Geçmişten Günümüze Joker Karakterini Canlandırmış Birbirinden Başarılı Sanatçılar

Sinema tarihinin en zalim ve en kötü ikonik karakteri Joker'i hepimiz çok seviyoruz. Bu içeriğimizde beyazperdede geçmişten günümüze kadar Joker karakterine can vermiş başarılı oyuncuları sizler için bir araya getirdik.
Geçmişten Günümüze Joker Karakterini Canlandırmış Birbirinden Başarılı Sanatçılar

Beyazperdede Joker Karakterine Hayat Vermiş Oyuncular

Sinema tarihinin en bilinen ve en sevilen kötü karakterlerinden biri olmayı başaran Joker, zalimliği ve kendine has deliliği ile kült filmleri oluşturan baş isimlerdendir. Bu içeriğimizde, kötülüğüyle aklımızı başımızdan alan Joker karakterine geçmişten günümüze kadar hayat vermiş tüm oyuncuları sizler için bir araya getiriyoruz. 

Joker'i Canlandıran Oyuncular;


1. Cesar Romero - 1966

cesar-romero.jpg

İlk Batman filminde (1966), Joker'i beyazperdede ilk canlandıran aktör olarak da bilinen Cesar Romero, eleştirmenler tarafından çok başarılı bulunmuştur. Bu kadar eski bir tarihte yayınlanmasına rağmen o filmde bile şimdiki karakteri kadar kötü ve zalim olan Joker, izleyenleri ilk 1966 yılında kendine hayran bırakmıştır. Hatta Joker'e ilk hayat veren aktör Cesar Romero rol için şu cümleyi kurmuştur: “Joker olmak kolaydı. İnsan bir kere o kostümleri giydi mi Joker rolünü oynamak çocuk oyuncağı…” 


2. Jack Nicholson - 1989

jack-nicholson-.jpg

Tim Burton'ın yönetmen koltuğunda oturduğu Batman filminin 1989 yapımı olanında Joker karakterine Jack Nicholson can verdi. Bu filmde Nicholson'ın efsanevi oyunculuğu, ona yakışan saç makyaj ve kostümü ile rol öyle bir devleşti ki, tüm izleyenler daha iyi bir Joker canlandırılamaz diye düşünmüştü. 1989 yılının Joker'i Jack Nicholson rolü için şu ifadeleri kullanmıştı: “Tim Burton öyle büyük bir dahi ki rolü onun söylediği tek bir cümle sayesinde kabul ettim. Ondaki Batman fikri çok beğendiğim bir fikirdi ve tahminlerimde hiç yanılmamış oldum.”


3. Mark Hamill - 1992

mark-hamill.jpg

Sinema tarihinde en uzun süre boyunca Joker rolünü canlandıran oyuncu olarak anılan Mark Hamill'i Star Wars serisinden Luke olarak tanıyoruz. Mark Hamill, 1992 yılında başlamış DC Animated Universe için çekilen animasyon dizinde Joker'in sesi olmuştur. 


4. Heath Ledger - 2005

heath-ledger.jpg

Dark Night serisinin ilk filminde izleyenlerin karşısına çıkan Joker'i, Jack Nicholson'ın neredeyse 20 yıl sonrasında Heath Ledger canlandırıyor. Ledger ile birlikte Joker karakteri her zamankinden daha komik, daha acımasız ve daha karanlık bir imaj edindi. Filmin yönetmeni Christopher Nolan, Joker karakterinin unutulmazlığını Ledger'in olağanüstü oyunculuğuna bağlıyor. Bu filmden sonra intihar eden Heath Ledger öldükten sonra Oscar'a layık görüldü.


5. Jared Leto - 2016

jared-leto.jpg

Joker'e hayat veren diğer oyunculardan farklı olarak Jared Leto bir Batman filminde değil 2016 yılında vizyona giren The Suicide Squad adındaki DC filminde Joker'i canlandırdı. Oscar ödüllü oyuncu Jared Leto, kalabalık kadrolu The Suicide Squad filminde kült bir karakter olan Joker'e hayat verse de performansı üzerinde çok konuşulmadı. Filmin genel olarak beğenilmediğini söylememiz gerekse de Jared Leto, Joker karakterine çok yeni bir hava katmayı başarmıştı desek yanılmış olmayız.


6. Michael Emerson - 2012

michael-emerson.jpg

Michael Emerson da Joker’e sesiyle hayat vermiş aktörlerden biri olarak sinema tarihindeki yerine değer kazandırmıştır. 2012’de “Batman: The Dark Knight Returns” adlı animasyon filmde sesiyle bile olsa Joker olmuş diyebileceğimiz aktörü aslında Lost ve Person of Interest dizilerinden tanıyoruz. Michael Emerson seslendirdiği Joker karakteriyle ilgili şu ifadeleri kullanmıştı: “Joker sanki her cümlesinin sonuna şaka yaptım diye ekleyecek gibi duran bir karakter. Belki hepimiz zaman zaman öyleyiz ama hiçbirimiz onun kadar kötü olamayız.”


7. Joaquin Phoenix - 2019

joaquin-phoenix.jpg

Yönetmenliğini Todd Phillips'in yaptığı başrollerinde Robert De Niro ve Zazie Beetz gibi isimlerin Joaquin Phoenix'e eşlik ettiği 2019'un Joker'ini beklemekten yorulmuştuk. Yeni Joker'imiz Joaquin Phoenix'i Gladyatör filmindeki Commodus'tan, Her filmindeki Theodore'dan ne kadar başarılı bir oyuncu olduğunu zaten biliyorduk. Fakat Phoenix bu sefer çizgi roman dünyasının en ikonik karakteri Joker ile seyirci karşında! Joker filminin başrollünde Joaquin Phoenix'in yer almasını duyan çoğu izleyici ilk başta büyük tepkiler vermişti. Ama Phoenix rolü öyle ciddiye aldı ki sıkı bir diyete girerek rol için tam 23 kilo verdi. Şimdilik Joker karakterine hayat veren son isim Joaquin Phoenix! Phoenix'in performansıyla şimdilerde çokça konuşulan Joker filmi bakalım Oscar'dan nasıl dönecek...


Önerilen İçerik; Son Yılların En Tartışmalı Yapımı; Joker Filmi Hakkında 11 İlginç Gerçekler

NeOldu.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum