Zirkonyum İmplant Nedir?

Doğal dişleri daha iyi simüle eden ve diş kronunu çenenize bağlayan sentetik dişlerden zirkonyum implant hakkında tüm merak edilenler..
Zirkonyum İmplant Nedir?

1980’ li yıllardan itibaren özellikle sıklıkla kullanıma giren implantlar genellikle iki ayrı parçadan oluşmaktadır. Birincisi kemiğin içine giren ve vidalanan kısım diğer kısım ise bu parça üzerine vidalanan abutment denilen kısım.

1-469.webp

Porselen malzemelerin gelişmesi ile birlikte, abutment denilen üst kısmın 2000’li yıllarla birlikte porselenden yapılması sağlanabilmiştir. Bu tarz porselen esaslı abutment kısımlar özellikle ön bölgede çok daha iyi bir estetik sağlanmasına olanak sağlamıştır. Özellikle 2005 yıllarından itibaren tamamen zirkonyumdan yapılan tek parça implantlar kullanıma girmiştir. Yapılan araştırmalar bu tarz tek parça seramik esaslı implantlarda daha rahat bir hijyen sağlanmaktadır.

Zirkonia seramik esaslı bir malzemedir, yani metal değildir ve dolayısıyla herhangi bir korozyona uğraması mümkün değildir. Çok ince bir ön bölge kemik ve / veya dişeti olsa bile, zirkonyum implantlar beyaz renkte olmalarından dolayı, herhangi bir siyah yansıma olmayacak, dişeti orijinal renginde kalacak ve pembe görülecektir.

2-468.webp

Zirkonyum materyal olarak seramik grubuna girer. Kimyasal adı yitrium tetragonal zirkonya polikrista olan zirkonyum materyali son derece yüksek biyo uyumluluk gösteren bir materyaldir. Elbette ki her vakaya yapılabilecek bir implant cinsi değildir.

Doğru 3 Boyutlu tomografi analizleri neticesinde kullanılması gereklidir. Ayrıca çok nadir de görülse bazı kişilerde aşırı bir metal alerjisi olabilir, bu kişilerde kesinlikle Melissa testi denilen hangi metale ve titanyuma bir alerji olup olmadığı incelenmelidir. Bu gibi durumlarda da ciddi bir alternatif olarak zirkonyum implantlar düşünülebilir.

3-441.webp

Son yıllarda yüksek teknoloji kullanılarak üretilmiş olan zirkonyum implantlar en az titanyum kadar sağlam ve dayanıklıdır.  Ayrıca implant yüzeylerinden alüminyum salınımı tamamen sıfırdır. Örneğin Nobel Biocare implant firmasının üretmekte olduğu Nobel Pearl’de implant ve abutment arasındaki kullanılan vida dahi karbon fiberden üretilmiştir. Bu tarz implantların cerrahisi diğer klasik implantlara göre biraz farklıdır. Örneğin implantların yüklenme torkları daha düşük değerde tercih edilmelidir.

df2c1603-5ffc-4351-9596-dcf5089521b0.jpg

Diş Hekimi Dr. Mişa Sidi Sarfati

Telefon: 05498077459

Hasta Yorumları:

💬 Güler yüzlü personel ve son derece deneyimli diş hekimi! İrlanda'dan buraya seyahat ettim ve birinci sınıf hizmet aldım, tüm ekip İngilizce biliyor ve dişlerimdeki ayrıntılara gösterilen özen olağanüstü! teşekkür ederim Mişa bey. (Barebackpackers)

💬 Çok profesyonel, çok temiz bir yer ve en üst düzey donanıma sahip. Diğer dişçiler bana çift fiyat teklif ediyorlardı ve burası inmek için mükemmel bir yerdi. Teşekkürler Dr.Misa! (Crypto Wicks)

💬 Mişa Bey gerçekten harika bir insan. Hastaya yaklaşımı, ilgisi ve işçiliği çok iyi. (Burak)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum