Erkekler Neden Aldatır? Aldatan Erkeklerin Savunduğu 7 Neden

Oldukça kötü bir durum olan ve kimsenin yaşamaması gereken aldatmanın nedenleri nelerdir? İçeriğimizde erkeklerin aldatma nedenlerini detaylıca inceledik.
Erkekler Neden Aldatır? Aldatan Erkeklerin Savunduğu 7 Neden

Aldatma, ilişkilerin en zorlu sorunlarından biri olarak karşımıza çıkıyor ve maalesef erkeklerin de bu konuda bir hayli ünü var. Peki, erkekler neden aldatır? Bu soru, yıllardır araştırmacıların ve ilişki uzmanlarının merak ettiği bir konu olmuştur. Kimi zaman kariyer hedeflerinden ötürü, kimi zaman özgürlük ihtiyacından dolayı, erkeklerin aldatma nedenleri oldukça çeşitlilik göstermektedir.

Erkeklerin Aldatma Nedenleri

Güzel bir ilişki yaşadığınızı düşünüyorsunuzdur ancak ve bir anda aldatıldığınızı fark etmişsinizdir. Kadınların en çok merak ettiği konularında başında gelen bu durumda erkekler neden aldatır sorusunun cevabını derledik. Yapılan yeni araştırmaya göre erkeklerin aldatma nedenlerini içeriğimizde bulabilirsiniz.

İşte kadınların çok dert yandığı aldatan erkeklerin nedenleri...

1. Erkeğin Olgunlaşmaması

erkeklerin-aldatma-nedenleri-007.webp

Erkeklerin aldatma nedenlerinin başında ilk olarak benliğini kazanamamış olması yani erkeğin olgunlaşamaması gelmektedir. Partneriniz eğer gelişimini tam sağlayamamışsa ve sizi kolayca üzebilir kırabilir durumdaysa aldatılma tehlikesi ile karşı karşıya olabilirsiniz.

2. Erkeğin Bağlılık Sorunu Yaşaması

erkeklerin-aldatma-nedenleri-008.webp

Birçok erkeğin aldatılma nedenleri arasında en önemlisi bağlılık sorunudur. Eğer erkek ilişki sırasında sizi kendisine bağlı hissetmezse aldatmaya meyilli olacaktır. Aldatma meyilli olan erkeklere bu konuyu açsanız dahi inkar edeceklerdir. Çünkü, kimse bağlılık sorunu yaşadığını kabul etmeyecektir.

3. İlişki Bitmiştir Ancak Durumun Farkında Değilsinizdir

erkeklerin-aldatma-nedenleri-009.webp

Bu durum sadece erkeklerin değil aynı zamanda kadınların da aldatma nedenleri arasında yer alır. Erkek yaşadığı bir ilişkiyi kafasında bitirmiştir ancak bunu söylemek için doğru zamanı beklemektedir. Bu sırada yeni sulara da yelken açabilir. Bunu belki bilerek de yapılabilir. Partnerinin bu konuyu ona açmasını bekliyordur.

4. Boşta Kalma Korkusu

erkeklerin-aldatma-nedenleri-010.webp

Araştırmalara göre aldatan erkeklerin en başında gelen durumlardan bir tanesi de, boşta kalma korkusudur. Erkek partnerinden ayrılmak istiyordur ancak ayrılma öncesinde yeni birisini bulmak için çaba sarf etmektedir. Kendisine yeni bir liman bulduğunda ilişkiyi bitirmeyi düşünür. Tabi bu sırada partner yine aldatılma durumu ile karşı karşıya kalmaktadır.

5. Bencillik Duygusunun Yükselmesi

erkeklerin-aldatma-nedenleri-011.webp

Her zaman ben duygusu ile hareket eden kişi karşısındakinin ne düşündüğüyle ne istediğiyle ilgilenmez. Başka insanlarla ilgilendiğinde vicdan azabı çekmezse bu durumu sonuna kadar devam ettirir. Karşısındaki kişi bu durumu kendisine açana kadar aldatmaya devam eder.

6. Bir Anlık Gaflete Düşme

erkeklerin-aldatma-nedenleri-012.webp

Her erkek planlı ya da düzenli olarak aldatma dürtüsünü taşımaz. Bazıları bir anlık dürtü yüzünden kendisini bu denli yanlış bir durum içerisinde bulabilir. Bunu sadece bir kez de yapabilir ancak bu durum her türlü aldatma ile sonuçlanacaktır. Aldatmayı düşünmeyen ancak önüne gelen fırsatı değerlendirmek isteyen kişi karşısındaki kişiye vereceği zararı düşünmeden bu işe yine de girebilmektedir.

7. İlişkide Beklediği Etkiyi Bulamaması

erkeklerin-aldatma-nedenleri-013.webp

Erkeklerin ya da kadınların aldatma nedenleri arasında ortak bir durum olan ilişkideki beklenti, eğer istenildiği gibi gitmezse karşılıklı aldatamaya neden olabilir. Gerçekçi olmayan beklentiler yüzünden kadın ya da erkek aldatma psikolojisini ön plana çıkartır ve aldatmayı normal bir durum gibi görebilir.

Erkeklerde Aldatmanın Psikolojisi

Erkeklerin Aldatma Nedenleri

Erkeklerin aldattığı durumlarda, genellikle kadınlar ve ilişkideki sorunlar suçlanır. Ancak gerçek şu ki, erkeklerin aldattığı durumlarda, psikolojik faktörlerin de önemli bir rol oynayabileceği unutulmamalıdır.

Erkeklerin aldattığı durumlarda, genellikle bir güç duygusu ve kontrol arayışı vardır. Bu, bazı erkeklerin aldattıkları kadınları daha az değerli hissetmelerine ve kontrol altında tutmak istemelerine neden olabilir. Diğer erkekler ise kendilerini daha iyi hissetmek ve kendilerine olan güvenlerini artırmak için başka bir kadınla ilişkiye girerler.

Erkeklerin aldattığı bir diğer neden, duygusal bağlantı eksikliğidir. Bazı erkekler, uzun süreli bir ilişkide olsalar bile, eşleriyle duygusal olarak bağlantı kuramayabilirler. Bu durum, erkekleri başka bir kadınla bağ kurmaya yönlendirebilir.

Ayrıca, bazı erkekler için cinsellik çok önemlidir ve yeterli düzeyde tatmin edilmediklerinde veya cinsel yaşamlarında değişiklik aradıklarında başka bir kadınla ilişkiye girebilirler. Bu durumda, erkeklerin aldattığı kadının kendilerine cinsel açıdan daha uygun geldiğini hissetmeleri de mümkündür.

Erkeklerin aldattığı durumlarda, genellikle ilişkideki sorunlar da etkili olabilir. Özellikle iletişim eksikliği, güvensizlik veya aldatma geçmişi olan bir eş, erkekleri başka bir kadınla ilişkiye girmeye yönlendirebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Duygusal Aldatma Nedir?Aldatan Erkek Nasıl Anlaşılır?

Erkekler neden aldatır?

Erkeklerin aldatmasının birkaç farklı nedeni bulunmaktadır. Bunlar olgunlaşmaması, bağlılık sorunu yaşaması, ilişkiyi kafasında bitirmesi, boşta kalma korkusu, bencil olması, anlık gaflete düşmesi ve ilişki sırasında beklediği etkiyi bulamamasıdır.

Aldatan bir erkek ne hisseder?

Aldatan bir erkek partnerine karşı daha kırıcı olmaya başlar. Hatalarını yüzüne vurarak kırmaya çalışır. Bunu yapmalarının altında yatan ana neden ise aldatma sonrasında oluşan vicdani rahatsızlıktır. Bazı erkeklerde ise tam tersi gerçekleşir. Kendilerini mahcup ve suçlu gösterirler.

Erkekler en çok hangi yaşta aldatır?

Yapılan ankete göre aldatmanın en çok 39 yaşında gerçekleştiği tespit edilmiştir. İnsanların özellikle bu yaşlarda aldatmasının nedeni tazen heyecan arama ve alternatifleri değerlendirme isteğidir.

Aldatan erkek nasıl davranır?

Aldatan erkeği takındığı tavırlardan anlamamız mümkündür. Bunlar başka bir odada uyuması, konuşurken gözlerini sizden kaçırması, yalana başvurması, size karşı cinsel isteğin azalması ve bilerek kavga çıkarmasıdır.

Erkeklerin ne kadarı aldatır?

Evlilik de dahil olmak üzere her türlü ilişkide aldatma oranı oldukça yüksektir. Erkeklerde bu oran %57 seviyesindeyken kadınlarda ise %54'tür. Evli bireylerde ise fiziksel ya da duygusal aldatmanın oranı %41 seviyelerindedir.

Aldatmaya meyilli erkek nasıl anlaşılır?

Aldatmaya meyilli bir erkekte bazı belirtiler görülmektedir. Bunlar dış görünüşüne daha fazla önem vermesi, eve sık sık geç gelmesi, yalan söylemeye başlaması ve sürekli bir yerlere gitmesidir. Bu belirtiler erkeğin aldatmaya meyilli olduğunu göstermektedir.

Aldatan bir daha aldatır mı?

Aldatan bir daha aldatır mı sorusunun cevabı birçok değişkene bağlı olarak verilmektedir. İlişkiden tatmin olunması, psikolojik durum, kişinin karakteristiği gibi etkenler bu sorunun cevabını verecektir. Ancak yapılan araştırmalara ve genel düşünceye göre aldatan kişi bir daha aldatmaktadır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum