Nanenin 8 Mucizevi Faydası

İnsan sağlığına en faydalı baharatlardan biri olan nane hakkında bilgileri bu içeriğimizde sıraladık. İşte nanenin faydaları.
Nanenin 8 Mucizevi Faydası

Nanenin Faydaları Nelerdir?

Günlük hayatta sıkça tükettiğimiz ve yemeklerimizin baş tacı olan nane hakkında bilinmesi gerekenleri bu içeriğimizde derledik. Aşağıda nanenin insan sağlığına faydaları ve nane kullanımı hakkında merak edilen soruların cevapları yer alıyor.

Nanenin Faydaları

SıraSorunEtkiTüketimSağlık Puanı
1Ağız BakımıFerah NefesÇiğneme10/9.9
2Hafıza GüçlendirmeZinde KalmaÇiğneme10/9.7
3Cilt SağlığıCanlı CiltKaynatma10/9.7
4Yağ YakımıZayıflamaDemleme10/9.6
5Alerji EngellemeKaşıntı GidermeÇiğneme, Demleme10/9.5
6Kanserden KorumaHücre SağlığıDemleme10/9.6
7Meme SağlığıÇatlak GidermeSürme10/9.7
8Boşaltım SistemiKolay SindirimÇiğneme10/9.7

İşte, nane tüketmenin insan sağlığına 8 önemli faydası;

1. Ağızdaki Zararlı Bakterileri Yok Eder

Nane Çayının Faydaları

Nane ağız içi temizliği için de faydalı bir bitkidir, ağızda zararlı bakterileri ortadan kaldırdığı gibi kötü nefes kokusunu giderebilir. Etkili bir mikrop öldürücüdür. Ağızda çiğnenerek tüketildiğinde mikrop ve bakterilerin verdiği zararları giderir, aynı zamanda diş etlerini ve dişleri güçlendirir.

2. Hafızayı Güçlendirir

Nane Çayının Faydaları

Nanenin sinir sistemi üzerinde etkili bir bitki olduğunu söylemiştik. Bunun yanında nane bellek sağlığı için faydalıdır, belleği zinde tutar ve açar. Nane ağızda sakız şeklinde kullanıldığında zihni açar.

3. Cildi Yatıştırır ve Yumuşatır

Nane Çayının Faydaları

Nane çok etkili bir antiseptik ve anti kaşıntı olarak bilinir. Nane suyu mükemmel bir temizleyici olarak bilinmektedir. Nanenin cildi yatıştırıcı ve yumuşatıcı özelliği vardır. Kaşıntılara karşı çok etkilidir, hatta akneleri bile temizleme özelliği vardır. Sinek, arı ve akne sokmalarında etkili olabilir, topikal olarak etkilenen kısma nane uygulamanız hem zehirlemeyi engeller hem de acıyı giderebilir.

4. Kilo Vermeye Yardımcı Olur

Nane Çayının Faydaları

Nane sağlıklı bir şekilde kilo vermeye yardımcı olabilir. Nane etkili bir uyarıcı olduğundan dolayı besinlerin etkili bir şekilde sindirilmesine yardımcı olabilir. Bu noktada sindirim enzimlerini uyarır ve yağ yakma etkisini arttırır.

5. Mevsimsel Alerjilere Karşı Etkilidir

Nane Çayının Faydaları

Nane her yıl milyonlarca kişinin etkilendiği mevsimsel alerji ve saman nezlesine karşı etkilidir. Nane yapraklarının çiğnenerek tüketilmesi veya nane çayının içilmesi saman nezlesi ve alerji vakalarını ortadan kaldırabilir.

6. Kanser Riskini Azaltır

Nane Çayının Faydaları

Yapılan birçok araştırma farklı çeşitlerdeki kanser hastalıklarına yakalanma riskini azaltmanın yanında kanser tedavisinde de etkili bir rol oynayacağını ortaya koymuştur.

7. Meme Sağlığını Korur

Nane Çayının Faydaları

Özellikle kadınların emzirme döneminde memelerinde meydana gelen çatlakları ve diğer sorunları nane giderebilir.

8. Sindirim Sistemi Sağlığını Korur

Nane Çayının Faydaları

Nane harika bir temizleyici olarak sindirim sistemini destekler. Mide ağrılarına iyi gelebilir, bağırsakları temizleme özelliği vardır aynı zamanda bağırsak hareketini arttırır. Yolculuklar esnasında yanınızda nane bulundurmanız kusma sorunlarını ortadan kaldırabilir.

