Periyodik Tabloya 4 Yeni Element Eklendi

Kimya alanında bilim dünyası çok önemli bir başarıya imza atarak periyodik tabloya 4 yeni element ekledi.
Periyodik Tabloya 4 Yeni Element Eklendi

Tek bir cins atomdan oluşmuş, kimyasal tekniklerle ayrıştırılamayan ve farklı maddelere dönüştürülemeyen saf maddelerin yerleştirildiği sisteme periyodik tablo denir. Periyodik tabloda adlandırılan elementlere arasına yapılan araştırmalar sonucunda 4 yeni element daha eklendi.

yeni-element.jpg

Bilim dünyasının kimya alanında da uzun zamandır yaptığı çalışmalar sonuç verdi. Bu çalışmalar sonucunda araştırmacılar, periyodik tabloya 4 yeni element eklendiğini duyurdu. Bir süredir üzerinde testler yapılan 113,115,117 ve 118 atom numaralı elementler periyodik tabloya dahil edildi.

kimyasal-calisma.png

International Union of Pure And Applied Chemistry’den (IUPAC) ve International of Pure and Applied Physics (IUAPAP) adlı iki farklı grubun yürüttüğü çalışmalar 30 Aralık 2015 tarihinde sonuçlandı. Ortaya çıkan 4 element üzerinde araştırmalar çalışmalarına devam ettiği için yeni elementleri geçici olarak isimlendirildi. Yeni elementler şöyle isimlendirildi:

  • Ununtrium (113)
  • Ununpentium (115)
  • Ununseptium (117)
  • Ununoctium (118)

Diğer elementlerde olduğu gibi bu elementler de tam olarak keşfeden kişilerin isimleri verilecek. Böylece eklenen elementlerle birlikte fen bilgisi ve kimya bölümleri kitaplarında değişikliklere neden olacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.