Sindirime ve Ağrılara İyi Gelen Melisa Çayının 11 Faydası

Sakinleştirici etkisiyle bilinen melisa otunun faydaları ve kullanım alanlarıyla ilgili bazı araştırmalar yaptık.İşte melisa otunun faydaları...
Sindirime ve Ağrılara İyi Gelen Melisa Çayının 11 Faydası

Melisa Çayının Mucizevi Faydaları

İnsan sağlığına birçok faydası ile bilinen mucizevi bitkisel ürün melisa otu hakkında bilgileri sizler için araştırdık. Bu içeriğimizde melisa otunun ne işe yaradığını, faydalarını, nasıl kullanılması gerektiğini ve hakkında bilinmesi gerekenleri sizlere sunacağız. Ayrıca melisa çayının yapılışını da bu içeriğimizde bulabilirsiniz.

Melisa Çayı Faydaları Listesi

SıraFaydalarıEtkisi
1Cinsel İstikrarı ArttırırCinsellik Sorunu Yaşatmaz
2Beyin Fonksiyonlarını GeliştirirBeyine Yardımcı
3Uyku Sorununu GiderirUykusuzluk Yaşatmaz
4Cilde İyi GelirCildinizi Yumuşatır
5Saça İyi GelirSaçınızı Parlatır
6Regl Ağrılarını HafifletirRegl Ağrıları Hafifler
7Kalp Sağlığına İyi GelirKalbiniz Daha Sağlıklı Çalışır
8Böbrek Sağlığına İyi GelirBöbreklerinize Faydalıdır
9Mide Rahatsızlıklarını ÖnlerMidenizi Rahatlatır
10Sindirime Yardımcı OlurSindirme Sorunu Yaşanmaz
11Bağışıklığı GüçlendirirHasta Olmanız Zorlaşır

Melisa Otunun İnsan Sağlığına 11 Faydası

İşte melisa otu ve çayının insan vücuduna faydaları...

1. Cinsel İstikrarı Arttırır

Melisa Otunun Faydaları

Cinsel iştahsızlığın önüne geçen melisa çayı içerdiği besinler sayesinde istikrarsızlık problemini ortadan kaldırır. Buna bağlı olarak cinsel isteksizlik problemi de ortadan kalkmış olacaktır. Melisa çayı cinsel birliktelik konusunda hem kadınlar hem de erkekler için faydalı bir bitkisel çaydır.

2. Beyin Fonksiyonlarını Geliştirir

Melisa Otunun Faydaları

Zihinsel gelişime fayda sağlayan melisa çayı beyin damarlarını açar, hafızayı güçlendirir ve migren ağrılarını dindirir. Hafıza kaybı, konsantrasyon eksikliği ve alzheimer gibi hastalıkların tedavisinde de fayda sağlar.

3. Uyku Sorununu Giderir

Melisa Otunun Faydaları

Sinirleri yatıştıran ve stresi azaltan melisa çayı, vücudun rahatlamasını sağlayarak uyku problemlerini ortadan kaldırır. Yatmadan önce bir fincan melisa çayı içerek mükemmel bir uyku çekebilirsiniz.

4. Cilde İyi Gelir

Melisa Otunun Faydaları

Kozmetik alanında da sıklıkla kullanılan melisa çayının cilde iyi geldiği bilinmektedir. Özellikle kırışıklıkların giderilmesi konusunda etkili olan melisa otunu haricen cildinize uygulayabilirsiniz.

5. Saça İyi Gelir

Melisa Otunun Faydaları

Saç köklerini güçlendiren ve kepekten arındırmaya yarayan melisa çayı antioksidan özelliği sayesinde saç derisini mikroplardan arındırır. Melisa otu suyunu saç derinize masaj yaparak uygulamanız halinde hem baş ağrısı problemlerinden kurtulursunuz hem de saç köklerinize bakım yapmış olursunuz.

6. Regl Ağrılarını Hafifletir

Melisa Otunun Faydaları

Melisa çayı içerdiği besinler sayesinde vücudumuzda oluşan birçok ağrı şikayetini ortadan kaldırır. Bunlardan biri de regl ağrılarıdır. Ayrıca melisa çayı tüketimi adet düzensizliğinin önüne geçer, regl kanamalarını düzenler ve ağrıyı dindirir. Adet dönemi boyunca kramplardan kurtulmak istiyorsanız melisa çayı kullanmalısınız.

