En Güzel e-Okul Oyunları & Giriş Sistemi

Meb oyunları ve E-okul oyunlarına nasıl giriş yapılır? Hangi oyunlar mevcut sizler için araştırdık. İşte E-okulun izin vermiş olduğu oyunlar..
En Güzel  e-Okul Oyunları & Giriş Sistemi

MEB Oyunları

Milli Eğitim Bakanlığı, çocukların eğitimlerinin zararsız bir şekilde geçirmeleri için, onların en çok ilgisini çekmiş olan oyunlar konusunun üzerinde duruyor ve çalışmalarını hiç bir zaman durdurmuyor. Peki Meb'in çocuklar için geliştirdiği ve yasaklanmayan oyunlar nelerdir?

e Okul Sistemi Nedir, Nasıl Kullanılır ve e Okul Hakkında Her Şey sayfasını ziyaret ederek e okul üzerinden yapılan diğer işlemler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.


Meb Oyun Çocuk Nedir?

İnternet ortamında olmaması gereken bir çok oyun var. Çocuklarımızın bunlardan etkilenmesini bir takım engellemeye çalışmak için zararsız, eğitsel oyunların bulunduğu meb oyun sitesidir.


Meb e Okul Çocuk Oyunlarına Nasıl & Nereden Giriş Yapılır?

Milli eğitim bakanlığının bilişim sistemi bölümünün hazırlamış olduğu siteye buraya tıklayarak gidebilirsiniz. Bu sitedeki oyunlar tamamen çocuklarımızın eğitimsel olarak gelişmesine ve oynarken zevk alacağı oyunlar olmakla birlikte diğer oyunları oynamamaları konusunda ısrarcı olan MEB çocuklarımızı bu siteden oyun oynatmamız konusunda ısrarcıdır.


Meb Çocuk'da Hangi Oyunlar Mevcut

Çocukların hem teorik olarak gelişmeleri hem de hayal gücünün gelişmesi noktasında Milli Eğitim Bakanlığı'nın da geliştirdiği oyunlar var. Milli Eğitim Bakanlığı'nın, çocukların gelişimlerini olumlu tamamlaması için geliştirdiği ve yasaklamadığı oyunlar ise şöyle;


1. Ebru Boyama

Çocuklarımızın hayal güçlerini geliştirmek maksadıyla, MEB tarafından geliştirilen Ebru Boyama oyunu, Ebru Sanatı tarzı bir boyama oyunu. Ayrıca basit arayüzüyle çocukların kullanımı için tasarlanan bu oyunu kolaylıkla oynayabilirler.

 Buraya Tıklayarak Ebru Boyama Oynayabilirsiniz.

meb-ebru-boyama-oyunu.jpg


2.Kare Kapmaca

Hem bilgisayarla hem başkalarıyla oynanabilen Meb'in Kare Kapmaca oyunu çocukların zeka gelişimini etkileyen bir oyundur. Çocukların bu oyunda, çizgiler ekleyerek kare yapmaları gerekmektedir.

 Buraya Tıklayarak Kare Kapmaca Oynayabilirsiniz.

meb-kare-kapmaca-oyunu-.jpg


3. MatMatik

MEB'in geliştirdiği bu oyunun oynanış stili, çapraz, dikey ya da yatay olmak üzere üç farklı durumlarda en az 4 alanı ele geçirmeye çalışmak. Hem bilgisayara karşı hem de başkalarıyla oynanabilen bu oyunu oynamak için, hem strateji hem de çarpma işlemi bilgisi gerekiyor. Yani okul öncesi çocuklar için uygun olmayan bir oyundur. Okullu çocukların oynayabildiği bu oyun çok sevilmektedir.

 Buraya Tıklayarak Matmatik Oynayabilirsiniz.

meb-matmatik-oyunu.jpg


4. Kelime Türetmece

Bu oyunda 3 dakika içinde parmağınızı kullanarak kelime oluşturmanız gerekiyor. Ayrıca oyun içinde joker haklarınız da bulunmaktadır. Bu oyunu okuma yazmayı çözmüş çocukların oynaması daha mantıklıdır.

 Buraya Tıklayarak Kelime Türetmece Oynayabilirsiniz.

kelime-turetmece-oyunu.jpg

Bunun gibi bir çok oyunun bulunduğu site çocuklar tarafından pek ilgi görülmese de en yararlı ve en eğitsel oyunların bulunduğu site ebeveynler tarafından ilgi görüyor. Çalışmalarını devam ettirmekte olan Milli Eğitim Bakanlığının Bilişim Sistemleri Bölümü bizlere böyle bir sistem sunduğu için çocuklarımız çok şanslı.

Neoldu.com / Eğitim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.