Hitler Filmleri - Nazileri Anlatan En iyi 22 Savaş Filmi

Bu içeriğimizde sizlere direkt olarak Adolf Hitler filmlerini sunuyoruz. İşte dünyanın en büyük diktatörü Adolf Hitler hakkında çekilmiş en iyi 22 film...
Hitler Filmleri - Nazileri Anlatan En iyi 22 Savaş Filmi

Adolf Hitler Hakkında Çekilen En İyi Filmler

Adolf Hitler, 2. Dünya Savaşı’nın başlamasına sebep olan ve unutulmaz katliamlarıyla akıllara kazınan Alman Nazi Devleti’nin başındaki liderdi. Diktatör bir adam olan Hitler hakkında ve o dönemi anlatan birçok film yıllar boyu sinemada gösterime girmiştir. İşte tarihe ve Adolf Hitler’in hayatına tanıklık eden en iyi 22 Hitler filmi önerisi…

Hitler Filmleri;

1. Kung Fury II: The Movie

Hitler Filmleri
1985’de, kötü Kung Fuhrer Adolf Hitler’i yenmek için tarih boyunca bir araya gelen polis gücü Kung Fury ve Thundercops’un gözetimi altında tutulmaktadır. Thundercop’un trajik ölümü tüm grubu dağıttıktan sonra, Fuhrer nihai silahı elde etmek arayışına yardımcı olmak için gölgelerde gizlenen kötü adamı ortaya çıkartır.

TürAksiyonKomediSuç
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenDavid
Sandberg
OyuncularArnold
Schwarzenegger
Michael
Fassbender
David
Hasselhoff

2. White Noise

Hitler Filmleri
Jack, liberal bir sanat okulunda Hitler hakkında dersler veren bir profesördür. Jack, eşi Babette, dört çocuğu ve ölüm korkusu ile birlikte yaşarken hayat pek de kolay görünmez. Bir gün havadan gelen toksik yağış, simsiyah ve kimyasallarla dolu bir bulutun yeryüzüne inmesine neden olur. Bu durumla birlikte insanlar artık tamamen ölüm ile yüz yüze gelirler.

TürKomediDramKorku
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
 
YönetmenNoah
Baumbach
OyuncularAdam
Driver
Greta
Gerwig
Jodie
Turner-Smith

3. Spitfire Over Berlin

Hitler Filmleri
1944 Ağustos ayında Amerikan Sekizinci Hava Kuvvetleri Nazı Almanya’sına saldırmaya hazırlanıyordu. İngiliz İstihbaratı ölümcül bir tuzağa düşebileceklerini öğrendiğinde ise yaşam mücadelesi verilmeye başlar. Bu tuzağa saatler kala Uçuş Teğmeni Edward, fotoğrafik kanıtlar elde etmek ve düşünüldüğünden daha fazla hayatı kurtarabilmek için Berlin üzerinden ölüm kalım görevini üstlenir.

TürAksiyonDramSavaş
IMDb4,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenCallum
Burn
OyuncularCallum
Burn
Archie
Blankley
David
Dobson

4. Die Wannseekonferenz

Hitler Filmleri
1942’de Alman Nazi rejiminin üst düzet temsilcileri; kapsamlı, ölümcül sonuçları nedeniyle tarihe Wannsee Konferansı olarak bir toplantı için Berlin’in güneybatısındaki Great Wannsee’de bir villada toplanırlar. Bu toplantı insanlık için en korkunç konferanslardan birisidir. Yaklaşık 90 dakikalık tartışmanın özel konusu Yahudi Sorununun Nihai Çözümü olarak adlandırıldığında ise büyük bir katliam planı yapılmaya başlar.

TürDramTarihSavaş
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMatt
Geschonneck
OyuncularPhilipp
Hochmair
Johannes
Allmayer
Macimilian
Brückner

5. The Counterfeiters (Kalpazanlar)

Hitler Filmleri

Alman Nazi partisinin ve Hitler’in İkinci Dünya Savaşı sırasında uygulamaya çalıştığı tarihin en büyük kalpazanlık oyununu filmde izliyoruz. El sanatları ve kalpazanlıkla ilgilenen dönemin başarılı dolandırıcılarını bir araya getiren Naziler bu grubun başına Salomon isimli yetenekli bir dolandırıcıyı getirirler. Bu grubun amacı ise sahte para basarak düşman ülkelerin ekonomisini zayıflatmaktır.

TürDramSavaş
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenStefan
Ruzowitzky
OyuncularKarl
Markovics
August
Diehl
Devid
Striesow

6. Escape From Sobibor (Sobibor'dan Kaçış)

Hitler Filmleri

Alman Nazi işgaliyle tamamıyla yerle bir olan Polonya’da yaşayan Yahudilerin ölüm kamplarında yaşadıklarını konu alan filmde birkaç kişinin kaçma çabalarını izliyoruz. Gaz odaları ve çeşitli ölüm teknikleriyle Yahudilere mezar olan Sobibor 2. Dünya Savaşı’nın en başarılı kaçış operasyonuna da sahne olacaktır.

TürDramSavaş
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
1987
YönetmenJack
Gold
OyuncularAlan
Arkın
Joanna
Pacula
Rutger
Hauer

7. Defiance

Hitler Filmleri

Üç Yahudi kardeşin Polonya’daki Nazi zulmünden kaçışları ve Ruslarla birlik olup Nazilere karşı direnişleri filmin konusudur. Ayrıca Hitler’in Yahudilere karşı uyguladığı eziyetler de filmde ayrıntılı bir şekilde anlatılmıştır.

TürSavaş
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenEdward
Zwick
OyuncularDaniel
Craig
Liev
Schreiber
Jamie
Bell

8. Valkyrie (Valkyrie Operasyonu)

Hitler Filmleri

Başrolünde Tom Cruise’nin rol aldığı etkileyici film Alman Lideri Adolf Hitler’e yapılmak istenen bir darbe operasyonunu anlatmıştır. Bir grup Alman subayı Adolf Hitler’in ülkeyi yok oluşa götürdüğünü düşünerek aralarında örgütlenirler. Valkyrie ismini verdikleri operasyonla darbe yapmayı planlayan askerlerin başında ise Albay Claus (Tom Cruise) rol almıştır.

TürAksiyonGerilimTarih
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenBryan
Singer
OyuncularTom
Cruise
Carice van
Houten
Bill
Nighy

9. 13 Minutes (Hitler’e Suikast)

Hitler Filmleri

Gerçek bir hikayeden esinlenerek sinemaya uyarlanan bu acıklı hayat hikayesi 1940’lı yılların en büyük direnişçisi Georg Elser’in hayat hikayesidir. Polonya’nın işgalinden sonra yine bir propaganda konuşması için Burgerbraukeller salonuna gelen Hitler konuşmasını kısa tutar ve salondan ayrılır. BU sırada Georg Elser ise tüm Nazi liderlerinin olduğu salonu patlatmak ister. Ancak Adolf salonda erken ayrılınca plan suya düşer. Amacından vazgeçmeyen Elser İsviçre sınırında alman askerlerine yakalanınca tarifsiz acıları tattığı günlerce süren işkencelere maruz kalır.

TürDramTarih
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenOliver
Hirsch
-biegel
OyuncularChristian
Friedel
Katharina
Schüttler
Burghart
Klaußner

10. Hitler: The Rise of Evil (Hitler: Kötülüğün Yükselişi)

Hitler Filmleri

2. Dünya Savaşı’nın hemen öncesindeki dönemde devlete bağlı bir asker olarak görev yapan Adolf Hitler araştırmak ve içeriden bilgi getirmek maksadıyla gittiği işçi partisi tarafından çokça sevilir. Genç ve idealist Adolf’un düşünceleri de işçi partisiyle bir nebze uyuşmaktaydı. Günün birinde konuşma hakkı isteyen ve onlarca işçi partili arsından coşkulu bir konuşma yapan Genç Adolf daha o gün dünya tarihine imzasını atmıştı. Adolf Hitler’in yükselişi ve Nazi Almanya’sının kuruluşunu anlatan filmin yönetmenliğini Christian Duguay yapmıştır. En iyi Adolf Hitler filmleri listesinde yer alan yapım bu başarının hakkını veren bir filmdir.

TürTarihBiyografi
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenChristian
Duguay
OyuncularPeter
Stormare
Friedrich
von Thun
Peter
O'Toole

11. Der Untergang (Çöküş)

Hitler Filmleri

Adolf Hitler ve 2. dünya savaşı konulu filmler arasında yer alan Çöküş ünlü yönetmen Oliver Hirschbiegel imzalı tam bir baş yapıttır. Savaşın ve hayatının sonuna doğru gelen Adolf’un çırpınışları can alıcı sahnelerle beslenerek ortaya mükemmel bir film çıkartılmıştır. Bütün strateji ve planları teker teker yok olan Hitler savaşı kaybetmenin yükü ile akıl almaz şeyler yapmıştır. Rolf Kanies, Bruno Ganz ve Juliane Köhler gibi önemli oyuncuların yer aldığı film 2004 yılına damga vuran filmde Hitler büyük aşkı Eva Brown’a kavuşacaktır.

TürDramTarihi
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenOliver
Hirschbiegel
OyuncularBruno
Ganz
Alexandra
Maria Lara
Rolf
Kanies

12. Bis Fünf Nach Zwölf – Adolf Hitler und das 3.Reich

Hitler Filmleri

Adolf Hitler’in ve Alman tarihinin en zorlu geçen 25 yılını anlatan bu eşsiz eser yönetmen Gerhard Grindel imzalı geniş kapsamlı bir belgeseldir. Bu belgesel II. Dünya Savaşı’ndan kısa bir süre öncesinden başlayıp Adolf Hitler’in çöküşüne kadar olan dönemi ele almıştır. Nazi partisinin propagandaları, nasıl iktidara geldiği ve halka sunulan vaatlerin videolarca desteklenerek anlatıldığı belgeselde Adolf Hitler’in özel hayatına ilişkin Eva Braun ile yaşadıklarına da değinilmiştir. Adolf Hitler und das 3.Reich belgeseli II. Dünya Savaşı ve Alman tarihi ile ilgili kesin bilgiler vermektedir.

TürBelgesel
IMDb6.0
Gösterim
Tarihi
1953
YönetmenGerhard
Grindel
OyuncularMartin
Bormann
Eva
Braun
Winston
Churchill

13. Max (Genç Hitler)

Hitler Filmleri

2002 yılında vizyona giren Genç Hitler filmi Adolf Hitler’in Nazi partisine katılmadan önceki yıllarını anlatmaktadır. Max isimli bir ressam kariyerinin zirvesindeyken 1. Dünya Savaşı’na katılır. Savaşta yaralanan Max bir kolunu kaybeder. Bu halde bile sanattan vazgeçmeyen Max bir sanat galerisi açar. Bir gün galerisine gelen sıradan bir adamla tanışan Max onunla dost olur. Hayatını beş parasız ve amaçsız yaşayan bu genç Adolf Hitler’in ta kendisidir. Film bu denli Lider olan bir adamın daha genç yaşlarını nasıl geçirdiğini gözler önüne sermektedir.

TürDramTarih
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenMenno
Meyjes
OyuncularPeter
Capaldi
John
Cusack
Noah
Taylor

14. Molokh

Hitler Filmleri

Dünyanın en büyük diktatörüne karşı durabilen ve istediğinde onu yönlendirebilen tek kişi olan Eva Braun ve Adolf Hitler arasında yaşanan ilişki Molokh filminde anlatılmıştır. Filmin yönetmenliğini ise Rus sinemasının önemli yönetmenlerinden Alexandr Sokurov yapmıştır. Ağır bir dille anlatılan film muhteşem senaryosu sebebiyle Cannes film festivalinde en iyi senaryo ödülünü kazanmıştır.

TürDram
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenAleksandr
Sokurov
OyuncularElena
Rufanova
Eva
Mattes
Leonid
Mozgovoy

15. The Bunker (Sığınak)

Hitler Filmleri

En iyi Adolf Hitler filmlerinden biri olan The Bunker ünlü yönetmen George Schaefer imzalı biyografi türünde bir filmdir. Filmin oyuncu kadrosunda Michael Lonsdale, Michael Kitchen ve Piper laurie gibi isimler yer alırken Adolf Hitler rolünde başarılı aktör Anthony Hopkins görev almıştır. Savaş dönemini ve genel olarak Adolf Hitleri merkezine alan yapım son derece etkileyici Adolf Hitler filmlerinden biridir.

TürSavaşBiyografiTarih
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
1981
YönetmenGeorge
Schaefer
OyuncularAnthony
Hopkins
Richard
Jordan
Cliff
Gorman

16. 42 Ways to Kill Hitler (Hitler'i Öldürmenin 42 Yolu)

Hitler Filmleri

Acımasızca katliamları ve emirleriyle yapılan soykırımlar ile tanınan 20. Yüzyılın en büyük diktatörü Adolf Hitler hayatı boyunca birçok suikast girişiminden sağ kurtulmuştur. 42 Ways to Kill Hitler belgeselinde anlatılanlar ise resmi kayıtlara geçen suikast olaylarıdır. Canlandırmalarla mucizevi kurtuluşları aktaran belgeselde eğer herhangi bir girişim başarılı olsaydı ne olurdu sorusunun cevapları da uzman Tarihçiler tarafından değerlendiriliyor. Her yönüyle öğretici bir belgesel olan 42 Ways to Kill Hitler’i kesinlikle izlemelisiniz.

TürBelgesel
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenJonathan
B.
Taylor
OyuncularErik
Thompson
Arlo
Hemphill
Jason
Bice

17. Triumph des Willens (İradenin Zaferi)

Hitler Filmleri

Hitler’in en büyük gücü olan iradesi, hırsı, azmi ve nefretinin mükemmel bir şekilde yansıtıldığı 1935 yapımı “İradenin Zaferi” o dönemde bir propaganda aracı olarak kullanılması amacıyla Adolf Hitler tarafından yaptırılmıştır. Leni Riefenstahl tarafından çekilen film birebir gerçek olayları beyaz perdeye aktarmıştır. Ayrıca Adolf Hitler bizzat bu filmde rol almıştır.

TürBelgeselSavaş
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
1935
YönetmenLeni
Riefenstahl
OyuncularAdolf
Hitler
Max
Amann
Martin
Bormann

18. Undergangens Arkitektur (Kıyamet Mimarisi)

Hitler Filmleri

Hitler dönemine dair fikirler ve net bilgiler veren yapım yine Adolf Hitler’in kişisel takıntılarını ve kafasında kurguladığı vizyon hakkında bilgileri de aktarmaktadır. Film Hitler’in sanata olan bakış açısını ve savaş stratejilerini de gözler önüne seren güzel bir yapımdır. Belgesel türünde yapılmış bu eser tarihe tanıklık ve kaynaklık eden son derece kıymetli bir eser olup Peter Cohen önderliğinde hazırlanmıştır.

TürBelgeselTarih
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
1989
YönetmenPeter
Cohen
OyuncularRolf
Arsenius
Bruna
Ganz
Sam
Grey

19. The Great Dictator (Büyük Diktatör)

Hitler Filmleri

Sinemanın en büyük yıldızı ve üstadı Charlie Chaplin imzalı film Adolf Hitler’in hayatını anlatmasa da ona ithafen yergi amacıyla yazılmış ve çekilmiş mükemmel bir filmdir. Filmin konusu bir yanlışlık sonucu Diktatör Adenoid Hynkel ile karıştırılan ve onun yerine geçen bir berberin hikayesini anlatmaktadır. Büyük Diktatör filminin bir diğer özelliği ise usta aktör Charlie Chaplin’in ilk sesli filmi olmasıdır.

TürKomedi
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
1940
YönetmenCharles
Chaplin
OyuncularCharles
Chaplin
Jack
Oakie
Paulette
Goddard

20. Greatest Events of WWII ib Colour (II. Dünya Savaşı’nın En Önemli Olayları Renkli)

Hitler Filmleri

Netflix yapımcılığında ortaya çıkan bu büyük proje film stüdyolarında renklendirilen İkinci Dünya Savaşı görüntülerini aktarmaktadır. Britanya Savaşı, Pearl Harbor baskını ve Stalingrad kuşatması başta olmak üzere savaşın en kanlı cephelerinde çekilen video kayıtlarını tüm canlılığıyla II. Dünya Savaşı’nın En Önemli Olayları Renkli adlı belgeselle izleyebilirsiniz.

TürBelgesel
IMDb8.8
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenNicky
Bolster
OyuncularDerek
Jacobi
Geoffrey
Wawro
James
Holland

21. Schindler’ List (Schindler’in Listesi)

Hitler Filmleri

Steven Spielberg’in unutulmaz filmlerinden biri olan Schindler’s List filmi oyuncu kadrosunda Liam Nesson, Ben Kinsley ve Ralph Fiennes rol almıştır. Filmin konusu Adolf Hitler’in hayatı veya birebir yaptıkları ile ilgili olmasa da 7 dalda Oscar kazanmış olması sebebiyle En İyi Hitler Filmleri listemizde yer almıştır. Filmin konusu Oskar Schindler isimli bir Alman iş adamının 1100 Yahudi çalışanını Nazi zulmünden kurtarması anlatılmıştır.

TürTarihSavaş
IMDb8.9
Gösterim
Tarihi
1993
YönetmenSteven
Spielberg
OyuncularLiam
Neeson
Ben
Kingsley
Ralph
Fiennes

22. Apocalypse: The Second World War (Kıyamet – 2. Dünya Savaşı)

Hitler Filmleri

6 bölümlük geniş kapsamlı bir 2. Dünya Savaşı belgeseli olan “Kıyamet” Fransız yapımı olup renklendirilmiş görüntülerle dolu efsane bir yapımdır. Büyük çıkartmalar, kara ve deniz savaşlarını adeta izlerken yaşadığınız bu belgeselde Hitler ve Nazi Almanya’sı da geniş kapsamlı ele alınmıştır.

TürBelgesel
IMDb9.0
Gösterim
Tarihi
2009
Yönetmen-
OyuncularMathieu
Kassovitz
Martin
Sheen
Rudolf
Hess

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.