Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında Bilinmesi Gereken 25 Bilgi

Türk siyasetçi ve bürokrat Kemal Kılıçdaroğlu'nun kişisel hayatı, biyografisi, kariyerindeki zıplamalar ve başarılarını konu aldığımız bu içeriğimizde, onun hakkında bilmeniz gereken 25 gerçeği sizler için bir araya getirdik.
Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında Bilinmesi Gereken 25 Bilgi

Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında Bilinmesi Gereken 25 Bilgi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı, Türk siyasetçi ve bürokrat Kemal Kılıçdaroğlu hakkında bilmeniz gereken 25 bilgi!

1. Kemal Kılıçdaroğlu, ailesinin yedi çocuğundan dördüncüsü olarak 17 Aralık 1948’de Tunceli’nin Nazımiye ilçesine bağlı Ballıca Köyü’nde dünyaya gelmiştir. Babası tapu memuru Kamer Kılıçdaroğlu annesi ise ev hanımı Yemuş Kılıçdaroğlu’dur.

kemal-kilicdaroglu-hakkinda.jpg


2. Yaşadıkları köyde herkesin aynı soyadı taşıması sebebiyle Karabulut olan soy isimleri babası tarafından 1950’lerde Kılıçdaroğlu olarak değiştirildi.

kemal-kilicdaroglu-hakkinda-bilgi.jpg


3. Babasının memur olmasından dolayı Kılıçdaroğlu ilk ve ortaöğretimini Tunceli, Erciş, Genç ve Elazığ gibi Anadolu’nun farklı yerlerinde tamamladı.

tunceli,-ercis,-genc-ve-elazig.jpg


4. Kılıçdaroğlu, 1967 yılında Elazığ Ticaret Lisesi’ni birincilikle bitirdi.

elazig-ticaret-lisesi.jpg


5. Şimdiki adıyla Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olan Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nden 1971 yılında mezun oldu.

gazi-universitesi-iktisadi-ve-idari-bilimler-fakultesi.jpg


6. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ailesi, Horosan’dan göçerek Anadolu’ya yerleşen Tunceli aşiretlerinden Kureyşan aşiretine mensuptur. 

kureysan.jpg


7. Kılıçdaroğlu bir açıklamasında soyunun, Oğuzlar’ın Bozok kolunun Beğdili boyundan olduğunu ve Ehl-i Beyt’e kadar uzanan Seyyid soyuna kadar uzandığını belirtmişti.

ogrenci-kilicdaroglu.jpg


8. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden mezun olduktan sonra 1971 yılında girdiği hesap uzman yardımcılığı sınavının ardından Maliye Bakanlığı’nda göreve başladı.

hesap-uzman-yardimciligi.jpg


9. Uzun bir dönem Maliye Bakanlığı’nda hesap uzmanı olan Kılıçdaroğlu, bir yıl Fransa’da yaşamını sürdürdü. Hesap uzmanlığı işini 1983 yılına kadar devam ettirdi ve aynı yıl Gelirler Genel Müdürlüğü’ne atıldı.

gelirler-genel-mudurlugu.jpg


10. Gelirler Genel Müdürlüğü’nde önce daire başkanlığı görevini üstlendi. Daha sonraları aynı kurumun genel müdür yardımcılığını yaptı.

seyyid-soyu.jpg


11. Kılıçdaroğlu, Gelirler Genel Müdürlüğü’ndeki genel müdür yardımcılığı görevini 1991 yılına kadar sürdürdü ve aynı yıl Bağ-Kur’a atandı. Burada genel müdürlük yapan Kılıçdaroğlu, 1992 yılında Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğü′ne geçti. 

sosyal-sigortalar-kurumu-genel-mudurlugu.jpg


12. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı′nda müsteşar yardımcısı olarak kısa bir dönem görev alan Kılıçdaroğlu, 1994 yılında Ekonomik Trend dergisi tarafından “Yılın Bürokratı” seçildi. 

calisma-ve-sosyal-guvenlik-bakanligi.jpg


13. 1996 yılında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Necati Çelik tarafından görevden alındı. 

necati-celik.jpg


14. Kılıçdaroğlu, 1999 yılında kendi isteği üzerine SSK Genel Müdürlüğü’nden emekli oldu.

emekli.jpg


15. Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı çalışmalarında Kayıtdışı Ekonomi Özel İhtisas Komisyonu′na başkanlık eden Kılıçdaroğlu, Hacettepe Üniversitesi'nde de bir süre ders verdi. 

hacettepe-universitesi.jpg


16. Kısa süreliğine Hacettepe Üniversitesi’nde ders verdikten sonra, Türkiye İş Bankası’nda yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı.

turkiye-is-bankasi.jpg


17. Adı "DSP′nin yıldızları" arasında anılan Kılıçdaroğlu, 1999 Türkiye genel seçimleri'nde Genel Başkanlığını Bülent Ecevit'in yaptığı Demokratik Sol Parti'den (DSP) milletvekili adayı olacağı belirtildi ancak Ecevit tarafından aday gösterilmedi.

bulent-ecevit.jpeg


18. Sadece iki partinin meclise girebildiği 2002 Türkiye genel Seçimleri'nde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul milletvekili olarak meclise girdi. 

cumhuriyet-halk-partisi-001.jpg


19. CHP İstanbul milletvekili ve Grup Başkanvekili olan Kemal Kılıçdaroğlu, 2009 Türkiye yerel seçimleri'ne partisinin İstanbul Büyükşehir belediye başkan adayı olarak katıldı.

istanbul-buyuksehir-belediye-baskan adayi.jpg


20. 22 Mayıs 2010 tarihinde yapılan 33. Olağan CHP Kurultayı'nda, 1249 delegeden 1200'ünün imzasını alarak ve tek aday olarak girdiği kurultayda geçerli 1189 oyun tamamını alarak CHP'nin 7. genel başkanı oldu.

chpnin 7.-genel-baskani.jpeg


21. 5-6 Eylül 2014 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilen CHP 18. Olağanüstü Kurultayı'nda, kendisine rakip olan eski grup başkan vekili ve Yalova milletvekili Muharrem İnce'yle yarıştı. 

muharrem-ince-kilicdaroglu.jpg


22. Genel Başkanlığını yaptığı CHP Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri için kullandığı seçim kampanyası sloganı ''Anadolu'nun Kemal'i'' oldu.

anadolunun-kemali.jpg


23. Selvi Kılıçdaroğlu ile 1974 yılından beri evli olan Kemal Kılıçdaroğlu, ikisi kız biri erkek olmak üzere üç çocuk babasıdır.

selvi-kilicdaroglu.jpg


24. Bir yıl Fransa'da görev yapan Kılıçdaroğlu orta düzeyde Fransızca bilmektedir.

selvi-kilicdaroglu-ile.jpg


25. Mal bildirimlerini 2003, 2005, 2007, 2009 ve 2010 yıllarında kamuoyuna açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Ocak 2010 itibarıyla kendi üzerine iki konut, bir arsa, üç kooperatif hissesi ve toplam 2.733 TL değerinde 8 tablo kayıtlıdır.

kilicdaroglu-mal-varligi.jpg

Önerilen İçerik;

 Kemal Kılıçdaroğlu Sözleri & En Güzel Kemal Kılıçdaroğlu Sözleri

NeOldu.com / Sosyal Fayda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum