Zeytinyağının Saça 10 Faydası ve Etkili Maske Önerileri

Saça zeytinyağı ve limon sürmek saç bakımında çok önemlidir. Yazımızda bu gibi maske önerilerini ve zeytinyağının saça faydalarını bir araya getirdik.
Zeytinyağının Saça 10 Faydası ve Etkili Maske Önerileri

Zeytinyağının Saça Faydaları Neler?

Zeytinyağının faydaları? Her evde mutlaka bulunması gereken besinlerden olan zeytinyağı, cilde olan birçok faydasının yanı sıra saça olan etkileriyle öne çıkıyor. Bu içeriğimizde zeytinyağının saça faydaları, yapılabilecek maskeleri ve ürün önerilerini verdik. O zaman vakit kaybetmeden içeriğimize geçelim.

Zeytinyağı, mutfakların olmazsa olmazıdır. Yemeklerde, salatalarda kullanılan zeytinyağı, sayılmayacak kadar faydaları ile bilinen doğal bir besindir. Bu mucizevi yağı saçlarınıza uyguladığınızda inanılmaz faydalarını görmeye başlayacaksınız.

İşte zeytinyağının saça olan tüm faydaları...

1. Kepeği Yok Eder

zeytinyağının saça faydaları

Zeytinyağının en büyük mucizelerinden biri de saçlara sunduğu faydadır. Kepek sorunu, günümüzde başta erkekler olmak üzere, herkesin yaşadığı sorunlardan biridir. Zeytinyağı ve limon suyu karışımı ile elde edeceğiniz basit bir kürle bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Eşit miktarda limon suyu ve zeytinyağını karıştırın, nemli saçlara masaj yaparak uygulayın. 20 dakika beklettikten sonra şampuan yardımı ile saçlarınızı yıkayın. Limon, kepeği yok etme gücüne sahip iken zeytinyağı ise saç derisini yumuşatarak kepeğin yok olmasını sağlar. Bu karışımı haftada 1 kere uygulamanız yeterlidir.

İlginizi Çekebilir
Kepek Probleminizi Çözen Doğal Yöntemler

2. Saçları Güçlendirir ve Parlamasını Sağlar

zeytinyağının saça faydaları

Şüphesiz herkes saçlarının güçlü ve parlak olmasını ister. Gün içinde yaşanan gerginlik, stres ve buna ek olarak dış etkenlerin birleşmesi, saçların cansızlaşmasına ve gücünü kaybetmesine neden olur. Bu sorun ile başa çıkmak için zeytinyağının muazzam gücünü kullanabilirsiniz.

A ve E vitamini ile antioksidan açısından zengin olan zeytinyağını haftada 1 kere saçlarınız nemli iken masaj yaparak uygulayın. Bir süre bekledikten sonra şampuan ile yıkayın. Bu işlemi birkaç defa tekrarladığınızda mucizeyi göreceksiniz.

İlginizi Çekebilir
Saçların Güçlenmesini Sağlayan Bakım Önerileri

3. Saçlarınızın Şekil Almasını Sağlar

zeytinyağının saça faydaları

Zeytinyağı, sadece mutfaklarda yemeklere lezzet katmaz. Banyoda da saçların beslenmesine yardımcı olur. Saçların şekil almamasının nedeni farklı nedenlere bağlıdır. Fazla fön çekme sonucu saçların kırılması, dış etkenler ve kullanılan kimyasal ürünler, bu sorunun en büyük nedenlerinden biridir. Zeytinyağı ile saçlarınıza masaj yaparak saçlarınızın kolaylıkla şekil almasını sağlayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Saçlara Kolay Şekil Verme Yöntemleri

4. Saçların Uzamasını Hızlandırır

zeytinyağının saça faydaları

Saçların uzamamasının en büyük nedenleri genetik problem ve dış etkenlerdir. Bu sorunlar, saçların uzamasını engellemektedir. Genetik problemler için genel olarak operasyon dışında yapılacak bir şey yoktur. Ancak diğer sorunlardan dolayı saçlarınız uzamıyorsa, bunun çözümünü zeytinyağında bulabilirsiniz.

Kuru ve yeterince beslenmeyen saçlarınıza çözüm bulmak için nemli saçlarınıza yarım çay bardağı kadar zeytinyağı ile masaj yapın. 30 dakika beklettikten sonra şampuan yardımı ile saçlarınızı yıkayın. 2 haftada bir uygulayacağınız bu işlem sayesinde saçlarınız yeniden nem oranını dengelemeye başlar ve saçlarınız daha hızlı uzamaya başlar.

İlginizi Çekebilir
En Etkili Saç Uzatma Yöntemleri

5. Saçınıza Parlaklık Kazandırır

zeytinyağının saça faydaları

Saçlar, dış etkenlerin ve kullanılan bazı makinelerin etkisine maruz kaldığında matlaşmaya başlar. Özellikle de sık fön çeken ve düzleştirici kullanan bayanlarda bu sorun daha fazla görülmektedir. Bu sorun, saçların matlaşmasıyla birlikte bir de cansızlaşmasını tetiklemektedir. Saç bakım uzmanları bunun önüne geçebilmek için zeytinyağı kullanmayı öneriyorlar. Zeytinyağı kullanarak yapacağınız masaj sayesinde zarar görmüş tabaka onarılır ve böylelikle saçlar yeniden eski haline geri döner.

İlginizi Çekebilir
Saçlarınızı Daha Parlak Yapacak Yöntemler

6. Saç ve Saç Derinizi Güçlendirir

zeytinyağının saça faydaları

Sağlıklı olmayan saçlar, birçoğumuzun en sık şikâyet ettiği konuların başında geliyor. Aslında yaşanılan yere, yapılan işe ve kullanılan mekâna göre saçların sağlığı korunur ya da korunamaz. Tabi hayat akışının düzenli gitmemesi, bazen insanın elinde olamaz ama kullanacağımız bazı bitki özleri ile saçlarımızın yeniden sağlığına kavuşması mümkündür. Saçlarınızda sağlık problemi yaşıyorsanız, yapmanız gereken işlemlerden biri nemli saçlarınıza zeytinyağı ile masaj uygulamaktır. Bu uygulama hem saç hem de saç derisinin güçlenmesini sağlayacaktır. Bu sayede sağlığını kaybeden saçlarınızı yeniden eski haline döndürebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Saç Derisine İyi Gelen Bitkisel Yağlar

7. Saçın Nem Oranını Dengeler

zeytinyağının saça faydaları

Saçların nemsiz olması veya yeteri kadar nem miktarına sahip olmaması birçok sorunu beraberinde getirir. Cansızlık, matlaşma, dökülme, kepek ve kırılma bu sorunlarından bazılarıdır. Satın alacağınız hakiki zeytinyağı ile bu sorunları ortadan kaldırabilirsiniz. Zeytinyağının içindeki vitaminler, mineraller ve diğer besin değerleri, saçlarınızın ihtiyaç duyduğu nem oranını sağlayarak yeniden canlı ve güçlü bir hale gelmesine yardımcı olur. Zeytinyağını en etkili şekilde kullanmak istiyorsanız doğru ürünlerle ve doğru şekilde kullanmanız gerekiyor.

8. Saçların Dökülmesini Önler

Zeytinyağının saça faydaları

Saç dökülmesi sorunları yaşayan kullanıcılar mucizevi zeytinyağını masaj şeklinde kullanabilir. Zeytinyağı, saç derisine derinlemesine işleyerek kökleri ve hücreleri güçlendirir, saça bakım yapar. Deriyi ferahlatarak yıpranmaya ve kaşıntıya sebep olan etkenleri tamamen ortadan kaldırır.

İlginizi Çekebilir
Dökülmeyi Önlemenin Yolları

9. Beyazlama Sorununu Ortadan Kaldırır

Zeytinyağının saça faydaları

Beyazlama sorunu ile mücadele etmeye çalışan bireylerin kesinlikle tercih etmesi gereken zeytinyağı en etkili yağlardan birisidir. İçerdiği vitaminler ve mineraller sayesinde kısa süre içerisinde beyazlamış saçları koyulaştırır, eskisinden daha dolgun ve parlak gösterir. Beyaz saç sorunu zeytinyağı maskeleri ile ortadan kalkar.

İlginizi Çekebilir
Uzmanlara Göre Saçın Beyazlamasının Nedenleri

10. Saç Tellerini Kalınlaştırır

Zeytinyağının saça faydaları

Yıpranmış ve zayıf kalmış saç telleri seyrekleşmeye doğru gider. Saçlar hacimsiz ve seyrek gözükür. Saç tellerini kalınlaştırmak için zeytinyağlı özlü maskeler veya zeytinyağı ile masaj yollarını deneyebilirsiniz. Kısa süre içerisinde etkili bir sonuç alacak, saçlarınızın hacim kazandığını gözle görebileceksiniz.

İlginizi Çekebilir
Saç Telini Kalınlaştıran Yöntemler

Zeytinyağlı Saç Maske Önerileri

Zeytinyağının saça olan en büyük faydaları bu kadardı. Zeytinyağını farklı bitki özleriyle birleştirerek etkisini arttırmak mümkün. İçeriğimizin bu kısmında zeytinyağıyla yapabileceğiniz maskeleri bir araya getirdik. İşte en etkili zeytinyağı maskeleri.

1. Sarımsaklı Zeytinyağlı Saç Maskesi

zeytinyağı maskeleri

Sarımsak ve zeytinyağı saç konusunda mucizeler yaratan ikilidir. Özellikle dökülen saçları güçlendirmede sarımsaklı ve zeytinyağlı saç maskesi önerilen karışımlardan biridir.

Maskeyi uygulamak için 10 adet sarımsağı blenderdan geçirin ve üzerine zeytinyağı ekleyin. İyice karıştırdığınız bu karışımı saç derinize uygulayın ve 20 dakika kadar saçınızda bekletin. 15 gün boyunca saçlarınıza her akşam bu maskeyi uyguladığınızda saç diplerinizin sağlık kazandığını ve dökülmelerin azaldığını gözlemleyeceksiniz.

2. Yumurta ve Zeytinyağlı Saç Maskesi

zeytinyağı maskeleri

Herkesin evinde bulunan yumurta ve zeytinyağından oluşan bu karışım, saçlarınızda muhteşem bir değişime yol açacak. Protein bakımından zengin olan yumurta ve zeytinyağı ile saçlarınızın ihtiyacı olan nem yeniden kazandırılıyor.

Maskeyi hazırlamak için öncelikle bir adet yumurtayı kabın içine kırın ve güzelce çırpın. Zeytinyağını çırpılmış yumurtanın içine ekleyerek yeniden karıştırın. Maskeyi sürdüğünüz saçlarınızı bir bone ya da örtü ile kapatarak beklemeye başlayın. Bekleme süresi için 30 dakika yeterlidir. Bu maskeyi haftada bir defa uygulamayı unutmayın.

3. Ballı Zeytinyağlı Saç Maskesi

zeytinyağı maskeleri

Antioksidan ve bol vitamin içeren bal, zeytinyağı ile buluştuğunda saçlarınızı güçlendirmekle kalmıyor aynı zamanda muhteşem bir parlaklık kazandırıyor. Bal ve zeytinyağı gibi iki mucize besin ile saçlarınızın bakımını yapabilir, daha canlı saçlara sahip olabilirsiniz.

Bu kremi saçlarınızın her bölgesine sürün ve bir bone ile kapatın. 15 dakika kadar bekledikten sonra saçlarınızı önce ılık su ile sonrasında ise sürekli kullandığınız şampuan ile maskeden arındırın.

4. Muz ve Zeytinyağlı Saç Maskesi

zeytinyağı maskeleri

Özellikle saç yapısı kuru olanlar için muz ile zeytinyağının birleşiminden oluşan bu saç maskesini öneriyoruz. Bu maske boyalı ve yıpranmış saçları yeniden canlandırıyor. Maske için 1 adet orta boy muz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı yeterli olacaktır. Maskeyi hazırlamak için öncelikle muzu blenderdan geçirip sıvı bir kıvam almasını sağlayın. Sıvılaşan muzun içine zeytinyağını ilave edin ve güzelce karıştırın. Muz ve zeytinyağından oluşan bu maskenin etkisini görmek için haftada bir defa uygulamanız gerekiyor.

5. Yoğurt ve Zeytinyağlı Saç Maskesi

zeytinyağı maskeleri

Kalsiyum içeren gıdalardan biri olan yoğurt, zeytinyağı ile birleştiğinde saçınızda bir mucizeye yol açacak. 1 bardak yoğurt, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 su bardağı suyu karıştırıp bir krem elde edin. Bu karışımı kuru saçlarınıza uygulayın. 20 dakika boyunca saçınızda kalan maskeyi ılık su ile durulayın ve ardından limon suyunu saçınıza sürüp yeniden durulayın. Tarifteki bu maskeyi düzenli olarak saçlarınıza uygulandığınızda kuru saçların yumuşaklık kazandığını, yıpranan saçların ise güçlendiğini fark edeceksiniz.

Zeytinyağı ile yapabileceğiniz maskeler bu kadardı. Dilerseniz "En İyi Saç Bakım Maskeleri" adlı içeriğimizi inceleyerek saçınızda büyük etkiler bırakacak diğer maskelere göz atabilirsiniz.


Benzer İçerik Tavsiyeleri
Saç Bakım YağıSaç Maskesi

En İyi Zeytinyağı İçeren Ürün Listesi

SıraÜrünlerEtkisiFormneoldu Puanı
1DIAMOND HAIRKomple OnarıcıSerum10/9.9
2BioblasDökülmeyi AzaltırŞampuan10/9.8
3PALMER'SSaçı BeslerKrem10/9.8
4Herbal ScienceNem Dengesini KorurKrem10/9.7
5Dax SupergroSaçı BeslerYağ10/9.6
6Diamond Hair DailyOnarıcıŞampuan10/9.9
Amazon
Fiyatlarını Gör
Zeytinyağı
İçeren Ürünler
Aradığın
Fiyatları Gör

Zeytinyağı İçeren 6 Saç Bakım Ürünü Tavsiyesi

Yukarıda zeytinyağının saça olan faydalarını ve zeytinyağı ile yapabileceğiniz maskeleri belirttik. Bu kısımda ise zeytinyağı içeren etkili saç bakım ürünlerini bir araya getirdik.

İşte zeytinyağı içeren en iyi saç bakım ürünleri...

1. DIAMOND HAIR Saç Serumu

zeytinyağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

Diaomond Hair saç serumu, 12 farklı bitki yağı içeren oldukça etkili bir saç bakım ürünüdür. Bu yağların içerisinde yoğun miktarda zeytinyağı da bulunuyor. Özel formülü sayesinde saçınızı kökten uca kadar besleyen serum, kısa süreli kullanımda bile saçlarınızdaki kırıkları ve yıpranmaları onarıyor. Düzenli kullanımlarda ise saçın uzama hızını arttıran ve yeni kök oluşumunu destekleyen ürün, %100 doğal bileşenlerden üretilmiştir.

Kür şeklinde uygulanan ürün aşırı yıpranmış, yavaş uzayan ve dökülen saçlarda oldukça etkili. Kullanıcı yorumlarına bakıldığında öne çıkan ürünler arasında ilk sırada yer alıyor.

Ayrıca aynı markanın Diamond Hair Mask 7/24 adında durulama gerektirmeyen bir saç kremi maskesi de yer alıyor. Bu ürün durulama gerektirmediği için gün boyu saçlarınızı besliyor ve koruyucu kalkan görevi sağlıyor.

2. Bioblas Şampuan

zeytinyağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Bioblas
Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Saç dökülmelerine karşı özel olarak geliştirilen bu ürün, içeriğindeki organik zeytinyağı ile saçınızı derinlemesine besliyor. Saçınızın zaman içerisinde kimyasal işlemler ya da doğal etkenler yüzünden kaybettiği parlaklığını geri kazanmasına yardımcı olan şampuan, içeriğindeki limon kabuğu yağı ile saç derisini arındırıyor. Bu sayede saç derisindeki kepek ve ölü derilerin oluşumu engelleniyor.

3. PALMER'S Zeytinyağı Özlü Kıvırcık Saç Kremi

zeytinyağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Palmers
Krem
Aradığın
Fiyatı Gör

Formülündeki E vitamini sayesinde saçınızı kökten uca kadar besleyen Palmer's krem, zamanla oluşan yıpranmaların ve kırılmaların önüne geçiyor. Zeytinyağı içeriği sayesinde saçın ihtiyaç duyduğu nemi karşılayan ürün, ilk kullanımdan itibaren saçınızın daha dolgun ve kontrol edilebilir olmasını sağlıyor. Ayrıca düzenli kullanımlarda dökülmeleri de engelleyen kremin yeni saç oluşumunu desteklediğini belirtelim.

4. Herbal Science Boom Butter

zeytinyağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Herbal
Krem
Aradığın
Fiyatı Gör

Sağlığa en fazla katkısı olan gıdaların yağlarından üretilen Herbal Science Boom Butter, ilk kullanımdan itibaren saçın nem dengesini korumasını sağlıyor. İçeriğindeki 7 farklı yağ sayesinde saçın ihtiyaç duyduğu besinleri karşılayan ürün, bu sayede saç kırılmalarını ve dökülmelerini engelliyor. Ek olarak bu ürün, kepek ve ölü deri oluşumunu da önlüyor.

5. Dax Supergro

zeytinyağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Dax
Bakım Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Günlük veya haftalık olarak kullanabileceğiniz bu bakım yağı, kısa zaman içerisinde saçınıza yumuşaklık ve parlaklık kazandıracak. İçeriğindeki botanik yağlar sayesinde saçı ve derisini besleyen ürün, kepek oluşumunu engellemesiyle biliniyor. Saçın nem ihtiyacını karşılayan bu bakım yağını yavaş uzayan saçlara sahip okurlarımıza öneriyoruz.

6. DIAMOND HAIR Günlük Şampuan

Zeytinyağı şampuan

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Diamond Hair Daily şampuan saç tipine uygun şekilde formüle edilmiş 3 farklı şampuandan oluşmaktadır. Yoğun keratin içeren şampuan (Tüm Saç - Hassas Saç), (Kuru Saç) ve (Yağlı Saç) olmak üzere birbirinden ayrılıyor. 3 farklı saç tipine uygun üretilen şampuanın saç tipinize uygun olanını tercih etmenizi tavsiye ediyoruz.

Bu şampuan ayrıca saç dökülmesi, aşırı yıpranmış ve yavaş uzayan saçlarda da oldukça etkili. Kullanıcılarının yorumlarını incelediğimizde başarılı bir ürün olduğuna dikkat çekilmesi öne çıkan yorumları arasında yer alıyor.

Zeytinyağı içeren en iyi ürün hangileri?

İçeriğinde bulunan zeytinyağı ile en iyi saç bakım ürünleri yer alan: Diamond Hair, Bioblas, Palmer's, Herbal Science ve Dax Supergo gibi markaların saç bakım ürünleri kullanıcılar tarafından fazlasıyla ilgi görüyor.

Zeytinyağının faydaları neler?

Zeytinyağının faydaları:

Kepeği yok eder, saçları güçlendirir ve parlatır, şekil aldırır, saçların uzamasını hızlandırır, parlaklık kazandırır, saç ve saç derisini güçlendirir, saçın nem oranını dengeler.

Zeytinyağlı saç maskeleri neler?

Sarımsaklı zeytinyağlı, yumurtalı zeytinyağlı, ballı zeytinyağlı, muzlu zeytinyağlı ve yoğurt zeytinyağlı karışımlar yaparak saçlarınıza iyi gelecek maskeler elde edebilirsiniz.

Zeytinyağı saç çıkarır mı?

Matlaşmış saçları canlandıran, saç derisindeki problemleri dahi çözebilen zeytinyağı, yeni saç çıkarmaz. Sadece saçın daha hızlı uzamasına yardımcı olur. Eğer saçınızın hızlı uzamasını istiyorsanız zeytinyağını kullanabilirsiniz.

Zeytinyağı saç döker mi?

Zeytinyağının saç sağlığına büyük oranda faydası vardır. Saç sağlığı için önemli olan yağ asitleri bakımından zengin olan zeytinyağı saçların daha yumuşak bir hale gelmesine ve parlamasına yardımcı olur.

Zeytinyağı saçta ne kadar kalmalı?

Zeytinyağı saça maske olarak uygulandıktan sonra ortalama olarak 30 dakika ile 1 saat arasında bekletilmelidir. Bu süre içerisinde yağ, saç derisine derinlemesine nüfuz eder. Saçlarınız düzenli kullanımda yumuşar, parlak gözükür ve hacim kazanır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum