Akıllı Termometre Üretildi

İnsan vücudu hakkında detaylı bilgiler veren Kinsa adlı akıllı termometre geliyor.
Akıllı Termometre Üretildi

Termometreler insanların uzun yıllardır kullandığı araçlar arasında. Ateş çıkınca ölçme konusunda yardım ediyor ancak ne yapılması gerektiği konusunda herhangi bir tavsiye veren aygıta ratlamak mümkün değil.

Kinsa firmasının geliştirdiği yeni akıllı termometreyi tanıttı. Termometre akıllı telefonunuza bağlanabiliyor ve bu özelliğiyle rakiplerini geride bırakıyor.

Kinda Akıllı Termometre

Akıllı termometre ölçüm yaptığında hem cihazda hem de bağlantı kurulduğu akıllı telefonda görünüyor. Cihaz ölçümden sonra hissedilen ateşin normal olup olmadığı hakkında detaylı bilgileri telefonunuza iletiyor ve aynı zamanda hasta kişiye nasıl hissettiğini soruyor. Verilen cevaplar karşısında ne yapılması gerektiğini de yine akıllı telefonunuza yansıtıyor, bu sayede hastalığın tedavi sürecini de hızlandırmış oluyor.

Cihaz iOS ve Android uygulamaları sayesinde telefonunuza bağlanabiliyor. Topluluk tabanlı olduğu için sizden aldığı verileri anonim ya da isimsiz bir şekilde paylaşıyor. Bu sayede kendisine özel bir veritabanı oluşturuyor.

Kinda Akıllı Termometre

Şu an için Indiegogo’dan bağış desteği alan firma 50.000 dolar hedefini bir günde aşmayı başardı ve beklediği parayı topladı. Şimdi ise firmanın geliştiricileri cihaz ile ilgili geliştirmeler yapıyor. Cihazın her şey tamamlandıktan sonra Kasım ayında 60 dolar fiyat etiketiyle raflarda olması bekleniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.