Yaz Aylarında Saç Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Yaz aylarında güneşin etkisiyle saçlarımızda kuruluk ve cansızlık görebiliriz. İçeriğimizde saçlarımızdaki bu sorunları çözecek bakım önerilerini derledik.
Yaz Aylarında Saç Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Yaz Mevsiminde Saç Bakımı Nasıl Olmalı?

Yaz mevsiminde saçların sağlıklı olması için nasıl bakım yapılmalı? Her mevsimde saç bakımını farklı şekilde yöntemler kullanarak yapmamız gerekiyor. Çünkü her mevsimin hava koşulları farklıdır. Bundan dolayı uygulayacağımız bakımlarda mevsimine göre değişim göstermelidir.

Yaz aylarında güneşin aşırı ışınları ve buna bağlı olarak artan nem saç diplerinize zarar verir. Bu yüzden saçlarınız daha çok dökülmeye ve kırılmaya meyilli olur. Peki bu sorunlarınızı ortadan kaldırmak için yapılması gerekenler nelerdir?

İşte yaz aylarında yapılması gereken saç bakım önerileri...

1. Kuruyan Saçlarınızı Nemlendirin

yaz aylarında saç bakımı nasıl yapılmalı

Yaz aylarında aşırı sıcaklar nedeniyle kuruyan saçlarınızın nemlendirilmesine daha fazla özen göstermelisiniz. Bu nedenle yaza özel nemlendirici kuru şampuan kullanabilirsiniz. Bu şampuanın nem oranı diğer aylarda kullandığınız şampuanlara oranla daha fazla olduğu için kurumayı engeller.

2. Kırıklarınızı Aldırın

yaz aylarında saç bakımı nasıl yapılmalı

Kırıklar, saçlarınızın kötü görünmesine ve sürekli dökülmesine neden olur. Yaz aylarında kırıklar daha da artar. Bu yüzden 4- 6 haftada bir kırıklarınızı aldırmanız gerekir.

3. Saçlarınızı Fazla Kurutmayın

yaz aylarında saç bakımı nasıl yapılmalı

Saçlarınızı kurutmak için fazla sıcağa maruz bırakmayınız. Çünkü hava şartlarından dolayı saçınız kısa bir sürede kuruyacaktır.

4. Olabildiğince Saç Kurutma Makinesi Kullanmayın

yaz aylarında saç bakımı nasıl yapılmalı

Saç diplerine aniden uygulanan fön, kepeğe neden olabilir ve elektriklenmeye sebebiyet verebilir. Bundan dolayı saç kurutma makinesi kullanımını azaltmaya çalışın.

5. Şapka Takmayı İhmal Etmeyin

yaz aylarında saç bakımı nasıl yapılmalı

Yazın şapka kullanarak saçlarınızı güneşin aşırı ışınlarından koruyabilirsiniz. Böylece saçınızda oluşacak kırılmaların ve kurumaların önüne geçebilirsiniz. Şapka takmak istemiyorsanız da güneşin yoğun olduğu saatlerde dışarıya çıkmamaya özen gösterin.

6. Zeytinyağı Saç Maskesi

yaz aylarında saç bakımı nasıl yapılmalı

Saç nemlendirilmesinin önemli olduğunu söylemiştik. Son olarak haftada bir banyodan önce saçlarınıza süreceğiniz zeytinyağı ile saçlarınızın nem oranını koruyabileceğinizi belirtelim. Bu sayede saçlarınız daha parlak ve sağlıklı hale gelir. Zeytinyağı saça büyük faydaları olan ve çok tercih edilen ürünlerden birisidir. Bu mucizevi yağ büyük etkileri sayesinde çoğu saç bakım uzmanı tarafından tavsiye ediliyor.

İlginizi Çekebilir
Zeytinyağı ile Saça Bakımı

7. Denize veya Havuza Fazla Girmeyin

yaz aylarında saç bakımı nasıl yapılmalı

Yaz tatillerinde deniz veya havuz olmazsa olmazlardandır. Fakat deniz veya havuz saçı en çok yıpratan şeyler arasındadır. Klorlu ve tuzlu suyun zararlarından korunmak için sudan çıktıktan sonra duş almayı unutmayın. Aksi taktirde saçlarınız çok kolay bir şekilde yıpranacaktır.

8. Güneş Işınlarından Koruyan Spreyleri Deneyin

yaz aylarında saç bakımı nasıl yapılmalı

Güneşin zararlı UV ışınlarından saç tellerini koruyacak saç spreyleri görünmez bir kalkan oluşturur. Saç için son derece yararlıdır. Yaz aylarında saç bakım ürünleriniz arasında kesinlikle olmalıdır. Sıkıldığı andan itibaren hem saçı nemlendirerek dökülmesini önler hem de saç tellerini yüksek ısıya karşı korur. Saç derisini besleyen spreyler aynı zamanda oluşabilecek mat görünümü ortadan kaldırır.

9. Beslenmenize Dikkat Edin

yaz aylarında saç bakımı nasıl yapılmalı

Yaz aylarında en çok dikkat etmeniz gereken şey beslenmedir. Sağlıklı beslenmeniz saçlarınız için çok önemlidir. Yüksek vitaminli besinler tüketerek saçlarınızın yeteri kadar beslenmesini sağlamanız gerekmektedir. Sıvı tüketimini de günde en az 2 ile 3 litre arası su içerek sağlamanız saç sağlığınız açısından iyi olacaktır.

10. Saç Bakım Yağlarını Deneyin

yaz aylarında saç bakımı nasıl yapılmalı

Saç bakım yağları güneşli havalarda saçınızı en iyi koruyacak şeydir. Yağlar sadece saçınızı korumaz, dökülmelere karşı saçlarınızın daha dirençli olmasını sağlar, seyrekleşmiş saç tellerini kalınlaştırır, saçlarınız hızlı uzamıyorsa uzamasına yardımcı olur, saç derisini ferahlatarak nefes almasına olanak tanır. Bu sayede saçlarınız hiçbir zaman cansız görünüme sahip olmaz, aksine hep dolgun, parlak ve canlı gözükür.

İlginizi Çekebilir
En İyi Saç Bakım Yağları
Benzer İçerik Tavsiyeleri
Yaz Mevsimi Saç BakımıSaç Kırıkları Nasıl Engellenir?

En İyi Yaz Saç Bakım Ürünleri Listesi

SıraModelFormKullanım Tipineoldu Puanı
1Diamond HairSerum/ŞampuanOnarıcı10/10
2Loreal ParisKremBesleyici10/9.9
3Urban CareKremBesleyici10/9.8
4Kerastase Lait RichesseKremOnarıcı10/9.9
5ElseveŞampuanRenk Koruyucu10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Saç
Bakım Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Yaz Ayları İçin Saç Bakım Ürünleri Tavsiyesi

Yaz aylarında dikkat etmeniz gereken noktalardan yukarıda bahsettik. Bu kısımda ise yaz aylarında kullanabileceğiniz saç bakım ürünlerini inceleyeceğiz. İşte sizi güneşin zararlı etkilerinde kurtaracak en iyi saç bakım ürünleri.

1. Diamond Hair Saç Bakım Seti

Yaz Ayları İçin Saç Bakım Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Bakım
Aradığın
Fiyatı Gör

İçeriğinde 12 farklı bitkinin özünü bulunduran Diamond Hair saç bakım seti, ilk kullanımdan itibaren saçların nem dengesini sağlayarak kurumasını ve cansızlaşmasını engelliyor. Formülündeki Ozon minerali sayesinde saç derisini rahatlatarak kepek oluşumunu engelleyen ürün aynı zamanda saça etkin bakım uygulayarak hasar görmüş bölgelerin onarılmasını sağlanıyor. Bu sayede kısa süre içerisinde daha canlı, yumuşak ve dolgun saçlara sahip olursunuz.

2. Loreal Paris Mucizevi Yağ Saç Güzelleştirici Krem

Yaz Ayları İçin Saç Bakım Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
L'oreal Paris
Saç Bakım Kremi
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize kuru ve sert saçlar için özel olarak geliştirilen Loreal Paris saç bakım kremiyle devam ediyoruz. 6 farklı çiçeğin özü sayesinde saçın nem ihtiyacını karşılayarak yumuşamasını ve parlamasını sağlayan krem, bu sayede kısa süre içerisinde daha güzel gözüken saçlara sahip olmanızı destekliyor. Özel formülü sayesinde saçın besin ihtiyacını karşılayan ürün aynı zamanda yıpranmış ve kırılmış saçların onarımını sağlıyor. Son olarak bu ürünün saçın daha rahat şekil almasını sağladığını belirtelim.

3. Urban Care Hibiscus ve Shea Yağı İçeren Saç Bakım Kremi

Yaz Ayları İçin Saç Bakım Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Urban Care
Saç Bakım Kremi
Aradığın
Fiyatı Gör

UV filtresi sayesinde saçı güneşten gelen zararlı ışınlara karşı koruyan bakım kremi, kuru kabaran, elektriklenen saçlar için özel olarak geliştirildi. İçeriğindeki yüksek antioksidanlar, A ve C vitaminleri sayesinde saçlarınızı nemlendiren ürün, bu sayede saçlarınızın yumuşaklığını, parlaklığını ve dolgunluğunu arttırıyor. Ayrıca gün boyunca hacimli ve belirgin buklelere sahip olmanızı destekleyen ürünün paraben gibi saça zararlı maddeleri içermediğini belirtelim.

4. Kerastase Lait Richesse

Yaz Ayları İçin Saç Bakım Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Kerastase
Saç Bakım Kremi
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Kerastase markasının saç bakım kremiyle devam ediyoruz. Olumsuz çevresel koşullara rağmen saçlarınızı koruyan ürün, özel formüle edilmiş içeriği sayesinde kuru saç tellerini nemlendiriyor. Bu sayede saçlarınız kısa süre kullanımda bile daha canlı, yumuşak ve parlak hale geliyor. Saçlarınızı yatıştırarak kabarma ve elektriklenme gibi sorunları ortadan kaldıran ürün aynı zamanda hafif yapısı sayesinde saçlarınızı ağırlaştırmıyor. Son olarak bu saç bakım kreminin her saç tipine uygun olduğunu ve şekillendirmeyi kolaylaştırdığını belirtelim.

5. Elseve Renk Koruyucu ve Nemlendirici Şampuan

Yaz Ayları İçin Saç Bakım Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Elseve
Saç Bakım Şampuanı
Aradığın
Fiyatı Gör

UV filtresi sayesinde saçı güneşten gelen zararlı ışınlara karşı koruyan ürün, bu sayede kuruluğu ve cansızlığı önlüyor. Özel formülü sayesinde saç renginin daha uzun bir süre boyunca korunmasını sağlayan şampuan aynı zamanda saçın daha parlak ve canlı gözükmesini sağlıyor. Ayrıca saçtaki turunculaşmayı alarak yerine daha parlak bir yansıma bırakan ürünün daha sağlıklı ve güzel görünen saçlara sahip olmanızı sağlayacağını ekleyelim.


Yaz mevsiminde hangi saç bakım ürünleri kullanılmalı?

Yaz mevsimine özel bakım yapan saç ürünleri arasında; Diamond Hair Saç Bakım Seti, Loreal Paris Mucizevi Yağ Saç Güzelleştirici Krem, Urban Care Hibiscus ve Shea Yağı İçeren Saç Bakım Kremi, Kerastase Lait Richesse, Elseve Renk Koruyucu ve Nemlendirici Şampuan canlılık kattığı için tercih ediliyor.

Yaz mevsiminde saçların yıpranmaması için ne yapmalı?

Eğer yaz aylarında daha canlı ve parlak saçlara sahip olmak istiyorsanız;

Kuruyan saçlarınızı nemlendirin, kırıklarınızı aldırın, saçlarınızı fazla kurutmayın, olabildiğince saç kurutma makinesi kullanmayın, şapka takmayı ihmal etmeyin, zeytinyağı saç maskesi kullanın, denize veya havuza fazla girmeyin.

Güneş saça zarar verir mi?

Özellikle yaz aylarında daha fazla güneşe maruz kalan saçlar canlılığını ve parlaklığını yitirir. Güneşin yakıcı etkisinden dolayı nemini kaybeden saçlar daha çabuk kırılarak yıpranır. Tüm bunlardan korunmak için güneş koruyucu özelliğine sahip saç bakım ürünlerini kullanmanın yanı sıra şapka gibi aksesuarlarla güneşin yakıcı etkisinden kurtulabilirsiniz.

Yazın saç dökülür mü?

Yaz aylarında saçın dökülme olanağı daha yüksektir. Saç, zararlı güneş ışınlarına çok fazla maruz kalırsa saçlarda dökülme gözlemlenebilir. Saçlar eski parlaklığını kaybeder, kurumaya başlar. Saç derisi kaşınır. Bunun önüne geçmek için saçımızı sürekli olarak nemlendirmeli ve güneş ışınlarından saçımızı koruyacak şapka gibi eşyalar kullanmalıyız.

Yazın saçlara nasıl bakılmalı?

Yazın saç bakımınızı doğru yapabilmek için saçlarınızı sürekli nemlendirin, güneşten koruyun, ara ara nefes almasını sağlayın, havuza veya denize girdikten sonra saçlarınızı mutlaka yıkayın, boya yapmaktan kaçının, beslenmenize dikkat edin, saç bakım ürünlerini kullanmayı unutmayın.

Yazın saçlar kurur mu?

Yaz aylarında saçlar daha fazla kurur. Güneş ışınlarının yıpratıcı ve kurutucu etkisi hem cildinizi hem de saçlarınızı etkiler. Bunun için saçlarınızı sürekli olarak nemli tutmalı ve güneş ışınlarından korumalısınız.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum