Hamile ve Emziren Kediler İçin 2024'ün En İyi 5 Kedi Maması

Anne kedilerin enerji ihtiyacını karşılayan, yavru kedilerin ise gelişimine yardımcı olan en iyi kedi mamaları..
Hamile ve Emziren Kediler İçin 2024'ün En İyi 5 Kedi Maması

Hamile ve emziren kediler, vücutlarının fiziksel stresle başa çıkmasına yardımcı olmak için ekstra protein ve enerjiye ihtiyaç duyarlar. Basit bir yetişkin formülü kedi maması, gerekli ekstra besinleri sağlamaz. Hamile kedinizi yavru kedi formülüne geçirmeniz ve yavru kedi sütten kesilene kadar buna devam etmeniz önerilir . Ek kalori, kalsiyum ve yüksek seviyedeki diğer temel besin maddeleri, hamile kedinizin gereksinimlerini karşılamanın iyi bir yoludur.

Hamilelik ve emzirme dönemindeki anne kedilerin beslenme düzeni dünyaya gelecek yeni yavruların sağlığı açısından son derece önemlidir. İnsanlar gibi hamile kediler hamilelik boyunca yavaş yavaş kilo alırlar.

Hamile bir kedinin enerji ihtiyacı kademeli olarak artmalıdır özellikle yavru kediler ve anne kediler için yapılmış birkaç kedi maması vardır. Bunlara genellikle “büyüme formülü” denir. Bu gıdalar, yeni yavru kedi vücut dokularını oluşturmak için daha yüksek oranlarda protein ve daha yüksek oranda yağ ve kalori içerir. Gebelik dönemine bağlı olarak hamile ve emziren kediler için özel olarak üretilmiş en iyi kedi mamalarını araştırdım.

En İyi Hamile ve Emziren Kedi Maması Listesi

SıraMarkaİçeriğineoldu Puanı
1N&D Prime KittenNar/Tavuk10/9.9
2Orijen Cat & KittenTavuk/Hindi/Balık10/9.8
3Royal Canin BabycatKümes Hayvanları10/9.7
4Hills KittenBalık10/9.5
5LaVital KittenTavuk10/9.7
Petzzshop 
Fiyatlarını Gör
Petzzshop
 Fiyatlarını Gör
Hepsiburada
Fiyatlarını Gör

En İyi Hamile ve Emziren Kedi Maması Tavsiyeleri

İşte yavru ve yetişkin kediler için en iyi 5 hamile ve emziren kedi maması:

1. N&D Hamile ve Emziren Kedi Maması

en-iyi-hamile-ve-emziren-kedi-mamasi.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
Hepsiburada
Fiyatını Gör

N&D Prime Tavuk ve Narlı Yavru Kedi Maması, gebelik ve emzirme dönemindeki kediler için özel olarak üretilmiştir. AAFCO Cat Gıda Besin Profilleri tarafından belirtilen besin seviyelerine sahip nd kedi maması, %39 oranında protein, %43 yağ ve %18 diğer malzemelere sahiptir. İçeriğinde ki kemiksiz tavuk, tatlı patates, ringa balığı, sebze ve meyveler sayesinde hamile ve emziren anne kedilerin sağlığını %100 korumaya yönelmektedir.

2. Orijen Hamile ve Emziren Kedi Maması

en-iyi-hamile-ve-emziren-kedi-mamasi-001.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
Hepsiburada
Fiyatını Gör

Orijen Kitten Tahılsız Tavuklu Yavru Ve Yetişkin Kedi Maması, hamile ve emziren kediler başta olmak üzere yavru kediler için özel olarak üretilmiştir. Ürün, serbest dolaşan tavuk ve hindi, vahşi balıklar ve kafessiz yumurtalardan zengin besleyici protein içerir. Hayvan içeriklerinin 3'te 2'sini taze kaynaklardan temin eden Orijen kedi maması, %85 oranında kaliteli hayvan malzemeleri içermektedir.

3. Royal Canin Hamile ve Emziren Kedi Maması

en-iyi-hamile-ve-emziren-kedi-mamasi-002.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
Hepsiburada
Fiyatını Gör

Royal Canin Mother & Babycat Anne ve Yavru Kedi Maması, özellikle gebe ve sütten kesilme dönemindeki yavru kediler için (1-4 aylık) özel olarak üretilmiştir. İçeriğinde ki DHA asitleri sayesinde gebelik ve emzirme sırasında yavru kedilerin beyin gelişimini destekleyen bu ürün, yüksek sindirilebilir pretein ve prebiyotiklerle geliştirilmiştir. Özellikle doğum sonrası 4-12 hafta içerisinde anne kedinin sütünden alınan bağışıklığın azalmasını E vitaminleriyle destekleyen Royal Canin kedi maması, çok genç yavru kedilerin doğal savunmasını desteklemeye yardımcı olan özel bir antioksidan karışım içermektedir.

4. Hills Yavru Kedi Maması

en-iyi-hamile-ve-emziren-kedi-mamasi-003.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
Hepsiburada
Fiyatını Gör

Hills Kitten Ton Balıklı Yavru Kedi Maması, bir yaşına kadar sütten kesilmiş yavru kediler, hamile veya emziren kediler için özel olarak üretilmiştir. Tavuklu ve balıklı çeşitleriyle kedinizin damak lezzetine göre farklı kedi mamaları sunan firma, yavru kedilerde bağışıklık sistemi ve sağlıklı büyümeyi destekleyen ürün içeriğine sahiptir. Özellikle yavru kedilerin yaşamlarına en iyi şekilde başlamaları için özel olarak formüle edilmiş Hills kedi maması, kedinizin gelişimsel ihtiyaçlarını karşılayan tüm besin değerlerine sahiptir. Yavru kedilerde sağlıklı göz ve beyin gelişimi için balık yağından elde edilen DHA, güçlü kemikler ve dişler için dengeli mineraller barındırmaktadır.

5. LaVital Yavru Kedi Maması

en-iyi-hamile-ve-emziren-kedi-mamasi-004.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
Hepsiburada
Fiyatını Gör

Lavital Kitten Somonlu Yavru Kedi Maması, yavru ve büyüme dönemindeki (3 hafta- 12 ay arası) kediler için özel formüle edilmiş besin değerlerine sahiptir. Büyüme dönemindeki kedilerin yaşam kalitesini ciddi oranda etkilediğini göz önünde bulunduran firma, kediler bu dönemde dengeli olarak protein, yağ, mineral ve karbonhidrat almasını kolaylaştırmak için LaVital somonlu yavru kedi mamasını üretmiştir. Aynı zamanda yavru kedilerin yüksek enerji ihtiyacını karşılamaya yönelik üretilen bu ürün, GDO'suz içeriği ile kolay sindirilebilir, büyümeyi destekleyici ve bağışıklık sistemini dostu besinler içermektedir.

Benzer Tavsiye Önerileri
En İyi Kedi Ödül MamalarıEn İyi Kedi Kumu Markaları

Emziren kedi hangi mama yemeli?

Emziren anne kedilerin çok fazla enerjiye ihtiyacı vardır ve bu enerjiyi sadece kaliteli gıdalardan almalıdır. Bu sebeple yüksek miktarda protein ve kalsiyum içeren kedi mamaları tercih etmeniz gerekmektedir. Ayrıca içerisinde karbonhidrat ve yağ içeren mamalarda tercih edebilirsiniz.

Emziren kediye süt verilir mi?

Kedilere su yerine süt verilmesi yanlış bir algıdır. Su her zaman en önemli sıvı kaynağı olmalıdır. Öte yandan anne sütü haracinde yavru kedinizi sütle beslemek kusmaya ve gelişim bozukluklarıyla beraberinde sağlık problemlerine yol açabilir. Her daim kedinize kaliteli kuru kedi maması ve yaş kedi maması vermeyi tercih etmelisiniz.

Kedimin hamileyken sütü olup olmadığını nasıl anlarım?

Yaklaşık üç haftada, hamile bir kedinin meme uçları koyulaşır ve büyür. Kediler doğumdan sonra hemen süt üretmeye başlamasa da meme uçlarından biraz süt akıntısı fark edebilirsiniz.

Kediler ne kadar süre hamile kalır ve belirtileri nelerdir?

Kedilerde hamilelik yaklaşık iki ay sürer. Bir kedi 63 ila 67 gün arasında hamile kalır, ancak 72 gün kadar uzun olabilir. Çoğu zaman kediler hamileliğin iki veya üç haftasına kadar belirti göstermez.
Kedinin göbeği, çiftleştikten yaklaşık 30 gün sonra büyür. Gebe kaldıktan 2 ila 3 hafta sonra hamilelik devam ederken ortaya çıkan bir diğer belirti, meme uçlarının büyümesi ve kızarmasıdır.

Hamilelik testi kedilerde çalışır mı?

İnsanlar üzerinde kullanılan gebelik testi kedilerde kullanılamaz. Kedinizi çubuğa işetemez yavru kedisi olup olmadığını öğrenemezsiniz. Bunun için kedilere özel veteriner hekim kontrolü ve testi gerekmektedir.

Hamile kedilerin karnından yavru kediler hissedilir mi?

Hamileliğin 50. gününden sonra, yavru kediler doğum boyutlarına yaklaştıkça ve güçlü bir şekilde hareket etmeye başladıklarında rahatlıkla hissedilebilir. Abdominal palpasyon, hamileliği saptamanın en az stresli ve ucuz yöntemidir ancak hatasız değildir.

Kedimin doğum yapacağını nasıl anlarım?

Doğumdan yaklaşık 24 saat önce kediniz huzursuz olabilir, yiyeceğe ilgi duymayabilir ve bir "yuva" yapmaya başlayabilir. Vulvası şişmiş olabilir ve berrak bir mukus akıntısı olabilir. Daha sonra karın kasılmaları başlayacak ve ilk yavru kedi 1 ila 2 saat içinde doğacaktır.

Kedilerde hamilelik belirtileri neler?

Hamile kedilerde ilk etapta aşırı iştah artışıyla beraberinde daha fazla yemek yeme istediği meydana gelmektedir. Ayrıca kedinin meme uçları şişer ve pembeleşir.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum