Özgürlük Arayışının Hikayesi: Into The Wild

"İnsanı daha az seviyorum diyemem ama doğayı daha fazla" diyen Christopher'ın hikayesi.
Özgürlük Arayışının Hikayesi: Into The Wild

1966 yılında, Christopher MacCandless’ın hayatı “Into The Wild” adı ile kitap olarak yayımlandı. 2007 yılında ise kitap Sean Penn tarafından sinemaya uyarlandı. Bu inceleme film içeriğimizde sizlere Into The Wild filmi hakkında bilgiler vereceğiz...

Filmde, gerçek mutluluğu bulmak için doğayla baş başa kalmak isteyen Christopher, Alaska'ya doğru kendi özgürlük yolculuğuna çıkıyor.

Filmin başrolünü Christopher MacCandless rolünü canladıran Emile Hirsch üstleniyor. Christopher MacCandless karakteri filmde, zengin bir ailede yetişen, üniversitede derece alan bir kişi olarak hayatında her şeyin düzgün gittiği inancının tam tersine hayatında birçok insanın sahte ifadelerle davrandığı, paranın ve teknolojinin hayatına verdiği zarardan rahatsız olan ve doğayla mücadele içinde yaşanılması gerektiğini düşünen bir karakteri yansıtıyor. Bu nedenle üniversiteden mezun olduktan sonra tüm parasını bir vakıfa bağışlayıp her şeyi geride bırakıp kendi hayat yolunda kaçışa, aslında bir nevi özgürlük arayışına giriyor. Christopher’ın yolculuğa çıkmadan önceki hayat hikayesini ise kız kardeşinin aktarımıyla izliyoruz.

Filmde yer alan dikkat çekici unsurlardan biri 1992 yılında Chris’in otostop yaparken Alaska yolculuğu sırasında tanıştığı kişinin filmde kendini canlandırması, hatta bu içtenlik, samimiyet ve gerçeklik Hal Holbrook’a en iyi yardımcı erkek oyuncu oscarına aday olmasını sağlamış.

Filmin yapımcısı ve senaristi Sean Penn, hikayeyi yalın bir dil ve akıcılıkla izleyicilere aktarıyor. Ayrıca Eddie Vedder’ın film için özel hazırladığı şarkı filmde yer alan doğa görüntülerine ayrı bir anlam katıyor.

into-the-wild-1.jpg

Çekimlerin insanlara kattığı özgürlük hissi, modernleşen toplumla alay edilmesi, kitaplardan yapılan alıntılarla öğreticilik, gün batımı sahneleri, kuşların dans eder gibi uçmaları, doğanın muhteşem renklerinin ekrana yansıması ve oyunculuklarla izlenilmesi gereken filmlerin başında geliyor.

İzlemediyseniz mutlaka izleyin. Keyifli Seyirler.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.