Star Wars İzleme Sırası | Star Wars Hangi Sırayla İzlenmeli?

Star Wars izleme sırası ile karşınızdayız. Bu yazımızda "Star Wars filmleri hangi sırayla izlenmeli?" sorusuna cevap buluyoruz.
Star Wars İzleme Sırası | Star Wars Hangi Sırayla İzlenmeli?

Star Wars Filmleri İzleme Rehberi

Bu içerikte, Star Wars filmleri izleme listesini sizlerle buluşturuyoruz. Yıldız Savaşları evrenini daha iyi anlayabilmek için Star Wars serisi filmlerini hikaye sırasına göre izlenmesi daha yararlı olacaktır. Özellikle belirtmek isteriz ki bu liste filmlerin yayınlandıkları yıllara göre değil hikayeyi başından sonuna anlatan en iyi izleme rehberine göre düzenlenmiştir. İşte, 1977-2022 yılları arası izleyiciyle buluşan ve hikaye sırasına göre belirlenmiş Star Wars filmleri izleme listesi...


1. Star Wars Episode I: The Phantom Menace (1999) – IMDb: 6.5 

Star Wars filmleri izleme listesi

İlk Star Wars filminden 32 yıl öncesini anlatan Star Wars Episode I: The Phantom Menace, hikaye sırasına göre izlemek isteyenler için listemizde ilk sırada yer bir yapım. Serisinin efsane karakteri Luke Skywalker henüz daha doğmamıştır. Galaksi barış içerisinde yaşamaktadır. Ancak Gizli Sith Lordu ve onun şampiyonu Darth Maul bu barışı bozmak için elinden gelen bütün gücü kullanacaktır. Olayların başladığı yer olan Naboo’ye Qui-Gon Jinn ve çömezi Obi-Wan Kenobi gönderilir. İki Jedi şövalyesi, görev sırasında kendilerini büyük yardımı dokunan Anakin ile tanışır. Bu film 1977-1983 yılları arasında yayınlanan ilk üçlemenin öncesini anlattığı için listede ilk izlenmesi gereken yapımdır.

Tür: Bilim kurgu, Macera, Fantastik

Yönetmen: George Lucas

Oyuncular: Liam Neeson, Ewan McGregor, Natalie Portman

Fragman


2. Star Wars Episode II: Attack of the Clones (2002) – IMDb: 6.5 

Star Wars filmleri izleme listesi

Hikayenin devam niteliğinde olan ve listemizde ikinci sırada izlenmesi gereken yapım ise 2002 yılında izleyiciyle buluşan Star Wars Episode II: Attack of the Clones… İlk filmde Naboo’da yaşananların ardından 10 yıl geçmiş ve ilk filmde karşımıza 9 yaşında çıkan Anakin Skywalker 19 yaşında bir delikanlı olmuştur. Kendisi Obi Wan’ın gözetimi altında Jedi eğitimini devam ettirir. 10 yıl önce yenilgi yaşayan karanlık güç emellerinde vazgeçmemiş ve eski bir JEDİ olan Count Dooku ile galakside büyük huzursuzluklar yaratmaktadır. Naboo’yu Galaktik Senatoda temsil eden Padme Amidala’ya suikast girişimi olunca Obi Wan ve Anakin Skywalker’ı Amidala’yı korumakla görevlendirilir.

Tür: Bilim kurgu, Macera, Fantastik

Yönetmen: George Lucas

Oyuncular: Ewan McGregor, Natalie Portman, Hayden Christensen

Fragman


3. Star Wars Episode III: Revenge of the Sith (2005) – IMDb: 7.5 

Star Wars filmleri izleme listesi

Star Wars hikaye sırasına göre izleme listesinde üçüncü sırada yer alan yapım Star Wars Episode III: Revenge of the Sith… İlk kez 1977 yılında vizyona giren Star Wars filminden 19 yıl öncesini ele alıyor. Galaksi ve JEDİ’lar savaştan yorgun düşmüş durumdadır. Klon savaşları devam ederken bir yandan da içeriden hainlik artık fazlaca boy gösterir. Karanlık lordun komutanı Grievious, Galaksinin başkentini savaş alanına çevirirken, Obi-Wan Kenobi ve genç Anakin Skywalker çıkacaktır. Bu sırada Anakin Skywalker, beklediği saygıyı bir türlü JEDİ’lardan göremediğini düşünür. Bu hırs hem kendisinin hem de Cumhuriyet’in kaderini büyük oranda değiştirecektir.

Tür: Bilim kurgu, Aksiyon, Macera

Yönetmen: George Lucas

Oyuncular: Hayden Christensen, Ewan McGregor, Natalie Portman

Fragman


4. Solo: A Star Wars Story (2018) – IMDb: 6.9 

Star wars filmleri serisi

Star Wars evreninde 2018 yılında vizyona giren ve listemizde hikayeyi anlamak için 4. sırada yer alan yapım SOLO: A Star Wars Story… Sevgili okurlarımız 2018 yılında vizyona giren bir filmin nasıl olurda izleme sırasında dördüncü sırada olduğunu sorabilir. SOLO filmi, Star Wars Evreni’nin ana karakterlerinden Han Solo’nun gençliği izleyiciye aktarıyor. 1977 yılında karşımıza çıkan efsane karakterimiz Han Solo’nun gençliğinde neler yaptığını nereden geldiği ve hangi badireleri atlattığını bu filmde öğreniyoruz. 1977 yapımlı Star Wars Episode IV: A New Hope filminden bir nevi 10 yıl öncesine şahitlik ediyoruz.

Tür: Bilim kurgu, Fantastik

Yönetmen: Ron Howard

Oyuncular: Alden Ehrenreich, Woody Harrelson, Emilia Clarke

Fragman


5. Rogue One: A Star Wars Story (2016) – IMDb: 7.8 

Star wars filmleri serisi

İzleme listesinde sıradaki film yine tekil bir hikaye olarak karşımıza çıkan Rogue One: A Star Wars Story… Han Solo filminden 2 sene öncesinde çıkmasına rağmen 1977 yapımlı ilk filme en yakın olan ve direk bağlantı kuran Roque One,  Bölüm 4’ün adeta 4-5 saat öncesi ve o dönem yaşanan savaşı konu almaktadır. Bir nevi ilk üçleme ile birleşen ve Star Wars hayranları tarafından oldukça beğenilen bir yapım.

Tür: Bilim kurgu, Macera, Aksiyon

Yönetmen: Gareth Edwards

Oyuncular: Felicity Jones, Diego Luna, Ben Mendelsohn

Fragman


6. Star Wars Episode IV: A New Hope (1977) – IMDb: 8.6

Star wars filmleri serisi

Vader’ın saldırısından kaçmak isteyen Leia, elinde bulundurduğu Ölüm Yıldızı’nın gizli belgelerini yakın dostu droid R2-D2’nin sistemine yükleyerek C3-PO ile gemiden uzaklaşmalarını sağlar. Bu iki droid nerede olduklarını anlamadan tesadüf eseri Luke Skywalker’a satılır. Prenses Leia’nın Darth Vader’dan kaçırdığı belgeleri bu drodilerin eski bir JEDİ olan ve o yıllarda keşişlik yapan Obi Wan Kenobi’ye ulaştırması gerekmektedir. Luke Skywalker bu görevde droidlere yardımcı olacaktır. Serinin ilk filmi olması ve bir efsanenin başlangıcı olması nedeniyle Star Wars Episode IV: A New Hope, her zaman hafızalarda yer eden bir yapım olacaktır.

Tür: Macera, Bilim kurgu

Yönetmen: George Lucas

Oyuncular: Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher

Fragman


7. Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back (1980) – IMDb: 8.7 

Star wars filmleri serisi

İmparator’un Dart Vader ile iş birliği yaptığı bu bölümde amaç ona karşı gelenleri ezerek tüm evreni kontrol altına almaktır. 1977 yapımlı  Star Wars Episode IV: A New Hope filminde asiler istediklerini başarsa da savaş henüz sonlanmamıştır. Karanlık güç tarafından asilerin ortadan kaldırılması için gönderilen casus robotlar gittikleri yerde hiçbir şey bulamazlar. Bulut şehrine kaçan Luke Skywalker, Han Solo ve Prenses Lea kurtuluş anahtarı olan Yoda'yı bulmaya çalışırlar.  Ancak, Luke Skywalker'ın bu görevi tek başına yapması gerekecektir. Çünkü savaş halen devam etmektedir. Star Wars izleme listesinde bu yapım 7 sırada yer alsa da aslında 1980 yılında vizyona giren ikinci filmdir. 

Tür: Bilim kurgu, Macera

Yönetmen: Irvin Kershner

Oyuncular: Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher

Fragman


8. Star Wars Episode VI: Return of the Jedi (1983) – IMDb: 8.3 

Star wars filmleri hangi sırayla izlenmeli

Geldik, Star Wars serisini efsane yapan ilk üçlemenin son filmine... Leia ve Luke Skywalker, Han Solo'yu kurtarmak için Tatoonie gezegenine doğru yol alırken, asiler de karanlık gücün ölümcül silahı Death Star’ı ortadan kaldırmanın planlarını yapar. Luke Skywalker, karanlık lordu Darth Vader ile arasındaki bağı öğrenince artık yeni bir amaca da hizmet edecektir. George Lucas’ın ilk üçlemeye son noktayı koyduğu film ile beraber bütün karakterlerinde kaderi bir bir şekillenmektedir. Hikaye sırasına göre ele aldığımızda da Star Wars Episode VI: Return of the Jedi 1983 yapımlı olsa da izleme listesinde hikayeye göre 8. sırada yer almaktadır.

Yönetmen: Richard Marquand

Oyuncular: Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher

Fragman


9. Star Wars Episode VII: The Force Awakens (2015) – IMDb: 7.9

Star wars filmleri hangi sırayla izlenmeli

Star Wars serisinin 2015 yılında vizyona giren filmi “Güç Uyanıyor” J.J Abrams imzalı ve başrolünde Daisy Ridley, John Boyega ve Adam Driver yer almıştır. Filmin konusu seriye yeni dahil olan Rey ve Finn karkaterlerinin Karanlık tarafı temsil eden İlk Düzen’den kaçarak hayatta kalmalarını ve Güç’ün tekrardan yükselmesine ön ayak olmalarını anlatmıştır.

Tür: Macera, Aksiyon, Bilim kurgu

Yönetmen: J.J. Abrams

Oyuncular: Daisy Ridley, John Boyega, Adam Driver

Fragman


10. Star Wars Episode VIII: The Last Jedi (2017) – IMDb: 7.0 

Star wars filmleri hangi sırayla izlenmeli

Star Wars: Son Jedi olarak bilinen filmin yönetmen koltuğunda Rian Johnson otururken oyuncu kadrosunda Daisy Ridley, John Boyega ve Oscar Isaac’ı görmekteyiz. Filmin konusu Rey’in Finn, Poe ve Luke Skywalker ile birlikte uzun yolculuğunu anlatmaktadır.

Tür: Aksiyon, Bilim kurgu

Yönetmen: Rian Johnson

Oyuncular: Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac

Fragman


11. Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker (2019) – IMDb: 6.9 

Star wars filmleri hangi sırayla izlenmeli

2019 yılına damgasını vuran Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker serinin şimdilik en son filmi gibi gözüküyor. J.J Abrams’ın hem yönetmenliğini hem de senaristliğini yaptığı filmin oyuncu kadrosunda Carrie Fisher, Mark Hamill ve Adam Driver rol almıştır. Star Wars Skywalker’ın Yükselişi filminde Kylo Ren İlk Düzen’in lideri olmuştur. Bu sırada Güç’le birleşen Luke Skywalker ve kendini tanımaya başlayan Rey, Kylo Ren’ e karşı harekete geçerler. Güç arzusuyla hareket eden Kylo iyice acımasız bir lidere dönüşür. BU sırada Ortaya çıkan Ren şövalyeleri işleri değiştirse de direnişi büyütmeye çalışan Poe ve Finn başarılı olabilmek için her şeyi yapacaklardır.

Tür: Bilim kurgu, Macera

Yönetmen: J.J. Abrams

Oyuncular: Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac

Fragman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum