Yeni Honda Jazz İncelemesi

Honda' nın dayanıklı motoruyla ve ergonomik tasarımıyla beğenilen otomobili Jazz yenilendi. Yeni Honda Jazz' in teknik özellikleri, donanımı ve fiyatı hakkındaki tüm bilgileri değerlendirdiğimiz haberimiz sizlerle...
Yeni Honda Jazz İncelemesi

Yeni Honda Jazz Dış Tasarım

jazz-onden.jpg

Yeni Jazz' a önden baktığınız zaman değişen farklar ve ızgara tasarımı aracı önceki Jazz' e göre çok daha farklı bir görünüme kavuşturmuş. Önceki farların daha karesel yapısına göre yeni farklar ince uzun şekilde tasarlanmış. Izgaranın da siyah tasarımı ve farların arasını tamamen doldurması ile önceki Jazz modelinin sevimli görüntüsü yerini agresif bir ifadeye bırakmış. 

Üst ızgara çok geniş değil ve farlardan itibaren genişliyor. Bu sebeple altta geniş bir ızgaraya daha yer verilmiş.Yamuk eşklindeki bu ızgara ve yanlarında bulunan sis farı tasarımları birbiriyle uyumlu ve yine sportif görünüm sergiliyor.

jazz-yandan.jpg

Otomobile yandan bakınca keskinleşen hatlar daha net görülebiliyor. Yeni Jazz selefine göre geerk aerodinamik eklentiler gerek aydınlatma gurubu tasarımlarıyla çok daha sportif görüntü sergiliyor. Aracın ayna altından arka far grubuna kadar uzanan ve alt tarafında ön kapının başladığı noktadan itibaren arka lastiğe doğru yükselerek giden iki keskin hat hem aerodinamik avantaj sağlıyor hem de estetik görüntü kazandırıyor.

jazz-arkadan.jpg

Asıl keskin hatları ve tasarım değişimini aracın arka tarafına geçinde görüyorsunuz. Bambaşka bir Jazz sizi bekliyor. Arka far grubu önceki rasarımdan tamamen farklı ve yukarıdan aşağı doğru uzayan bir yapıya sahip. Arka tamponda yapılan keskin tasarım geçişleri gerçekten şık duruyor. Tekerleklerin üzerindeki kısımlar da siyah ızgara görünümlü plastik eklentiler ile spor otomobillerdeki gibi bir hava oluşturulmuş.

 

İç Tasarım ve Teknolojik Yenilikler

jazz-kokpit.jpg

Yeni Jazz ile iç mekanın da tamamen yenilendiğini görüyorsunuz. Geliştirilen multimedya sistemi hemen dikkatinizi çekiyor. Tamamen dokunmatik tasarıma sahip 7 inçlik ekran gayet şık ve işlevsel. Hemen altında yer alan klima kontrollerinin de dokunmatik olduğunu görüyoruz. Bu dokunmatik detaylar aracın iç tasarımının ana temasının teknoloji olduğunu vurguluyor.

jazz-multimedya.jpg

Aracın vites önünde ve arkasında, kolçak kısmında ve kapı içlerinde sunduğu alanlar yeterli saklama alanı sunuyor. Direksiyon üzerindeki kumandalar ve otomatik şanzıman seçildiğinde gelen vites kulakçıkları da iyi düşünülmüş detaylar. Kokpitteki genel malzeme kalitesinin sınıf standartlarında olduğunu belirtelim.

jazz-arka-koltuk.jpg

Arka yaşam alanına bakınca diz mesafesinin yeterli olduğunu baş mesafesinin ise ebatlarına göre iyi olduğunu görüyoruz. Honda mühendisleri iç mekan kullanımı konusunda çok çalışmışlar ve birçok yenilik sunmuşlar. Bunlardan ilki ön koltukları öne çekip kafalıkları çıkardığınız zaman geriye yatırırsanız arka koltuklar ile birleştiğini ve dümdüz yatak gibi bir alan sunduğunu görüyoruz. 

jazz-bagaj.jpg

Arka koltukları öne doğru yatırdığınızda yine tam ön koltuklar ile olan boşluğa denk gelerek arka bagajın tamemn düz bir zminde genişlemesini sağlıyor. Bu alan da yine yatak gibi dümdüz olabiliyor. Bir diğer güzel özellik ise arka koltukların oturma bölümlerinin yukarıya doğru kaldırılarak sırtlığa dayanmasıyla pratik depolama alanı sunuyor olması. Her defasında arka koltukları öne doğru yatırmak yerine arka koltuğun oturma bölmelerini tek hareketle kaldırıp bagaja sığmayan ya da dökülmesinden endişe ettiğiniz eşyalarınızı buraya yerleştirebiliyorsunuz.

Yeni Honda Jazz Motor Seçenekleri

jazz-arka-koltuk-001.jpg

Yeni Honda Jazz ülkemizde sadece tek çeşit motor ile satışa sunuldu. Bu motorun teknik özellikleri şöyle:

  • 1.3 litre Benzinli Manuel/Otomatik 102 Beygir 123 n/m Tork 
  • Ort. Tüketim 5 litre/100 km

Motorun hacmi 1318 cc olarak belirlenmiş. Hem otomatik hem de manuel şanzıman ile satın alınabiliyor. Yakıt tüketim konusun Honda verilerine göre donanım paketlerine göre ufak farklılıklar gösteriyor. Otomatik viteste 5.1 litre ve manuelde 4.8 litre gibi ortalama tüketim değerleri sunulmuş. 

Motorun ürettiği 102 beygir güç yeterli gibi görünse de tork değerine baktığımızda 123 n/m değer ile karşılaşıyoruz. 1138 kg ağırlığındaki bir araç için yeterli gibi görünse de içine 5 kişi binildiği zaman özellikle yamaçlı yollarda yakıt tüketiminin fabrika verilerine göre fazlasıyla artacağını belirtelim.

 

Yeni Honda Jazz Fiyat ve Yorum

jazz-fiyat-001.jpg

Yeni Jazz, 4 donanım paketi ile birlikte aşağıdaki fiyatlardan satışa sunuldu:

  • 1.3 L Dream                                      58.650 TL
  • 1.3 L Premium                                  66.150 TL
  • 1.3 L Elegance Düz Vites                 67.650 TL
  • 1.3 L Elegance Otomatik Vites        70.150 TL

Yeni Jazz' in en baz modeli olan Dream paketinde yokuş kalkış desteği, lastik basınç göstergesi, hız sabitleyici ve 5 inçlik bluetooth bağlantılı multimedya sistemi standart olarak sunulduğunu ekleyelim.

Editör Yorumu: Yeni Honda Jazz tasarımıyla ilk bakışta sizi etkilemeyi başarıyor. İçine bindiğinizde de kokpitin albenisi yüksek ve konsol tasarımı şık ayrıca koltukların ergonomik anlamda sundukları harika. Ancak bu kadar güzel bir aracın motoruna bakınca işler biraz değişiyor. Sadece 1.3 litrelik benzinli tek motor seçeneği sunmasına nalma vermek zor. Bir de bu motorun 1318 cc hacim ile ikinci grup verdi dilimine girdiğini ve 1.6 litrelik araçlar ile aynı vergiyi ödeyeceğini de düşününce pek mantıklı gelmiyor. Özellikle yokuşların olduğu bölgelerde oturuyorsanız ve aracı kalabalık kullanıyorsanız 123 n/m tork değerinin biraz zorlanacağını belirtelim. Fiyatların yüksekliğinin de satışları olumsuz anlamda etkileyeceği kesin...

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.