Çin’in 2020 Teknolojisi: Sokak Lambalarını Tarihe Gömecek 'Yapay Ay'

Gelecek iki yıl içerisinde, Çin yeni bir teknoloji ile dünyayı sarsacak! Yapay ay ile tasarruf elde etmeyi planlayan Çin'in muhteşem projesini hep birlikte inceleyelim.
Çin’in 2020 Teknolojisi: Sokak Lambalarını Tarihe Gömecek 'Yapay Ay'

Çin Suni Ay İle Sokakları Aydınlatacak

Önümüzdeki iki yıl içinde Çin'deki bir şehir, gökyüzüne suni bir ay sunmayı planlıyor. Bu yapay ay sayesinde cadde ışıklarına gerek kalmayacak. Halkın Günlüğü gazetesinde yayımlanan habere göre; bu ayın bildiğiniz ayı tamamlayacak şekilde tasarlanacağı açıklanmış. Sekiz kata kadar daha fazla aydınlatabilen yapay ayın, alacakaranlık benzeri bir ışıltı yayması planlanıyor. 

cin-suni-ay.jpg


Elektrik Tasarrufu

Açıklamalara göre, tasarlanan suni ayın 6 ila 50 kilometrelik bir alanı aydınlatabileceği öğrenildi. Eğer bu proje başarılı olursa, Çin’in yıllık elektrik maliyetlerinden 240 milyon dolar tasarruf elde edebileceği düşünülüyor. 

elektrik-tasarrufu.jpg


Gerçek Aydan 8 Kat Daha Parlak

Bu yapay ay ya da diğer bir deyişle aydınlatma uydusu, gerçek aydan 8 kat daha parlak olacak ve 10 ila 80 km arasındaki bir yarıçapı aydınlatabilecek. Ayrıca bu insan yapımı ay, güneş ışığını yansıtmak için son derece yansıtıcı olan bir katmanla kaplanacak. Bunun yanı sıra dünya üzerinde ne kadar genişlikteki bir yarı çapı aydınlatılacağı yetkililer tarafından kontrol edilebilecek.

gercek-aydan-8-kat-daha-parlak.jpg


Prototip Tamamlandı

People’s Daily isimli Çin gazetesi, yıllardır bu aydınlatma uydusu üzerinde çalışıldığını ve en sonunda prototipin tamamlandığını belirtti. Bu proje başarılı bir şekilde hayata geçerse, Chengdu eyaleti sokakları aydınlatma maliyetlerini önemli ölçüde azaltabilecek. Tabii ki Çinli yetkililer bunun yanı sıra insan yapımı bu ayın ihtişamını görmek için çok sayıda turistin de şehre akın etmesini bekliyor.

prototip-tamamlandi.jpg


Önerilen İçerik; Astronotların Ağzından Uzay Hakkında 25 Gizli Bilgi!

Önerilen İçerik; Ay Olmasaydı Ne Olurdu?

NeOldu.com / Sosyal Fayda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.