Mucizevi Etkileri Olan Menekşe Yağının Saça 5 Faydası

Menekşe yağı saça faydaları ile öne çıkan bir yağdır. Bu içeriğimizde menekşe yağı ile etkili saç bakımı nasıl yapılır sorusunun cevabını verdik.
Mucizevi Etkileri Olan Menekşe Yağının Saça 5 Faydası

Menekşe Yağı ile Saç Bakımı

Doğada bulunan her bitkinin insan üzerinde bir etkisi vardır. Çiçekler de evimizi, ofisimizi ve tüm yaşam alanlarımızın en güzel süsleridir. Menekşe çiçeğini bilirsiniz, hoş kokusu ile ortalığı ferahlatan bir yapısı vardır. Evlerimizin balkonlarında, bahçelerimizin en güzel yerlerinde menekşeler her zaman olur.

Menekşe, sadece hoş kokusu ile kendinde hayran bırakan bir bitki değildir. Aynı zamanda faydalı birçok yönü de olan bir çiçek türüdür. Saç bakımında menekşe yağının kullanılması da bundandır. "Menekşe yağının saçlara faydaları nelerdir?" sorusuna verilen yanıtları gördüğünüzde, onları birer süs aracı olarak kullanmanın ötesine geçeceğinizden eminim. Çünkü bu çiçeğin onlarca faydası vardır.

Menekşe yağı, kurutulmuş menekşe yaprağı ile kurutulmuş menekşeden elde edilir. Aktarcılarda bulabileceğiniz bu yağ ile saçlarınıza terapi uyguladığınızda, mükemmel bir güzellikle karşılaşabilirsiniz. O zaman vakit kaybetmeden menekşe yağı ile saç bakımının detaylarına geçelim.

Menekşe Yağı Nasıl Kullanılır?

menekşe yağı saça faydaları

Dış etkenler, hayatın her alanını olumsuz şekilde etkilediği gibi hassas ve kırılgan yapıya sahip olan saçlarımızı da etkiler. Toz, toprak, egzoz dumanı, saç şekillendiriciler, boyalar vs. derken saçları derinden etkileyen ve zarar veren birçok faktör bulunmaktadır. Bu faktörlerin tesiri elbette yüksektir ama buna karşın saç bakım yağları kullanmak, yaşanan olumsuzlukları önlemek adına fevkalade faydalı olabiliyor. Bu saç bakım yağları arasında değerli olan ve Hindistan cevizi yağı veya Argan yağı gibi kolay bulunmayan menekşe yağı, saç dökülmesinden kepek sorunlarına, kırılmalardan saç derisi sorunlarına kadar birçok alanda etkisini göstermektedir.

Orijinal olduğundan emin olduğunuz menekşe yağını, saçlarınıza masaj yaparak uygulayın. Saç ile saç derisinin tamamen emdiğinden emin olduktan sonra bir süre bekleyin (ortalama yarım saat). Daha sonra saçlarınızı hafif şampuan ile yıkayarak durulayın. Böylelikle saçlarınızda meydana gelecek mükemmel değişimi göreceksiniz.

Menekşe Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

menekşe yağı saça faydaları

Menekşe yağının saça birçok faydası vardır. Bu faydalardan ilki saçı kökten uca kadar beslemesidir. Bu sayede menekşe yağını kullananlar kısa bir süre sonrasında daha güçlü, parlak ve canlı saçlara sahip olurlar. Düzenli kullanımlarda ise saç dökülmelerini önler. Menekşe yağının saça olan bir diğer faydası ise kepekleri engellemesidir. Bu yağ, düzenli kullanımlarda saçlardaki yeni kepek oluşumunu durduruyor. Bu sayede her zamankinden temiz bir saça sahip olursunuz. İşte menekşe yağının daha detaylı faydaları;

1. Kepek Oluşumunu Engeller

menekse-yagi-faydalari.webp

Ölü deri hücrelerin bir araya gelmesi sonucunda oluşan kepekler, beyaz ve gri renkte olur. Kafanızın derisini rahatsız eden ve kötü bir görüntü oluşturan kepekleri menekşe yağı sayesinde yok edebilmeniz mümkündür. Eğer kepek sorunundan uzun süredir şikayetçi iseniz düzenli olarak menekşe yağı kullanarak bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Kepek Problemine Bitkisel Çözüm Yolları

2. Saç Derisini Besler

menekse-yagi-faydalari-001.webp

Saç derisini besleyen, daha canlı, dolgun ve hacimli gözüken saçların ortaya çıkmasını sağlayan menekşe yağı saç problemlerini tamamen ortadan kaldırır. Saç derisinde oluşan kepeklenme, kırılma, dökülme sorunlarının önüne geçebilen menekşe yağı, aynı zamanda saçları da uzatmaktadır.

İlginizi Çekebilir
Saç Derisine İyi Gelen Yağlar

3. Saçlara Parlaklık ve Canlılık Verir

menekse-yagi-faydalari-002.webp

Saça sürüldüğünde anında etkisini gösterebilen mucizevi menekşe yağı, solmuş, hacimsiz, yıpranmış, mat ve bitkin gözüken saçları kısa bir süre içerisinde eski haline döndürür. İçeriğindeki vitaminler ve mineraller saç tellerini güçlendirir, nemlendirici etkisi sayesinde de saçınız parlak gözükür.

İlginizi Çekebilir
Saça Parlaklık ve Canlılık Veren Bitki Özleri

4. Saç Dökülmelerini Önler

menekse-yagi-faydalari-003.webp

Saç dökülme sorunu ile uğraşan kişilere de önerebileceğimiz yağlardan birisi olan menekşe yağı, saç köklerini güçlendirir. Boya, fön, maşa gibi etkenlerin zaman içerisinde sık sık tekrarlanması sonucu köklerde zayıflama meydana gelir. Bu da saçlarınızın dökülmesine yol açar. Menekşe yağı saçları tekrar güçlendirir, eskisinden daha sağlıklı ve güçlü çıkmasını dahi sağlayabilmektedir.

İlginizi Çekebilir
Dökülmeyi Önlemenin Yolları

5. Saçtaki Beyazlaşmayı Durdurur

Menekşe Yağı Faydaları

Yaşlılık veya stres gibi etkenlerden dolayı saçlarda çıkan beyazlar en can sıkıcı problemlerden birisidir. Melanin üretimini tekrar güçlendiren menekşe yağı, beyazlarınızın kısa sürede yok olmasını sağlar. Saç boyaları, stres, proteinsizlik, spor yapmama, vitamin alamama sorunları da saçın beyazlamasında büyük rol oynar. Yukarıda saymış olduğumuz durumlar tekrar edilirse saç tekrar beyazlayabilir.

İlginizi Çekebilir
Saç Neden Beyazlar?

Menekşe Yağı Maskesi Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

menekşe yağı saça faydaları

Menekşe yağı veya diğer herhangi bir yağı alırken ürünün fiyatından ziyade kalitesine odaklanmanız en doğrusudur. Piyasada çok sayıda markanın bulunması, kafanızın karışmasına neden olabilir. Bu yüzden bilindik ve tavsiye edilen markaları tercih etmeniz gerekir.

Menekşe yağının saçlara faydaları bir hayli fazladır ancak bazı kişilerin saç bakım yağlarına karşı alerjisi vardır. Böyle bir durumda menekşe yağı maskesi yapmayın. Doktorunuzun tavsiye ettiği bakım maskesini uygulamanız, saç sağlığı adına çok daha iyi olacaktır.

Menekşe Yağı ile Maske Yapımı

Menekşe yağının daha etkili sonuç vermesi için bir miktar menekşe yağı ile tatlı badem yağını karıştırın. Elde ettiğiniz bu karışımı saçlarınıza ve saç derinize masaj yaparak yedirin. Saçlarınızın kökünden ucuna kapladığından emin olduktan sonra 15 dakika kadar bekleyin. Daha sonra bol suyla saçlarınızı yıkayın. Bu maske şekli ile saçlarınızda daha fazla parlaklık ve canlılık yaşandığını göreceksiniz.

1. Menekşe Yağı Saç Bakım Maskesi Tarifi

menekşe yağı saça faydaları

Son derece basit olan ve evde kendinizin de yapabileceği bir maske olan bu tarif ile saçlarınızın yeniden ışıldadığını, mat görüntünün ortadan kaybolduğunu göreceksiniz. İhtiyacınız olan malzemeler şunlardır;

1 adet yumurta
1 çorba kaşığı badem yağı
2 çorba kaşığı menekşe yağı

Uygulanışı

Bir kapta elinizde hazır olan malzemeleri iyice karıştırın. Daha sonra saç diplerinden uçlarına kadar parmaklarınızla masaj yaparak elde ettiğiniz karışımı sürün. Saçlarınızı tamamen kaplamasını sağlamak için tarak kullanabilirsiniz. İyice yedirdikten sonra saçlarınızı toplayın ve bone yardımı ile kapatın. 1 saat bekledikten sonra hafif şampuan ile saçlarınızı yıkayıp durulayın. Bu karışımı haftada 2 defa uygulayabilirsiniz.

2. Saç Kırıklıklarına Karşı Menekşe Yağı Maskesi

menekşe yağı saça faydaları

Saç kırılmaları, fön makinesi, düzleştiriciler, şekil veren cihazlar, saç boyası ve dış etkenlere maruz kalmasıyla meydana gelen bir sorundur. Bu sorunun da önüne geçmek için menekşe yağı maskesini kullanabilirsiniz. Bunun içinde elinizde olması gereken malzemeler şunlardır;

Menekşe yağı
Jojoba yağı
Tatlı badem yağı
2 yemek kaşığı sirke

Uygulanışı

Elinizdeki malzemeleri uygun bir kapta iyice karıştırın. Daha sonra elde ettiğiniz karışımı saçlarınıza parmaklarınızla masaj yaparak yedirin. Saç derisi ve saçların tamamen kaplandığından emin olduktan sonra bone ile saçlarınızı kapatın. 1 saat kadar bekledikten sonra şampuan ile saçlarınızı yıkayın ve durulayın.

Haftada 1 veya 2 defa uygulayabileceğiniz bu maske sayesinde saç kırıklarının ortadan kalktığını, saçlarınızın yeniden canlı bir görünüme kavuştuğunu göreceksiniz.


Benzer İçerik Tavsiyeleri
Mor ŞampuanSaç Maskesi

En İyi Menekşe Yağı İçeren Ürünler Listesi

SıraÜrünFormEtkiEditör Puanı
1DIAMOND HAIR Saç SerumuSerumBesleyici, Güçlendirici10/10
2Arifoğlu Menekşe YağıYağKoruyucu, Kırılma Karşıtı10/9.9
3Mecitefendi Menekşe EsansıYağNemlendirici, Besleyici10/9.7
4Bio Vitals Menekşe YağıYağBesleyici, Onarıcı10/9.7
5John Frieda Mor ŞampuanŞampuanTurunculaşma Karşıtı, Onarıcı10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Menekşe Yağlı
Ürün Markaları
Aradığın
Fiyatları Gör

Faydası say say bitmeyen menekşe yağı hakkındaki tüm bilgileri yukarıda anlattık. Bu kısımda ise menekşe yağı içeren ürünlerden bahsedeceğiz. O zaman vakit kaybetmeden menekşe yağı içeren en iyi ürünleri sıralayalım.

1. DIAMOND HAIR Saç Serumu

menekşe yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

İçeriğinde 12 farklı bitkinin özü bulunan serum, bu sayede saçın ihtiyaç duyduğu tüm besini karşılıyor. Böylelikle yeteri kadar besin alınmamasından kaynaklanan kırılmalar ve dökülmeler önleniyor. Formülündeki Ozon minerali sayesinde saç derisine nüfuz ederek ferahlatan ürün, bu sayede uyuyan saç köklerini canlandırarak daha hızlı uzamalarına destek oluyor. Ayrıca bu serum, keratin proteinini yoğun bir şekilde içermesi sayesinde hasar görmüş bölgelerin daha hızlı onarımını sağlıyor. Bu da saçlarınızın kısa süre içerisinde daha dolgun ve hacimli gözükmesine yardımcı oluyor.

2. Arifoğlu Menekşe Yağı

menekşe yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu
Menekşe Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Arifoğlu markasının ne kadar kaliteli ürünler ürettiğini anlatmamıza gerek yok. Arifoğlu'nun üretmiş olduğu bu menekşe yağı, %100 organik olmasının yanı sıra hiçbir katkı maddesi de içermiyor. Bu özelliği sayesinde çok tercih edilen menekşe yağının saç kırılmalarını önlemek gibi saça birçok faydası bulunuyor. Bu bakım yağını saça doğrudan uygulamak yerine maske şeklinde kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

3. Mecitefendi Menekşe Esansı

menekşe yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Mecitefendi
Menekşe Esansı
Aradığın
Fiyatı Gör

Bitkisel yağlar konusunda bir diğer önemli marka olan Mecit Efendi, bu yağ ile farkını ortaya koyuyor. Herhangi bir katkı maddesi ya da koruyucu içermeyen formülüyle çok sevilen bu bakım yağı, saçın nem dengesini sağlamanın yanı sıra besin ihtiyacını karşılayarak hasar görmüş bölgeleri onarıyor. Son olarak ilk kullanımda bile saçın daha yumuşak ve parlak olmasını sağlayan ürünü maske şeklinde kullanarak etkisini arttırmanız mümkün.

4. Bio Vitals Menekşe Yağı

menekşe yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Bio Vitals
Menekşe Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Menekşe yağı içeren en iyi ürünler listemize Bio Vitals markasıyla devam ediyoruz. Cilt üzerindeki birçok faydası gibi saçlar üzerinde de oldukça etkili olan menekşe yağları, saçlardaki kırıkları onarmasının yanında besin ihtiyacını karşılayarak daha güzel bir görünüme kavuşmanıza yardımcı oluyor. Düzenli kullanımlarda besin ihtiyacının karşılanmamasından kaynaklanan dökülmeleri durduran bu menekşe yağını seyrelterek kullanabileceğiniz gibi maske şeklinde de uygulayabilirsiniz.

5. John Frieda Sarı Saçlara Özel Menekşe Özlü Mor Şampuan

menekşe yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
John Frieda
Menekşe Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi John Frieda markasının şampuanıyla bitiriyoruz. Menekşe yağı içeren formülü sayesinde saçlarınızdaki istemediğiniz sarı ve turuncu tonları kademeli olarak açarak yerine daha parlak yansımalar bırakan şampuan, bu sayede arzu ettiğiniz saçlara kavuşmanıza yardımcı oluyor. Saçtaki yansımaları ortadan kaldırırken bir yandan da bakımını yapan ürün, güneş ışığına veya tuzlu suya maruz kalan saçların onarımını sağlıyor. Ayrıca saçların boyanmasından kaynaklanan kırılmaların ve yıpranmaların eski haline kavuşmasına yardımcı olan ürünün sülfat gibi maddeleri içermediğini belirtelim.


Menekşe yağı içeren en iyi ürünler hangisi?

Saçı kökten uca kadar besleyerek parlaklık ve canlılık katan menekşe yağı, bitkisel yağ olarak bulunabildiği gibi bazı ürünlerin içerisinde de yer edinebiliyor. Menekşe yağını içeren en iyi ürünler arasında yer alan DIAMOND HAIR Saç Serumu, Arifoğlu Menekşe Yağı, Mecitefendi Menekşe Esansı, Bio Vitals Menekşe Yağı, John Frieda Mor Şampuan ürünleri bunlara örnektir.

Menekşe yağı saç çıkarır mı?

Menekşe yağının saçlara birçok faydası bulunuyor. Menekşe yağının saça faydaları arasında güçlendirmesi, beslemesi ve kepek oluşumunu engellemesidir. Ancak bu yağın yeni saç çıkarma gibi bir etkisi bulunmamaktadır.

Menekşe yağı saça nasıl uygulanır?

Menekşe yağını tatlı badem yağı ile karıştırın. Karışım haline geldikten sonra saçlarınıza uygulayın ve 15 dakika bekleyin. Daha sonra saçlarınızı şampuanlayıp yıkayın. Bu karışım sayesinde saçlarınız daha parlak ve canlı bir görünüme kavuşur.

Menekşe yağı saç döker mi?

Menekşe yağı, kişilerde saç dökülme gibi probleme neden olmaz. Aksine menekşe yağını kullandığınızda saçlarınızın besin ihtiyacını karşılamış olursunuz. Bu sayede de kırılmalar, kopmalar hatta dökülmeler azalacaktır.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum