Yuri Londigin Kimdir

Yuri Lodigin, 26 Mayıs 1990’da Rusya’nın Vladimir kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Rusya Milli Takımı’nda kalecilik pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Yuri Londigin Kimdir

Yuri Londigin Biyografisi

Yuri Londigin’in Kulüp Kariyeri

Yuri Lodigin, futbol kariyerine ilk olarak 2008 yılında Skoda Xanthi takımının alt yapısında başladı. Bir sen burada alt yapı kategorisinde mücadele verdikten sonra 2009 yılında as takıma davet edildi. İlk sezonunda as takımda çok fazla forma şansı elde edemeyen tecrübeli kaleci, bir sonraki sezon içerisinde kendisini geliştirmesi için Eordaikos takımına kiralık olarak gönderildi. Kiralık olarak oynadığı dönemde takımı ile toplamda 25 kez kalede görev aldı ve gösterdiği performans ile birçok kesimin dikkatini üzerine çekti. Sezon sonunda Skoda’ya geri dönen Yuri Londigin, burada da 24 maçta kalede görev aldı.

yuri lodigin zenit st petersburg

2013-2014 sezonunda ise yolunu Rusya’ya çeviren Yuri Lodigin, ligin güçlü ekiplerinden Zenit St Petersburg’a 800 Bin Euro karşılığında transfer oldu. Zenit’e katıldığı ilk dönemlerde istenile veremese de sonrasında kalede güven veren oyuncu pozisyonuna geçti. Toplamda 66 kez Zenit St Petersburg kalesini koruyan Yuri Lodigin, 2015-2016 sezonu itibariyle de kariyerine burada devam etmektedir.

Yuri Londigin’in Milli Takım Kariyeri

Yuri Lodigin, milli formayı kariyerinde ilk kez 2010 yılında Yunanistan U-21 takımında giydi. 2 sene içerisinde 3 kez giydiği milli formayı 2013 yılında bıraktı. 2013 yılında Rusya Milli Takımı’na davet edilen tecrübeli kaleci kariyeri boyunca 8 karşılaşmada kaleyi korudu.

Yuri Londigin’in Başarıları

Zenit St Petersburg

Rusya Futbol Premier Ligi: 2014-15

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.