Yiğit Bulut Kimdir

Yiğit Bulut, 1972 yılında Edirne'de dünyaya geldi. Bulut, finans analisti, köşe yazarı ve sunucudur. Bir dönem Habertürk TV’nin genel yayın yönetmeliğini yaparken, 2014 yılından itibaren ise Cumhurbaşkanlığı başdanışmanlığı görevini yürütmektedir.
Yiğit Bulut Kimdir

Yiğit Bulut Biyografisi

Yiğit Bulut, eski Adalet Partisi’nde Edirne milletvekili olan Mustafa Bulut’un oğludur. Galatasaray Lisesi’nde okuyan Bulut, eğitimini bitirdikten sonra lisans eğitimini tamamlamak için Bilkent Üniversitesi’ne gitti ve Bankacılık ve Finans Bölümü’nü bitirdi. Lisans eğitimini de bitirdikten hemen sonra Fransa’nın başkenti Paris’e gitti ve burada Sorbonne Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptı.

 

Yiğit Bulut’un Meslek Hayatı

Bir dönem sonra Türkiye’ye dönen Yiğit Bulut, televizyon programlarında yer aldı ve Kanal 6, Kanal E, CNN Türk vb. televizyonlarda ekonomi yorumculuğunda bulundu. Görsel medyada yer alan Bulut, aynı zamanda yazılı basında da kendisini gösterdi ve Radikal, Vatan ve Referans gazetelerinde ekonomi alanında köşe yazarlığı yaptı. Bu süre içerisinde Doğuş Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak da yer aldı.

Medya alanın yaptığı işler ile kendisini kanıtlayan Bulut, 2010 yılı içerisinde büyük bir oluşumla kurulan Habertürk TV’nin en yukardaki isimlerinden birisi oldu ve Genel Yayın Yönetmenliği ’ne getirildi.

yiğit bulut ekonomi danışmanı

2 yıl boyunca burada görev aldıktan sonra 2012 yılında Ciner Grubu tarafından iş hayatına son verildi. Çok uzun zaman geçmeden tekrardan iş teklifleri alan Bulut, Star Medya Grubu ile anlaşmaya vardı ve 24 kanalının Genel Yayın Yönetmeni oldu.

Yiğit Bulut, siyaset alanında da kendisini geliştirdi ve 2013 yılında Başbakanlık başdanışmanlığı görevine getirildi. Bu olayın üzerinde bir sene geçmeden 2014’ün Ağustos ayında yeni bir kararname ile Cumhurbaşkanlığı ekonomiden sorumlu başdanışmanlığına atandı.

Yiğit Bulut, Namık Kemal Zeybek’in kızı ve aynı zamanda bir dönem Kanal D spikerlerinden olan Şule Zeybek ile evlendi ancak 2012 yılında çift boşandı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.