Sperm Sayısını ve Kalitesini Arttıran 10 Yiyecek

Erkek vücudunda olması gereken normal sperm miktarı en az 20 milyon/ml belirlenmiştir. Sperm sayısını arttıran yiyecekleri sizler için sıraladık.
Sperm Sayısını ve Kalitesini Arttıran 10 Yiyecek

Sperm Sayısını Arttıran Yiyecekler

Çocuk sahibi olmaya çalışan çiftlerin dikkate alması gereken şeylerden biri de sperm sayısıdır. Düşük sperm sayısı yumurtanın döllenmesi yani hamilelik şansını azaltmaktadır. Fiziksel problemlerden strese kadar düşük sperm sayısının pek çok nedeni olabilir. Sperm sayısını artırmak için bazı yiyeceklerden faydalanmak mümkündür.

İşte sperm sayısını olumlu etkileyen yiyecekler;

1. Sarımsak

Sperm Sayısını Arttıran Yiyecekler

Sarımsak, sperm sayısını arttıran yiyecekler arasında yer alır. Sarımsak, sperm üretimini artırarak cinsiyet hormonlarının dengelenmesine yardımcı olur. Ayrıca, sarımsak anti-inflamatuar özelliği sayesinde cinsel organların sağlığını da destekler. Sarımsak, yemeklerinizin lezzetini artırırken aynı zamanda cinsel sağlığınıza da katkıda bulunur. İçinde bulunan allicin maddesi sayesinde kanın cinsel organlara akışını hızlandırır ve sperm sayısının artmasını sağlar.

2. Kuruyemiş

Sperm Sayısını Arttıran Yiyecekler

Antioksidan içeren yemişlerin çoğu sperm sayısını arttırır. Kan dolaşımının hızlanmasını sağlayarak sperm sayısına oldukça etki eder. Yemişler, vücutta sperm üretimini destekleyen önemli vitamin ve minerallere sahiptir. Sperm sayısını arttırmak için yemiş tüketmenin yanı sıra düzenli egzersiz, stresin azaltılması, sigara ve alkol kullanımının azaltılması gibi faktörler de cinsel sağlığınız için önemlidir.

3. Bitter Çikolata

Sperm Sayısını Arttıran Yiyecekler

Sperm sayısını arttırıcı enzimleri çokça içeren çikolatayı tüketmekte de fayda var. Sperm sayısını arttırmaya yönelik oldukça faydalıdır. Bitter çikolata, cinsel sağlık için faydalı olan anti-oksidanlar, magnezyum ve bakır gibi mineralleri içerir. Ayrıca, cinsel performansı artırıcı doğal afrodizyaklar içerebilir.

4. Ceviz

Sperm Sayısını Arttıran Yiyecekler

Ceviz, cinsel sağlık için önemli olan Omega-3 yağ asitleri, magnezyum, bakır ve selenyum gibi mineralleri içerir. Bunlar sperm kalitesini ve hareketliliğini artırabilir ve cinsel performansınızı destekleyebilir. Ayrıca, ceviz tüketimi diğer cinsel sağlık faktörlerine göre daha az etkilidir. 

5. Muz

Sperm Sayısını Arttıran Yiyecekler

Muzun da içerisinde bolca sperm arttırıcı enzimler bulunur. Muz tüketerek de sperm sayısını arttırabilirsiniz. Muz, sperm sayısını arttırabilen yiyeceklerden biridir. Muz, cinsel sağlık için gerekli olan çinko, anti-oksidanlar, B vitaminleri ve potasyum gibi önemli nutrientleri içerir. Bu nutrientler sperm kalitesini, hareketliliğini artırabilir. Aynı zamanda cinsel performansınızı yükseltir.

6. Ispanak

Sperm Sayısını Arttıran Yiyecekler

Anlaşılan Temel Reis sadece çok güçlü değil sperm sayısı bakımından da iyi durumdaymış. Çoğu yapraklı yeşil sebze gibi ıspanak zengin bir folik asit kaynağı. Folik asit alınmaması durumunda spermlerini giderek güçsüzleşir ve azalır.

7. Havuç

Sperm Sayısını Arttıran Yiyecekler

Anneler gözlerimiz iyi görsün diye hep havuç yememizi tembihler. Ne yazık ki bu bir efsane ama havucun annelerin torun sahibi olmasına faydası var. Yüksek oranda A vitamini içerir ve A vitamini spermler için çok faydalıdır.

8. Kırmızı Meyve ve Sebzeler

Sperm Sayısını Arttıran Yiyecekler

Erkek üretkenliğine olumlu etkisi olan diğer bir yiyecek grubu içi veya dışı kırmızı olan sebze ve meyvelerdir. Domates, greyfurt, karpuz, kırmızı biber, papaya gibi yiyecekler lycopene adlı bir mucize içerir. 2014'te yapılan bir çalışma lycopene (domatese rengini veren madde) içeren yiyeceklerin sperm sayısını %70’e kadar artırabildiği tespit edilmiştir.

9. İstiridye

Sperm Sayısını Arttıran Yiyecekler

İstiridyenin cinsel hayata olan faydasını Romalılar keşfetmiş. İstiridye yoğun derecede zink içerir ve zink spermin temel taşlarından biridir. İstiridyeler cinsel sağlık için gerekli olan çinko ve demir içerir. Haftada 1 kez istiridye tüketen bireylerin cinsel hayatı daha aktif ve yüksek performanslı geçmektedir.

10. Mantar

Sperm Sayısını Arttıran Yiyecekler

Mantarın her çeşidi D vitamini bakımından zengindir ki bu vitamin seks hayatınızı her yönden iyileştirebilir. Ana faydası kan dolaşımına faydalıdır ki bu ereksiyon problemlerinin çözülmesine yardımcı olur. Tabii güneşten yeteri kadar D vitamini almak mümkün ama soğuk, gün ışının az olduğu yerlerde mantarlar size destek olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Cinsel İsteği Artıran En Etkili BesinlerSperm Hakkında Bilinmeyen Bilgiler

Diyet gerçekten sperm sayısını etkiler mi?

Evet, diyet sperm sağlığı ve sayısında önemli bir rol oynar. Temel besinler ve mineraller açısından zengin dengeli bir diyet yemek, sperm kalitesini ve miktarını artırabilir.

Sperm sayısını artırmak için hangi yiyecekler en iyisidir?

Sperm sayısını artırmak için en iyi yiyeceklerden bazıları arasında fındık ve tohumlar, balık, bitter çikolata, meyve ve sebzeler ve istiridye bulunur.

Aşırı alkol tüketimi sperm sayısını azaltabilir mi?

Evet, aşırı alkol tüketimi sperm sayısını azaltabilir ve sperm hareketliliğini etkileyebilir. Sperm sağlığını korumak için alkol alımını sınırlamak veya tamamen önlemek en iyisidir.

Sperm sayısını artırmak için diyet takviyeleri almak güvenli midir?

Bazıları diğer ilaçlarla etkileşime girebileceğinden ve olumsuz yan etkileri olabileceğinden, herhangi bir diyet takviyesi almadan önce bir doktora danışmak en iyisidir. Sağlıklı bir diyet ve yaşam tarzı ile sperm sayısını artırmak her zaman en iyisidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum