Yusuf Turan Kimdir? & Hakkında Bilgi

1963 tarihinde Artvin'de doğan MHPli siyasetçi Yusuf Turan hakkında tüm merak edilenleri bu içeriğimizde sizler için bir araya getirdik. İşte Yusuf Turan'ın biyografisi!
Yusuf Turan Kimdir? & Hakkında Bilgi

Yusuf Turan Biyografisi

Milliyetçi Hareket Partisi tarafından aday gösterilen kişiler arasında yer alan Yusuf Turan 01.01.1963 tarihinde Artvin'de dünyaya gelmiştir.


Eğitim Hayatı

Doğumundan sonra yaşadığı şehir olan Artvin'de ilk, orta ve lise öğrenimini tamamladı. Devamında Kara Harp Okulu'na giderek eğitim hayatına bu yönde şekil vermeyi seçti. Kara Harp Okulu'ndan 1984 yılında mezun oldu. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden yüksek lisans derecesi aldı. Devamında yeniden Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde siyaset alanında çalışma yaparak ikinci yüksek lisansını da tamamladı.


Çalışma Hayatı

1984 - 2008 yılları arasında Türk Silahlı Kuvvetleri çalışma sahasında görev yapan Turan, çeşitli kademelere kadar yükseldi. 2008 yılında siyasi hayatına öncelik verme kararını alıncaya kadar eğitimini aldığı işine devam etmiş, başarılı şekilde çalışmalar sürdürmüştür. Birçok konumda ve rütbede çalışma fırsatı da edinen Turan tecrübeli bir askeri personel olarak çalışma hayatına devam etmiştir. Eş zamanlı olarak da Milliyetçi Hareket Partisi bünyesinde bulunan Ar-Ge Başkanlığı görevini de gönüllü olarak yaptı. Partisine olan bağlılığı nedeniyle de çeşitli işlerde gönüllülük esasına bağlı olarak çalışmalarına devam etti. Evli ve iki çocuk babası olan Turan iyi derecede İngilizce yeteneğine sahiptir.


Siyasi Hayatı

24. dönem milletvekili seçimlerinde Artvin'den aday olmak için emekli olduğu işinden ayrıldı. Adaylık işlemlerinin ardından meclise girme şansını yakalayamadı. Yine aynı partiden 25. Dönem seçimlerinde de Artvin adayı olarak gösterildi. 25. Dönem için ismi Bursa milletvekili adaylığı için konuşulmasına rağmen yine aynı ilden partisine destek verdi. Milliyetçi Hareket Partisi yönetim kurulunda da aldığı görevler olmuştur. Yönetim Kurulu içinde kendine verilen görevleri gönüllü olarak yerine getirme durumunda bulunmuştur. Yeniden adaylık durumu konuşulmaktadır.

Önerilen İçerik;

 MHP MYK Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.