Netflix Dizisi La Valla Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Virüs nedeniyle dışarı nadiren çıktığımız şu günlerde izleyecek bir şeyler arıyorsanız doğru yerdesiniz bu yazımızda sizler için La Valla adlı diziyi inceledik ve NeOldu.com okurları için içerik haline getirdik.
Netflix Dizisi La Valla Hakkında Bilinmesi Gerekenler

La Valla Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Fazla bilinmeyen kaliteli Netflix yapımlarından biri olan La Valla gerek sosyal alan gerekse gerçeklik konusunda zirveye oynayabilecek şekilde üretildi. La Valla dizisinin konusunu, oyuncu kadrosunu, yapımcılarını ve izleyici yorumlarını derledik.


1. 19 Ocak 2020 tarihinde yayınlanmaya başlayan internet dizisi La Valla İspanyolca distopik bir dram dizisidir. Konusu ise;

La Valla Dizi


2. Doğal kaynakların kıtlığı ile ortaya çıkan toplumsal sınıflandırma yüzünden İspanya ikiye bölünmüş durumdadır. Vatandaşlara hayatta kalma ve özgürlük vaadiyle başkent Madrid ikiye ayrılarak Diktatörlük Rejimine dönüştürülmüştür. 

La Valla Dizi


3. Sektör 1 (Hükümet yetkilileri ve ayrıcalıklılar), Sektör 2 (Geri kalanlar) olmak üzere bölgelere ayrılan ülkenin vatandaşlarını birbirinden ayıran tek şey ortalarına çekilmiş olan çittir. Bağlantı ve iletişim kurabilmelerinin tek yolu ortadaki çiti aşıp diğer tarafa geçmektir. Dizinin ana konusu ise hükümetin elinde olan Marta’yı (Laura Quiros) kurtarma çabasına giren bir ailenin yaşadığı hayatta kalma mücadelesi, türlü ihanetler ve suçlarla dolu yolculuğu.

La Valla Dizi


4. Antresmedia yapımı dizinin menşei İspanya’dır. Daniel Ecjica tarafından yaratılan dizi 1 sezon 13 bölümden oluşmakta ve bir bölümü ortalama 50 dakikadır.

La Valla Dizi


5. Dizi 1936 – 1975 yıllarında İspanya’yı yöneten Francisco Franco’nun gerçek diktatörlüğünden esinlenerek üretilmiştir.

La Valla Dizi


6. Birbirinden kaliteli oyunculara sahip olan dizinin oyuncu kadrosu ise şu şekilde; Unax Ugalde (Hugo Mujica), Olivia Molina (Julia Perez Noval), Eleonora Wexler (Alma Lopez-Duran), Abel Folk (Luis Covarrubias), Angela Molina (Emilia Noval), Manu Fullola (Albay Enrique), Daniel Ibanez (Alex Mujica), Laura Quiros (Marta Mujica), Elena Seijo (Rosa), Oscar de la Fuante (Fernando), Angela Vega (Begona Sanchez), Nicolas Illoro (Ivan Cobarrubias), Yaima Ramos (Manuela), Juan Blanco (Carlos Castillo), Ivan Chavero (Sergio Cobarrubias) ve Pedro Beitia (Rai)

La Valla Dizi


7. Dizinin yönetimini tek başına sırtlayan tecrübeli yapımcı Daniel Écija Estoy Vivo, Periodistas ve Medico de Familia eserleriyle ün kazanan yapımcı ve yazardır.

La Valla Dizi


8. 384 kişinin verdiği oy ile IMDB’den 6.4 puan alan dizi yayın hayatına devam ediyor.

La Valla Dizi


Netflix Dizisi La Valla İzleyici Yorumları

? Bu diziyi gerçekten beğenmek istiyorum çünkü konu ilginç ve oldukça orijinal. Ancak oyuncu performansları sinir bozucu, ya da büyük olasılıkla kendilerine verilen talimatlar sebebiyle böyleler. Neredeyse gülünç şekillerde sürekli olarak melodram yapılıyor. Normal herhangi bir insan tehlikeli durumlarda düşük bir profile sahip olabilir, ancak burada, ne kadar dikkat çektiklerinin tamamen farkında olmadan oynuyorlar ve iyi bir sebep olmadan gerilim artıyor, çığlık atıyor ve bağırıyorlar. Ben 10 üzerinden 4 veriyorum.


? Bariyer: Distopya serisi, 3. Dünya Savaşı'ndan 25 yıl sonra, çevre felaketi ve virüslerle birlikte İspanya'da bir diktatörlüğün (neredeyse şimdi) iktidarı ele geçirmesine zemin hazırladı. Madrid sıradan insanlar için acımasız bir yer ama yine de bir engel olarak enfekte olanları dışarıda tuttuğu için ülkenin çoğundan daha iyi. Bir seks kulübünde bir subayın öldürülmesiyle işler başlar, ardından polis gibi Gestapo gelir. Komplolar çoktur. Burada gerçek bir 1984 hissi, harap olmuş şehir, kan testleri, gizli deneyler. Netflix'te. 8/10.


? Bu İspanyol kıyamet draması, Amerikalı aktörler arasında görülmeyen harika yüz ifadeleri ve tavırlarıyla gerçekten mükemmel. Filmin temeli, başarılı olmak için fakirlerin ve etik grupların sırtına inşa edilmiş fütürist totaliter bir hükümet. (Tanıdık geliyor mu?). Açık fikirli olun, çünkü siyah ve beyaz arasındaki sınırlar hemen çizilmedi ve çoğu zaman kişi daha büyük iyilik için suç işlemeli. Bu, burada işleyen Kantçı felsefi güçler değildir. Yalan ve suç arasında esnek bir ikilem vardır. Kişi doğru olanı yapmalı ve gerekirse adaleti, özgürlüğü, ahlakı ve ahlakı korumak için hayatını bırakmalıdır. Dünya tarihinde ters giden yeni ne var? Pax, Murf


? Görünüşe göre yönetmenler bu dizi ile geleceği tahmin etmiş. Hepimiz dünya savaşı 3'ün ortasında olduğumuzu biliyoruz, virüs salgını var, sınırlar kapatılıyor, üzerimizde aşı testi yapmak istiyorlar. Bravo, 2019'da çekilen bu dizi gerçekten harika bir iş. Beni rahatsız eden tek şey - insanlar maske takmıyorlar, virüs açıkça ölümcül bir silah olsa bile virüsten korkmuyorlar. 5. bölümde bir cümle var: bebekler virüsü kapmaz ve onu bulaştırmazlar. Haha, Mart'ta da aynısını söylediler. Çok bilge!!! Gerçekten covid virüsünü sen mi yaptın, MR müdürü? 


? Üç bölüm var ve buna devam edip etmeyeceğimden emin değilim - oyunculuk biraz ahşap, hikaye biraz klişe ve setler oldukça düşük bütçeli. Açılış müziği de çocuk TV'sinden çıkmış bir şey gibi ... en önemli şey değil ama her bölümün başında Handmaiden's Tale'i izlerken hiç anlamadığım bir şekilde sizi güldürüyor!


? "Tesadüfen" bir başka ürkütücü salgın dizisi. İşte 2045 ve toplum, süregelen ölümcül bir virüs yüzünden düştü. Sıkıyönetim yürürlükte ama elbette en uygun olanlar yoksullardır. Zenginler kanunları koyar ve istedikleri gibi yaşarlar. Kimseye güvenilemez. Her zamanki şeyler. Oldukça gerçekçi, Colony ve The Handmaid's Tale'in tonları. Küçük çocuğa kadar oyunculuk çok iyi.


? Yazarların hizmetçi masalını izlediği veya kitabı okuduğu çok açık. Müzik, filmin çekilme şekli ve hikaye % 90 gibi Maalesef oyunculuk korkunç, bazen Meksikalı bir telenovela gibi aşırı davranıyor. Fikir iyi ama iyi uygulanmadı. Bu gösteriyi biraz sevdiyseniz ve hizmetçi masalını izlemediyseniz, lütfen izleyin.


? Bu günlerde aynı virüse / dünyanın sonu temasına sahip çok sayıda dizi var, ilk başta izlemeye başlamakta tereddüt ettim ama bu o kadar iyi yazılmış, çekilmiş ve oynanmış ki yaptığıma çok sevindim, Yeni bölümler geliyor. Aynı anda yerine haftalık olarak, bu karakterlerin kaderi daha da şüpheli ve karmaşık hale geliyor.


Netflix Dizisi La Valla Oyuncu Kadrosu ve Başrolü

Unax Ugalde – Hugo Mujica

Goya’nın Hayaletleri adlı yapımda tanınan ünlü oyuncu Netflix yapımı La Valla dizisinde kendini göstererek kariyerine devam ediyor. Şu an 42 yaşında

Unax Ugalde


Olivia Molina - Julia Perez Noval

İspanyol kökenli aktris olan güzel oyuncu 4 farklı aktörün yeğeni ve şarkıcı Antonio Molina’nın torunu olmakla beraber 2 den fazla kadın oyuncu ödülü bulunmakta. Şu an 40 yaşında

Olivia Molina


Eleonora Wexler - Alma Lopez-Duran

46 yaşında olan tecrübeli oyuncu Valientes, Los vecinos en Guerra ve Omision ile tanınarak kariyerinde büyük işlere imza attı.

Eleonora Wexler


Yayın Tarihi: 19 Ocak 2020

Kategori: Dram

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.