7. Kalp Sağlığına İyi Gelir

Melisa Otunun Faydaları

Melisa çayı mucizevi etkileri ile kalp sağlığına oldukça faydalıdır. Melisa çayı kan şekerini düşürür, kalbi güçlendirir, kan dolaşımını düzenler ve güçlendirir. Ayrıca melisa otunun yüksek tansiyonu düşürdüğü de bilinmektedir.

8. Böbrek Sağlığına İyi Gelir

Melisa Otunun Faydaları

Böbreklerin temizlenmesini ve düzenli çalışmasını sağlayan melisa çayının idrar söktürücü özelliği de bulunmaktadır. Melisa otu böbrek hastalıklarının oluşmasını önler.

9. Mide Rahatsızlıklarını Önler

Melisa Otunun Faydaları

Mide rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılan melisa çayı, midede ağrıma, yanma ve ekşime gibi problemlerinin önüne geçmektedir. Ayrıca melisa çayı sayesinde gaz sorununu giderebilir, hazımsızlığı önleyebilirsiniz.

10. Sindirime Yardımcı Olur

Melisa Otunun Faydaları

Sindirim sistemi sorunlarının tedavisinde kullanılan melisa çayı mideyi bağırsakları rahatlatarak sindirim sorunlarını ortadan kaldırır. Ayrıca melisa çayının bağırsakları temizleyici özelliği de vardır. Son olarak bu çayın hıçkırığı kestiği de biliniyor.

11. Bağışıklığı Güçlendirir

Melisa Otunun Faydaları

Soğuk algınlığı ve gribe karşı fayda sağlayan melisa çayı hastalık anında kullanıldığı takdirde nefes darlığı problemlerini giderir, ateş düşürücü etki yapar ve ter atılmasını sağlar. Ayrıca melisa çayı sara hastalığının tedavisinde de kullanılmaktadır.

Melisa Otu Ürünleri Listesi

SıraÜrünlerHacimneoldu Puanı
1Balen Melisa Yağı20 Ml10/9.8
2Arifoğlu Melisa Çayı50 Adet10/9.8
3Benim Aktar Melisa Otu100 Gr10/9.7
Amazon
Fiyatlarını Gör
Melisa Otlu
Ürünler
Aradığın
Fiyatları Gör

Melisa Otu ve Çayı Ürünleri

İnsan sağlığına pek çok faydası olan melisa otu ve çayı markalarını sizler için listeledik.

1. Balen Melisa Yağı

Melisa Otu ve Çayı Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Balen
Melisa Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Balen Melisa yağı distilasyon yöntemiyle üretilen tamamen organik bir ürün olup saç ve cilt üzerine direkt olarak uygulanabilmektedir. Cilt sorunlarını tedavi etmekte %100 yararı olan bu ürün aynı zamanda baş ağrılarına daha birçok metabolizmik rahatsızlığa iyi gelmektedir. Melisa yağını saçlarınıza uygulayarak kırılmalardan ve dökülmelerden de kurtulabileceğinizi unutmayınız.

2. Arifoğlu Melisa Çayı

Melisa Otu ve Çayı Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu
Melisa Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Özellikle kadınlar için hayat kurtarıcı bitkisel çaylardan biri olan Melisa çayı regl günlerini ağrısız bir şekilde geçirmenize yardımcı olacaktır. Kaynar suda kısa bir süre demlenen melisa çayını gün içerisinde tüketerek sindirim sisteminizi düzenleyebilir, metabolizmanızın düzenli çalışmasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda melisa çayı baş ağrısı ve mide rahatsızlıklarına da iyi gelmektedir.

3. Benim Aktar Melisa Otu

Melisa Otu ve Çayı Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Benim Aktar
Melisa Otu
Aradığın
Fiyatı Gör

En kaliteli ve taze melisa otu yapraklarının bir araya getirildiği Benim Aktar Melisa otu evinizde bulunması gereken doğal ürünlerden biridir. İstediğiniz zaman çay olarak tüketebileceğiniz bu melisa yapraklarını yemeklerinizde veya salatalarınızda baharat olarak da kullanabilirsiniz. Benim aktar melisa otunu kullanarak kalp sağlığınızı ve cilt sağlığınızı destekleyebilirsiniz.


Melisa Oyu ve Çayı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

Melisa otu nedir?

Ülkemizde yaygın olarak yetişen melisa otu, nane familyasına ait bir bitkidir. Bölge bölge çeşitli isimlerle adlandırılan melisa otu, aynı zamanda birçok yörede oğul otu olarak da bilinmektedir. Melisa otunun diğer isimleri; tatlı balsam, bal balsamı, nane balsamı ve mavi balsam şeklindedir. Ancak en çok kullanılan isimleri oğul otu ve melisa otudur. Çok dallı, otsu bir bitki olan melisa otu, yaz aylarının sonuna doğru beyaz çiçekler açar. Limona benzer bir kokuya sahip olan melisa otunun, yaprakları incedir ve tüylerle kaplıdır. İstanbul, Bursa, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaygın olarak yetişen melisa otu, çok yıllık bir bitkidir. Melisa otu ilaç ve çay üretiminde sıkça kullanılmaktadır.

Melisa otu nasıl kullanılır? Nasıl muhafaza edilir?

Melisa otunu toplarken dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan biri sıkıştırılmadan ve ezilmeden toplanmasıdır. Yaprakları topladıktan sonra bol hava alan gölge bir yerde üst üste konmadan muhafaza edilmelidir. Bu şekilde kuruması sağlanan melisa otunu kuruttuktan sonra 1 sene içinde tüketmelisiniz. Çok eski yıllardan bu yana sakinleştirici olarak kullanılan melisa otunun faydaları saymakla bitmez. Kalp-damar sağlığından cilt sağlığına kadar pek çok alanda etkili rol oynayan melisa otunu çay olarak tüketebileceğiniz gibi yağından da faydalanabilirsiniz. Ancak çay olarak hazırlayacağınız melisa otu asla kaynatılmamalıdır. Melisa otunu demleyerek tüketmeniz önerilmektedir.

Melisa çayı nasıl yapılır?

Melisa çayı yapımındaki en önemli nokta kaynatılmadan hazırlanmasıdır. Demlenerek hazırlanması gerektiği belirtilen melisa çayını taze olarak günde 2 kere tüketmeniz önerilmektedir. 1 bardak kaynama derecesindeki sıcak suya 1 tatlı kaşığı kurutulmuş melisa otu ekleyin ve 15 dakika demlenmeye bırakın. Hazırladığınız çayı isteğinize göre sıcak veya soğuk olarak tüketebilirsiniz. Kurutulmuş melisa otu yerine taze melisa otundan çay hazırlamak isterseniz; bir dal taze melisa otunu bir fincan sıcak suda demlemeniz yeterli olacaktır.

Melisa çayı zayıflatır mı?

Melisa çayı içerdiği bitkisel yağ yakıcıları sayesinde kilo vermeye yardımcı olur. Zayıflatıcı bitkisel kürlerin içerisinde yer alabilir ancak tek başına kilo vermede melisa çayı yeterli olmayacaktır. Melisa çayının fazla tüketimi halinde zayıflamaya etkisi artabilir ancak uykusuzluk, yorgunluk ve halsizliğe de sebep olabilmektedir.

Kimler melisa otu tüketmemelidir?

Düzenli ilaç kullananlar ve kronik rahatsızlığı olan kişilerin melisa otu kullanmadan önce doktorlarına danışmaları önerilmektedir. Melisa otu, sedef hastalığı ve tiroid hastalığının tedavisinde kullanılan ilaçlar ile birlikte tüketilmemelidir. Aksi halde bu ilaçlarla etkileşime geçen melisa otu, çeşitli komplikasyonlara neden olabilir. Melisa otu tüketiminden kaçınması gereken diğer kişiler ise uyku ve stres ilacı kullananlardır. Glokom hastalarının da doktor kontrolü dahilinde melisa otu kullanmaları tavsiye edilmektedir. Ayrıca hamilelerin ve emziren annelerin melisa otu tüketiminden kaçınmaları gerektiği ifade edilmektedir.

Benzer İçerik Tavsiyeleri
Papatya Çayının FaydalarıYeşil Çayın Faydaları

UYARI !

İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum