Joker Filmleri 2024 - İzlenmesi Gereken En İyi 9 Joker Filmi

Süper kahraman alemlerinin en kötü ve aynı zamanda en çok sevilen karakteri olan Joker'in hikayesini anlatan en iyi filmleri sıraladık.
Joker Filmleri 2024 - İzlenmesi Gereken En İyi 9 Joker Filmi

Sinema Dünyasının Sevilen Kötü Karakteri Joker’in En İyi 9 Filmi

İlk olarak Batman filmleriyle tanıştığımız kötülükleriyle ünlü "Joker" karakteri yıllar boyunca süre gelen mücadele içerisinde kendini geliştirmiş ve sevilen bir karakter haline dönüşmüştür. Bizde bu içeriğimizde sevilen kötü karakter Joker'in filmlerini detaylıca inceledik. İşte DC filmleri ve Marvel filmleri listelerinde de yer alan en beğenilen 9 Joker filmi... 

Joker Filmleri;

1. Joker

Joker Filmleri

2019 yılına damga vuran ve en iyi joker filmlerinden biri olan bu film ünlü yönetmen Todd Phillips imzalı unutulmaz yapımlardan biridir. Filmde Joker karakterini Joaquin Phoenix canlandırırken başarılı oyuncu muhteşem oyunculuk performansıyla adeta yıldızlaşmıştır. Robert De Niro ve Zazie Beetz gibi önemli isimlerinde rol aldığı filmin konusu Joker karakterinin ortaya çıkışına değinmiştir.

TürSuçGizemDram
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenTodd
Philips
OyuncularJoaquin
Phoenix
Robert
De Niro
Zazie
Beetz

2. Suicide Squad (Suicide Squad: Gerçek Kötüler)

Joker Filmleri

Başrolünde Margot Robbie ve Will Smith’in yer aldığı Suicide Squad, DC Comics’in aynı adlı çizgi filminden beyazperdeye uyarlanmıştır. Filmde Joker karakterine baştan sona kadar yer verilmese de sevgilisi Harley Quinn’i kurtarmaya gelen Joker yine de ilgi çekmiştir. Jared leto tarafından canlandırılan Joker karakteri belkide şimdiye kadar en karizmatik Joker olabilir.

TürFantastikAksiyonMacera
IMDb6.0
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenDavid
Ayer
OyuncularWill
Smith
Jared
Leto
Margot
Robbie

3. Batman The Killing Joke

Joker Filmleri

2016 yılında vizyona giren animasyon filmi Batman The Killing Joke ünlü yönetmen Sam Lui imzalı en iyi joker filmlerinden biridir. Akıl hastanesinden kaçıp Gordon ailesine saldıran Joker yine Batman’ı peşinde görecektir. Filmde Joker karakterini Mark Hamill seslendirmiştir.

TürAnimasyonAksiyon
IMDb6.4
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenSam Liu
OyuncularKevin
Conroy
Mark
Hamill
Tara
Strong

4. The Dark Knight (Kara Şövalye)

Joker Filmleri

Dünyaca ünlü yönetmen Christopher Nolan imzalı Kara Şövalye filmi hemen iyi Batman hem de en iyi Joker filmi olarak değerlendirilebilir. Film baştan sona Joker ve Batman arasındaki çekişmeyle geçiyor. Kara şövalye adlı yapımda Joker karakterine hayat veren Heath Ledger şimdiye kadar bu karakterde en iyi performansı gösteren oyuncularında başında gelmektedir. Filmde eskisinden daha güçlü ve zeki olan Joker Gotham şehrinin sokaklarına vahşet ve korku salıyor. Batman ise Joker’i durdurabilmek için Teğmen Gordon ve Savcı Harvey Dent ile iş birliği yapacaktır.

TürAksiyonSuçDram
IMDb9.0
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenChristopher
Nolan
OyuncularChristian
Bale
Heath
Ledger
Aaron
Eckhart

5. Batman: Dead End

Joker Filmleri

Uzun yıllar boyunca sinemanın sevilen kahramanları olan Joker ve Batman serinin bu bölümünde izleyicilerini korkutmuş olsalar da sonraki bölümler herkesi rahatlatmıştır. Arkham’dan kaçmayı başaran Joker yine kötülük peşine düşer ve Batman’ın hedefi olur. Ancak bu sırada birtakım yaratıklar tarafından saldırıya uğrayan ikili hiç beklenmedik bir şekilde sona yaklaşmışlardır.

TürAksiyonMaceraFantastik
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenSandy
Collora
OyuncularClark
Bartram
Andrew
Koenig
Kurt
Carley

6. Batman Beyond: Return of the Joker

Joker Filmleri

Batman Beyond serisinin en etkileyici serisi olan Joker’in dönüşü Gotham şehrini saran büyük bir savaşın habercisidir. Eskisinden daha kötü ve acımasız olan Joker, Batman’dan intikam almak için Gotham’a dönmüştür.  Filmde Joker karakterini seslendiren isim Mark Hamill’dir.

TürSuçAnimasyonAksiyon
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2000
YönetmenCurt
Geda
OyuncularWill
Friedle
Mark
Hamill
Kevin
Conroy

7. Batman: Mask of the Phantasm (Batman: Hayaletin Maskesi)

Joker Filmleri

Batman karakterinin ortaya çıkışı hakkında bilgi veren animasyon filmi içerisinde Joker karakterine de değinmiştir. Ayrıca Joker severler için filmde bir sürprizde bulunmaktadır. 1993 yapımı bu efsanevi film de Batman karakterini Kevin Conroy, Joker karakterini ise Mark Hamill seslendirmiştir.

TürAnimasyonMaceraAksiyon
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
1993
YönetmenKevin
Altieri
OyuncularKevin
Conroy
Dana
Delany
Hart
Bocher

8. Batman

Joker Filmleri

Gotham şehrinin daimi koruyucusu Batman baş düşmanı Joker ile karşı karşıya geliyor. Serinin en iyi filmlerinden biri olarak gösterilen 1989 yapımı Batman filminde Joker karakterine Jack Nicholson hayat vermiştir. Ünlü oyuncu Batman izleyicilerine Joker karakterini sevdiren isimlerden biridir.

TürSuçFantastikAksiyon
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
1989
YönetmenTim
Burton
OyuncularMichael
Keaton
Jack
Nicholson
Kim
Basinger

9. Batman: The Movie

Joker Filmleri

Batman ve baş düşmanı Joker’in amansızca mücadelesi her bölümde olduğu gibi Batman: The Movie’de de devam etmiştir. Türlü oyunlarla kötülüklerine devam eden Joker bu sefer Batman’ın karşısına daha güçlü çıkabilmek için güçlerini Gotham’ın diğer kötüleriyle birleştirir. Filmin oyuncu kadrosunda Adam West, Burt Ward ve Cesar Romero yer almıştır.

TürAksiyonMaceraKomedi
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
1966
YönetmenTodd
Philips
OyuncularAdam
West
Burt
Ward
Lee
Meriwether

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum