Mustafa Koç Kimdir

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Mustafa Vehbi Koç, 29 Ekim 1960 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. İş Adamı Mustafa Koç, 21 Ocak 2016 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.
Mustafa Koç Kimdir

Mustafa Koç Biyografisi

Mustafa Vehbi Koç, Koç ailesinden Vehbi Koç’un torunu, Rahmi ve Çiğdem Koç’un oğlu, Ömer ve Ali Koç’un da abisidir.

Mustafa Koç, lise eğitimini 1976 – 1980 yılları arasında İsviçre’de Lyceum Alpinum Zuoz lisesinde yatılı olarak okudu. Liseyi bitirdikten sonra üniversite eğitimi için Amerika Birleşik Devletleri’ne gitti ve George Washington Üniversitesi İşletme bölümünde 1984 yılında mezun oldu.

 

Mustafa Koç’un Kariyeri

Mezun olduğu sene çalışma hayatına başlayan Mustafa Koç, 1984’te Tofaş’ta Müşavir olarak göreve geldi. 2 yıl boyunca Müşavirlik görevinde bulundu ve 1986 yılında Trading Co. Geneve Satış Müdürü oldu. 3 yıl boyunca da burada çalıştıktan sonra 1989-1992 yılları arasında Ram Dış Ticaret’te Satış Müdürlüğü ve Satış Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

mustafa koç iş adamı

1992 yılında Koç Holding bünyesine girerek sırasıyla Başkan Yardımcılığı, Başkan, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini yürüttü. Mustafa Koç, 2003 yılında Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı oldu ve 2015 yılı itibarıyla bu görevini devam ettirmektedir.

Mustafa Koç, kendi işinin yanı sıra Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yüksek İstişare Kurulu Onursal Başkanı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Üyesidir. Aynı zamanda Finlandiya İstanbul Fahri Konsolosu ’dur. 2005 yılında İtalya Hükümeti’nin Cavaliere D’Industria nişanı ile ödüllendirildi.

Kardeşi Ali Koç gibi sporla ilgilenen Mustafa Koç, Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyesidir ve aynı zamanda İstanbul Golf Kulübü Başkanıydı.

İyi derecede Almanca ve İngilizce bilen Mustafa Koç, Caroline Giraud ile evli olup, Esra ve Aylin adında iki kız çocuğuna sahiptir.

21 Ocak 2016 tarihinde kalp krizi geçirerek yaşama gözlerini yuman Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un ani ölümü herkesi şaşırttı. Zincirlikuyu mezarlığında toprağa verildi.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.