Müziği Görsel Bir Şölene Çeviren En İyi 20 Konser Filmi

Geçmişte yaşamış efsanevi müzisyenleri günümüzde izleyebilmek birçoğumuza olağanüstü hisler yaşatıyor. Bu yüzden sizler için konser filmlerini derledik.
Müziği Görsel Bir Şölene Çeviren En İyi 20 Konser Filmi

Konser Konulu En İyi Müzikal Filmler

Geçmişte doğmuş ve kaybettiğimiz yıldız isimler zamanında insanların kalbine öyle büyük taht kurdular ki yıllar geçse bile bazıları bizim için hala değerini koruyor. Bu yüzden de unutulması imkansız efsanevi yıldızlar hakkında çok fazla film ve belgesel çekildi. Bu içeriğimizde ise siz değerli okuyucularımız için müziğin ruhuyla sinemanın gücünü bir araya getiren en iyi konser filmlerini derledik. İşte en başarılı 20 konser filmi!

1. Beatles: Get Back - The Rooftop Concert

Konser Filmleri
Beatles grubunu bilmeyen yoktur. 30 Ocak 1969 yılında Beatles grubunun Appla Carps’un Savile Row merkezinin çatı katındaki unutulmaz konseri ise sizlerle. Dönüm noktalarının yıl dönümünü kutlamak için yapılmakta olan performansın dışında grup üyeleri ile soru cevap etkinliklerinden belli başlı kesitler de bulanmaktadır.

TürBelgeselMüzikal
IMDb9,0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenPeter
Jackson
OyuncularGeorge
Harrison
John
Lennon
Paul
McCartney

2. Duran Duran: A Hollywood High

Konser Filmleri
Duran Duran grubunun canlı şovu bu yapım ile sizlerle. Grubun sizlere özel yaptıkları röportajlar, kamera arkasında var olan görüntüler ve görülmemiş ya da duyulmamış tüm arşiv bilgileri bu yapım ile sizlerle buluşuyor. Toplam 40 yıllık kariyerin alt yapısında yer alan kariyerlerin her saniyesi bu yapım ile kutlanmaktadır.  

TürMüzikal
IMDb8,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenGavin
Elder
Vincent
Adam Paul
George
Scott
OyuncularDuran
Duran

3. One Piece Film: Red

Konser Filmleri
Gerçek kimliğini gizleyerek şarkı söyleyen Uta, dünya üzerinde en çok sevilen sanatçıdır. İlk kez canlı konser verecek olan Uta, konser alanına milyonlarca hayranı dolup taşarken Luffy’de bu herkesin dillerine destan olmuş olan sesi dinlemek için konsere gelmiştir. Lakin işler her zaman da Luffy için normal gitmez.

TürAnimasyonAksiyonMacera
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenGoro
Taniguchi
OyuncularAmaLeeDaniel
Baugh
Luci
Christian

4. Summer of Soul

Konser Filmleri
Woodstock’un yalnızca 100 mil güneyinde, 1969 yılının yazında altı koca haftalık Harlem Kültür Festivalı sizlerle. Hiç görülmemiş olan görüntüler bu yapım ile sizlere sunulurken aynı zamanda geçmiş ve günümüzde var olan huzursuzlukları müziğin iyileştirici bir güç sergileyebileceği de bu yapım ile kanıtlanmaktadır. Özellikle de siyahların tarihi, kültürü ve modası bu yapım ile detaylı bir şekilde sizlerle.

TürBelgeselMüzikal
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenQuestlove
OyuncularDorinda
Drake
Barbara
Bland-Acosta
Darryl
Lewis

5. Justin Bieber: Our World

Konser Filmleri
Justin Bieber’ı bilmeyen yoktur. Kendisinin seveni olduğu kadar sevmeyeni de olan bu sanatçının heyecanla beklenilen T-Movile Presents New Year’s Eve Live with Justin Bieber konseri için hazırlık süreci bu yapım ile sizlerle. Konsere hazırlık süreci, bu süreç boyunca nelerin yapıldığı ve konser içerisinde var olan olayları gözler önüne seren bu yapımda, Justin Bieber’ın özel hayatı da yer almaktadır.

TürBelgeselMüzikal
IMDb4,8
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenMichael
D. Ratner
OyuncularHailey
Bieber
Justin
Bieber
Scooter
Braun

6. Madame X

Konser Filmleri
Madonna’nın on dördüncü stüdyo albümü Madame X’in yayınlanması birçok zorlu gerçeği de ortaya çıkartmaktadır. Yapımda Madonna’nın kadın düşmanlığına, cinsiyetçiliğe, yaş ayrımcılığına, bağnazlığa ve ırkçılığa karşı verdiği konserin özel çekimleri de sizlerle. Konser boyunca şarkıları son hızda devam ederken, müzik videolarının çekimlerinde var olan süreçler ve özel olarak çekilmiş fotoğraflar da bu yapım ile sizlerle.

TürBelgeselMüzikal
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenRicardo
Gomes
Sasha
Kasiuha
SKNX
OyuncularMadonnaAhlamalik
Williams

7. Billie Eilish: The World's a Little Blurry

Konser Filmleri
Herkes tarafından sevilmeye başlayan Billie Eilish’in şarkılarını en az bir kere duymuşsunuzdur. Grammy ödülünün sahibi olan ünlü söz yazarı ve şarkıcı Billie Eilish’in hayatı sizlerle. Kariyer hayatındaki zorluklara kadar, Billie’nin özel hayatındaki olaylar da bu yapım ile gün yüzüne çıkmaktadır. Aynı zamanda 2019 yılınca çıkacak olan ilk albümünde meydana gelen zorlukların hepsi de birer birer ekrana yansıtılmaktadır.

TürBelgeselMüzikalBiyografi
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenR.J.
Cutler
OyuncularBillie
Eilish
Finneas
O’Connell
Maggie
Baird

8. P!nk: All I Know So Far

Konser Filmleri
Yılların şarkıcısı olan Pink’in hayatının nasıl olduğunu öğrenmeye hazır mısınız? Bu yapım ile Pink’in kariyeri sizlerle. 2019 yılında gerçekleştirmiş olduğu Beautiful Trauma turnesi tamamen sizlerle. Turne kapsamında tüm dünya içerisinde dolaşması, Pink’in yol boyunca yaşamış olduğu maceralar, sahne arkasında ne kadar zorlu bir sürecin geçtiği de bu yapım ile sizlerle.

TürBelgeselBiyografiMüzikal
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenMichael
Gracey
OyuncularPinkRemi
Bakkar
Khasan
Brailsford

9. Happier Than Ever: A Love Letter To Los Angeles

Konser Filmleri
Billie Eilish’in yeni albümü ‘Happier Than Ever’ herkesin sevgisini kazanmayı başarmıştır. Billie bu yapım ile sinematik bir konser deneyim sağlarken Eilish’in ilk Disney Plus ile çıkışının eseri de sizlerle. Efsanelere konu olmuş olan Hollywood Bowl sahnesinde Billie’nin ilk ve tek kez albümünde bulunan şarkıları söylediği anlara şahit olmaya hazır olun.

TürMüzikal
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenRobert
Rodriguez
Kerry
Asmussen
OyuncularGustavo
Dudamel
Billie
Eilish
Brady
Heiser

10. Lamb Of God: The Concert Film

Konser Filmleri
Paskalya ümidini kucaklamaya hazır olun. Uluslararası üne sahip olan Lamb of God müzik etkinliğinde Mesih’in ölümlü bakanlığının son haftasındaki gücünü izleyeceksiniz. Eşsiz konser filminde izleyiciler yeni ve eşsiz bir orkestrasyon görecekler. Daha önce hiç görüşmemiş şekilde Tanrı’nın Kuzusuna tanık olmaya hazır olun.

TürMüzikal
IMDb8,6
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenRob
Gardner
OyuncularCasey
Elliott
Katherine
Thomas
Tyler
Hardwick

11. Homecoming: A Film By Beyonce 

Konser Filmleri​​​​​​​

Ünlü yıldız Beyonce’un 2018 yılında Coachella Festivalinde gösterdiği performansın gerçek görüntülerini izleyicisine sunuyor. Festivalde sahneye çıkan ilk siyahi kadın olan Beyonce bu önceliğin verdiği gururla muhteşem bir performans sunmuştur.

TürBelgeselMüzikal
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenBeyoncé
Knowles-Carter
OyuncularBeyoncé
Knowles-Carter
Jay
Z
Kelly
Rowland

12. Metallica & San Francisco Symphony: S&M 2

Konser Filmleri

Filmde 1999 yılına damga vuran Metallica konserinin 20. yıl dönümü sebebiyle düzenlenen muhteşem konseri izliyoruz. San Francisco Symphony ile birlikte sergilenen  canlı konser kaydı bu filmde izleyicilere aktarılıyor.

TürBelgeselMüzikal
IMDb8,7
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenWayne
Isham
OyuncularMetallica

13. Bohemian Rhapsody

Konser Filmleri

Sanat dünyasının yükselen güneşlerinden biri olan Bohemian Rhapsody’nin sanatına, konserlerine ve hayatına dair muhteşem bir hikaye filmde anlatılıyor. Piyasadaki önemli solistlere meydan okuyan ve durdurulamaz bir yükselişe geçen Bohemian yaptıklarıyla müzikseverler ve ardından gelenlere önemli bir yol açıyor.

TürBiyografiDram
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenBryan
Singer
OyuncularRami
Malek
Gwilym
Lee
 Lucy
Boynton

14. BTS World Tour: Love Yourself in Seoul 

Konser Filmleri

Güney Kore yapımı bu muhteşem filmde dünyaca ünlü BTS grubunun gerçek konser görüntülerini sinemaya aktarıyor. Dünya turuna çıkan BTS grubu Love Yourself adını verdikleri bu turda adeta harikalar yaratıyor.

TürMüzikal
IMDb8,9
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenBig Hit
Entertainment
OyuncularBTSJ-HopeJeong-guk
Jeon

15. The Rolling Stones Rock and Roll Circus

Konser Filmleri

The Rolling Stones Rock and Roll Circus, 11 aralık 1968'de gerçekleşen etkinliğin 1996 yılında gösterime giren filmidir. Yönetmenliğini üstlenen Michael Edward Lindsay-Hogg aynı zamanda The Beatles ve Rolling Stones’un birçok müzik klibinin de yönetmenliğini yapmıştır. Film, sirk sahnesinde gerçekleşen iki konseri içeriyor. Bu film için bir konser videosunun daha düşünüldüğü fakat Rolling Stones tarafından eklenmesi istenmediği söylentiler arasında yer alıyor. The Rolling Stones Rock and Roll Circus filminin DVD çıkış tarihi ise 12 Ekim 2004 tarihinde olmuştur. 

TürMüzikal
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
1996
YönetmenMichael
Lindsay-Hogg
OyuncularIan
Anderson
Glenn
Cornick
Clive
Bunker

16. Woodstock 

Konser Filmleri

Woodstock filmi, 1969 yılında New York’ta 500 bine yakın insanın katılımıyla gerçekleşen Woodstock festivalinin kayıtlarının derlemesinden oluşturulmuştur. Müzik tarihi açısından belge niteliği taşıdığını rahatlıkla söyleyebileceğimiz Woodstock filminde, Janis Joplin, The Who, Jefferson Airplane ve Sly and the Family Stone gibi müzik efsaneleri yer alıyor. Yönetmenliğini Michael Wadleigh’ın üstlendiği film, dönemin müziğini değil genel duygusal ortamını da başarılı bir şekilde yansıtıyor.

TürMüzikalTarih
IMDb8,2
Gösterim
Tarihi
1970
YönetmenMichael
Wadleigh
OyuncularJoan
Baez
Joe
Cocker
David
Crosby

17. The Concert for Bangladesh

Konser Filmleri

Saul Swimmer’ın yönetmen koltuğunda oturduğu belgesel film, bir fayda amacıyla düzenlenen konser görüntülerinin derlenmesiyle oluşturulmuştur. Mültecilere hitap edilen The Concert for Bangladesh’in amacı bilinçlendirmek ve yardımları arttırmaktı. 40 bine yakın insanın katıldığı konserde yaklaşık 250.000 dolar yardım toplanmıştır. George Harrison, Bob Dylan ve Ravi Shankar gibi isimlerin ölümsüz bir eserle bize sunulmuş olması müzik tarihinin belgelenmesi açısından oldukça başarılıdır.

TürBelgeselMüzikal
IMDb8,2
Gösterim
Tarihi
1972
YönetmenSaul
Swimmer
OyuncularGeorge
Harrison
Bob
Dylan
Ravi
Shankar

18. Stop Making Sense 

Konser Filmleri

Yönetmen koltuğunda Jonathan Demme’nin oturduğu belgesel film minimalist kamerayla çekilen 85 dakikalık bir müzikal deneyimi yaşatmaktadır. Toplamda üç konser kaydının yer aldığı film, seyirciyi ışıklandırma ve sahne şovlarıyla hipnotize edecek kadar muhteşem sahnelere sahiptir. David Byrne, Bernie Worrell, Alex Weir gibi başarılı müzisyenlerin sahnede adeta devleştiği film başından sonuna kadar direkt bir anlatıma sahip olmasıyla da dikkat çekiyor.

TürBelgeselMüzikal
IMDb8,5
Gösterim
Tarihi
1994
YönetmenJonathan
Demme
OyuncularDavid
Byrne
Bernie
Worrell
Alex
Weir

19. Pink Floyd: Pulse

Konser Filmleri

Yönetmenliğini David Mallet’ın üstlendiği belgesel Pink Floyd’un 3. performansının albümünü içermektedir. Günümüze kadar gelen bu görüntüler adeta miras değerindedir çünkü The Division Bell albümünde stüdyo etkisi yok denecek kadar azdır. David Gilmour, Nick Mason, Richard Wright gibi muazzam müzisyenleri dinlediğimiz konserin görkemli ve eşsiz görüntülerinin bir belgesel haline getirilmesi günümüze geçmişten kalan bir armağan olmuştur desek hiç de abartmış olmayız. 

TürBelgeselMüzikal
IMDb9,3
Gösterim
Tarihi
1994
YönetmenDavid
Mallet
OyuncularDavid
Gilmour
Nick
Mason
Richard
Wright

20. Buena Vista Social Club

Konser Filmleri

Wim Wenders’ın yönetmen koltuğunda oturduğu belgesel filmde devrim sonrasında ara verdikleri müzik hayatlarına geri dönüş yapan Kübalı grup Buena Vista Social Club’ın turnesine şahit oluyoruz. Tüylerimizi diken diken eden müziklerinin ve o zamana ait görüntülerin günümüzde bile izlenebilir olması müzikseverler için muhteşem bir olay! Efsane müzik grubu Buena Vista Social Club’ın müthiş hikayesini de öğrenme fırsatı bulabildiğimiz bu belgesel film çoğunlukla Amsterdam ve New York’da verilen konserlere odaklanıyor. 

TürBelgeselMüzikal
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenWim
Wenders
OyuncularCompay
Segundo
Ibrahim
Ferrer
Rubén
González

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum