarmaları anında ortadan kaldırıyor.

Hazırlanışı:

Parmağınızı ıslatın ve ucuna bir tutam tuz alın. Parmağınızı iki veya üç dakika boyunca yaranın üzerine koyun. Elinize pamuk alın ve sıcak tuzlu suda nemlendirin. Birkaç dakika boyunca uçuk olan bölgeye bastırın. Bu yöntemin çok geçmeden işe yaradığını göreceksiniz.

Uçuk gibi kötü görünüme sahip olan ve sağlığımızı etkileyen sedef hastalığı, bir an önce tedavi edilmesi gereken cilt rahatsızlıklarındandır. Eğer cildinizde sedef hastalığı olduğunu düşünüyorsanız "Sedef Hastalığı Hakkında Bilinmesi Gerekenler" adlı içeriğimizi inceleyerek belirtilerini ve tedavisini öğrenebilirsiniz. 

En İyi Uçuk Kremi Listesi

SıraMarkalarEtkisineoldu Puanı
1Bioderma Atoderm CreamCildi Nemlendirir10/9.9
2Dermoskin Be Bright Leke Giderici KremCilt Tonunu Eşitler10/9.8
3CeraVeCildi Nemlendirir10/9.7
4DermaDermUçukları Ortadan Kaldırır10/9.7
5SalkomPigmentleri Azaltır10/9.6
Amazon
Fiyatlarını Gör
Uçuk
Kremi
Aradığın
Fiyatları Gör

En İyi 5 Uçuk Kremi Tavsiyesi

Uçukları geçirmek için bitkisel yöntemleri uygulayabileceğiniz gibi bu sorun için özel olarak üretilen kremleri de kullanabilirsiniz. İçeriğimizin devamında bu kremleri detaylı olarak inceleyeceğiz.

İşte en iyi uçuk kremi markaları:

1. Bioderma Atoderm Cream

uçuk kremi önerisi

Amazon
Fiyatını Gör
Bioderma
Uçuk Kremi
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Bioderma markasının bakım kremiyle başlıyoruz. Skin Protect kompleksi sayesinde cildi derinlemesine nemlendiren ürün, bu sayede kuruluktan oluşan problemleri azaltıyor. Besleyici yapısıyla cildin ihtiyaç duyduğu bileşenleri sağlayan krem aynı zamanda cildi dış etkenlere karşı koruyor. Bu sayede çevresel etkenler yüzünden gergin bir hissiyat yaşamazsınız. Son olarak cildin toleransını yükselten ürünün krem dokusu sayesinde cilt tarafından kolayca emildiğini söyleyelim.

2. Dermoskin Be Bright Leke Giderici Krem

uçuk kremi önerisi

Amazon
Fiyatını Gör
Dermoskin
Uçuk Kremi
Aradığın
Fiyatı Gör

Dermoskin markasının ne kadar kaliteli bir cilt bakım ürünü üreticisi olduğunu biliyoruz. Özel formülü sayesinde uçuk gibi sorunları ortadan kaldıran krem, ilk kullanımdan itibaren cildin yumuşaklığını ve elastikliğini arttırıyor. Ciltteki lekeleri düzeltmeye ve renk tonunu eşitlemeye yardımcı olan ürün aynı zamanda kırışıklıkları aydınlatıyor. Bu sayede hem cildiniz daha sağlıklı hem de daha parlak bir yapıya kavuşur.

3. CeraVe Seramid ve Hyalüronik Asit İçerikli Nemlendici Krem

uçuk kremi önerisi

Amazon
Fiyatını Gör
CeraVE
Uçuk Kremi
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize CeraVe markasının kremiyle devam ediyoruz. Kuru ciltler için özel olarak geliştirilen krem, ilk kullanımdan itibaren cildi nemlendirerek koruyucu bir bariyer oluşturuyor. Formülündeki bileşenler sayesinde uçuk gibi can sıkan problemlerden kurtulmanızı sağlayan krem aynı zamanda ciltteki lekelerin görünümünü azaltıyor. Son olarak bu ürünün parfüm içermediğini ve çocuklarda dahi kullanılabileceğini söyleyelim.

4. DermaDerm Bitkisel Sivilce Kremi

uçuk kremi önerisi

Amazon
Fiyatını Gör
DermaDerm
Uçuk Kremi
Aradığın
Fiyatı Gör

Özellikle yağlı ciltlerde sivilce ve uçuk gibi problemler çok fazla oluşur. Dermaderm krem, içerisindeki çay ağacı özü sayesinde uçuklara neden olan bakteri ve mikroplara karşı etkin bir şekilde savaşıyor. Bu sayede uçuk gibi problemler ortadan kalkıyor. Formülündeki yoğun nane yağı sayesinde gözeneklerin açılmasını sağlayan ürün aynı zamanda cildin ferahlamasını sağlıyor. Bu sayede cildin fazla yağ üretimi engellenir ve yeni uçuk oluşumu önlenir.

5. Salkom Cilt Beyazlatıcı Krem

uçuk kremi önerisi

Amazon
Fiyatını Gör
Salkom
Uçuk Kremi
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi Salkom markasının kremiyle bitiriyoruz. İçerisindeki meyan kökü sayesinde ciltteki uçuk probleminin giderilmesine yardımcı olan krem, düzenli kullanımlarda sivilce gibi problemlerin ortadan kalkmasına destek oluyor. Ciltteki fazla pigmentleri azaltarak renk eşitsizliklerini düzenleyen ürün, 8-12 hafta içerisinde daha eşit bir cilde sahip olmanızı sağlıyor. Ek olarak kırışıklıkların giderilmesini destekleyen kremin cilde zarar veren herhangi bir madde içermediğini belirtelim.

Uçuk, sivilce ve akne gibi problemleri yukarıdaki kremler ile ortadan kaldırabilirsiniz. Ayrıca düzenli olarak krem kullanırsanız bu problemin tekrar etmesini engelleyebilirsiniz. Sivilceleri yok eden kremlere "Sivilce Karşıtı En İyi Kremler" adlı içeriğimizden ulaşabilirsiniz.


Uçuk Nedir?

uçuk tedavisi

Bir tür deri enfeksiyonu olan uçuk, dudak ve ağız çevresinde oluştuğu gibi genital bölgede de rastlanabilmektedir. Çoğunlukla dudaklar ve burun çevresinde görülen uçuk, genellikle ateşli hastalıklar, ruhsal bunalımlar, depresyonlar veya sıkıntılar sonucu ortaya çıkar. Uçuk çıkmasına sebep olan asıl etken ise "herpes" isimli virüstür.

Uçuğun Belirtileri Nelerdir?

uçuk tedavisi

Uçuk çıkmadan önce kendisini 24 saat içerisinde belli eder. Dudak ve çevresinde kaşınma, sızlama veya yanma hissedilirse bilin ki orada uçuk çıkabilir. O bölgenin kızarması ve şişmesi ardından içi sıvı dolu kabarcığın ortaya çıkması sonucu uçuk meydana gelir.

Uçuk Bulaşıcı Mıdır? Nasıl Bulaşır?

uçuk tedavisi

Uçuk aynı zamanda bulaşıcıdır. Uçuğu olan kimsenin kullandığı havlu, bardak, çatal, kaşık gibi eşyaları başkasının kullanmaması gerekir. Ayrıca uçuğu olan birini öpmekte bulaşıcı etkenlerdendir. Uçuğu olan kişilerin bunlara dikkat etmesi gerekmektedir.

Uçuk Neden Oluşur?

uçuk tedavisi

Uçuk oluşumun birçok nedeni vardır. Bu nedenleri kadınlarda adet dönemlerindeki hormonal değişimler, psikolojik nedenler, aşırı güneş ışığına maruz kalma, yorgunluk, uykusuzluk, vücutta demir, çinko eksikliği ya da kansızlık olarak sıralayabiliriz.

Uçuğu Tetikleyen Hastalıklar Hangileridir?

uçuk tedavisi

Bağışıklık sisteminin zayıflamasına sebep olan birçok hastalık uçuk çıkmasına sebep olmaktadır. Uçuk çıkmasını tetikleyen başlıca hastalıklar ise üst solunum yolları enfeksiyonları, grip, nezle ve ateştir. Bunun yanı sıra vitamin ve mineral eksikliği sebebiyle de uçuk çıkma ihtimali vardır. Hormonal dengelerin bozulmasının da uçuk çıkmasında etkili olduğu biliniyor. Özellikle regl dönemleri ve hamilelik dönemlerinde artan hormonal değişiklikler uçuk çıkmasına sebep olabiliyor.

Hızlı Uçuk Tedavisi İçin Dr. Ahmet Maranki'nin Önerileri

Sağlık alanında bitkisel tedavi yöntemleriyle tanınan Dr. Ahmet Maranki uçuktan kurtulmanın en çabuk yolunu limon kabuğu yağında görüyor. Ahmet Maranki'ye göre limon kabuğu yağı, uçuk oluşumunda etkili olan herpes virüsünü yok ederek hızlı tedavi sağlıyor. Ahmet Maranki'nin uçuk tedavisi yöntemi için ilk önce birkaç damla limon yağını uçuk yaralarına sürün. Sonra üzerine 10 dakika boyunca buz tutun. Son olarak cilt çatlağı oluşmaması için vazelin kremini yara üzerine uygulayın.

İbrahim Saraçoğlu'nun Uçuk Tedavisi İçin Önerdiği Doğal Kür Tarifi

Hastalıkların tedavisini doğal yöntemlerle çözmek konusunda son derece başarılı bir Profesör olan İbrahim Saraçoğlu uçuk yaralarından çabucak kurtulmanın yolu olarak meşe kabuğu ve ceviz yaprağını öneriyor. İbrahim Saraçoğlu'nun uçuk tedavisi kürü için 10 gram meşe kabuğu, 15 gram ceviz yaprağı ve 3,5 bardak suyu 1 dakika boyunca kaynatın. Kaynayan karışımı ateşten alın ve içerisindeki malzemeleri iyice ezin. Son olarak ılımaya bırakılan kürü soğuduktan sonra uçuk yaralarına uygulayın.

UYARI !
İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.