En İyi Nane Çayı Listesi

SıraMarkaAdetneoldu Puanı
1Doğuş20 Poşet10/10
2Lipton 20 Poşet10/9.9
3Doğadan20 Poşet10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Nane
Çayı Markaları
Aradığın
Fiyatları Gör

Günlük Tüketime Uygun En İyi Nane Çayı Tavsiyesi

1. Doğuş Nane Limon Bitki Çay

Günlük Tüketime Uygun En İyi Nane Çayları ve Bitkisel Ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Doğuş
Nane Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Kış aylarının vazgeçilmezi olan Doğuş Nane Limon çayı mide rahatsızlıklarına da iyi gelen komple bir takviye edicidir. Hoş ve ferah kokusu sayesinde burun tıkanıklığına iyi gelen nane limon çayı bağışıklık sistemine de fayda sağlamaktadır.

2. Lipton Nane Limon Bardak Poşet Bitki Çayı

Günlük Tüketime Uygun En İyi Nane Çayları ve Bitkisel Ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Lipton
Nane Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Lipton'un ürettiği nane limon çayı cilt sağlığı, ağız sağlığı ve mide sağlığına iyi gelmektedir. Ayrıca nane limon tüketmek kanser riskini de azaltmaktadır. Cilt sağlığına iyi gelen ve onarıcı bir bitki olan nane limon sayesinde alerjilerden de kurtulabilirsiniz.

3. Doğadan Nane Limon Çayı

Günlük Tüketime Uygun En İyi Nane Çayları ve Bitkisel Ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Doğadan
Nane Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Yemeklerde baharat olarak kullandığımız ve ferahlatıcı etkisi ile bilinen nane bitkisi metabolizmayı düzenler ve hazımsızlığı giderir. Ayrıca çay formunda tüketilen nane çayı limon karışımı ile birlikte kullanıldığında üst solunum yolu rahatsızlıklarına iyi gelmektedir.

Nane Tüketimi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

❓ Nane Ne İşe Yarar?

Nane yapraklarının sağlığa faydaları bulunmaktadır. Mide kramplarına, gaz ve sindirim sorunlarına iyi gelmekte ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlamaktadır. Nane mide bulantısına kesin çözümdür. Yıllardır herkes mide bulantısı için nane kullanmaktadır. Taze naneyi çiğnemek ağız kokusu gibi problemleri de yok eder. Mineraller bakımından oldukça zengin bir bitkidir. İçerisinde A, C vitamini, demir, manganez, B2 vitamini, potasyum, kalsiyum ve fosfor bulunmaktadır. İdrar söktürücü özelliği bulunmaktadır. Bu özellik toksinlerden arınmakta yardımcı olmaktadır. Solunum yollarını temizleyerek, iltihap gibi sorunları önlemektedir. Taze naneyi soğuk ve sıcak her içecekte kullanabilirsiniz.

❓ Naneli Su İçmek Ne İşe Yarar?

Sinir sistemini rahatlatarak stresi azaltan naneli su ferahlık vererek mide bulantısı ve mide rahatsızlıklarına da iyi gelir. Ayrıca naneli su doğal bir gaz giderici ve idrar söktürücüdür.

❓ Nane Limon Çayı Neye İyi Gelir?

Nane limon çayı soğuk algınlığı hastalıklarına birebir etki eden ve bronşları rahatlatarak rahat nefes almamızı sağlayan doğal çaylardan biridir. Öksürüğün azaltılmasına da yardımcı olan nane limon çayı alerjik bahar hastalıklarına da iyi gelmektedir.

❓ Nane Limon Çayı Nasıl Yapılır? Ne Kadar İçilmelidir?

Nane çayı bir yada iki kaşığı nanenin su içerisinde kaynatılmasıyla ortaya çıkıyor. Üzerine limon ekleyerek nane limon çayı da tüketebilirsiniz. Ayrıca bu çayı taze nane yaprakları ve dilimlenmiş limonu kaynatarak da yapabilirsiniz. Kesin tadı sebebiyle çok tüketilmesi halinde boğazı yoran nane çayını günde 1 yada 2 fincan olarak tüketmelisiniz.

❓ Kuru Nane Kilo Vermeye Yardımcı Olur Mu?

Mutfakların vazgeçilmez baharatlarından biri olan nane içerdiği antioksidanlar sayesinde zayıflamaya yardımcı olur. Yağ yakımını hızlandıran nane çoğu diyet programının da en önemli bitkilerinden biridir.

UYARI !

İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum